Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Σε τρεις διαφορετικούς χώρους η εφαρμογή της λύσης για την διαχείριση των απορριμμάτων

Τρεις διαφορετικοί χώροι σε διαφορετικά σημεία του νησιού αναμένεται να αξιοποιηθούν από το Δήμο Ζακύνθου για την εφαρμογή της λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και αυτή η απόφαση έγινε γνωστή από τον ίδιο το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ε τους επιχειρηματίες του Αργασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της τοπικής εφημερίδας «ΕΡΜΗΣ», οι τρεις αυτοί χώροι θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν σε όλο το νησί και στόχος είναι, μεταξύ άλλων, να κατανεμηθεί ισόρροπα η όποια επιβάρυνση αφορά την λειτουργία του εξοπλισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο αίτημα για χρηματοδότηση ύψους 500.000 Ευρώ που απηύθυνε ο Δήμος στην ΠΙΝ προκειμένου να νοικιάσει το απαραίτητο εξοπλισμό, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός της προμήθειας των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και για την σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί με εταιρεία για την παραχώρηση ανακυκλώσιμου υλικού που παραμένει στο οικόπεδο κοντά στο αεροδρόμιο.

Τέλος, ο κ. Κολοκοτσάς διευκρίνισε πως ο ΧΥΤΑ στο Σκοπό δεν πρόκειται να δεχτεί άλλα σκουπίδια μετά την 1η Μαΐου και σημείωσε πως η διαχείριση των απορριμμάτων θα γίνει στο νησί, αφού το κόστος για την μεταφορά τους εκτός νησιού θα είναι τεράστιο για τους δημότες. Με το όλο θέμα, ασχολήθηκε για άλλη μια φορά και η χθεσινή πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΑ Ζακύνθου.


Έρχεται διάλογος για χωροταξική αποκλιμάκωση στην αυτοδιοίκηση!

Δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, σύμφωνα με την τοπική εφημερία «ΕΡΜΗΣ», επαναφέρουν το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας νέας διοικητικής μεταρρύθμισης πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2019.

Στόχος, μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες γύρω από το ζήτημα είναι μια «χωροταξική αποκλιμάκωση» του σχεδίου,  με περισσότερους Δήμους χωρίς ωστόσο, να θέλει να δημιουργήσει έδαφος για παράλογα αιτήματα.

Όπως γράφουν πάντως «Τα Νέα»  σύμφωνα με τον γ.γ του αρμόδιου υπουργείου, Κώστα Πουλάκη, η πρωτοβουλία για αλλαγές θα πραγματοποιηθεί ύστερα από διεξοδικό διάλογο και αναμένεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ενώ επισημαίνεται  πως βάση των μεταρρυθμίσεων είναι η ύπαρξη χρηματοδοτικών πόρων.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι συζήτηση για το ίδιο θέμα έγινε κατά την διάρκεια της θητείας ως υπουργού Εσωτερικών, στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά. του κ. Γιάννη Μιχελάκη στη βάση προτάσεων που είχαν κατατεθεί απο πολλά περιφερειακά κι αυτοδιοικητικά στελέχη προσκείμενα στη Ν.Δ. Τότε για παράδειγμα είχε γίνει λόγος για μεγαλύτερο αριθμό Δήμων στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και για δύο δήμους στη Ζάκυνθο.

Η υπόθεση  όμως αυτή, της αλλαγής δηλαδή του αριθμού των Δήμων, δεν προχώρησε λόγω της έντονης διαφωνίας που υπήρξε από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούσε.


Αυξάνει τον αριθμό των διεθνών πτήσεων προς τη Ζάκυνθο η Easy Jet!

Προσδοκίες-σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ»-νέας αύξησης στον αριθμό των αφίξεων τουριστών στη Ζάκυνθο προκαλεί η αύξηση του αριθμού των πτήσεων από διάφορους ευρωπαϊκές  πόλεις προς το νησί τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου φέτος η  Easy Jet προσθέτει τρία νέα δρομολόγια από Μπρίστολ, Λίβερπουλ και Ρώμη στα δύο που τα τελευταία χρόνια εκτελούσε από Λονδίνο και Μιλάνο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια της εταιρείας για φέτος θα είναι τα παρακάτω:
Από το  Μπρίστολ, μια  πτήση κάθε Τετάρτη από τις 13 Μαΐου έως τις 21 Οκτωβρίου.
Από την Λίβερπουλ, μία πτήση την εβδομάδα κάθε Πέμπτη από τις 23 Απριλίου μέχρι τα τέλος Οκτωβρίου.

