Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Toπικές ειδήσεις από τη Μαγνησία.


Οχι στην πώληση της ΔΕΗ

Συλλαλητήριο σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας από ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ και ανακοινώσεις από συνδικάτα και κόμματα

Νεκρώνουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες στο Βόλο εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στο δημόσιο τομέα για την αξιολόγηση. Το ΕΚΒ εξάλλου διοργανώνει στο Βόλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ, σήμερα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή στο οποίο θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

«Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης της ΓΣΕΕ, κατά του ξεπουλήματος του Δημοσίου πλούτου, των Κυβερνητικών αυταρχικών επιλογών, των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Σας καλούμε να εκφράσετε μαζικά τη στήριξή σας στο δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ, ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, και του δημόσιου κοινωνικού αγαθού, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, στους μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Χθες εξάλλου όπως και τις προηγούμενες μέρες συνδικάτα, κόμματα και φορείς εξέδωσαν ανακοινώσεις ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ αλλά και στήριξης των κινητοποιήσεων των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στην αξιολόγηση.

«Βασική συνιστώσα της μνημονιακής, ακραία νεοφιλελεύθερης επίθεσης- επισημαίνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στα δικαιώματά του αποτελεί η επιχείρηση κατεδάφισης του δημόσιου τομέα. Οι δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται, «φιλέτα» του Δημοσίου ιδιωτικοποιούνται, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, οι εργαζόμενοι απαξιώνονται και απολύονται μαζικά μέσω των διαδοχικών «κυμάτων» διαθεσιμοτήτων απολύσεων». «Καταγγέλλουμε -υπογραμμίζει από την πλευρά του ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας- αυτή την πολιτική που προσπαθεί να βάλει εμπόδια στους δίκαιους αγώνες του λαού που άλλωστε είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όσο υπάρχουν προβλήματα τόσο θα υπάρχουν και αγώνες. Ο δρόμος των ναυτεργατών που αγνόησαν την πολιτική τους επιστράτευση και βρίσκονται συνέχεια στους καταπέλτες διεκδικώντας το δίκιο τους είναι ένα παράδειγμα το πώς η εργατική τάξη πρέπει να αντιμετωπίζει παρόμοιες πολιτικές.



Όχι του ΠΑΜΕ Δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις απολύσεις εργαζομένων και την είσοδο ιδιωτικών επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς, εξέφρασαν μέλη του ΠΑΜΕ Δημοσίων Υπαλλήλων Μαγνησίας, που σήμερα το πρωί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, στο Βόλο.
Κατ’ αρχήν έγινε μικρή συγκέντρωση στην είσοδο του κτιρίου, επί των οδών Δημητριάδος – Π. Μελά και στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ανέβηκε στα γραφεία κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας.


Οι συνδικαλιστές λένε όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο (αξιολόγηση) και καλούν τους εργαζόμενους να μη συμπληρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης αλλά να τα καταθέσουν στο Σωματείο, μέσα από γενικές συνελεύσεις συγκεντρώνουν υπογραφές και συνεχίζουν τον αγώνα, ενώ καλούν διευθυντές και προϊσταμένους να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15% και όσοι γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα Σωματεία.
Επίσης ζητούν μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους και να μη γίνει καμία απόλυση, με βασικό αίτημα τα 1400 € βασικό μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και να καλυφθούν οι απώλειές με αυξήσεις.


Το ΠΑΜΕ ζητά απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να βγουν από τις κοινωνικές υπηρεσίες οι ΚΟΙΝΣΕΠ και οι ΜΚΟ και, τέλος, να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ, νερό, διαχείριση απορριμμάτων, σχολεία, νοσοκομεία κ.ά., αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τώρα κίνημα με ταξικό προσανατολισμό που δεν θα κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, που θα συγκρούεται με την κυβέρνηση και το αστικό κράτος και θα αντιπαλεύει το σημερινό υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό




Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Διαμαρτύρονται για τη συγκριτική αξιολόγηση που θα οδηγήσει το 15% του προσωπικού των Δήμων σε διαθεσιμότητα - απόλυση

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο, το 15% των δημοτικών υπαλλήλων θα πρέπει να αξιολογηθούν από μέτριοι έως κακοί υπάλληλοι και υπάρχουν φόβοι ότι αυτοί θα αποτελέσουν τη νέα δεξαμενή από την οποία θα αντληθούν στρατιές υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα και θα απολυθούν.

