Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου


Αλλαγή σελίδας στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου


Ο Λάζαρος Γαϊτάνης εξελέγη νέος πρόεδροςΟ Λάζαρος Γαϊτάνης αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, μετά τις εκλογές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χθες.
Από τους 590 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν 503 δικηγόροι. Ο Λάζαρος Γαϊτάνης έλαβε 266 ψήφους, έναντι 195 ψήφων του Γιώργου Αθανασάκη, ενώ βρέθηκαν 29 λευκά και 13 άκυρα.


Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρωτοδικείου Βόλου είχαν στηθεί δύο κάλπες, μία για την εκλογή του Προέδρου και μία για την εκλογή των συμβούλων. Η θητεία της σημερινής Διοίκησης θα λήξει στις 15 Μαρτίου και στις 16 θα συγκληθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου. Η θητεία του νέου 15μελούς συμβουλίου θα έχει ισχύ μέχρι 31/12/2017.
Στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, τόνισε ότι του προκάλεσε εντύπωση ότι παρόλο που πολλοί δικηγόροι απουσίαζαν στο εξωτερικό και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ψήφισαν 503 άτομα.
«Το γεγονός ότι και εγώ και ο κ. Αθανασάκης δώσαμε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου χωρίς κόντρες, αυτό δημιουργεί περισσότερη ευθύνη για μένα για να δημιουργήσω ένα άλλο κλίμα στο Σύλλογο, που θα γκρεμίσει τον τοίχο που υπήρχε ανάμεσα στις μειοψηφίες. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι πρώτος στόχος είναι να μείνουν ανοιχτά τα γραφεία, γιατί υπάρχει μια τάση τα γραφεία να κλείνουν και χρειάζεται ο Σύλλογος να μας δώσει ανάσες ζωής. Αυτό που δεσμεύομαι να κάνω είναι με 28 μέτρα άμεσα υλοποιήσιμα μέσα στο 2014, να μπορέσω να δώσω την δυναμική στο νέο δικηγόρο για να μείνει στο επάγγελμα και να έχει προοπτική γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχει προοπτική. Είναι δύσκολο το έργο που έχουμε μπροστά μας γι αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», επισήμανε ο Λάζαρος Γαϊτάνης.


Ο νυν πρόεδρος
Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Τάσος Βολιώτης, μετά από τρεις θητείας στην προεδρεία του Συλλόγου κι άλλες δύο, ως Γραμματέας κι ως μέλος, δήλωσε ότι θα είναι κοντά στη νέα Διοίκηση η οποία έχει πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσει.


Όπως ανέφερε, ο ίδιος προσπάθησε να αποτρέψει το νέο κώδικα περί δικηγόρων «αλλά οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της απραξίας, πέτυχαν ο πρόεδρος που δε συγκεντρώνει ποσοστό επιτυχίας να πηγαίνει σπίτι του. Αυτό είναι μεγάλο λάθος όπως και η καθιέρωση του κοινού ψηφοδελτίου στο επαρχιακούς Συλλόγους κάτω των 1.000 ατόμων».
Ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του νέου προεδρείου να βοηθήσει με τις δυνάμεις του και τις γνώσεις που απέκτησε. «Πιστεύω ότι με πνεύμα αλληλεγγύης σεβασμού κι εργατικότητας να συνεχίσει το έργο η νέα διοίκηση, η ποία θα βρεθεί προ μεγάλων προβλημάτων που δεν τα έχουμε δημιουργήσει εμείς οι δικηγόροι, αλλά οι μνημονιακές επιταγές που έχουν καταφέρει να νοθεύσουν τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου πράγμα το οποίο απέδειξαν με την αλλαγή του δικηγόρου ως επιστήμονος και λειτουργού της δικαιοσύνης, σε απλό επιχειρηματίας». Τέλος, εκτίμησε ότι η νέα Διοίκηση θα σταθεί στα προβλήματα των νομικών, ειδικά στα φορολογικά κι ασφαλιστικά γιατί η μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται είναι εις βάρος του κλάδου μας, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί με το περιβόητο «άνοιγμα επαγγέλματος», που εξέφρασε την ελπίδα ότι πρέπει να ανατραπεί.

Στο Βόλο σήμερα η Ηρώ Διώτη.


Στον Βόλο θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα, η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, η οποία θα παρουσιάσει στα ΜΜΕ τις βασικές αρχές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Στην παρουσίαση θα παραστεί και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.