Από το Λονδίνο δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Πέμπτη και Κυριακή από τις 29 Μαρτίου οι οποίες από τις 4 Μαΐου θα γίνουν τέσσερις καθώς προστίθενται  πτήσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ενώ από τις 19 Μαΐου θα υπάρχουν πτήσεις και κάθε Τρίτη και Τετάρτη ενώ από τις 11 Ιουλίου ξεκινούν πτήσεις και  το Σάββατο. Το τακτικό πρόγραμμα πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Κάτγουικ θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, ενώ οι τελευταίες πτήσεις προγραμματίζονται τέλη Οκτώβρη.

Από το Μιλάνο προγραμματίζονται τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 27 Ιουνίου έως στις 29 Αυγούστου.

Τέλος από την Ρώμη θα ξεκινήσει πρόγραμμα πτήσεων  από τις 27 Ιουνίου έως και τις 29 Αυγούστου θα υπάρχουν τρεις πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.


Συμμετοχή Δήμου Ζακύνθου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ITB 2015” στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

O Δήμος Ζακύνθου συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2015 στο Βερολίνο της Γερμανίας που έλαβε χώρα από 4 Μαρτίου έως και 8 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο MesseBerlin σε περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο Πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής Δήμου Ζακύνθου κ. Λουκίσας Ιωάννης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Ζακύνθου αναφέρθηκε ότι η Γερμανική τουριστική αγορά είναι σημαντική επισημαίνοντας την σπουδαιότητα συμμετοχής του νησιού στην έκθεση αυτή, καθότι η αγορά αυτή σύμφωνα με στοιχεία της πολιτικής αεροπορίας το έτος 2014 κατέλαβε μικρό μερίδιο μόλις το 1,24% (7.113 επιβάτες), την 14η θέση στην κατάταξη μεταξύ των κύριων χωρών προέλευσης αλλοδαπών επισκεπτών στο νησί, όπου σε συνάρτηση με το ευρύτερο εξωτερικό περιβάλλον αποτελεί ευκαιρία η διείσδυση στην αγορά αυτή κάτι που διατυπώνεται και σε στοιχεία του ΕΟΤ Γερμανίας έτους 2015 δηλαδή: «η επιθυμία για ταξίδι διακοπών παραμένει αμείωτη στους Γερμανούς, τα ταξίδια διατηρούν για την πλειοψηφία των Γερμανών, τη γοητεία τους και δεν διαφαίνεται αλλαγή στην τάση αυτή.

Η οικονομική κατάσταση στη Γερμανία είναι καλή, παρά το ασθενέστερο δεύτερο εξάμηνο του έτους 2014.
Οι οικονομικές συνθήκες στη Γερμανία το τέλος του 2014 και οι θετικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη της οικονομίας το 2015, είναι οι ευνοϊκότερες προϋποθέσεις τόσο για επαγγελματικά, όσο και για τα ιδιωτικά ταξίδια». Άλλωστε σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν την ανάλυση του προφίλ των Γερμανών από τον Ε.Ο.Τ. Γερμανίας οι «Γερμανοί επιλέγουν παραλία κατά ποσοστό 59%, Φύση 52%, διακοπές στη θάλασσα 27%», χαρακτηριστικά που διαθέτει το νησί μας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Λουκίσας Ιωάννης πραγματοποίησε μια σειρά επαφών ενισχύοντας την τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού. Δημιουργήθηκαν επαφές με δημοσιογράφους και επαγγελματίες τουρισμού με σκοπό την διοργάνωση famtrips στην Ζάκυνθο. Σύμφωνα με δηλώσεις του ανέφερε ότι «είναι θετικά τα μηνύματα από την Γερμανική αγορά για τη τουριστική περίοδο 2015.

Χαρακτήρισε επίσης
εντυπωσιακή την προσέλευση κοινού, δημοσιογράφων και τουριστικών γραφείων στο περίπτερο της Ζακύνθου», αναφερόμενος επίσης και στις δηλώσεις της
διευθύντριας Ε.Ο.Τ. Γερμανίας κ. Ευτυχίας-Χριστίνας Αϊβαλιώτου, η οποία δήλωσε ότι «προβλέπεται αύξηση των Γερμανών επισκεπτών στην Ελλάδα, ενώ καθοριστικό ρόλο στην πορεία των κρατήσεων από την Γερμανία για την Ελλάδα, προβλέπεται να διαδραματίσει η πορεία των συζητήσεων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ανταποκρίσεις και τα δημοσιεύματα των γερμανικών Μ.Μ.Ε».

