Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

«Το Γ.Ν. Ζακύνθου είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο νησί, παρέχει υπηρεσίες σε πληθυσμό που ανέρχεται σε 45.000 μόνιμους κατοίκους ο οποίος τετραπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο, ενώ βρίσκεται καθημερινά σε γενική εφημερία.
Παρά την αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων και των ημερών νοσηλείας υπάρχει μείωση κλινών από 113 σε 100.

Οι πιστώσεις προϋπολογισμού φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων, επισκευών και συντήρησης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κτιριακών εγκαταστάσεων μειώθηκαν σε ποσοστό που αγγίζει ή και ξεπερνά το 50%, ενώ νέες μειώσεις για την αποζημίωση εφημεριών προστίθενται στον προϋπολογισμό του 2015 €657.240,00 αντί των ήδη ανεπαρκών €835.000,00 το 2014, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας δημιουργούνται από την μείωση των οργανικών θέσεων κατά 33% ενώ και από τις εναπομείνασες οργανικές θέσεις κενές παραμένουν περισσότερες από 21, δηλαδή ακάλυπτες θέσεις σε ποσοστό 50% έως 54%.

Η έλλειψη προσωπικού κάνει αδύνατη τη λειτουργία της Μ.Ε.Θ. (υπάρχει εξοπλισμένη μονάδα), ενώ για τις ανάγκες τις καθημερινής λειτουργία του νοσοκομείου σε 24ωρη βάση αποσπάται προσωπικό από τα πρωτοβάθμια κέντρα φροντίδας του νησιού που πλέον υπολειτουργούν καθολικά, (Βολίμες, Καταστάρι κλπ.) αναγκάζοντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να διανύουν έως και 40χλμ ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση.

Βασικά υποστηρικτικά τμήματα του νοσοκομείου υπολειτουργούν Θυρωρείο, μαγειρεία, πλυντήρια, διάθεσης φαγητού στις κλινικές, ελάχιστοι νοσηλευτές ανά βάρδια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, μία καθαρίστρια νυχτερινή σε 18.050τμ (ενώ στο πρωινό ιδιωτικό συνεργείο βασιλεύουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η εντατικοποίηση)

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα για:

Την άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε αντιμετωπιστεί η μεγάλη έλλειψη και η μείωση πιστώσεων σε υγειονομικό υλικό, σε φάρμακα, σε αντιδραστήρια κ.λ.π. καθώς και για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα απαξίωσης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού λόγω μη λειτουργίας τους ελλείψει πιστώσεων;

Την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για τη λειτουργία της απαραίτητης στο νησί Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και των υποστηρικτικών μονάδων ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των κατοίκων.

Την απαραίτητη προμήθεια για το νοσοκομείο Μαγνητικού τομογράφου (οι πάσχοντες αναγκάζονται να μετακινούνται εκτός Ζακύνθου)

Πως θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τις περικοπές των υπερωριών και της μη καταβολής των ημεραργιών;

Να στελεχωθούν τα πρωτοβάθμια ιατρικά κέντρα Βολιμών και Κατασταρίου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με σκοπό την φροντίδα των κατοίκων των πιο απομακρυσμένων περιοχών;

Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις φάρμακα και νοσηλεία για όσους προσέρχονται να εξεταστούν, ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Έλληνες ή μετανάστες».


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΕΠΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Τα αποκαλυπτικά έγγραφα που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού στη Βουλή:

«Υφαρπαγή» πλαστής φορολογικής ενημερότητας από την ΕΠΟ, προκειμένου η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να εισπράξει έκτακτη επιχορήγηση 1,4 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ απευθύνθηκε σε άλλη ΔΟΥ από εκείνη στην οποία ανήκει για να πάρει την ενημερότητα (!), πράγμα το οποίο κατάφερε, αλλά τελικά η απάτη των ποδοσφαιροπαραγόντων αποκαλύφθηκε και ο Στ. Κοντονής αποφάσισε να μην δοθούν τα χρήματα. Οι αποκαλύψεις έγιναν στη Βουλή με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

«Υπεύθυνη γι’ αυτή την υπόθεση είναι η ΕΠΟ. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες», τόνισε ο Στ. Κοντονής επισημαίνοντας με νόημα: «Εμείς αυτές τις πρακτικές δεν τις αναφέρουμε στις διεθνείς συναντήσεις, τις οποίες κάνει το υπουργείο Αθλητισμού, για να ενημερώνουμε και τους ξένους παράγοντες που έρχονται στη χώρα και υπεραμύνονται ορισμένων καταστάσεων. Διότι, δεν θέλουμε να εκθέτουμε την ΕΠΟ, γιατί θεωρούμε ότι μια τέτοια έκθεση βλάπτει τη χώρα.

