Κερδίζει μάχες για τις ελεύθερες παραλίες ο Δήμος Σαρωνικού

ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η υπηρεσία δόμησης προχώρησε στην ακύρωση δύο πράξεων «εκτέλεσης εργασιών».

Αλλη μια μικρή νίκη στον αγώνα για ελεύθερες παραλίες πέτυχε αυτές τις μέρες ο Δήμος Σαρωνικού. Οπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, ακύρωσε μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) την άδεια που είχε λάβει η ΕΤΑΔ για κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων σε «Ευκάλυπτα» και «Γλύστρα». Πρόκειται για δύο μεγάλες παραλίες στο Λαγονήσι τις οποίες διεκδικεί μέσω παραχώρησης από την ΕΤΑΔ η εταιρεία «Αττικός Ηλιος» που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Lagonissi Grand Resort, με τον δήμο να κινείται από την αρχή του καλοκαιριού δικαστικά ενάντια στην παραχώρηση και την περίφραξή τους.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Σαρωνικού, με τις συγκεκριμένες δύο αποφάσεις η υπηρεσία δόμησης προχώρησε στην ακύρωση δύο πράξεων «εκτέλεσης εργασιών» που αφορούν την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην παραλιακή περιοχή Λαγονησίου, οι οποίες είχαν εγκριθεί προς όφελος των συμφερόντων της ΕΤΑΔ από την τότε αρμόδια Πολεοδομία Μαρκοπούλου. Οι αποφάσεις αποτελούν συνέχεια του νομικού αγώνα του Δήμου Σαρωνικού, ώστε να μην προχωρήσουν οι εργασίες κατεδάφισης δημοτικών εγκαταστάσεων στις παραλίες «Ευκάλυπτα» και «Γλύστρα».

Επειτα από τις αποφάσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, δήλωσε: «Οσοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι ο νομικός μας αγώνας τελείωνε τη 10η Σεπτεμβρίου -ημέρα που έληγαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κερδίσαμε- διαψεύστηκαν. Και να είναι βέβαιοι πως θα συνεχίσουν να διαψεύδονται.

Οσο μας ενώνει η δύναμη των πολιτών και ο δίκαιος αγώνας μας τόσο θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε αυτά που ανήκουν αυτονόητα και δικαιωματικά στους πολίτες: Ελεύθερες Παραλίες. Συνεχίζουμε με περισσότερη ορμή, με περισσότερα νομικά όπλα, με περισσότερους πολίτες στο πλευρό μας, μέχρι τη δικαίωση».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Σαρωνικού είχε παραχωρήσει την περασμένη εβδομάδα κοινή συνέντευξη Tύπου με το Συντονιστικό για Ελεύθερες Παραλίες, με τον δήμαρχο να δηλώνει τότε ότι θα συνεχιστεί η δυναμική διεκδίκηση των 44 στρεμμάτων στο παραλιακό μέτωπο της Αθηνών - Σουνίου. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε επίσης μεγάλη συναυλία στην παραλία Γλύστρα με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και αίτημα «ελεύθερες παραλίες στο Λαγονήσι». Ο Δήμος Σαρωνικού και τα τοπικά κινήματα ζητούν να ενημερωθούν και να πάρουν θέση οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα, η ΚΕΔΕ, ακόμα και ο πρωθυπουργός. Η συνολική δικαστική διαμάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με την εταιρεία «Αττικός Ηλιος» (που διαχειρίζεται το Lagonissi Grand Resort) χρονολογείται από το 2003.

Πηγή: efsyn.gr