Στο Βόλο ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης.


Θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών μιας κυβέρνησης παλλαϊκού μετώπου.
Το νομό Μαγνησίας θα επισκεφθεί στις 7 και 8 Μαρτίου ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Π.Γ. και του Ο.Γ. Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα, που θα ξεκινήσει από το νομό Καρδίτσας και θα καταλήξει στην περιοχή της Θράκης.


Το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 12.30 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Τομέα Μαγνησίας του Ε.ΠΑ.Μ. (Γ. Καρτάλη 87) στα τοπικά ΜΜΕ και στις 6.15΄ μ.μ. της ίδιας μέρας, θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα «Ι. Κορδάτος», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου), με θέμα: «Πώς θα περάσουμε σε εθνικό νόμισμα». Ο κ. Δημήτρης Καζάκης θα αναφερθεί στις τρέχουσες εξελίξεις και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών μιας κυβέρνησης παλλαϊκού μετώπου.


Από τη Συντονιστική Γραμματεία του Τομέα Μαγνησίας του Ε.ΠΑ.Μ. ανακοινώθηκε ότι «η επίσκεψη του Γ.Γ. στη Μαγνησία γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, δεδομένου ότι το κατοχικό καθεστώς των διεθνών δεσμεύσεων και των δανειακών συμβάσεων, προετοιμάζει την κορύφωση του σχεδίου ολοκληρωτικής εξαθλίωσης του λαού και πλήρους διάλυσης της χώρας, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιβολή ξένης επέμβασης, μετά τις ευρωεκλογές».



Φρένο» στις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις έβαλε το ΚΕΠΑ στο Βόλο.


Τρεις στους δέκα που λάμβαναν σύνταξη αναπηρίας στη Μαγνησία έχουν βρεθεί εκτός λίστας ενώ δύο στους πέντε, έμειναν εκτός ειδικών επιδομάτων που λάμβαναν χρόνια ολόκληρα για «ψύλλου πήδημα» με μία απλή γνωμάτευση γιατρού και μάλιστα όχι εξειδικευμένου. Ο επανέλεγχος συντάξεων, επιδομάτων και απαλλαγών που περνά πλέον μέσα από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του Βόλου που λειτουργεί από το 2011 «έβγαλε» λαβράκια επιβεβαιώνοντας παράλληλα το «πάρτι» που γίνονταν στην «υγειά του Δημοσίου».
Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και γιατροί πισ

τοποιημένοι που σήμερα απασχολούνται αποκλειστικά στις επιτροπές του ΚΕΠΑ στο Βόλο, τα δυόμιση τελευταία χρόνια βρέθηκαν μπροστά σε «τραγελαφικές καταστάσεις».
Εν ενεργεία εργαζόμενοι με γνωμάτευση γιατρού για ένα «τράβηγμα στη μέση» και για μία δισκοκήλη να λαμβάνουν επίδομα, όπως σε άλλη περίπτωση επίδομα ελάμβανε εν ενεργεία εργαζόμενος επειδή είχε καταθέσει σε επιτροπή γνωμάτευση γιατρού ότι «πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα» χωρίς όμως όπως αποδείχτηκε από τον έλεγχο, να έχει νοσηλευτεί ποτέ και να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.


Το επίδομα όμως…. καταβάλλονταν, όταν όμως ωστόσο χρειάστηκε να γίνει επανεξέταση των δικαιολογητικών, η αρμόδια επιτροπή του ΚΕΠΑ, σε αυτό το περιστατικό, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, γιατρός, δεν ήταν δυνατόν να εγκρίνει ποσοστό αναπηρίας περισσότερο από 20%. Σε μία τρίτη περίπτωση, 45χρονη είχε συνταξιοδοτηθεί και λάμβανε σύνταξη αναπηρίας με αιτιολογία την παχυσαρκία, με αποτέλεσμα όταν το είδαν οι γιατροί «να πάθουν» κυριολεκτικά υστερία.
Η Μαγνησία σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια το ΙΚΑ βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις των περιοχών με τους περισσότερους συνταξιούχους αναπηρίας.
Η μέση ηλικία των συνταξιούχων αναπηρίας ήταν 10 χρόνια κάτω από τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης λόγω γήρατος και μπορεί να «κερδηθεί» με πολύ λίγα ένσημα. Το 30% των συντάξεων είχαν μάλιστα «δεθεί» με λιγότερα από 3.000 ένσημα. Το μέσο καταβαλλόμενο ποσό αναπηρικής σύνταξης είναι 517 ευρώ χωρίς φυσικά να υπολογίζεται το ΕΚΑΣ, σε περιπτώσεις όπου πληρούνται οι προϋποθέσεις.


