Νέα ελληνική κρίση εντός του 2014 βλέπει το Μπλούμπεργκ

Στο ενδεχόμενο μιας νέας ελληνικής κρίσης μέσα στο 2014 αναφέρεται δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου Μπλούμπεργκ. Η Ελλάδα εθεωρείτο μέχρι πρόσφατα ότι θα επιτύγχανε τους στόχους, αλλά οι προβλέψεις αποδείχθηκαν υπεραισιόδοξες σημειώνει το άρθρο κάνοντας αναφορά στην έκθεση του ΔΝΤ.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περισυλλογή φόρων παρουσιάζει προβλήματα, η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση, ενώ η πορεία ιδιωτικοποιήσεων εξελίσσεται βραδύτερα από ό,τι είχε σχεδιασθεί.

 

Το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, προστίθεται, αντέδρασε αμέσως στις νέες προβλέψεις του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για να επιτύχει τον στόχο του 1,5%, είτε με την περικοπή δαπανών, είτε με την αύξηση των φορολογικών εσόδων, είτε και με τα δύο.

 

Όπως αναφέρεται, οι περαιτέρω περικοπές ωστόσο φαντάζουν πολιτικά ανέφικτες, λόγω της δυσφορίας κατά των μέτρων λιτότητας.

 

Η αδυναμία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στην καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη.

 

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ο συντάκτης συμπεραίνει ότι μια νέα ελληνική κρίση είναι εξαιρετικά πιθανή το επόμενο έτος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13/10/2013 - 15:43