Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από δεκάδες κατοίκους της Φλώρινας, κυρίως μαθητές και φοιτητές, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας αναμμένα κεριά, έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, ενώ πολλοί άφηναν λουλούδια μπροστά από τις φωτογραφίες του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, λέγοντας το δικό τους «καλό ταξίδι».

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΟΣΔΟΥ

Έφυγε χθες τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότης της ιστορικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Φωνή της Φλωρίνης» Θεόδωρος Βόσδου. Ο αγαπητός Θεόδωρος  έφυγε από κοντά μας την ημέρα των 53ων γενεθλίων (17/03/1962)  της «Φωνής της Φλωρίνης»! Ο τελευταίος των μεγάλων της φλωριναίας δημοσιογραφίας διακρίνονταν για το ήθος, την φιλοπατρία του, την μεγάλη αγάπη  του για την Φλώρινα, και την σταθερή σε αξίες και δυναμική γραφίδα του. Έφυγε να συναντήσει την αγαπημένη του σύντροφο Ασημούλα και τους παλιούς δημοσιογράφου συναδέλφους του και τους τυπογράφους, για να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.  Η κηδεία του θα γίνει σήμερα  Τετάρτη 18/3/2015 στις 15:00 από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Φλώρινας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αισθάνομαι βαθύτατη λύπη για την απώλεια ενός εξαίρετου ανθρώπου του τόπου μας• του Θεόδωρου Βόσδου.

Έφυγε από τη ζωή ένας χαρισματικός και σημαντικός άνθρωπος για τη Φλώρινα.

Ο Θεόδωρος Βόσδου ξεκίνησε ως δικηγόρος και μέσα από την ιδιότητά του αυτή κατάφερε να κατέχει σημαντικές θέσεις ευθύνης σε φορείς και συλλόγους του Δήμου μας. Γνωστός βέβαια στους περισσότερους ως δημοσιογράφος και εκδότης της ιστορικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ», υπηρέτησε για πολλά χρόνια με ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και συνέπεια το λειτούργημα αυτό, τιμώμενος από την Ακαδημία Αθηνών με έπαινο.

Όμως ο Θεόδωρος Βόσδου, ως άνθρωπος των γραμμάτων, υπήρξε και συγγραφέας και μάλιστα βραβεύτηκε για την ιδιότητά του αυτή από τον σύνδεσμο εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Για έναν τόπο όπου έζησε αυτός ο σπουδαίος, ικανός και άξιος άνθρωπος, αλλά συγχρόνως και τόσο σεμνός, δεν μπορεί παρά η απουσία του να είναι μεγάλη και αισθητή, αφού προσέφερε τόσα πολλά στην τοπική κοινωνία.

Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΟΣΔΟΥ

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», απηχώντας τα συναισθήματα ολόκληρης της Αριστοτελικής οικογένειας, εκφράζει την βαθιά του θλίψη και οδύνη για την εκδημία του Θεοδώρου Βόσδου.

Ο αείμνηστος Θεόδωρος Βόσδου, Γενικός Γραμματέας και μέλος του ΔΣ του ΦΣΦΑ για δεκαετίες, αποτελεί για τον καθένα μας πρότυπο ανιδιοτελούς προσφοράς και αφοσίωσης στους σκοπούς του "Αριστοτέλη", με γνώμονα το καλό της τοπικής κοινωνίας και της Πατρίδας ολόκληρης.

Με το λόγο, τη γραφίδα και το ακέραιο ήθος του, κέρδισε επαξίως εξέχουσα θέση στη μακρά φάλαγγα των Φλωρινιωτών που δικαιούνται τον τίτλο του Ευπατρίδη, απολαμβάνοντας το προνόμιο να είναι, πρώτος αυτός, η φωνή του τόπου του στα πέρατα της οικουμένης, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.

Χρέος όλων μας να φωτίσουμε την ορμή του, να νιώσουμε μέσα μας όσα αποτέλεσαν το κίνητρο και τη δικαίωση της ζωής του και, όσο μπορούμε, να συνεχίσουμε το έργο του ΕΔΩ, στην εσχατιά της Ελληνίδος γης, στην ακριτική ΦΛΩΡΙΝΑ, την οποία "ἠγάπησε πολύ"...
Ας είναι η μνήμη του αιωνία.
To ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου Συνεδρίασε την Παρασκευή 13-3-2015 και αποφάσισε ομοφώνατην αναβολή των ορισθέντων για την Κυριακή 22-3-2014 αρχαιρεσιών του συλλόγου, διότι μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων δεν υποβλήθηκε καμία αίτηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/03/2015 - 10:17