Την υποστήριξη του περιπτέρου είχε η υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου κ. Αθηνά Κάρδαρη, ενώ στο περίπτερο της Ζακύνθου παραβρέθηκαν αρκετοί επαγγελματίες από Ζάκυνθο.

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Ιόνια Νησιά:

«Με κυβερνητικές κατευθύνσεις από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) έχουν επιβληθεί υπέρογκα πρόστιμα σε πολλούς επαγγελματίες που δουλεύουν σε εξέδρες που βρίσκονται σε παραλίες όλου του νησιού. Πολλές από αυτές τις εξέδρες υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες, άλλες έχουν κατασκευαστεί πρόσφατα, αφού είχαν χορηγηθεί άδειες στους επαγγελματίες από τις αρμόδιες αρχές, για άσκηση επαγγελμάτων που απαιτούν την ύπαρξη εξέδρας (όπως π.χ. ενοικίαση θαλάσσιων μέσων αναψυχής-μεταφορά τουριστών κ.λπ.). Πρόσφατα (24/2/2015) υπήρξε απόφαση από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας για την κατεδάφιση όλων των εξεδρών με έξοδα των ίδιων των επαγγελματιών! Η κατεδάφιση χρεώθηκε σε ιδιωτική εταιρεία. Στους επαγγελματίες ειπώθηκε ότι θα μπορούν να τοποθετούν πλωτή εξέδρα πάλι με δικά τους έξοδα. Δηλαδή να πληρώσουν διπλά.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική απόφαση, που πέρα από τα άλλα οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας, τσακίζει οικονομικά εκατοντάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους, χτυπάει τον τουρισμό.

Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της, θα θέσουμε το θέμα στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κ.Ε.Δ. και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (πριν από αυτήν η Κρατική Περιφέρεια) με κατευθύνσεις των κυβερνήσεων επί δεκαετίες κάνουν τα στραβά μάτια και συγκαλύπτουν χονδροειδείς καταπατήσεις των του αιγιαλού και των παραλιών, που έχουν γίνει και γίνονται από μεγαλοξενοδόχους και βιλάρχες. Δεν έχουν υλοποιήσει τελεσίδικες αποφάσεις για κατεδαφίσεις κτισμάτων στον αιγιαλό ακόμα και μέσα στη θάλασσα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το αστικό κράτος και οι θεσμοί του λειτουργούν υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, συγκαλύπτουν ακόμα και καραμπινάτες παρανομίες τους και από την άλλη κυνηγούν να τσακίσουν τους εργάτες και τους επαγγελματίες.Τώρα έλαχε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιεί αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Ας βγουν συμπεράσματα από το λαϊκό κόσμο που τους ψήφισε»!

«Η Αυλή των Θαυμάτων» από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»

«Ο Σύλλογος, άλλη μια συνεχόμενη  χρονιά ανεβάζει το αριστούργημα το Ιάκωβου Καμπανέλλη ' Η Αυλή των Θαυμάτων' στη θεατρική σκηνή Σαρακινάδου-Ζακύνθου, από 20 Μαρτίου  έως και 5 Απριλίου. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την πολιτιστική δράση του τόπου μας και έχοντας δείξει και στο παρελθόν την συμπαράσταση στο Σύλλογο μας σας παρακαλούμε να αναπαράγεται απο το ραδιοφωνό σας το διαφημιστικό σποτ που σας έχουμε επισυνάψει όσες φορές κρίνεται εφικτό. Θα υπάρχει στο θεατρικό πρόγραμμα αναφορά της προσφοράς σας όπως πάντα και θα σας δωθούν δωρεάν προσκλήσεις . Για επικοινωνία καλέστε μας στα τηλέφωνα
6932327005 ( Μπάμπης Συγούρος Πρόεδρος Συλλόγου )-26950 44505 (Αλόισιος Πλέσσας Γραμμάτέας Συλλόγου )».
 

