Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΗΣ
Οι Επιτροπές Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2014-15 και της Εκστρατείας FREE MOBILITY, ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και οι συνεργαζόμενοι Επιστημονικοί και Κοινωνικοί Φορείς, σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων Οικολογικής και Ανεμπόδιστης Μετακίνησης στις πόλεις μας, από την Ομάδα των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φλώρινας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηνΠαρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας, στην οδό Αθανασίου Σούλα, Νέο Πάρκο, Φλώρινα.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Ιωάννης Βοσκόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κος Ανδρέας Ανδρέου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Έκθεση ενάντια στη βία κατά των γυναικών» την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στις 19.30 στον ισόγειο χώρο του Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλη, στη Φλώρινα.
Η βία κατά των γυναικών αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία και συναντάται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Το φαινόμενο της έμφυλης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απειλή προς όλες τις γυναίκες, καθώς βλάπτονται σωματικά και ψυχικά, περιθωριοποιούνται και αποκλείονται κοινωνικά.

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας με στόχο την καλλιτεχνική δημιουργία για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών στα θέματα της έμφυλης βίας και της προστασίας των γυναικών στο κοινωνικό σύνολο.
Επιμέλεια έκθεσης: Αγγελική Αυγητίδου, Επικ. Καθηγήτρια, ΤΕΕΤ.
Ώρες λειτουργίας Παρασκευή και Σαββατοκύριακο: 13.03.1510.00-14.00, 17.00-21.00, 14-15.03.15 12.00-20.00, 20.03.15 10.00-14.00, 17.00-21.00, 21-22.03.15 12.00-20.00.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Φλώρινας και ο Πολιτιστικός- Μορφωτικός -Λαογραφικός - Αθλητικός Σύλλογος Γυναικών Ν.Φλώρινας "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Οι ανάγκες της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή" .
Ομιλητές
Κ.α. Παπακυριακού Μαρία, Ψυχολόγος.
Θέμα: "H γυναίκα του σήμερα"
Κ. Τσικοτάνης Σταύρος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας.
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αριστοτέλη

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ»
Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 09 Μαρτίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00΄ σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
  1. «Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σχετικά με την πορεία του έργου της Τηλεθέρμανσης»
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Αφορά στις αθλητικές εκδηλώσεις και παρακαλούμε: όσοι σύλλογοι δεν έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους ή τις έχουν καταθέσει με ελλιπή στοιχεία να τα καταθέσουν μέχρι 20 Μαρτίου 2015.
Οι προτάσεις πρέπει να συνοδεύονται:
1. Από τα βασικά στοιχεία της εκδήλωσης (τίτλος, ημερομηνία, τόπος διεξαγωγής) .
2. Από αναλυτικό προϋπολογισμό της εκδήλωσης.
3. Με τον ορισμό δύο μελών του συλλόγου, που θα συμπληρώνουν την Οργανωτική Επιτροπή.
4. Από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης από την πλευρά του συλλόγου με τηλέφωνα επικοινωνίας.
Για την καλύτερη ενημέρωσή μας, εκτός από τις εκδηλώσεις που θα προτείνατε να ενταχθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2015, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για όλες τις δραστηριότητες και προγράμματα του συλλόγου.
Ο Αντιδήμαρχος
Πολιτισμού – Αθλητισμού
Αριστείδης Αριστείδου

