Ειδήσεις από ΕΡΑ Βόλου

Συναγερμός στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου για το επιβαρυμένο περιβάλλον. Στη μία το μεσημέρι,  συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου.  Μεταξύ των θεμάτων και η έγκριση ή όχι της μελέτης που έχει καταθέσει η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΪΑ, για να χρησιμοποιεί ως καύσιμο καρκινογόνο κοκκοποιημένο ελαστικό.

Επί ποδός πολέμου  Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας,  δημοτικός συνδυασμός «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής – Αλληλεγγύης».

«Από την καύση εκλύονται τοξικές ουσίες που επιβαρύνουν την ήδη μολυσμένη ατμόσφαιρα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», επισημαίνει  ο Ιατρικός Σύλλογος, ενώ ο καρδιολόγος Μάνθος Δραμητινός  εκ μέρους των «Δρόμων Συνεργασίας, προέβει στην ακόλουθη δήλωση: «Έχοντας τη γνώση για την καύση των ελαστικών, γνωρίζοντας τον τρόπο παραγωγής των διαφόρων περιβαλλοντολογικών μελετών, την ελαφρότητα των ελκτικών μηχανισμών στον έλεγχο καλής λειτουργίας των σακοειδών φίλτρων,  επισημαίνουμε στους δημοτικούς συμβούλους του Βόλου ότι οι διοξίνες, τα μικροσωμάτια PM10, PM 2,5 και τα αέρια οξείδια των βαριών μέταλλων δεν εγκλωβίζονται στα τάχαμου δήθεν φίλτρα παλαιού τύπου ασβεστάδικου, εισπνέοντας στους πνεύμονες των παιδιών μας, προκαλώντας καρκίνο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και σε τυχερούς μόνο αλλεργίες». Και καταλήγει: 

«δεν το καταψηφίζουμε απλά, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και όσους δεν γνωρίζουν, αλλά ψηφίζουν, πως το κέρδος των λίγων δεν μπορεί να σκοτώνει εμάς και τα παιδιά μας».

Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του 14χρονου μαθητή από την Ευξεινούπολη, που εισήχθη εσπευσμέναμε συμπτώματα μηνιγγίτιδας,στην Εντατική Μονάδα του Αχιλλοπούλειου, χθες το μεσημέρι.  Ο 14χρονος παρουσίασε το πρωί τα πρώτα συμπτώματα και αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ταυτοποίησης των συμπτωμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό, είναι το δεύτερο περιστατικό μαθητή, στην Θεσσαλία, μέσα σε 48 ώρες. Ο 13χρονος από την Φαρκαδόνα Τρικάλων, νοσηλεύεται επίσης σε σοβαρή κατάσταση, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό υλικό στο ΒιοχημικόΤμήμα, το Αιματολογικό και το Μικροβιολογικό στο Αχιλλοπούλειο, γενικό νοσοκομείο Βόλου, καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας. Αν δεν δοθεί άμεσα λύση, δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του νοσοκομείου από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προειδοποιεί ο προεδρός της,Νίκος Χαυτούρας. Όλα τα Τμήματα λειτουργούν στην εντέλεια, απαντά η Διοίκηση.

Κανονικά λειτουργεί από σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο του ΠΕΔΥ Βόλου, για κλείσιμο ραντεβού, με γιατρούς, μετά την βλάβη που είχε υποστεί το σύστημα. Τα τηλέφωνα είναι: 32222 και 76469.

Στον Εισαγγελέα το πόρισμα του ΓΕΩΤΕΕ για το αμαρτωλό φράγμα Παναγιώτικο. Μη αναστρέψιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο φράγμα του νοτίου Πηλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Λεγαντής, έχει διπλασιαστεί η διαρροή νερού ανά ώρα, ενώ αναζητούνται νέες πηγές υδροδότησης. Προ των πυλών ένα ακόμη καλοκαίρι, που σημαίνει λειψυδρία από την απραγία των Αρχών, χωρίς εναλλακτική λύση. Τεράστιες οι ευθύνες όλων όσων εμπλέκονται στην κατασκευή και αγωνιώδη συντήρησή του, κόστους δισεκατομμυρίων.

