Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών: Στα δικαστήρια με τους εργοδότες

Ενημέρωση από τις δικαστικές αντιπαραθέσεις.



17/10: εκδικάστηκε η αγωγή των απολυμένων συναδέλφων από τα φροντιστήρια Ένεκα Παιδείας κατά της εργοδοσίας των φροντιστηρίων. Η εργοδοσία Πήλιουρας, Στεργιάρης, Παπαγεωργίου δικάστηκαν ερήμην...

Υπενθυμίζουμε ότι στις 10/6, σε 11 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 11.300 Ευρώ πρόστιμο, καταδικάστηκαν οι εργοδότες Παναγιώτης Πήλιουρας και Παπαγεωργίου για παράβαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ) εις βάρος των απολυμένων από την αλυσίδα φροντιστηρίων "Ένεκα Παιδείας".

Η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένα 69.000 Ευρώ στους συναδέλφους που υπερασπίστηκαν τη ΣΣΕ. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει 3 παραρτήματά της, προκειμένου να μην καταβάλει 1.000.000 Ευρώ οφειλόμενα στο ΙΚΑ και 160.000 Ευρώ στην Εφορία, αλλά και να στείλει στην ανεργία τους εργαζομένους που υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους.


Στις 5 Νοεμβρίου εκδικάζεται η κυρία συζήτηση των ασφαλιστικών που κατέθεσε ο εργοδότης Β.Γκούμας και απαιτεί την απαγόρευση συγκεντρώσεων του σωματείου έξω από το φροντιστήριο «Πρίσμα» και την επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 5.000 Ευρώ και προσωπική κράτηση  1 μηνός σε 3 συναδέλφους για κάθε κινητοποίηση.

Ο εργοδότης Βασίλειος Γκούμας απαίτησε την 1/10/2014 να απαγορευθεί το δικαίωμα της συγκέντρωσης, με ασφαλιστικά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απολυμένης συναδέλφου, κατά του ΣΕΦΚ, της απολυμένης συναδέλφου, του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΦΚ, Κλέαρχου Σμυρναίου και του ειδικού γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΦΚ και εκπροσώπου του σωματείου στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Διονύση Αμπάτη: «να απαγορευθεί στο σωματείο και στους καθ΄ ων, η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων  έμπροσθεν του φροντιστηρίου και σε ακτίνα περιμετρικά μικρότερη των 200 μέτρων με απειλή χρηματικής ποινής ύψους 5.000 Ευρώ και προσωπική κράτηση  1 μηνός σε κάθε φυσικό πρόσωπο των καθ΄ ων για κάθε παραβίαση της εκδοθησομένης απόφασης και της προσωρινής διαταγής».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54