Στο Βόλο από την ώρα που ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕΠΑ και ήρθε η σχετική εγκύκλιος σύμφωνα ξεκίνησε άμεσα ο επανέλεγχος αρκετών περιπτώσεων, για τις οποίες μάλιστα έχουν γίνει και επώνυμες καταγγελίες για άτομα που πήραν «αναπηρική» χωρίς να τη δικαιούνται εις βάρος πραγματικά αναξιοπαθούντων πολιτών.
Παράλληλα όμως άλλαξε ολοκληρωτικά η διαδικασία χορήγησης ποσοστών αναπηρίας.
Οι γιατροί πλέον εξετάζουν και εισηγούνται με «μπούσουλα» συγκεκριμένο πίνακα και οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας και έτσι τηρείται μία συγκεκριμένη διαδικασία η οποία φυσικά έχει αυστηροποιήσει κατά πολύ την χορήγηση συντάξεων αναπηρίας.


Για αυτό έχει θεσπιστεί ενιαίος Κανονισµός Προσδιορισµού Ποσοστού Αναπηρίας. Το ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων ή βλαβών ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές αυτών, προκαθορίζεται για όλους τους ασφαλιστικούς φορείς και το ∆ηµόσιο µε εκατοστιαία αναλογία σε Ενιαίο Κανονισµό Προσδιορισµού Ποσοστού Αναπηρίας που εκδίδεται ύστερα από γνώμη ειδικής επιστημονικής επιτροπής.
Οριστικές αναπηρικές συντάξεις αποκτούν - και δεν εξετάζονται, πλέον, ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων, από τα ΚΕΠΑ. Πρόκειται για άτομα χωρίς μέλη, πραγματικά τυφλοί, νεφροπαθείς, άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, τετραπληγικοί, άτομα με μεσογειακή αναιμία, αλτσχάϊμερ (με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω) άτομα με μυικές δυστροφίες (ποσοστά ΄67%), άτομα με νοητική στέρηση, με δρεπανοκυτατική αναιμία, με μόνιμη ειλεοστομία κ.α.
Οπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος συνολικά 43 παθήσεις για τις οποίες ειδική επιστημονική επιτροπή έκρινε ότι δεν είναι αναστρέψιμες και, κατά συνέπεια, δεν χρειάζεται οι ασφαλισμένοι να «περνούν» από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).


 ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ.


 Μαθητές στο σχολείο με σημάδια


Ελάχιστα τα περιστατικά που έχουν επισήμως καταγγελθεί στον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας
Την πόρτα του Εισαγγελέα πέρασε τις προηγούμενες ημέρες Διευθυντής Λυκείου από την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, προκειμένου να καταγγείλει ότι μαθήτρια του σχολείου του αποτελεί θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Δεν μπόρεσε να κλείσει τα μάτια απέναντι στα εμφανή σημάδια βίας που φέρει ανά διαστήματα το πρόσωπο και το σώμα της μαθήτριας… Το πρόσφατο περιστατικό ανέφεραν συμμαθητές του κοριτσιού στη διεύθυνση του σχολείου. Δεν διέφυγε ούτε της προσοχής συνομηλίκων της τα σημάδια της βίας, που όσο κι αν το κορίτσι προσπαθούσε να κρύψει στη διάρκεια των μαθημάτων και διαλειμμάτων στο σχολείο, ήταν εμφανή και υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι.
Η Διεύθυνση του σχολείου, αναγκάστηκε να καταγγείλει το περιστατικό στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνηθεί. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί έρχεται στο σχολείο χτυπημένο.
Δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό. Μαθητές - θύματα ενδοοικογενειακής βίας, φαίνεται να υπάρχουν και σε άλλα σχολεία της Μαγνησίας, έστω κι αν ελάχιστα είναι εκείνα που φθάνουν μέχρι το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων στην τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Ελάχιστα τα επίσημα περιστατικά


