Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΤΕΑΝ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑΝ κ. Γεροντούκο, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στα γραφεία του ΕΤΕΑΝ, όπου συζητήθηκε η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω του ταμείου, καθώς έχουν μείνει  9 εκ. ευρώ αδιάθετα για την περιοχή μας.

Ορίστηκε η 20η Απριλίου ως η ημερομηνία διεξαγωγή ημερίδας, στο Επιμελητήριο Φλώρινας, με στόχο την απορρόφηση κονδυλίων. Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ.  Γεροντούκος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΣΕΝΛΗΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΧΙΛΙΟΥΣ

Την Κυριακή 5/4/2015 πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ με την συμμετοχή 20000 αθλητών και ερασιτεχνών δρομέων διαφόρων ηλικιών, με τον μικρότερο αθλητή να είναι 9 χρονών και τον μεγαλύτερο 94.

Εκτός από την κλασσική διαδρομή των 42 χλμ οι δρομείς αγωνίστηκαν και σε εναλλακτικές μικρότερες διαδρομές της αρεσκείας και των δυνατοτήτων τους .Στον δρόμο των 1000 μ. μικρών ηλικιών έλαβαν μέρος 2000 λιλιπούτιοι αθλητές, αφού χωρίστηκαν σε 2 κατηγορίες: A’ κατηγορία Γ’-Δ’ δημοτικού και Β ‘ κατηγορία Ε’-ΣΤ’ δημοτικού. Στην κάθε κατηγορία πήραν εκκίνηση περίπου 1000 παιδιά, ενώ ο χαρακτήρας του αγώνα αυτού (λόγω του μικρού της ηλικίας) ήταν πιο χαλαρός, χωρίς χρονόμετρα. Στην πορεία ο αγώνας όμως εξελίχτηκε αρκετά ανταγωνιστικός, αφού όπως είναι φυσικό, κάθε παιδί λόγω του παρορμητισμού του, θέλει να βγει πρώτο.

Στην διαδρομή των 1000 μ. έλαβε μέρος και ο 9χρονος αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας ΡΟΣΕΝΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, με πολύ άνεση. Ο μικρός Βασίλης ανήκει στην δύναμη του ΑΟΦ (σκι Δρόμων αντοχής) εδώ και 2 χρόνια, ενώ από νωρίς έδειξε με την θέληση και την εξαιρετική αερόβια ικανότητά του, ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παιδί με κληρονομική προδιάθεση (μητέρα πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ίδιο άθλημα) για δρομικά αερόβια και επίπονα αθλήματα, έχοντας αυτό που λέμε την ‘στόφα του πρωταθλητή’. Δεν είναι τυχαίο που πέρυσι και φέτος είναι πρώτος στην κατηγορία του (προαγωνιστική) στο Σκι Δρόμων Αντοχής, ενώ συναγωνίζεται επάξια αθλητές μεγαλύτερων κατηγοριών.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΩΤΑ ΣΤΟ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Η συμμετοχή των τάξεων Ε΄και ΣΤ΄ στο European School Radio με εκπομπές για διάφορα θέματα από τη ζωή και τα ενδιαφέροντα των μαθητών συνεχίστηκε με ένα μικρό ραδιοφωνικό σποτ για το σχολικό εκφοβισμό.

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Το σποτ μας για τον σχολικό εκφοβισμό έλαβε Ειδική Διάκριση!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μαθητές μας των τάξεων Ε΄και ΣΤ΄μαζί με τη δασκάλα Νίκη Μιχούλη.

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΓΚΗΣ»  ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΙΝΟΥ - ΝΕΡΟΥ

Οι μαθητές, αλλά και το διδακτικό προσωπικό του 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ξινού Νερού και του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ξινού Νερού ευχαριστούν θερμά τους γονείς του χωριού μας και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για τη συγκέντρωση τροφίμων για τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της δράσης του Νηπιαγωγείου Ξινού Νερού «Εθελοντισμός, μια πράξη Αγάπης».

Η ανταπόκρισή  ήταν συγκινητική και οι προσφορές  ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η ίδρυση και λειτουργία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Ανάλυση και τον Ποιοτικό έλεγχο Τροφίμων. Το Πρόγραμμα αυτό συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τροφίμων του Plovdiv της Βουλγαρίας.

Η έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος θα γίνει το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 (Σεπτέμβριος του 2015) και η έδρα του θα είναι στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στη Φλώρινα. Για να δείτε το ΦΕΚ λειτουργίας του προγράμματος μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του τμήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://agrotech.teiwm.gr
Για περισσότερες πληροφορίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων.

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα θα γίνει την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 και ώρα 1:00 το μεσημέρι στην αίθουσα Α3 του νέου κτιρίου της Σχολής.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Τα δρομολόγια την περίοδο των εορτών του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν με τις παρακάτω αλλαγές ως εξής:

ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν

Από ΦΛΩΡΙΝΑ για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
6:30 Μ. Παρασκευή
19:30 Μ. Σάββατο
6:30 Δευτέρα του Πάσχα
6:30 Τρίτη του Πάσχα

Από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για ΦΛΩΡΙΝΑ
7:00 Μ. Παρασκευή
7:00 Δευτέρα του Πάσχα
10:30 Δευτέρα του Πάσχα
7:00 Τρίτη του Πάσχα
ΚΥΡΙΑΚΗ του Πάσχα ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί κανένα Δρομολόγιο
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08/04/2015 - 10:13