Ειδήσεις από ΕΡΑ Βόλου

Οι αναποφάσιστοι κρατούν τα κλειδιά των εκλογών, παρ΄ότι η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει τουλάχιστον στη Μαγνησία, σύμφωνα με στοιχεία του τελευταίου 24ωρου και συγκρινόμενα με εκείνα των εκλογών του 2012. Η αδιευκρίνιστη ψήφος δεν είναι πλέον τόσο αδιευκρίνιστη –παραμένει βέβαια ρυθμιστής-, καθώς όπως όλα δείχνουν, τα επιτελεία των δύο μέχρι πρότινος μεγάλων κομμάτων στη Μαγνησία, είναι κομπάρσοι σ΄αυτή την προεκλογική περίοδο, φυλλοροούν –γίνεται αντιληπτό σε κάθε συγκέντρωση υποψηφίων βουλευτών-  και με «σβηστά τα φώτα» τα γραφεία τους. Οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι τους έχουν μετακινηθεί, σε αντιμνημονιακά κόμματα, κυρίως λόγω της περαιτέρω αποβιομηχάνισης της περιοχής, της μεγάλης ανεργίας, όσο και της απραξίας κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι ακολούθησαν τη μνημονιακή  πολιτική της λιτότητας, που μόνο αιτιολογημένο θυμό προκάλεσαν.

Αξίζει να δούμε τα ποσοστά των προηγούμενων εθνικών εκλογών, ως βαρόμετρο των μεθαυριανών και με το δεδομένο πως πριν από 2.5 χρόνια και μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά, προς το χείριστον:

Πρώτο κόμμα στη Μαγνησία, στις 17 Ιουνίου του 2012, είχε αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 30,69%, ενώ η Ν.Δ. είχε λάβει ποσοστό 27,78%, το ΠΑΣΟΚ 9,59%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,14%, η Χρυσή Αυγή 7,43%, η ΔΗΜΑΡ 5,96%, το ΚΚΕ 4,80%, ο Ελληνικός Ορθόδοξος Συναγερμός 1,56%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,27%, η Ένωση Κεντρώων 0,26%, το Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ Μ-Λ 0,15%.

Σύμφωνα με σημερινή τοπική δημοσκόπηση που έκανε ο  ραδιοφωνικός σταθμός «Ακρόαμα»,  ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 41% , δεύτερο κόμμα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με    τρίτο τους  ΑΝ.ΕΛ . Η  Ν.Δ καταγράφει ποσοστό της τάξης του 6%  και πέμπτο έρχεται το  ΚΚΕ. Σημαντικό στοιχείο το οποίο αξίζει να αναφερθεί είναι πως στις μικρές ηλικίες ψηφοφόρων, η αποχή και η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι μηδενική.  

Διακόσιοι ενενήντα τέσσερις  δικαστικοί  αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας, για τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή, ενώ παρελήφθησαν οι 317 σάκοι με το εκλογικό υλικό και διανεμήθηκαν.  

Περιλαμβάνουν  τα ψηφοδέλτια, 17 τον αριθμό, των κομμάτων: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Το Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ Εκλογική Συνεργασία, Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά, Χρυσή Αυγή, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΟΣ, ΕΔΕΜ, Ένωση Κεντρώων, Εργατικό - Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ - Τροτσκιστές και Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας.

Μειωμένος κατά 3.200 άτομα σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012, είναι ο αριθμός των ψηφοφόρων στη Μαγνησία, που καλούνται μεθαύριο Κυριακή στην κάλπη, στην πιο κρίσιμη εκλογική διαδικασία μετά τη Μεταπολίτευση. Συνολικά, ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται σε 174.918 άτομα, έναντι 178.118 που ήταν το 2012. 

Έξι μήνες ανείπωτου πόνου συμπληρώνονται σήμερα  από την ημέρα όπου το νήμα της ζωής στην Ιωάννα 18 , την Κατερίνα 21 και τον Φίλιππος 20 χρόνων, από τον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο, κόπηκε στην άσφαλτο, έπαψαν να χαίρονται την ζωή.

Οι οικογένειες τους στις 4 το απόγευμα σήμερα, θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο του δυστυχήματος, στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Ριζομύλου – Στεφανοβικείου.