Όμως, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν σε αυτόν τον τόπο ότι η Ελλάδα είναι συγκροτημένο κράτος δικαίου, ότι θα εφαρμόζεται ο νόμος και το Σύνταγμα προς κάθε κατεύθυνση και ανέλεγκτη και αυτόνομη νησίδα δεν υπάρχει ούτε αναγνωρίζει η ελληνική έννομη τάξη».
Πήρε πιστοποιητικό από ΔΟΥ στην οποία δεν ανήκει!
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο τ. υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός αποφάσισε να δώσει έκτακτη επιχορήγηση προς την ΕΠΟ ύψους 1.434.100 ευρώ που θα διετίθετο σε ερασιτεχνικά σωματεία. Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του στις 17 Νοεμβρίου 2014 μπλόκαρε την απόδοση των χρημάτων επειδή η ΕΠΟ έχει χρέη προς το Δημόσιο.

Πώς αντέδρασε η ΕΠΟ; Πήρε αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας από την ΙΖ ΔΟΥ Αθηνών με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου 2014, ώστε να το παρουσιάσει και να πληρωθεί το σύνολο των 1,4 εκατ. ευρώ.

Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και στις 12 Δεκεμβρίου 2014 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπογραμμίζει πως η ΕΠΟ «οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 πλέον προσαυξήσεων» και ότι είναι «φορολογικά μη ενήμερος»! Το έγγραφο του ΓΛΚ απευθύνεται στην ΙΒ’ ΔΟΥ Αθηνών, η οποία, όπως αποκαλύπτεται, είναι η αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ, και με αυτό της δίνεται η εντολή να καταθέσει αίτημα συμψηφισμού εκκαθαρισμένης και βέβαιης απαίτησης.

Πέντε μέρες μετά, στις 17 Δεκεμβρίου 2014, έρχεται και η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΓΛΚ στο υπουργείο Αθλητισμού να ενημερώσει τον υπουργό Αθλητισμού Γ. Ανδριανό ότι η επιχορήγηση «δε θα διατεθεί εις ολόκληρον για τον σκοπό για τον οποίο έχει εγκριθεί» επειδή η ΕΠΟ «οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων αυτών και είναι φορολογικά μη ενήμερος».

Το σχέδιο για την υφαρπαγή της φορολογικής ενημερότητας από την ΕΠΟ με στόχο το 1,4 εκατ. ευρώ έχει αποκαλυφθεί. Έτσι, μετά την αποκάλυψη ότι η ΙΖ’ ΔΟΥ δεν ελέγχει την ΕΠΟ, αλλά της εξέδωσε φορολογική ενημερότητα, η ΙΖ’ ΔΟΥ παραδέχεται στις 19 Δεκεμβρίου ότι εκ παραδρομής δόθηκε η ενημερότητα, διότι αρμόδια είναι ΙΒ’ ΔΟΥ, και ανακαλεί το πιστοποιητικό που εξέδωσε…

«Είναι ποτέ δυνατόν να εκταμιευθούν αυτά τα χρήματα και να τα λάβει η ΕΠΟ και η ΕΠΣ και τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία; Όχι, βέβαια», είπε ο Στ. Κοντονής.

Κατασχέθηκαν 21 γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και ποσότητες κάνναβης!

Συνελήφθη το Σάββατο (04.04.2015) το απόγευμα στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 51χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικότερα, ο 51χρονος, βάσει σχετικών πληροφοριών, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης και σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε καθώς και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους (21) γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους (5) γραμμαρίων καθώς και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης. Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Ανοιξε για τα αυτοκίνητα, η…πολύπαθη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη!

Ανοιχτή είναι από εχθές για τα αυτοκίνητα η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη και η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανακούφιση στους επιχειρηματίες του Αργασίου και του Βασιλικού που αγωνιούσαν για προβλήματα στην κυκλοφορία εξαιτίας του κλεισίματος της γέφυρας μέσα στην περίοδο του Πάσχα.

Σύμφνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», μέχρι και προχθες το μεσημέρι πραγματοποιούνταν οι τελικές εργασίες από τα συνεργεία του αναδόχου, προκειμένου η γέφυρα να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.
Σημειώνεται πάντως πως το έργο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού υπολείπεται η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων αλλά και του παραδοσιακού ηλεκτροφωτισμού.

Βάσει πληροφοριών, που έγιναν γνωστές από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ζακύνθου-που είναι η επιβλέπουσα αρχή του έργου-η γέφυρα θα μείνει κλειστή για μια μόλις ημέρα μετά το Πάσχα για να τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα αλλά και να γίνει η εγκατάσταση του παραδοσιακού ηλεκτροφωτισμού. Σε αυτή την περίπτωση όμως η αναστάτωση στην κυκλοφορία της περιοχής θα είναι προσωρινή και θα διαρκέσει μόνο μια ημέρα.


