Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Τοπικές ειδήσεις από τη Μαγνησία.

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την μεθαυριανή γενική απεργία


Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία μεθαύριο Τετάρτη 9 Απριλίου, απευθύνει προς τους εκπαιδευτικούς η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ενώ για την ερχόμενη Παρασκευή 11 του μήνα, προκηρύχθηκε τρίωρη στάση εργασίας (ώρες 11:00 – 14:00) για να μπορέσουν οι καθηγητές να εκφράσουν, με την παρουσία τους στο δικαστήριο, τη συμπαράσταση στους οκτώ μαθητές του Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, που διώκονται για τις καταλήψεις.
Η ΕΛΜΕ, ζητά, στο πλαίσιο της απεργίας, να μη γίνουν απολύσεις και διαθεσιμότητες και να γυρίσουν στις δουλειές τους οι απολυμένοι, λέει όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και ζητά δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Ακόμη ζητά να ξαναλειτουργήσουν οι Τομείς και οι Ειδικότητες που καταργήθηκαν, να ματαιωθεί κάθε μορφής αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και των Σχολείων, να προστατευθούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και να ανατραπούν οι πολιτικές των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων – κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων.


Όχι στις διώξεις μαθητών


Αναφορικά με τις διώξεις των μαθητών η ΕΛΜΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της και ζητά να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον των 8 μαθητών στις 10 Απριλίου για συμμετοχή στην κατάληψη του σχολείου τους, του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας η οποία βασίστηκε σε ανώνυμες καταγγελίες «αγανακτισμένων» γονέων στην Εισαγγελία Βόλου.


«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εκδικητική πράξη εξ μέρους της εξουσίας, που στοχεύει να τρομοκρατήσει τους εφήβους μας, αλλά και να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όσων αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές, που ασκούνται στα πλαίσια των Μνημονίων και της τρόικας», αναφέρει η ΕΛΜΕ.
Η ΕΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, την Παρασκευή 11 Απριλίου, από 11 π.μ. ως 2 μ.μ. για να μπορέσουν οι καθηγητές να εκφράσουν, με την παρουσία τους στο δικαστήριο, τη συμπαράσταση στους μαθητές τους.




Ψηφοδέλτια αντίστασης και νίκης


Κυριαρχεί ο κόσμος της εργασίας στις λίστες του Βαγγέλη Μπούτα και του Απόστολου Νάνου.
«Να πάρει ο λαός την τύχη στα χέρια του για να δει καλύτερη μέρα» τόνισε  ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θε¬σσαλίας Βαγγέλης Μπούτας παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Βόλου και Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Ο κ. Μπ¬ούτας επισήμανε επίσης ότι «στόχος μας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας αγώνα προκειμένου να μην περάσει η πολιτική της Ε.Ε. και η πολιτική των κυβερνήσεων και του δικομματισμού. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να πάμε σε άλλο δρόμο ανάπτυξης».


«Να τους ξεσκεπάσουμε λοιπόν ότι είναι ψέμα αυτό που συστηματικά καλλιεργείται “άλλο οι τοπικές εκλογές και άλλο η κυβέρνηση, η ΕΕ”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Λούμας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Να αποκαλύψουμε επίσης, ότι είναι αποπροσανατολισμός ο συναγωνισμός τους για το ποιος είναι πιο ανεξάρτητος από κόμματα, ποιος είναι πιο ικανός για το καλό της πόλης, ποιος είναι περισσότερο τίμιος ή αδιάφθορος. Εμείς έχουμε πλεονέκτημα απέναντί τους».