Ήδη ο Δήμος Βόλου, αρνήθηκε την αποστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών στοιχείων, βάσει των οποίων εκτιμάται ότι θα αποδεκατιστούν περαιτέρω οι ήδη υποστελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες.

«Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα μας κατά του Ν.4250/2014 που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση, αλλά και τη μισθολογική υποβάθμιση χιλιάδων συναδέλφων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.



Με λεωφορεία του ΟΣΕ θα φτάσουν στο Βόλο και στη Λάρισα

Ο ΟΣΕ σταματάει προσωρινά από Βόλο για Λάρισα και αντίστροφα τη σύνδεση με τις αμαξοστοιχίες από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι την Τρίτη εξαιτίας των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στη γραμμή για την ηλεκτροκίνηση που θα συνδέει τις δύο πόλεις.

Επισημαίνεται πως τα λεωφορεία που αντικαθιστούν τα δρομολόγια των τρένων, δεν θα σταματούν στους ενδιάμεσους σταθμούς της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας, όπως το Στεφανοβίκειο.



Ανάληψη ευθύνης για το καμένο βαν του Δήμου Βόλου

Την ευθύνη για τη φωτιά σε βαν του Δήμου Βόλου στις αρχές Ιουνίου ανέλαβαν χθες άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο indymedia, υποστηρίζοντας ότι έγινε εις ένδειξη συμπαράστασης στους αγώνες των απεργών πείνας ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας!

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το ξημέρωμα του Σαββάτου 21/6 κάψαμε ένα βανάκι του Δήμου Βόλου, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους αγώνες των απεργών πείνας ενάντια στις φυλακές Τύπου Γ. Η δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας είναι η εκσυγχρονισμένη βία που εξαπολύει το κράτος ενάντια σ’ αυτούς που αντιστέκονται.

Ο αγώνας ενάντια στις φυλακές τύπου Γ είναι ένας ακόμα αγώνας κατά της συνθήκης των φυλακών. Οι φυλακές δεν βελτιώνονται - κατεδαφίζονται».



Πανθεσσαλική σύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ

Προγραμματίζεται άμεσα μετά από πρωτοβουλία του Ν. Πρίντζου προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

Μεγάλη αγωνία διακατέχει το τελευταία διάστημα τον αγροτικό κόσμο της χώρας, όπως επίσης και ολόκληρης της Θεσσαλίας, για το τι μέλλει γενέσθαι με τη νέα ΚΑΠ καθώς μέχρι 1 Αυγούστου θα πρέπει η χώρα να υποβάλει την τελική της πρόταση στην Ε.Ε. για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία του, πρότεινε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό πανθεσσαλική σύσκεψη, στην οποία θα μετέχουν συνεταιριστικοί και αγροτοσυνδικαλιστικοί φορείς, με στόχο να εκφραστούν οι απόψεις και τα συμφέρονται των αγροτών.

Όπως είναι γνωστό από την Ε.Ε. υπάρχει ευελιξία προς τις χώρες κράτη - μέλη μέχρι να καθορίσουν τον τρόπο των επιδοτήσεων βάσει του ποσού που έχει εγκριθεί για κάθε χώρα. Τη δεδομένη στιγμή, όπως διευκρινίστηκε από τον πρόεδρο της ΕΒΟΛ κ. Νικήτα Πρίντζο, υπάρχουν τρία σενάρια για τη νέα ΚΑΠ και ακόμη δεν γνωρίζουν από το ΥΠ.Α.Α.Τ ποιο πρέπει να επικρατήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο το κάθε σενάριο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του και δεν γνωρίζει ποιο τελικά θα επικρατήσει, διευκρινίζοντας ότι το δυσάρεστο στην υπόθεση είναι ότι δεν έχει ενημερωθεί ο αγροτικός κόσμος.

Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν τόσο συνεταιριστές όσο και αγροτοσυνδικαλιστές, με στόχο να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους και στο τέλος να καταλήξουν στην ποιο συμφέρουσα πρόταση.

 «Αισθανόμαστε βαριά την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί» δήλωσε ο κ. Πρίντζος, προσθέτοντας «το ΥΠΑΑΤ θα έπρεπε ήδη να έχει καταλήξει ωστόσο μπορεί να είναι μεγαλύτερη η ευθύνη της προηγούμενης ηγεσίας. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διαβούλευση με φορείς αγροτών και τους ίδιους τους αγρότες για την τελική πρόταση εν όψει της επικίνδυνης κατάστασης. Γι’ αυτό εξέφρασα την ανησυχία μου στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και του πρότεινα να πραγματοποιηθεί άμεσα πανθεσσαλική σύσκεψη μεταξύ των φορέων συνεταιριστών και αγροτοσυνδικαλιστών. Στο τέλος της σύσκεψης θα καταλήξουμε στην πρόταση που εκφράζει καλύτερο τον τόπο μας και θα γίνει σχετική εισήγηση στο υπουργείο».



Κόντρα για την κατάρτιση ΠΕΠ μετά την δήλωση της πάραταξης Διώτη

Αποδίδει προχειρότητα στην περιφερειακή αρχή – Αμεση αντίδραση των Κ. Αγοραστού και Δημ. Κουρέτα

Σε ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» σχετικά με την κατάρτιση του ΠΕΠ και της Στρατηγικής RIS3 για την Περιφέρεια Θεσσαλίας 2014 2020 μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Για ακόμη μία φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο κ. Αγοραστός δε διαψεύδουν τα όσα τους καταλογίζουμε για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη δημόσια διαβούλευση επί θεμάτων που αφορούν το σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα επόμενα επτά χρόνια. Αντιμετωπίζουν ένα τόσο σημαντικό γεγονός ως μία βαρετή υποχρέωση του πλαισίου που ορίζει ότι τα τελικά Επιχειρησιακά Σχέδια θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί και να βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση.

Αντί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία που του δίνεται για τον εξαρχής σχεδιασμό μίας Επιχειρησιακής Περιόδου -γιατί πάντα ισχυριζόταν ότι αυτός βελτίωσε το «στραβό» επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΣΠΑ από τη στιγμή που ανέλαβε-, στέκεται στα απαραιτήτως αναγκαία που επιβάλλει το πλαίσιο.

Αντί αυτή την περίοδο να γίνει ένας εξαντλητικός διάλογος με τους βασικούς φορείς της Περιφέρειας (Πανεπιστήμιο, Δήμοι, Επιμελητήρια, Εργατικά Κέντρα κ.α.), επιλέχθηκε ο εκ των έσω σχεδιασμός και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες και προσχηματικές ημερίδες.

Βασισμένος στις εγκυκλίους του Υπουργείου, επιχειρείται ένας σχεδιασμός μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα τώρα που η κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Ενας σχεδιασμός που στο επίκεντρό του δεν έχει τον άνθρωπο, αλλά την εξυπηρέτηση των συντεχνιών των μεγαλοεργολάβων που περιμένουν από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Παρά το γεγονός ότι στο σχέδιο υπάρχει η διαπίστωση ότι οι ανισότητες μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλίας μεγάλωσαν, συγκεκριμένες παρεμβάσεις που να δίνουν απάντηση στο πρόβλημα αυτό, δεν προβλέπονται στο σχεδιασμό.

Μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει και ο κ. Αγοραστός ο οποίος διαχειρίστηκε από τα μέσα του 2011 το ΕΣΠΑ και δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό, που είχε φανεί από την αρχή. Ας τοποθετηθεί, λοιπόν, δημόσια και αναλυτικά σχετικά με το ποιό είναι το συγκεκριμένο σχέδιό του ώστε να αρθεί αυτή η ανισότητα».



Απάντηση

Κοινή απάντηση-σχολιασμό στην ανακοίνωση της παράταξης Διώτη, έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Δημ. Κουρέτας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

  1. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλωσορίζει την προσπάθεια της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» να τοποθετηθεί την ύστατη ώρα επί του σχεδιασμού της Θεσσαλίας για τη νέα προγραμματική περίοδο, έστω και με τον ιδιαίτερα γενικόλογο και μη εποικοδομητικό τρόπο που επέλεξε για να καταθέσει τις προτάσεις της.
  2. Ξεκινώντας από το χαρακτηρισμό περί «βαρετής διαδικασίας διαβούλευσης» που είναι η κατάληξη «εκ του έσω σχεδιασμού με συνοπτικές διαδικασίες και προσχηματικές ημερίδες», η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ήθελε να υπενθυμίσει στην παράταξη της οποίας ηγείται η κα Διώτη το ιστορικό διαβουλεύσεων που έλαβε χώρα από το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα με όλους τους συμμετόχους στη Θεσσαλία, και να τονίσει ιδιαίτερα ότι ειδικά για τη διαμόρφωση της στρατηγικής RIS3 η Θεσσαλία θεωρείται ως παράδειγμα ως μίμηση σε πανελλήνιο επίπεδο για τη συμμετοχικότητα και την ανοικτή πρόσβαση στις διαδικασίες της. Σ’ όλες τις παραπάνω διαδικασίες, ποιά ήταν άραγε η συνεισφορά της παράταξης «Δρόμος της Ανατροπής για τη Θεσσαλία»; Ποιά στελέχη της συμμετείχαν; Πόσες και ποιές προτάσεις βελτίωσης ή ανατροπής κατέθεσαν;
  3. Ορθά επισημαίνει η κα Διώτη ότι ο σχεδιασμός βασίζεται στις εγκυκλίους του Υπουργείου. Στην πραγματικότητα, οι εγκύκλιοι εξειδικεύουν τους νέους κανονισμούς για τη λειτουργία των διαρθρωτικών ταμείων που ορίζουν τι και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Πολύ εύκολα μπορεί να επικαλείται η κα Διώτη ότι «ο σχεδιασμός είναι μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας», αλλά η μη τήρηση του σχεδιαστικού πλαισίου θα οδηγούσε αναμφίβολα σε απόρριψη του νέου ΠΕΠ από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άρα και σε αδυναμία πραγματοποίησης επενδυτικών δαπανών. Ο δρόμος της ευθύνης που επέλεξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η τήρηση του πλαισίου, συμπεριλαμβανομένων και των προϋπολογισμών δαπανών για κάθε θεματικό στόχο, και ο σχεδιασμός στη βάση της μεγιστοποίησης της επίπτωσης για τη θεσσαλική οικονομία από τις παρεμβάσεις που προτείνονται.
  4. Τονίζουμε γι’ ακόμα μία φορά ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένει απ’ όλους τους Θεσσαλούς εποικοδομητικές προτάσεις για τη βελτίωση του σχεδιασμού της, γιατί εμείς κάναμε πράξη τη συλλογική ηγεσία, με δεδομένο το κανονιστικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο για τη νέα προγραμματική περίοδο. Αν όντως υπάρχουν τέτοιες συγκεκριμένες προτάσεις από την παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», τις περιμένουμε. Αντίθετα, την ανούσια και την ατεκμηρίωτη κριτική, ειδικά όταν βασίζεται σε διαστρέβλωση της μέχρι τώρα συλλογικής προσπάθειας, την αφήνουμε στην κρίση των Θεσσαλών.
Ισως τελικά να είχε δίκαιο ο Γκρούτσο Μάρξ που έλεγε ότι: «Πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις και λάθος προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να τα διαγιγνώσκεις εσφαλμένα και να δίνεις λάθος φάρμακα».