«Πάτωσε» για μια ακόμα χρονιά η κρουαζιέρα στο νησί μας!

Μικρός αναμένεται να είναι και φέτος ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που θα  επισκεφτούν το νησί μας κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν  και ενδεικτική είναι η λίστα που έχει ήδη υποβληθεί από τους ναυτικούς πράκτορες στο  Λιμεναρχείο Ζακύνθου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις αφίξεις. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ», στην λίστα που έχει κατατεθεί ανακοινώνονται μόλις τέσσερις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων από τις αρχές Μάη μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο είναι σίγουρο πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και νέες αφίξεις που όμως δε φαίνεται να ξεπερνούν συνολικά τις 15.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι μέχρι τώρα επίσημα γνωστές, η πρώτη άφιξη θα γίνει στις 6 Μαΐου από το κρουαζιερόπλοιο S.S Mariner, ενώ το ίδιο πλοίο θα επισκεφτεί και πάλι το νησί μας στις 14 Ιουνίου και  στις 22 Ιουλίου. Στις 21 Αυγούστου έχει ανακοινωθεί ακόμη μια άφιξη από το κρουαζιερόπλοιο Aurora. Στον αντίποδα των εκτιμήσεων για τη Ζάκυνθο, σημαντικό αριθμό αφίξεων αναμένουν λιμάνια άλλων περιοχών του Ιονίου όπως είναι η Κέρκυρα αλλά και το γειτονικό μας Κατάκολο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη άφιξη κρουαζιεροπλοίου στην Ηλεία για το 2015 έγινε στις αρχές Ιανουαρίου.  
Συμμετοχή στην έκθεση «Ποσειδώνια 2015»
Εν τω μεταξύ οι φορείς του νησιού που εμπλέκονται με την κρουαζιέρα προγραμματίζουν την συμμετοχή τους στα  Ποσειδώνια 2015, μια εκδήλωση  που αφορά το θαλάσσιο τουρισμό και διοργανώνεται για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά στις 26 και 27 Μαΐου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις όπως είναι η ανάπτυξη της θαλάσσιας κρουαζιέρας σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο με επίκεντρο την ανατολική μεσόγειο, ενώ προβλέπονται και εισηγήσεις την ανάπτυξη του Yachting στην Ελλάδα, τη βιομηχανία  τροφοδοσίας της κρουαζιέρας αλλά και το «πάσχον» για το νησί μας ζήτημα για τις λιμενικές υποδομές.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στα Ποσειδώνια προτίθεται να συμμετέχει και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου με τον Πρόεδρο του φορέα Δημήτρη Γαργαλέα να δηλώνει πρόσφατα στον «ΕΡΜΗ», πως το θέμα της ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο νησί μας ήταν μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Υφυπουργό Τουρισμού Ελ Κουντουρά.
Σε εκκρεμότητα  το Master Plan…
Ακόμη μια τουριστική σεζόν βρίσκει το νησί μας χωρίς τις απαραίτητες λιμενικές υποδομές για να υποδεχτεί κρουαζιερόπλοια, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως από το Λιμενικό Ταμείο ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις για την συντήρηση της υπάρχουσας προβλήτας αλλά και τον εξωραϊσμό της περιοχής του μώλου (παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός κτλ).

Σε ότι αφορά δε το πολυσυζητημένο master plan, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά την ολοκλήρωσή του μετά τις τελευταίες πληροφορίες που ήθελαν την μελέτη του έργου να έχει «κολλήσει» στις αδειοδοτήσεις από το πρώην Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Τέλος σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η πρόταση που είχε συζητηθεί για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας από νορβηγική εταιρεία παρά το γεγονός ότι αντίστοιχες προτάσεις είχαν απορριφθεί στο πρόσφατο παρελθόν λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί μας.

Προσφορά 200 κιλών τροφίμων στο Κοινωνικό Παντωπολείο του Δήμου Ζακύνθου

Πάνω από 200 κιλά τρόφιμα προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζακύνθου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια που γίνεται για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Ήδη, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενημέρωσαν τους ωφελούμενους για τις ημέρες διανομής και τα συγκεκριμένα τρόφιμα θα τα πάρουν ενόψει του Πάσχα. 

Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κ. Νικόλαος Πέττας, ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την ευγενική χειρονομία τους, σημειώνοντας πως και άλλοι στη Ζάκυνθο θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης.

Απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων για την τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Με ανακολίνωσή του, ο δήμος Ζακύνθου, ενημερώνει ότι λόγω των εκδηλώσεων των ημερών του Πάσχα και ειδικότερα της Μ. Παρασκευής 10-4-2015 μεσημέρι (περιφορά Εσταυρωμένου) και πρώτες πρωινές ώρες Μ. Σαββάτου 11-4-2015 (Επιτάφιος), όπως απομακρύνετε από τους κοινόχρηστους χώρους τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, γλάστρες και ό,τι άλλο μπορεί να εμποδίζει την ομαλή πορεία της περιφοράς του Εσταυρωμένου και του Επιτάφιου. 

Επίσης, παρακαλούνται οι επιχειρηματίες της πλατείας Αγίου Μάρκου να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα και ό,τι άλλο έχουν στα καταστήματά τους, προκειμένου να τελεστεί απρόσκοπτα η Αναστάσιμη Ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου 11-4-2015.  Όσοι δεν συμμορφωθούν με τα ανωτέρω, θα υπέχουν τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη Νομοθεσία.

Ενημέρωση δημοτών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, μέχρι και 31 Μαίου

Ο Δήμος Ζακύνθου ανταποκρινόμενος στην υπ’ αριθμ. 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ. Β’/1987) που αφορά στην αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2015 στον καθαρισμό τους από τα ξερά χόρτα και τα απορρίμματα και στην απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών.

Στους προαναφερόμενους χώρους απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2015 (θερινή περίοδος).

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος, όπως έχει υποχρέωση, σύμφωνα με την περίπτωση 26. του άρθρου 94 του N.3852/10 θα προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό και θα χρεώσει αναλόγως τους ιδιοκτήτες, ενώ οι παραβάτες θα υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.


ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ECOZAKYNTHOS ΜΗ - ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Το Έκο Ζάκυνθος ανακοινώνει ότι βρέθηκε στην Κεφαλονιά στις 5/4/2015 μετά από πρόσκληση σε ημερίδα   από την Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίων σαν πρότυπο δίκτυο αγροτουρισμού

Ο πρόεδρος του Έκο Ζάκυνθος Δημήτρης Θεριανός και γραμματέας της Ένωσης αγροτουρισμού Ιονίων   ομιλητής στην ημερίδα παρουσίασε το Εκο Ζάκυνθος ως πρότυπο δίκτυο αγροτουρισμού στα Ιόνια και στην Ελλάδα όπου ο τρόπος λειτουργίας του και οι δράσεις του είναι άξιες και άριστες για την συνέχεια την εξέλιξη και την ανάδειξη κάθε ιδιαίτερης ξεχωριστής τοπικής κοινωνίας και τόπου στο σύνολο τους σε σύνδεση με την παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες και περιηγητές μας . Ο τρόπος λειτουργίας η σύνδεση των μελών μεταξύ τους με σεβασμό και αποδοχή με νοοτροπία ομάδας είναι προϋπόθεση για να  υλοποιήσουν το όραμα τους .

Ένας από τους στόχους που αναδύθηκαν μετά την παρουσίαση του Έκο Ζάκυνθος θα είναι η δημιουργία του Εκο Κεφαλονιάς όπου θα μπορούσε στην συνέχεια να υπάρξει η δημιουργία δικτύων τύπου Έκο Ζάκυνθος σε όλα τα Ιόνια Νησιά ώστε δημιουργήσουμε μια μελλοντική ομοσπονδία αγροτουριστικών δικτύων με κοινό όραμα και δράσεις και αλληλεγγύη για όλα τα Ιόνια .

Η ένωση αγροτουρισμού Ιονίων είχε σαν θέμα επίσης κριτήρια και την   συμφωνία συνεργασίας με επιχειρήσεις των μελών της Ένωσης Ιονίων και επίσης η ΣΕΑΓΕ έχει προχωρήσει στην συνεργασία με τουριστικό γραφείο με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό με αποδέκτες τα μέλη από όλη την Ελλάδα .

Η ίδια συνάντηση θα γίνει και στην Ζάκυνθο με το ίδιο θέμα τις προσεχείς ημέρες .

Ο πολύτιμος χρόνος που διαθέτουμε στην προσωπική μας ενασχόληση αν γίνει πολύτιμος και για την συμμετοχή μας και στην συλλογική ενασχόληση τότε θα φέρουμε το ανάλογο αποτέλεσμα στην δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος δράσης και δημιουργικότητας για τον τόπο μας όπου και ενισχύει και κατά επέκταση και την ατομική δράση και δημιουργικότητα .

Χρειάζεται να ζούμε και να κατοικούμε σε περιβάλλον που εκπέμπει συχνότητα ενότητας , αλληλεγγύης , συναγωνισμού , γνώσης, δημιουργίας, ποιότητας και ανάδειξη του τοπικού μας χαρακτήρα .

ΕΡΤ…ΧΟΜΑΣΤΕ!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08/04/2015 - 10:40