Ο αριθμός των περιστατικών με μαθητές- θύματα ενδοοικογενειακής βίας που έχει κληθεί να επιληφθεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, είναι μονοψήφιος, εκτιμάται όμως ότι δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο λειτουργίας του Σταθμού, Αντώνη Πλαγερά, τα ελάχιστα περιστατικά που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αφορούν και σε αγόρια αλλά και σε κορίτσια. Πρόκειται για μαθητές σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως από την περιφέρεια της Μαγνησίας.
Μάλιστα, πρόκειται για παιδιά στην ηλικία της εφηβείας, που βρήκαν το θάρρος και κατήγγειλαν μόνοι τους στο Σταθμό ότι δέχονται βία από τους γονείς τους. Βία που άλλες φορές είναι λεκτική κι άλλες φορές σωματική. Μάλιστα κάποια από τα περιστατικά των παιδιών, φαίνεται ότι δέχονται βία επί σειρά ετών από το οικογενειακό τους περιβάλλον.


Όπως ο ίδιος αναφέρει, η γέννηση της βίας στο οικογενειακό περιβάλλον, φαίνεται να συνδέεται με συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την «ανάγνωση» των περιστατικών που δέχθηκε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων. Κυρίως οικονομικά προβλήματα, προβλήματα αλκοολισμού ενός εκ των δύο γονέων, αλλά και αδυναμία διαχείρισης της δύσκολης εφηβικής ηλικίας από τους γονείς, φαίνεται ότι γεννούν βία μέσα στην οικογένεια, με θύματα τα ίδια τα παιδιά.
Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός, ότι σε όσες περιπτώσεις οι γονείς κλήθηκαν στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, προκειμένου να συζητηθεί το εκάστοτε περιστατικό, δεν ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας την «πόρτα» στο επιστημονικό προσωπικό που θα μπορούσε να συμβάλλει θετικά στην εξομάλυνση των σχέσεων στην οικογένεια που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις.
Τα ανεπίσημα περιστατικά μαθητών - θύματα ενδοοικογενειακής βίας φαίνεται όμως ότι είναι περισσότερα. Πολλά επιλύονται από τους ίδιους τους καθηγητές, που μόλις εντοπίσουν κάτι περίεργο καλούν τους γονείς των μαθητών, συζητούν μαζί τους και τους εφιστούν την προσοχή.


Αρκετές φορές, εκπαιδευτικοί γίνονται και οι ίδιοι «θεατές» ακραίων συμπεριφορών γονιών εις βάρος των παιδιών τους, μέσα στο ίδιο το σχολείο. Για παράδειγμα γονείς που έχουν δυσαρεστηθεί από τη βαθμολογία του παιδιού τους ή από κάποιες παρατηρήσεις που μπορεί να δέχθηκαν για το παιδί τους από εκπαιδευτικό, σηκώνουν χέρι εις βάρος τους, μέσα στο σχολείο, μπροστά στα μάτια των καθηγητών και συμμαθητών των παιδιών τους.
«Δυστυχώς υπάρχουν φορές ως καθηγητές που έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να γίνουμε μάρτυρες περιπτώσεων -ευτυχώς λίγων αλλά σημαντικών- άσκησης βίας από γονείς σε μαθητές μας. Άλλες φορές, οι ίδιοι οι μαθητές μας -θύματα, μας προσεγγίζουν και μας ανοίγουν την ψυχή τους.
Εμείς ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να ενεργούμε σε αυτές τις περιπτώσεις ως πραγματικοί γονείς και να προστατεύουμε τους μαθητές -παιδιά μας. Πρέπει όμως και η Πολιτεία να ισχυροποιήσει τις δομές της για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους μαθητές είναι ότι οι καθηγητές τους θα έχουν πάντα ανοιχτή την αγκαλιά τους για να τους ακούσουν και να τους βοηθήσουν.
Θέλουμε όμως να στείλουμε κι ένα μήνυμα στους γονείς. Τα παιδιά είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε και ως το πολυτιμότερο δώρο θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε» , ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαββελίδης.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