Να υπενθυμίσουμε πως το τροχαίο δυστύχημα, σημειώθηκε όταν νταλίκα με ρυμουλκό, που οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο, συγκρούσθηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις νέοι.

Σανίδα σωτηρίας… μέσα από το νέο ΕΣΠΑ θα αναζητήσει ο Δήμος Βόλου, για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, στήριγμα για εκατοντάδες γυναίκες τα τελευταία δύο χρόνια.

Πιστώνονται σήμερα  στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών  ροδακίνων και νεκταρινιών, ενισχύσεις ύψους 33 εκ. ευρώ.  Αφορά την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος που είχαν εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η οποία δυσχέρανε τις περσινές εξαγωγές των προϊόντων αυτών και είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση των τιμών παραγωγού.

Εμπαιγμός  για 2.000  δικαιούχους εργατικής κατοικίας στη Λάρισα, αποτελεί η απόφαση του ΟΑΕΔ να κληρώσει μόλις 4 εργατικές κατοικίες 60 τ.μ η καθεμιά απ’ αυτές. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προκειμένου να μην μπουν χωρίς λόγο σε ταλαιπωρία χιλιάδες δικαιούχοι, ζητά από την διοίκηση του ΟΑΕΔ, να μην προχωρήσει σε γενική απογραφή όπως έχει ζητήσει, για τα μόλις 4 διαμερίσματα, αλλά σε ειδική που θα αφορά οικογένειες πολύτεκνων και θυμάτων από εργατικά δυστυχήματα, οι οποίες δικαιούνται διαμερίσματα χωρίς κλήρωση.

Αρνήθηκε την κατηγορία ότι οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο 8 εκ. ευρώ από την έκδοση πλαστών τιμολογίων, ο αγρότης από τον Αλμυρό, χθες στον Εισαγγελέα. Ο συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του ουδέποτε εξέδωσε πλαστά τιμολόγια και ότι το ποσό που φέρεται να οφείλει, αποτελεί το αρχικό κεφάλαιο από επιστροφή ΦΠΑ, προσαυξήσεις και πρόστιμα. Αντίθετα υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Βόλου υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια ,που φέρεται να έχει εκδώσει ο αγρότης για  τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010.

Αποκαθίστανται τα προβλήματα υγιεινής στο ΠΕΔΥ του Βόλου.  Δύο εργάτες καθαριότητας ανέλαβαν χθες εργασία, ενώ εντός των προσεχών ημερών αναμένεται ενίσχυση προσωπικού. Εκτός λειτουργίας εξακολουθεί να βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο. 

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κτιρίου, που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας της Σκιάθου ,προϋπολογισμού 2.506.000,00 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Έργα αναπλάσεων στις δημοτικές κοινότητες Πτελεού και Σούρπης,  προωθεί η δημοτική αρχή Αλμυρού, συνολικού προϋπολογισμού 1.186.950 ευρώ.

Το «Εργαλείο Διαχείρισης Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) για την Αντιμετώπιση Πλημμυρών» του έργου «SMART WATER»,  παρακολούθησης και πρόβλεψης σε πραγματικό χρόνο των πλημμυρικών φαινομένων δηλαδή καθώς και υποστήριξης λήψης αποφάσεων, παρουσιάστηκε χθες σε ημερίδα,  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για δημάρχους και συμβούλους και των τεσσάρων νομών.

Πατέρας και γιος, ηλικίας 68 και 29 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Λάρισα, από άνδρες της  Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 870 ναρκωτικά χάπια.

Η αθλήτρια του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού Ιωάννα – Αφροδίτη Ταστσόγλου, κατέκτησε την 1η θέση στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση  και την 2η στην τεχνική κατάβαση στους αγώνες του 1ου Κυπέλλου 2015, Παίδων – Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Και επίσημα από χθες η Νίκη Βόλου στη  Football League.  Σύμφωνα με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και  υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με αρνητική βαθμολογία μείον έξι (-6) βαθμών, ενώ της επιβάλλει χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, καθώς και καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης που προέκυψε από την μη τέλεση των πέντε αγώνων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54