Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Άμεση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα απορρίμματα ζητά η μείζονα αντιπολίτευση….

O συνδυασμός «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» (μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ζακύνθου), με επιστολή του, προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ζητά να συγκαλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το σώμα, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη διαχείριση των απορριμμάτων. Την επιστολή υπογράφουν οι: Μποζίκης Στυλιανός τ. Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, Αβράμης Παναγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος, Αρμένης Γεώργιος Δημοτικός Σύμβουλος, Ακτύπης Νικόλαος Δημοτικός Σύμβουλος, Βούτος Σπυρίδων Δημοτικός Σύμβουλος, Τουρκάκης Διονύσιος Δημοτικός Σύμβουλος, Τσαγκαρόπουλος Δημήτριος Δημοτικός Σύμβουλος και Φεραδούρος Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος.

…Εντωμεταξύ οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής συζήτησαν με τους μαθητές για τα απορρίμματα

Σε δελτίο τύπου του δήμου Ζακύνθου, αναφέρονται τα εξής: «Από τα σχολεία του νησιού μας άρχισε η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το θέμα των απορριμμάτων και της διαχείρισής τους. Ο Αντιδήμαρχος Λαγανά, κ. Αναστάσιος Μποτώνης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, κ. Κώστας Κόκλας, καθώς και ο Διευθυντής του Συνδέσμου Καθαριότητας, Θοδωρής Κάρδαρης, απάντησαν στις ερωτήσεις που έθεσαν οι μαθητές της Β´ τάξης του 2ου Λυκείου στην Παναγούλα, συμμετέχοντας στην ερευνητική εργασία που κάνουν τα παιδιά με θέμα το περιβάλλον της Ζακύνθου και υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Θανάση Ανδρίτσο. 

Επί μία ώρα οι αιρετοί του Δήμου έδιναν αναλυτικά στοιχεία στους μαθητές για διάφορα ζητήματα, όπως είναι τα απορρίμματα και η διαχείρισή τους, τα ημερόπλοια, τον ποδηλατόδρομο που χρειάζεται η Ζάκυνθος, τις λιμνοδεξαμενές, την πλατεία Σολωμού, την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, τα αδέσποτα και τα νεκρά ζώα στους δρόμους του νησιού, τους κάδους ανακύκλωσης, την χελώνα καρέτα-καρέτα, αλλά και τις λακούβες στο οδόστρωμα. 

Τόσο ο κ. Μποτώνης, όσο και ο κ. Κόκλας επισήμαναν πως στρατηγική επιλογή του Δήμου είναι η δρομολόγηση λύσεων σε αυτά τα ζητήματα, τονίζοντας ότι στην καθημερινή ατζέντα του Δημάρχου Ζακύνθου, κ. Παύλου Κολοκοτσά, αυτά τα ζητήματα βρίσκονται σε προτεραιότητα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κάρδαρης εξήγησε στα παιδιά τους τεχνικούς τρόπους που έχουν επιλεχθεί για την επεξεργασία των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και άπαντες υπογράμμισαν πως για να απαλλαγεί η Ζάκυνθος από αυτόν τον βραχνά απαιτείται η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, η οποία θα πρέπει να στραφεί στην ανακύκλωση και στη διαλογή των σκουπιδιών από το σπίτι τους».


«Πρεμούρα» για καθαριότητα σε Λαγανά-Καλαμάκι ενόψει…Πάσχα και τουριστικής περιόδου!


Με σχετική ανακοίνωση, παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην περιοχή του Καλαμακίου και του Λαγανά να μη βγάζουν ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και απορρίμματα στους κεντρικούς δρόμους, διότι βρισκόμαστε λίγο διάστημα πριν το Πάσχα και την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Αντιδήμαρχος Λαγανά, κ. Αναστάσιος Μποτώνης, ενημερώνει τους δημότες ότι ήδη έχουν αρχίσει καθαρισμοί στην περιοχή, με στόχο να παρουσιαστεί μια ευπρεπής εικόνα στους επισκέπτες των περιοχών. Παράλληλα, όσοι προβαίνουν σε καθαρισμούς, μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο Καθαριότητας στο τηλέφωνο 26950-45179, ούτως ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση. Η ευαισθητοποίηση όλων στο συγκεκριμένο θέμα είναι απαραίτητη, ούτως ώστε η Ζάκυνθος στο σύνολό της να είναι ένα νησί πρότυπο και όχι παράδειγμα προς αποφυγήν. Από όλους μας εξαρτάται η επίτευξη αυτού του στόχου. 

Επισκέψεις δημάρχου σε δημοτικές ενότητες για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας…

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ζακύνθου, από τις επισκέψεις του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων στις Δημοτικές Ενότητες, διαπιστώνεται ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη στα αγροτικά ιατρεία. Ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται, λόγω και της μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο της Ζακύνθου, στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων, όπου δεν υπάρχει προσωπικό στο Κέντρο Υγείας. Ο Δήμος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τον διοικητή του Νοσοκομείου, στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Ο Δήμος καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ούτως ώστε να εξυπηρετείτε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο άμεσα ο κόσμος.