«Ρετσίνα μου, ρετσίνα μου…» ως «το λικέρ και …με σαμπάνια»!
Μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην αστική και λαϊκή διασκέδαση στο Βόλο.
Μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην αστική και λαϊκή διασκέδαση στο Βόλο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Βολιώτες τo Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:30 στο νέο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας ( Μανδηλαρά με Σταδίου ) . Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του αποκριάτικου προγράμματος του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.
Το πρώτο μέρος της παράστασης, με τίτλο «Με λικέρ και …με σαμπάνια», είναι αφιερωμένο στη διασκέδαση στα αστικά σαλόνια με ελληνικές οπερέτες, τραγούδια της αποκριάς, άριες και τραγούδια για τον έρωτα χορεύοντας ταγκό και βαλς με τη συμμετοχή των τραγουδιστών Κατερίνας Αποστολοπούλου – σοπράνο, Θωμά Σκοτίδα – βαρύτονος και Γιώργου Αποστολόπουλου – τενόρος. Στο πιάνο συνοδεύει η Άρτεμις Αργυροπούλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Διαμαντόπουλου.
Το δεύτερο μέρος , με τίτλο «ρετσίνα μου, ρετσίνα μου…», είναι αφιερωμένο στη διασκέδαση στις λαϊκές ταβέρνες με τραγούδια του κρασιού, της χαράς της λησμονιάς, καντάδες, σκωπτικά και σμυρναίικα τραγούδια, για τον έρωτα και το ποτό. Στην αναβίωση της ατμόσφαιρας συμβάλουν με απόδοση κειμένων της εποχής δύο ηθοποιοί ενώ ζευγάρια χορευτών χορεύουν χασάπικα και ζεϊμπέκικο επιχειρώντας να μας μεταφέρουν στα χρόνια άνθησης της Ελληνικής ταβέρνας ως χώρος επικοινωνίας, έκφρασης του λαϊκού κεφιού, διασκέδασης και γέλιου. Χώρος  ονειροπόλησης, χαλάρωσης και απόλαυσης. Χώρος εξομολογήσεων, πονεμένων ερωτικών ιστοριών και αθεράπευτων ερώτων.
Θα ακουστούν τραγούδια των Κατριβάνου, Χατζηαποστόλου, Κυριακού, Βιτάλη, Μουζάκη από την ανδρική Απολλώνιο χορωδία Ν.Ιωνίας.
Η Χορωδία φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια (έτος ίδρυσης 1974) συνεχούς και έντονης παρουσίας στις καλλιτεχνικές δράσεις της πόλης, με πλήθος συναυλιών, συμμετοχές σε χορωδιακές συναντήσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρουσιάσεις ακόμα συμμετέχοντας σε κοινωνικές ,θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις. Η είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΔΙΑΥΛΟΣ , Τοπάλη 14 τηλ 24210-25363
Ώρες προπώλησης: Τρίτη & Πέμπτη: 10:00-15:00, Τετάρτη & Παρασκευή: 15:00- 21:00
Σάββατο: 10:00-14:00

«Καρναβαλί… ζει» η Ευξεινούπολη.


Την επόμενη Κυριακή η μεγάλη γιορτή για την αποκριά  
Με σύνθημα «Καρναβαλί… ζουμε και το 2014», η Ευξεινούπολη ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πιο ξέφρενη γιορτή του χρόνου.
Περισσότερα από δέκα άρματα και δεκάδες ομάδες θα συμμετέχουν στην αποκριάτικη παρέλαση κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.
Θέματα της επικαιρότητας έδωσαν έμπνευση στους καρναβαλιστές της Ευξεινούπολης, που αποφάσισαν να σατιρίσουν την πολιτική σκηνή και όχι μόνο. Οι περιπέτειες του ΕΟΠΥΥ και πρόσωπα της Κυβέρνησης περνούν από… κόσκινο, στο Καρναβάλι της Ευξεινούπολης, όπου τον πρώτο ρόλο, θα έχει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, που θα ριχτεί στην πυρά. Το θέμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, φαίνεται όμως ότι θα έχει σχέση με την ελληνογερμανική φιλία.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 2 Μαρτίου. Ομάδες καρναβαλιστών και άρματα θα διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο του χωριού, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους και θα καταλήξουν στην πλατεία, όπου θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου.


Σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, σχολεία, παρέες νέων, μικροί και μεγάλοι, θα συμμετέχουν στην αποκριάτικη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος, χάρη στην εθελοντική εργασία και προσφορά των κατοίκων του χωριού, που θέλουν να προσθέσουν μια ακόμη σελίδα στην ιστορία του αποκριάτικου ξεφαντώματος στην περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Πασχαλούδη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, αυτό που χρειάζεται είναι πάνω απ’ όλα διάθεση για γιορτή, κέφι και μεράκι για να συνεχιστεί μια προσπάθεια που έχει ιστορία στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλούδη, το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης, έχει ιστορία τουλάχιστον 32 χρόνων. Το 1982 ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά σε εθελοντικά βάση για τη διοργάνωση του αποκριάτικου χορού στο κέντρο του χωριού και από τότε έγινε θεσμός. Τα προηγούμενα χρόνια, παρέες νέων κρατούσαν το έθιμο. Ντύνονταν με ρούχα που έβρισκαν από συγγενικά τους πρόσωπα, χωρίζονταν σε παρέες και βγαίνανε στους δρόμους για να ξεφαντώσουν, καλώντας έναν -έναν τους πολίτες να συμμετέχουν μαζί τους στη γιορτή.

