Eιδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Ειδήσεις από ΕΡΑ Χανίων 7/10/13 (2ο δελτίο)

Ιεράπετρα: Ένταση και αγωνία για το Νοσοκομείο

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με θέμα τη διαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη και όλα τα νεότερα για το Νοσοκομείο της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί. Ένταση επικράτησε για άλλη μια φορά όταν εκφράστηκε η αγωνία για το μέλλον του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η συνεδρίαση γίνεται με την παρουσία του δημάρχου Ιεράπετρας, του βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, εκπροσώπων φορέων και κατοίκων.

Μειωμένη αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη

Εκτιμήσεις για μείωση που θα ξεπερνά ακόμη και το 50% της παραγωγής σε ορισμένες από τις πλέον σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, όπως είναι η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η Λέσβος, αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στη νέα ελαιοκομική περίοδο.

Το κυρίαρχο πρόβλημα με τη φετινή ελαιοπαραγωγή ακούει στο όνομα προβληματική καρπόδεση και σχινοκαρπία που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες.

Βέβαια, σύμφωνα με στελέχη του ΕΛΓΑ, στη μειωμένη φετινή παραγωγή συμβάλλει και το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας, δεδομένης της περσινής καλής παραγωγής.

Όπως εξηγούν, τα δέντρα τη μία χρονιά παράγουν το σύνολο της δυναμικότητάς τους, ενώ την επομένη η παραγωγή τους είναι αρκετά μειωμένη. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στους ξερικούς ελαιώνες.


Κίσαμος: Τροχαίο με νεκρό έναν 37χρονο μοτοσικλετιστή

Ο άτυχος άντρας 37 ετών έχασε τη ζωή του έξω από το ψαρολίμανο της «Λίμνης» ανάμεσα στο Καστέλι και το Λιμάνι Κισάμου λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 37χρονος ήταν μάγειρας στο πλοίο 'Β. Κορνάρος' και επέβαινε σε μοτοσυκλέτα μαζί με έναν συνάδελφό του που κινούνταν από το λιμάνι με κατεύθυνση την Κίσαμο. Στο ύψος του ψαρολίμανου οι δυνατοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα ένα κλαδί να πέσει πάνω στη μοτοσικλέτα, ο οδηγός να χάσει τον έλεγχό της και να ανατραπεί. Ο 37χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ ευτυχώς ελαφρύτερα τραυματίσθηκε ο συνεπιβάτης του.
Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε με ιδιωτικό της όχημα γιατρός του Κέντρου Υγείας Κισάμου που, παρά τις προσπάθειές της, δεν κατάφερε να επαναφέρει τον νέο άντρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54