Διεκδικούν την επιστροφή τους στα σχολεία

Με σειρά νομικών ενεργειών οι 26 σχολικοί φύλακες του Βόλου που είδαν το χαρτί της απόλυσης

Δικαστικός… μαραθώνιος έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη για τους σχολικούς φύλακες του Βόλου, οι οποίοι στις 25 Απριλίου είδαν το χαρτί της απόλυσης.

Πρόκειται για 26 σχολικούς φύλακες που πριν τη συμπλήρωση τριών μηνών από την ημερομηνία απόλυσής τους, προχώρησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους και την επιστροφή τους στα σχολεία, όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επί σειρά ετών.

Την περασμένη Πέμπτη εξετάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα, αναμένεται να καταθέσουν οι μάρτυρες. Εχουν στο πλευρό τους τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Γ. Μαγιάκο, ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι σχολικοί φύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς καμία αξιοκρατία και χωρίς να ερωτηθεί ο Δήμος Βόλου.

Ως μάρτυρες όμως αναμένεται να καταθέσουν και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, αλλά και εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Βόλου. Τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων στα σχολικά κτήρια και η είσοδος εξωσχολικών στα σχολικά προαύλια, αποτελούν καταστάσεις τις οποίες βιώνουν έντονα καθηγητές και γονείς, μετά την απόλυση των σχολικών φυλάκων. Η επιστροφή των σχολικών φυλάκων στα σχολεία για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των ίδιων των μαθητών, αποτελεί κοινό αίτημα των καθηγητών και γονιών.

Απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, αναμένεται προς το τέλος του καλοκαιριού. Αυτή όμως είναι μόνο η αρχή. Το Δεκέμβριο, αναμένεται να εξεταστεί και η αγωγή που κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες εναντίον του Δήμου Βόλου για την κατάργηση του Νόμου βάσει του οποίου απολύθηκαν.



Συνελήφθη ιδιοκτήτης γυμναστηρίου για κατοχή χασίς, χαπιών και αναβολικών

Συνελήφθη χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 50χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και φαρμακευτικών προϊόντων χωρίς ιατρική συνταγή.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών για κατοχή ναρκωτικών από τον 50χρονο, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 43,93 γραμμάρια κάνναβης, 1.078 χάπια και 35 αμπούλες που περιείχαν φαρμακευτικά αναβολικά στεροειδή, τα οποία δεν είχαν έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και τα κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.

Όπως έγινε γνωστό, ο 50χρονος είναι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στο Βόλο και απασχολεί για πρώτη φορά τις αστυνομικές αρχές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.



Πτώση 34χρονης απ΄τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στο Βόλο

Στο γεγονός ότι ζαλίστηκε και έπεσε, απέδωσαν οι γονείς της την πτώση 34χρονης άνεργης γυναίκας, που έπεσε στις 11.45 χθες το βράδυ από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας επί των οδών Τσοποτού – Δονδολίνων, στο Βόλο.

Όπως έγινε γνωστό, η 34χρονη που διαμένει με τους γονείς της κι είναι άνεργη, γύρω στα μεσάνυχτα βγήκε στο μπαλόνι και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε στο κενό, ενώ οι οικείοι της υποστηρίζουν ότι η κοπέλα ζαλίστηκε κι έπεσε.

Η 34χρονη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με πολλαπλά κατάγματα σε όλο της το σώμα, ενώ βρίσκεται διασωληνωμένη, σε καταστολή και οι επόμενες ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.



Στο Βόλο μονάδα ενημέρωσης του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Για ενημέρωση, προσέλκυση εθελοντών και μπαζάρ εθελοντών

Στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου, βρίσκεται από χθες και θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, η κινητή μονάδα ενημέρωσης και στήριξης του «Χαμόγελου του Παιδιού», σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης του κοινού και προσέλκυσης εθελοντών, ενώ υπάρχει καλοκαιρινό μπαζάρ με δημιουργίες εθελοντών που πωλούνται σε χαμηλές τιμές για την ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού.