 

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου αφιερωμένη στη μουσική του κινηματογράφου.
Στις 6 και 7 Μαρτίου και ώρα 8:30 μμ, στο νέο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας .
 
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συναυλία ετοιμάζει αυτήν την εποχή το Μουσικό Σχολείο Βόλου που πρόκειται να δοθεί σε δύο παραστάσεις, στις 6 και 7 Μαρτίου και ώρα 8:30 μμ, στο Νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Βόλου. Ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού του σχολείου έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις και το ταλέντο του για την παραγωγή αυτής της συναυλίας που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους γονείς, τους φίλους του Μουσικού Σχολείου αλλά και από το φιλόμουσο κοινό της πόλης.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο τίτλος της συναυλίας είναι απλά «Ο υπέροχος κόσμος της κινηματογραφικής μουσικής» και δείχνει αυτό ακριβώς που εννοεί. Η μουσική και ο κινηματογράφος είναι δύο τέχνες άρρηκτα συνδεδεμένες ήδη από το πρώτο ξεκίνημα του σινεμά, όταν ζωντανή μουσική επένδυε τις προβολές των τότε βωβών ταινιών. Από τότε πέρασε πολύς καιρός και ο ιδιότυπος αυτός «γάμος» καλά κρατεί με τη μουσική να είναι πάντοτε παρούσα στις ταινίες. Κάποιες φορές η ταινία αποδεικνύεται ασήμαντη αλλά η υπέροχη μουσική της τη διασώζει – πραγματικά μουσικά κομμάτια έχουν μείνει κλασικά ενώ οι αντίστοιχες ταινίες έχουν πια ξεχαστεί – κάποιες άλλες η μουσική φαίνεται λίγη και ασήμαντη μπροστά στη δύναμη της ταινίας που επενδύει, υπάρχουν όμως και κείνες οι περιπτώσεις όπου η μουσική ενσωματώνεται κυριολεκτικά στην ταινία και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.


Σ’ αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις αναφέρεται το πρόγραμμα που ετοιμάζουν τα μουσικά σύνολα του σχολείου που συμμετέχουν στη συναυλία. Κομμάτια που έχουν μείνει στην καρδιά του κοινού, με μια μεγάλη γκάμα από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο, κομμάτια που το κοινό αναγνωρίζει αμέσως και αγαπάει πάντα, φορτισμένα πάντα με τη γοητεία της ασημένιας οθόνης και της σκοτεινής αίθουσας.
Η Ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων με υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Γράβο, η Χορωδία Ομοίων Φωνών και η Χορωδία Λυκείου του Σχολείου με υπεύθυνη την κα Ρωξάνη Γιαρέντη και συνοδό στο πιάνο την κα Ελένη Παπαθανασίου, το σύνολο Πολυπολιτισμικής Μουσικής και Αυτοσχεδιασμού με υπεύθυνο τον κ. Πέπο Σάλεμ και εκείνο των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών με υπεύθυνη την κα Λιάνα Τσουκνικά θα παρουσιάσουν μουσική και τραγούδια από γνωστές και αγαπημένες ταινίες και το εγχείρημα έχει κυριολεκτικά συνεπάρει μαθητές και καθηγητές.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο Νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας και της αυξημένης ζήτησης που έχουν πάντα οι εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Βόλου, το σχολείο θα διαθέτει δελτία προτεραιότητας για την καλύτερη οργάνωση της συναυλίας και την εξυπηρέτηση του κοινού.
Πληροφορίες στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα με Αρσινόης, τηλ 24210-47155 και 24210-71096»


