Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα,  12 Μαϊου 2015



Εκδικάστηκε η υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Καρδίτσας

Εκδικάστηκε στη Λάρισα η υπόθεση του ελλείμματος που διαπιστώθηκε στο ταμείο του δήμου Καρδίτσας κατά το παρελθόν. Ο κατηγορούμενος υπάλληλος του δήμου κρίθηκε ένοχος με ψήφους 2 προς 1 και του υπεβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Ξεπερνά το 40% η ανεργία στο νομό Καρδίτσας

Ξεπερνά το 40% η ανεργία στο νομό της Καρδίτσας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα η ανεργία αυξήθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2014 και στο νομό μας, αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι γυναίκες και οι νέοι βρίσκονται στη χειρότερη θέση και είναι μακροχρόνια άνεργοι. Ο Πρόεδρος του εργατικού κεντρου κ. Καπράνας σε δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Πρωινός Τύπος» ανέφερε πως η ανεργία στους νέους έως 24 ετών αγγίζει το 60%, ενώ το ποσοστό της ανεργίας στις γυναίκες φτάνει το 35%. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι άνω των 58 ετών που χάνουν τη δουλειά τους, αφου το 80% από αυτούς δεν μπορούν να βρουν νέα εργασία. Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δε λύνουν κανένα πρόβλημα, και ο κ. Καπράνας κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας  σε ένα νομό,  που δεν υπάρχουν βιομηχανίες.

Συνάντηση των Βουλευτών ν. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζομένους των Κ.Δ.Α.Π.

Αντιπροσωπεία εργαζομένων στα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) επισκέφτηκαν τους τρεις βουλευτές,  Χρ. Κατσαβριά –Σιωροπούλου, Σπ. Λάππα και Ν. Μιχαλάκη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερώσουν τους βουλευτές σχετικά με τα προβλήματά τους και τις προτάσεις του κλάδου τους καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα του  πανελλήνιου συλλόγου τους (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), αλλά και για να ζητήσουν την παρέμβασή τους για την επίλυση προβλήματος σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους που προέκυψε μετά από τυπική παράλειψη των υπηρεσιών του δήμου για την έγκαιρη μέχρι 31-12-2014 ανανέωση των συμβάσεων τους.

Σχετικά με το τελευταίο οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία καταθέτοντας σχετική τροπολογία που θα επιλύσει άμεσα  το θέμα. Στη συζήτηση λοιπόν με τους βουλευτές με γνώμονα την ανάγκη για  συνειδητοποιημένη, υπεύθυνη πολιτική καταπολέμησης της φτώχιας και της ανεργίας και έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας  έθεσαν υπόψη τους τις προτάσεις του συλλόγου τους που κινούνται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

1.    Να γίνουν τα ΚΔΑΠ μόνιμες δομές στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ,
2.    Να υπάρχει σταθερή χρηματοδότησή τους  βάσει των πραγματικών λειτουργικών αναγκών των Δομών
3.    Μόνιμο προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας
4.    Να καλύπτονται όλες οι θέσεις ωφελουμένων των δομών με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια

Ανοιχτή εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την παιδεία

Το Τμήμα Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ, την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 8μ.μ. με θέμα: «ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ομιλητές θα είναι οι:
-   Ζήσης Καπράνας (για θέματα Α΄ και Β΄/θμιας) και
-    Ηλίας Σαντουρίδης (Τριτοβάθμια Εκπαίδευση)

Η ανοιχτή συγκέντρωση για θέματα Παιδείας διοργανώνεται στα πλαίσια της εκστρατείας και της πολιτικής εξόρμησης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση των πολιτών, έτσι ώστε να γραφεί μια νέα σελίδα στην ιστορία της  χώρα μας.

Σε εξέλιξη έργα αισθητικής αναβάθμισης και ανάδειξης στο Θραψίμι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

Πρόκειται για παρεμβάσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα με στόχο την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού. Ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ζάβαλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον οικισμό καθώς συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Πυροβόλησαν σκύλο και τον άφησαν αβοήθητο να αργοπεθαίνει

Στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη μεταφέρθηκε από δύο φιλόζωες την Ερμιόνη Γιαννάκου και την Κατερίνα Γκανάτσιου σκύλος που εντοπίστηκε να κείτεται πυροβολημένος στο πλάι ενός δρόμου μέσα στον οικισμό στο Καρποχώρι Καρδίτσας, αύμφωνα με το Karditsa live net. H ακτινογραφία έδειξε ότι το σκυλί είχε πυροβοληθεί πριν από περίπου μια εβδομάδα γι’ αυτό και οι πληγές στο κορμί του είχαν σαπίσει. Ευτυχώς όμως τα δεκάδες σκάγια δεν είχαν σπάσει κάποιο οστό του. Αυτό το πλάσμα, που φέρει και περιλαίμιο, ήταν έτσι ξαπλωμένο ανήμπορο να κουνηθεί από τον πυροβολισμό στο Καρποχώρι για πολλές μέρες.

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τον έγκλημα ή τον ιδιοκτήτη του ζώου παρακαλείτε έστω και ανώνυμα να επικοινωνήσει με την Ερμιόνη Γιαννάκου στο τηλέφωνο:  6930434093.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12/05/2015 - 11:37