Συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση στο "Πρίσμα"

Δευτέρα 22 του Σεπτέμβρη στις 18.00, προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΕΦΚ, Λόντου 6 και Μεσολογγίου. 

Καλούμε σωματεία, συναδέλφους, εργαζομένους, ανέργους να στηρίξουν την κινητοποίηση, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στα φροντιστήρια καθηγητών.

"Το φροντιστήριο "Πρίσμα" απέλυσε εργαζόμενη μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας, με αλλεπάλληλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πραγματοποιήθηκαν στις 13, 15/9 και 20  του Σεπτέμβρη κινητοποιήσεις έξω από το φροντιστήριο. Δεκάδες συνάδελφοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΣΕΦΚ, δυναμώνοντας τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συνάδελφου.

Ενημερώνουμε ότι ο εργοδότης Β.Γκούμας χρησιμοποίησε τον αρχιφύλακα Eλευθεριάδη Άγγελο του ΑΤ Καλλιθέας ως ιδιωτικό υπάλληλο ασφαλείας, προκειμένου να εκφοβίσει τη συνάδελφο και να μην πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση το Σάββατο 20/9, γιατί ο εργοδότης θα προχωρήσει σε αγωγή εναντίον της. Την κάλεσε στο ΑΤ δι΄υπόθεσίν της. Το σωματείο τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, για να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη παράνομη ενέργεια…

Ο εργοδότης επιχειρεί από την πρώτη στιγμή του αγώνα, καλώντας αστυνομικές δυνάμεις έξω από το φροντιστήριο, την ώρα των κινητοποιήσεων, και απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές, να ποινικοποιήσει τον αγώνα.

Τη Δευτέρα 22 του Σεπτέμβρη ο  ΣΕΦΚ καλεί σε νέα κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο με αίτημα την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου. Προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΕΦΚ, Λόντου 6 και Μεσολογγίου, στις 18.00".


Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21/09/2014 - 11:09