Η εκπρόσωπος του εθελοντικού δημιουργικού εργαστηρίου της Αθήνας Αγγελική Λινάκη, δήλωσε ότι η κινητή μονάδα ενημέρωσης του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα παραμείνει στην παραλία του Βόλου, μέχρι την Κυριακή 13 Ιουλίου, με ωράριο, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

«Στο Βόλο ήρθαμε με την κινητή μονάδα, για να δούμε τους φίλους και του υποστηρικτές του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Βόλο, να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις δράσεις και για πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζει», ανέφερε η κα Λινάκη.

Παράλληλα, ανέφερε, υπάρχει και ένα ενδιαφέρον καλοκαιρινό μπαζάρ με δημιουργίες εθελοντών (πετσέτες, καπέλα, μπλουζάκια, μια ενδιαφέρουσα σειρά με τα διακριτικά του Συλλόγου σε γυάλινα είδη, τα οποία διατίθενται προς πώληση στους Βολιώτες σε χαμηλές τιμές, για να στηριχτεί το έργο του Οργανισμού.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του εργαστηρίου, η επίσκεψη στο Βόλο, έχει σκοπό να γίνει συζήτηση με πολύ κόσμο, αλλά και με εθελοντές που πιθανόν να θέλουν να βρεθούν κοντά στο «Χαμόγελο του Παιδιού».




Ξεκινά από σήμερα το «Παζάρι Βιβλίου»

Ξεκινά από σήμερα σε κτίριο των οδών Αργοναυτών και Κοραή στην παραλία, το «Παζάρι Βιβλίου» εκδοτών &βιβλιοπωλών, που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Αυγούστου.



Διήμερο αφιέρωμα στον Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο

Διήμερο αφιέρωμα στον Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (10 Ιουλίου 1888-20 Νοεμβρίου 1978), με αφορμή την 126η επέτειο από τη γέννησή του στο Βόλο την « … πόλη των Αργοναυτών και στη σκιά του Πηλίου των Κενταύρων…», διοργανώνει ο Δ. Βόλου, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, στις 9 το βράδυ, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο και στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως. Το αφιέρωμα στον κορυφαίο Ευρωπαίο ζωγράφο, που αποτελεί θεσμό τα τελευταία χρόνια στην πόλη, πραγματοποιείται από το Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με τη συνεργασία του Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Amici d’ Italia. Φέτος το αφιέρωμα περιλαμβάνει την παρουσίαση της δημιουργίας για πρώτη φορά στο Βόλο του ζωγράφου Νίκου Σίσκου και το δεύτερο βράδυ παρουσίαση βιβλίου και ομιλία.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τον τίτλο Dreamland του Νίκου Σίσκου, στο ισόγειο και ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

Την επόμενη μέρα, στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως, μπροστά από το Κέντρο Τέχνης, θα παρουσιαστεί η έκδοση της διατριβής της ζωγράφου Δέσποινας Καφενταράκη με τίτλο «Η αινιγματικότητα του Τζιόρτιο ντε Κίρικο» από τον Αντώνη Αντωνίου, υπεύθυνο πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και από την ίδια τη συγγραφέα-ζωγράφο, που θα συνοδευτεί από προβολή φιλμ, με αναφορά στο έργο του μεγάλου ζωγράφου.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ομιλία με θέμα «Πορτραίτο της Οικογένειας Ντε Κίρικο» από τη Μαρία Falzοne –Ρίζου, φιλόλογο – συγγραφέα, η οποία «…θα σκιαγραφήσει το οικογενειακό πορτραίτο των Ντε Κίρικο και το κάθε μέλος της χωριστά, καθώς πρόκειται για μια οικογένεια καλλιτεχνών που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της στην πόλη μας…».
Στην πρώτη έκθεση του Νίκου Σίσκου στο Βόλο θα παρουσιαστούν περίπου 50 έργα της τελευταίας πενταετίας


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54