Και οΔήμος Βόλου στη δίκη της προσεχούς Πέμπτης, 5 Φεβρουαρίου, με κατηγορούμενες τις εταιρείες Energa και HellasPower. Σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, οι εταιρείες δεν απέδιδαν στον Δήμο Βόλου τα δημοτικά τέλη που εισέπρατταν από τους πελάτες τους, αξίας 261.000 ευρώ .

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, με έδρα την Ελασσώνα, οφείλει στο Δημόσιο περίπου 2 εκ. ευρώ. Συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Λάρισας.

Άκαμπτη η ΔΕΗ στους απλήρωτους λογαριασμούς, έστω και αν οφειλέτες είναι άτομα ευπαθών ομάδων. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με ανακοίνωση του «καταγγέλλει την Επιχείρηση, γιατί έκοψε  το ρεύμα σε συνταξιούχο που διαμένει στην περιοχή της Νεάπολης και συντηρεί  την οικογένεια του άνεργου και καρδιοπαθή γιού της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προτίμηση των φυλακισμένων στους κομματικούς συνδυασμούς, κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Στις φυλακές Τρικάλων, όπου εκτίουν ποινές 179 κρατούμενοι, ψήφισαν 161 άτομα. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 154, ενώ βρέθηκαν 7 άκυρα.  Η συντριπτική πλειοψηφία -115 – ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό 74,68%  και ακολούθησαν Ν.Δ. 20 ψήφοι, Χρυσή Αυγή 8, Το Ποτάμι 5, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2 , και από μία ψήφο Ένωση Κεντρώων, ΚΙΔΗΣΟ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ.

Τσουχτερά πρόσθημα σε όσους κατοίκους και εμπόρους του κέντρου της πόλης του Βόλου, δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις Μπέου, για την αποκομιδή των σκουπιδιών πόρτα – πόρτα, σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Για σακούλες απορριμμάτων, χύμα σκουπίδια, ανακυκλώσιμα υλικά και συσκευασίες σε μη επιτρεπτές θέσεις και ώρες, θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ σε  περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα φτάνει  και τα  500.

Στην εταιρεία “Ανακύκλωση Βόλου A.E.” παραχωρείται το οικόπεδο του Αχιλλοπούλειου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ογλ και 28ης Οκτωβρίου, με σκοπό τη διαμόρφωση και λειτουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη εταιρεία αναδείχθηκε πλειοδότρια στον διαγωνισμό που προκήρυξε τη διοίκηση του νοσοκομείου, καταθέτοντας προσφορά που ανέρχεται στο ποσό των 2.600 ευρώ το μήνα, με τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού τα 980 ευρώ. Στον διαγωνισμό συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο δήμος Βόλου,  ο φάκελος του οποίου απορρίφθηκε, γιατί ήταν ελλιπής. Η προσφορά του δήμου Βόλου ανήλθε στα 1.700 ευρώ το μήνα.

Κλειστή σήμερα η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, λόγω σεμιναρίου για την επιμόρφωση των υπαλλήλων.

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Bonjour μαντάμ Σουσού», ανεβάζει Κυριακή και Δευτέρα 1 και 2 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στην Παλαιά Ηλεκτρική, το 8οΓυμνάσιο Βόλου. Είναι η κοινωνική προσφορά 75 μαθητών και τριών καθηγητριών, στον Σύλλογο παιδιών με καρκίνο ΦΛΟΓΑ. Η τιμή του εισιτηρίου ορίσθηκε στα 5 ευρώ.

Ντοκιμαντέρ και ιστοσελίδα «ζωντανεύουν» ιστορίες από το Σανατόριο του Καραμάνη στα Χάνια.θα προβληθεί στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, στις 24 Μαρτίου σε Αθήνα και Βόλο. Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί ο Δημήτρης Βερνίκος, υλοποιώντας  ιδέα του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, γιατρού Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη.

Σε Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου – Τάκης Συνετόπουλος, μετονομάζεται το ΕΑΚ Βόλου. Τιμάτε ο διεθνής Βολιώτης άσσος, που μπροστά του το 1974, στο ιστορικό γήπεδο Μαρακανά και μετά τον αγώνα της Εθνικής μας, με την Εθνική Βραζιλίας, υποκλίθηκε ο προπονητής της Βραζιλίας, Μάριο Ζάγκαλο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54