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Σας κάνουμε γνωστό πως στα νέα τμήματα που εγκρίθηκαν:
1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ - ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ
οι εγγραφές καταρτιζομένων συνεχίζονται για λίγες ημέρες ακόμη.
Πληροφορίες 2386022185
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στα πλαίσια επιμόρφωσης των μελών της και  μη  παρέχει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και επαγγελματικής ειδίκευσης και κατάρτισης σε σύγχρονες εφαρμογές των Νέων Τεχνολογιών (ΤΠΕ) στην ειδικής αγωγή. Δίνει τη δυνατότητα στον καταρτιζόμενο να αναπτύξει επαρκείς θεωρητικές γνώσεις και ένα εύρος δεξιοτήτων και τεχνικών στον τομέα των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, οι οποίες είναι... απαραίτητες για επιτυχή μετάβαση και απασχόληση στην εκπαίδευση και σε άλλους συναφείς τομείς της ειδικής αγωγής, με την βοήθεια των ΤΠΕ.
Πού απευθύνεται
 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
•Νέους Πτυχιούχους και Μεταπτυχιακούς φοιτητές σε τομείς της εκπαίδευσης, των Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστηµών και Επιστηµών της Υγείας.
•Εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας και ειδικότητας
•Ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές
Περιεχόμενο
   Το πρόγραμμα προσφέρεται σε 50 ώρες, 25  ώρες με φυσική παρουσία  και 25 ώρες εξ αποστάσεως (Ψηφιακό υλικό).
  Το πρόγραμμα παρέχει ευελιξία στο ωράριο παρακολούθησης  (Σάββατο-Κυριακή στην Κοζάνη), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων και απασχολούμενων . Η φιλοσοφία και προσέγγιση του προγράμματος είναι θεμελιωμένη στις σύγχρονες τάσεις και προσεγγίσεις στον χώρο ΤΠΕ για την ειδικής αγωγή, με παρουσίαση ελληνικών και ξένων λογισμικών υποστήριξης προβλημάτων Νοηματικής , Αυτισμού , Μέτριας και Ελαφριάς Νοητικής Καθυστέρησης και Δυσλεξίας.
     Κόστος :                                     Έναρξη :
  70 € σε δύο ισόποσες Δόσεις                        ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015
Πληροφορίες:ΠάλλαΜαριαρένα 6946792463   mariarenapalla@yahoo.gr

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Την επόμενη εβδομάδα θα προβληθούν από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας δύο ταινίες: "ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ" και "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ", ενώ συνεχίζονται μέχρι το Σάββατο 7/3 οι προβολές της ταινίας "ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ" σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ
(THE SPONGEBOB MOVIE: SPONGE OUT OF WATER)
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/3:17.00 και 19.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3:17.30
ΤΡΙΤΗ 10/3:18.30
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ
ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Σκηνοθεσία: Τομ Τιμπίτ, Μάικλ Μίτσελ
Κατηγορία: Animation
Διάρκεια: 93'
Η ζωή στο Βυθό του Μπικίνι δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον αιώνια αισιόδοξο Μπομπ Σφουγγαράκη και τους φίλους του: τον πιστό αστερία Πάτρικ, τον σαρδόνιο Καλαμάρη, την επιστήμονα σκίουρο Σάντι και τον οστρακόδερμο καπιταλιστή κύριο Καβούρη. Όταν, όμως, κλέβουν τη σούπερ μυστική συνταγή της Καβουροπάτη, οι αιώνιοι αντίπαλοι, ο αθώος και αφελής Μπομπ Σφουγγαράκης και ο κυνικός Πλαγκτόν, πρέπει να συνεργαστούν σε ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο και να τιθασεύσουν τις εσωτερικές τους υπερδυνάμεις ώστε να πολεμήσουν τον σατανικό πειρατή Μπεργκερογένη (Αντόνιο Μπαντέρας) με τα ίδια του τα σχέδια για τις νόστιμες λιχουδιές.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ
(AMERICAN SNIPER)
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3:20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/3:19.00 και 22.00
ΤΡΙΤΗ 10/3:21.00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ
ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ
Κατηγορία: Πολεμική
Διάρκεια: 132'
Ο Κρις Κάιλ (Μπράντλεϊ Κούπερ) είναι ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στην στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον στέλνει στο Ιράκ με μία μόνο αποστολή: να προστατεύσει τους συμπατριώτες και συμπολεμιστές του. Η σκοπευτική του δεινότητα σώζει αμέτρητες ζωές στο πεδίο μάχης, και μετά από πολλά θαρραλέα κατορθώματα, κερδίζει τον τίτλο του "Θρύλου". Η φήμη του όμως, εξαπλώνεται μέχρι το εχθρικό στρατόπεδο, καθιστώντας τον πρωταρχικό τους στόχο. Την ίδια στιγμή δίνει μία εξίσου δύσκολη μάχη στην προσπάθεια του να είναι καλός σύζυγος και πατέρας από την άλλη μεριά του κόσμου.

Παρά τον κίνδυνο και το τίμημα της απόστασης από την οικογένεια του, ο Κρις εκτελεί το καθήκον του στο Ιράκ, συμμετέχοντας σε τέσσερις στρατιωτικές αποστολές, κάνοντας πράξη το σύνθημα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, να "μην αφήνει κανένα στρατιώτη πίσω". Δυστυχώς για τον ίδιο, επιστρέφοντας στη σύζυγο του (Σιένα Μίλερ) και τα παιδιά του, συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να αφήσει τον πόλεμο πίσω του.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54