«Τα παραμύθια τση νόνας» στην «Ξενοπούλειο»      

«Την Τετάρτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00, ελάτε, μικροί και μεγάλοι, να ακούσουμε «Τα παραμύθια τση νόνας», στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη – Ζάκυνθος. Η νόνα Σούλα Σούρμπη μας διηγείται το παραμύθι «η σουσουράδα» και εμείς το καταγράφουμε. Μια δράση για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, αλλά και για μεγάλους.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. της βιβλιοθήκης 26950 45078. Η “Ξενοπούλειος” Παιδική Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο σπίτι – μουσείο του Γρηγ. Ξενόπουλου Γαΐτα 5, περιοχή Παναγίας Φανερωμένης,Ζάκυνθος».

«Μοιράζομαι το χόμπι μου» στην «Ξενοπούλειο» (για ενήλικες)

«Την Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 18:00, «Μοιράζομαι το χόμπυ μου» και ότι αγαπώ
στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη – Ζάκυνθος. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και η γραφή! Με την Ξανθή Χουλιάρα. Για ενήλικες.Πρόκειται για μαθήματα Η/Υ που παραδίδονται δωρεάν από τον Σύλλογο φίλων της Ξενοπούλειου παιδικής βιβλιοθήκης».


Η σημερινή φωτογραφία νομίζουμε ότι τα λέει όλα!

Σήμερα συμπληρώνουμε 21 ολόκληρους μήνες αγώνα κατά του «μαύρου» στην ΕΡΤ και γενικότερα στη ζωή μας και επειδή οι…«βρεγμένοι» την βροχή δεν την φοβούνται, δηλώνουμε περισσότερο αποφασισμένοι από ποτέ! «Για δεν υπήρξα…κατεργάρης», όπως λέει, στο γνωστό τραγούδι «Ο μπαγάσας», ο Νικόλας Άσιμος, ο οποίος απευθύνεται στο…θεό και ζητάει…τη χάρη του, μόνο, που εμείς, δεν θα ζητήσουμε τη χάρη κανενός και για τίποτα! Έτσι και αλλιώς, μια φορά ΠΡΟΔΟΤΗΣ πάντα ΠΡΟΔΟΤΗΣ! Περί…ΝΕΡΙτών ο λόγος, οι οποίοι είναι ήδη καταδικασμένοι στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου!


Αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και ανεξάρτητα από τα όποια νομοσχέδια για την ΕΡΤ, η οριστική δικαίωση, πρωτίστως, ηθική, για όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους, θα έρθει και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο και για αυτό θα φροντίσουμε όλοι εμείς! Προκειμένου να μην αλλάξει μόνο το όνομα της ΞΕ…ΝΕΡΙΤ, αλλά, να γίνει πράξη, και «επίσημα», με τη «βούλα» του νόμου, γιατί ήδη υπάρχει εδώ και 21 μήνες, η μεγάλη, ιστορική, ελεύθερη, αυτοδιαχειριζόμενη, αγωνιστική, διεκδικητική, κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και αθλητική, ΕΡΤ, με την πρωτοφανή αλληλεγγύη όλου αυτού του διαστήματος!

Αν κάποιοι νομίζουν ότι δεν θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με όλες τις δομές της και όλο το προσωπικό της, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους, όπως κάναμε και με την προηγούμενη συγκυβέρνηση, μόνο, που, τώρα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση, η οποία, πρέπει τουλάχιστον να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για την ΕΡΤ-και όχι μόνο-οπότε είναι λογικό από αυτή την κυβέρνηση να έχουμε πολύ περισσότερες απαιτήσεις και παράλληλα να την κρίνουμε αυστηρά και πάντα από τα αριστερά!

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, δεν απειλούμε κανέναν και τίποτα, γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μας, ούτε, όμως, προειδοποιούμε, απλά τονίζουμε ότι δεν υποκύψαμε στο «μαύρο» και επομένως δεν θα δεχτούμε το…γκρι και οτιδήποτε άλλο σχετικό και δη μνημονιακό ή όπως διαφορετικά μπορεί να ονομαστεί! Τέλος, καλό είναι οι αρμόδιοι να μπουν στον κόπο να έρθουν λίγο στην περιφέρεια και στις τοπικές ΕΡΑ και ίσως τότε θα καταλάβουν πως κάποιοι εξαθλιωμένοι στην κυριολεξία έχουν τα κότσια να κάνουν αυτό τον πολύμηνο αγώνα όχι μόνο για τη δουλειά τους και την ΕΡΤ, αλλά, πάνω από όλα για την αξιοπρέπεια τους, μιας και είναι η αγαπημένη λέξη της σημερινής κυβέρνησης!    















Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/03/2015 - 14:32