Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Υπέρ της μείωσης των προστίμων και τελών στο παράρτημα του ΤΕΙ, στο δημοτικό συμβούλιο
 
Υπέρ της απόφασης της δημοτικής αρχής για μείωση των προστίμων και των τελών στο ΤΕΙ Καρδίτσας τάχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός. Αφού ζήτησε να ενημερωθεί από το δήμαρχο κ. Φώτη Αλεξάκο για την ανώνυμη καταγγελία δημοτικών συμβούλων προς τον Πταισματοδίκη Καρδίτσας με την οποία στρέφονται κατά της συγκεκριμένης απόφασης της δημοτικής αρχής, ο κ. Παπαλός δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει στη δικαιοσύνη. Ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ήθος των δημοτικών συμβούλων από οποιαδήποτε παράταξη δεν επιτρέπει να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, σημειώνοντας ότι δε χρειάζεται να καταθέσει ο πρώην δήμαρχος.
 
Συνάντηση του Ορέστη Ψαχούλα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας
 
Η ανάγκη για μεγαλύτερη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η διασφάλιση ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος για ενεργό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τονίστηκε στη συνάντηση που είχαν ο Ορέστης Ψαχούλας ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Απασχόλησης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε μεταξύ άλλων η συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων με σκοπό την υποστήριξή τους με προγράμματα καινοτομίας, ώστε να βοηθηθεί η εξαγωγική τους δραστηριότητα. Τα συμπεράσματα της συζήτησης ήταν ουσιαστικά και εποικοδομητικά καθώς υπήρξε κοινή συνεργασία και σύμπλευση σε ζητήματα στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού και των υπηρεσιών. Η ανάδειξη των ντόπιων πόρων, και η αξιοποίηση των ισχυρών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής αποτελούν παράγοντες πρωταρχικής σημασίας για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων επενδυτών.

Τόσο ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εξέφρασαν την ανάγκη ανανέωσης της συνάντησής τους παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού σχετικά με την ανάπτυξη νέων στρατηγικών για τις θεσσαλικές επιχειρήσεις βασισμένων στην εξωστρέφεια και στην πρόσβαση καινούργιων αγορών με παροχή αποδοτικών υπηρεσιών με υψηλή προστιθέμενη αξία για τον καταναλωτή. Στο τέλος της συνάντησης των δύο ανδρών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των αερομεταφορών στον αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου Βόλου, ο οποίος αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην παραγωγική και τουριστική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Ο ρόλος των αερομεταφορών στην ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού είναι δεδομένος, συμβάλλοντας έτσι στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής της Θεσσαλίας.
 
Επιστημονική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς Π.Ε. την Δευτέρα 9 Μαρτίου στην Καρδίτσα

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας, θα πραγματοποιήσουν τηΔευτέρα 9 Μαρτίου από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι επιστημονική εκδήλωση με θέμα: "ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αξιολόγηση – αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, πειθαρχικά. Οι θέσεις του κλάδου". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο KIERION. Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι:
Γιώργος Μπαγάκης, Καθηγητής Μεθοδολογίας και Πολιτικών Δια Βίου Μάθησης και Επιμόρφωσης στο τμήμα Κοινωνικής Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα,Δικηγόρος – Εργατολόγος, Νομική Σύμβουλος Δ.Ο.Ε.

Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας: "Δραστηριότητες για 8 Μάρτη"

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του Συλλόγου Γυναικών ν. Καρδίτσας με ευκαιρία την 8 Μάρτη  Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ των εργαζομένων, της ΠΑΣΕΒΕ των μικρεμπόρων, του ΜΑΣ των σπουδαστών-φοιτητών και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Έτσι έγιναν ήδη και συνεχίζονται εξορμήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, μαγαζιά της πόλης, και σε σπουδαστές των ΤΕΙ Καρδίτσας. Περιοδείες και συναντήσεις έγιναν τόσο με τον Διευθυντή του ΠΕΔΥ Καρδίτσας όσο και με την διοικήτρια του νοσοκομείου. Στις συναντήσεις αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι στο ΠΕΔΥ δεν υπάρχουν καθόλου 10 βασικές ειδικότητες και στο νοσοκομείο η παιδιατρική λειτουργεί εκ περιτροπής με αυτή των Τρικάλων.

Έγιναν επίσης ομιλίες στο 5ο δημοτικό σχολείο Καρδίτσας στην ΣΤ τάξη και στην Β τάξη του 1ΟΥ Γυμνασίου Καρδίτσας.  Σήμερα θα γίνει ομιλία σε παιδιά στο Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας και στο ΕΠΑΛ Σοφάδων.Περιοδείες θα γίνουν σήμερα με την ΕΟΑΣΚ στα Κέντρα Υγείας Παλαμά και Σοφάδων.Ομιλίες θα γίνει ακόμα αύριο σε εργαζόμενες στο «ΧΟΝΤΟ» και την Δευτέρα 9 Μάρτη σε τμήματα μαθητείας του ΟΑΕΔ. Την Κυριακή 8 Μάρτη στις 6.30 μμ στο καφέ «ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΑΤΙ» θα γίνει η κεντρική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα: «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ». Θα προβληθεί ακόμα η ταινία : «Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54