Συνάντηση Δημάρχου με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, κ. Δήμο Μαριόλη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος δέχθηκε ακόμη στο γραφείο του τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, κ. Αγγελούδη, καθώς και τον Διοικητή Τροχαίας, κ. Νεκτάριο Τσώλο. Ο κ. Μαριόλης είχε υπηρετήσει στο νησί μας και στο πρόσφατο παρελθόν ως Αστυνομικός Υποδιευθυντής και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Το σημαντικότερο πρόβλημα της Αστυνομίας είναι η έλλειψη προσωπικού, με τον κ. Δήμαρχο να ζητά από τους επικεφαλής να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση της ζωής των πολιτών της Ζακύνθου και της περιουσίας τους, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Συμφωνήθηκε ο Δήμος να είναι σε συνεχή επαφή με την Αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα θέματα που προκύπτουν σε καθημερινή βάση, όπως κυκλοφοριακό. Επίσης, σε λίγες ημέρες θα γίνει επαφή και για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν φέτος στο Λαγανά, ούτως ώστε να επικρατήσει ηρεμία και να μη δημιουργηθούν επεισόδια του παρελθόντος, που αμαύρωσαν την εικόνα του νησιού μας στο εξωτερικό.

«Εξαιρετική δουλειά γίνεται στη Δια…Βίου Μάθηση» τονίζεται από το Δήμο

Εξαιρετική, όπως υποστηρίζει ο Δήμος Ζακύνθου, είναι η δουλειά που έχει γίνει στα προγράμματα της Δια Βίου Μάθησης, τα οποία έχουν παρακολουθήσει πάνω από 400 συμπολίτες μας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής και αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Κώστας Κόκλας, ανέφερε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνέχιση αυτών των προγραμμάτων, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Δήμου. Η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Μαρία Μουζάκη, τόνισε ότι: «Τα προγράμματα ξεκίνησαν το 2014 πιλοτικά και ήταν κάτι πρωτοποριακό για το Δήμο Ζακύνθου και για εμάς ήταν κάτι καινούριο. Μάλιστα, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας. Είμαστε από τους λίγους Δήμους στη Νοτιοδυτική Ελλάδα που στείλαμε άμεσα τα στοιχεία για την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, γεγονός που μας βοήθησε να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Παύλο Κολοκοτσά, καθώς και τον κ. Κόκλα για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Επίσης, ιδιαίτερα ευχαριστώ τους Διευθυντές των σχολείων ( Εσπερινό Γυμνάσιο και 3ο Γυμνάσιο) που μας παραχώρησαν τις αίθουσες διδασκαλίας, το ΙΕΚ, το ΤΕΙ, το Ίδρυμα Νεότητας του Δήμου Ζακύνθου, αλλά και τη ΧΕΝ». Από την πλευρά του ο υπεύθυνος εκπαίδευσης, Νίκος Καλαμαράς, τόνισε πως υλοποιήθηκαν 29 προγράμματα, το αντικείμενο των οποίων ήταν, κυρίως, οι ξένες γλώσσες, η πληροφορική, η οικονομία και ο πολιτισμός, ενώ εξήρε τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει το Ι.Ν.Ε.Δ.Ι.Β.Ι.Μ.

Συναυλία του Δήμου τη Μεγάλη Δευτέρα

Ο Δήμος Ζακύνθου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού (υπεύθυνος είναι ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων, κ. Γιάννης Κόκλας), σε συνεργασία με το Σύλλογο Φιλαρμονικής Δήμου Ζακυνθίων 1816, προσκαλούν όλους στη συναυλία "Ίνα τί", που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου και ώρα 9μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου.  Θα συμμετάσχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων και οι χορωδίες "Η Φανερωμένη" και "Φιόρο του Λεβάντε". 

It Doesn’t Take Much

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου και ώρα 18:00, η Θεατρική Ομάδα Νέων Ζακύνθου παρουσιάζει την πρεμιέρα της μικρού μήκους ταινίας τους με τίτλο «It Doesn’t Take Much» στην αίθουσα του Κινηματογράφου Φώσκολος – πλατεία Σολωμού.
Σκηνοθεσία: Robert Clother-ΣενάριοΠαραγωγή: Barbara Clother-Σύνθεση μουσικής: Peter Bradley. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από αυτοσχεδιασμούς της Θεατρικής Ομάδας Νέων Ζακύνθου στις αρχές του 2014. Η ταινία είναι στην αγγλική γλώσσα, με ελληνικούς υπότιτλους. Γυρίστηκε σε τοποθεσίες της Ζακύνθου και προσφέρει θετικές λύσεις για τον εκφοβισμό (bullying).
Είσοδος ελεύθερη
Χορηγός επικοινωνίας: EΡΑ Ζακύνθου


ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 3-4-5-6 Απριλίου
Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 Απρίλη
21:30 Συναυλία στο χώρο των καθαριστριών έξω από το υπ. Οικονομικών 
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Απρίλη
10.00 Συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση στο Υπουργείο Εργασίας. 
Οι εργατικές & κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες!
ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ – ΠAPTE MEPOΣστην πανελλαδική καμπάνια που οργανώνουν:
τα Σωματεία εργατών ΒΙΟΜΕ & Τσιμέντων Χαλκίδας 
οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ
οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών
οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης
Το «καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης» ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 2 Απριλίου και με στάσεις σε Λάρισα, Βόλο, Χαλκίδα φτάνει στην Αθήνα την Κυριακή 5/4/


ΕΡΤ…ΧΟΜΑΣΤΕ!



















 


Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05/04/2015 - 15:51