ΑΘΛΗΤΙΚΑ


ΗΤΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Τη δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Football League γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου, χάνοντας με 1-0 από τον Πανηλειακό στον Πύργο. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν μετά από 16 παιχνίδια, ενώ αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από τότε που τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Μανουέλ Ρόκα. Το νικητήριο γκολ για.τον Πανηλειακό σημείωσε στο 63' ο Βανγκελί μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά το γκολ που δέχθηκαν, ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, χωρίς τα πράγματα να βελτιωθούν με την είσοδο στο παιχνίδι των Κατσίκη, Ιωάννου και Καπετάνου. Στο διάστημα 65'-90' οι γηπεδούχοι φρόντισαν να κρατήσουν (εύκολα) το 1-0, απέναντι σ' έναν Ολυμπιακό που δεν ήταν καλός στο σημερινό παιχνίδι και γνώρισε την δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά το τέλος του αγώνα ο διαιτητής Μπαλατσούκας απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Στάθη Ρόκα για διαμαρτυρία.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γεωργίου, Καρράς, Κατσιαρός, Μελίσσης, Αρβανίτης, Ρόκας, Πινδώνης (65' Κατσίκης), Κριστόμπαλ (76' Ιωάννου), Μπρέσκα (83' Καπετάνος), Δεινόπαπας, Γκούρμα.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Μανιάτης, Γαλανόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κοτσώνης, Καρασαλίδης (57' Αλτιπαρμακόφσκι), Λιόσης, Βανγκέλι, Πόνσε (76' Χαλούλος), Κωνσταντινίδης, Κυριάκος, Λαλίν (86' Βοσκόπουλος).
Σκόρερ: 63' Βανγκελί


ΝΙΚΗ  ΒΟΛΟΥ 3-0 ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Χωρίς να ανεβάσει στροφές η Νίκη Βόλου κατάφερε να πάρει ένα χρυσό τρίποντο απέναντι σε μία «λαβωμένη» αλλά φιλότιμη Καβάλα και μετά την ήττα του Ηρακλή, ανέβηκε και πάλι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, βλέποντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η βολιώτικη ομάδα μπορεί να μην έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που...
...έχει συνηθίσει τους φίλους της, όμως υπήρχαν χρονικά διαστήματα που η διαφορά ποιότητας Νίκης και Καβάλας ήταν εμφανέστατη και το αποτέλεσμα κρίνεται 100% δίκαιο.
Με Τζιώρα 1-0
Μουδιασμένα ξεκίνησε το παιχνίδι για τη Νίκη Βόλου αφού η «λαβωμένη» Καβάλα ήταν αυτή που προσπάθησε να αιφνιδιάσει, εκμεταλλευόμενη τη χαλαρή διάθεση των παικτών της βολιώτικης ομάδας. Παρόλο που το πλάνο του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν ορθολογικό, ένα αμυντικό χαφ, τον Μπιτσάκο και με ακραία μπακ που είχαν ενεργό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας ωστόσο η ανάπτυξη των «Βολιωτών» δεν ήταν η αναμενόμενη, με πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου που έδιναν την ευκαιρία στους αντιπάλους να επισκέπτονται συχνά την περιοχή τους, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Το γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζιώρας στο 9ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος λάθος γύρισμα αμυντικού της Καβάλας, δεν ήταν αρκετό ώστε οι παίκτες της Νίκης να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τις επιθετική ανάπτυξη να στηρίζεται κυρίως στις εμπνεύσεις των Ισπανών, Ισαάκ και Ανιέτε.
Οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες με αυτή του Ισαάκ στο 32' να ξεχωρίζει όταν μετά από προσωπική ενέργεια του Ανιέτε, η μπάλα έφτασε στον Ισαάκ με το καλοζυγισμένο σουτ να εξουδετερώνεται από τον Γιαννίκογλου.
Στο ρελαντί άλλα δύο τέρματα
Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο άρχισε όπως και το πρώτο με την Καβάλα να είναι πιο δραστήρια και να καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει την εστία του Μάνου Αποστολίδη.
Από το 60ο λεπτό και μετά η Νίκη επιβλήθηκε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και το 2ο γκολ ήταν θέμα χρόνου να σημειωθεί, όπως και συνέβη στο 57ο λεπτό με τον Ζουλιώτη να κάνει το 2-0 και τον Τζιώρα να ολοκληρώνει στο 79ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.




Δημοτικός λαχανόκηπος στο Βόλο.


Στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Φυτόκου, θα δημιουργηθεί δημοτικός λαχανόκηπος που θα παραχωρείται σε οικονομικά ασθενείς δημότες Βόλου, όπως αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Δημ. Συμβούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54