Εξάλλου ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Νάνος, στο πλαίσιο της ομιλίας του ανέφερε ότι ο εργαζόμενος λαός της πόλης του Βόλου στις 18 και στις 25 του Μάη, με την ευθύνη της προσωπικής ψήφου θα επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει και άσκησε κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή τονίζοντας:
«Ο Σκοτινιώτης καμώνεται ότι έφτιαξε τα οικονομικά του Δήμου, με την ίδια φρασεολογία με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο που μιλούν για πλεόνασμα με εξαθλιωμένο το λαό και στο μεταξύ, οι υπηρεσίες του Δήμου απαξιώνονται, αποψιλώνονται από εργαζόμενους, ετοιμάζονται τα φιλέτα για τους μεγαλο-ιδιώτες, με τα αναταποδοτικά για το λαό, στα ύψη, ετοιμάζεται η καθολική επέκταση και καθιέρωση των πεντάμηνων συμβάσεων με εργαζόμενους - σύγχρονους δούλους σε συνθήκες γαλέρας, ταυτόχρονα με το «κοινωνικό έργο» των ΜΚΟ, έναντι χιλιάδων ευρώ δημοσίου χρήματος, που ήδη δραστηριοποιούνται στο Δήμο».



Σήμερα η δίκη του πρώην διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών


Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η υπόθεση του 35χρονου πρώην Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, που συνελήφθη στις 30 Δεκεμβρίου 2012, στο πλαίσιο εξάρθρωσης πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.


Ο πρώην διοικητής αντιμετωπίζει κατηγορίες συμμετοχής σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, παράβασης του Νόμου περί ναρκωτικών και κατάχρησης εξουσίας, ενώ για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο αρχιφύλακες, του Τμήματος Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και της Ασφάλειας Αγρινίου.


Οι κατηγορίες σε βάρος του, στοιχειοθετήθηκαν μετά από υποκλοπές συνομιλιών και παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων, ενώ ο συνήγορος του πρώην διοικητή Γιώργος Σινέλης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 35χρονο θα καταρριφθούν, χαρακτηρίζοντάς τες επισφαλές αποδεικτικό μέσο.
Ο πρώην διοικητής έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος Αξιωματικών της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, για αλλοίωση των συνομιλιών και συρραφή διαλέξεων



Έδαφος σε ιδιώτες στο σύστημα υγειονομικής μεταφοράς


Δυσλειτουργίες στο δημόσιο σύστημα υγείας προσφέρουν πεδίο δράσης σε ιδιώτες
«Πόρτα» εισόδου στο χώρο της υγείας, φαίνεται να ανοίγουν σε ιδιώτες τα προβλήματα που εντοπίζονται στο δημόσιο σύστημα. Το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για τη μεταφορά αίματος, διακομιδές ασθενών για εξετάσεις αλλά και για τα εξιτήρια ασθενών, ουσιαστικά δεν επαρκεί.


Ως εκ τούτου, οι κάρτες ιδιωτικής εταιρείας που παρέχει ιδιωτικό ασθενοφόρο για την εξυπηρέτηση ασθενών, οι οποίες κυκλοφορούν στο Νοσοκομείο Βόλου, αρχίζουν να εμφανίζονται Ενα και μοναδικό ασθενοφόρο, καλείται να διεκπεραιώσει όλες τις ανάγκες που έχει το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου.


Μεταφορά αίματος, διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, διακομιδές ασθενών για εξετάσεις, ακόμη και μεταφορά ασθενών με εξιτήριο στο σπίτι τους, όταν η κατάσταση της υγείας τους δεν επιτρέπει να φύγουν με ιδιωτικό μέσο, είναι μέρος της καθημερινότητας.


Τα προβλήματα αναμένεται να οξυνθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, κ. Παν. Δαρειώτη, στις 9 Απριλίου τίθενται σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των νοσοκομείων και το έργο αναμένεται να αναλάβει η υπηρεσία του ΕΚΑΒ.
Με όλες αυτές  τις δυσλειτουργίες του συστήματος υγείας, δεν είναι τυχαία η δραστηριοποίηση ιδιωτών στο χώρο. Τον τελευταίο 1,5 μήνα, στο Βόλο ξεκίνησε να δραστηριοποιείται ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων.



Ημερίδα για το πρόβλημα με τα αδέσποτα

Ημερίδα με τίτλο «Ενα απλό τηλεφώνημα στο Δήμο δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων» διοργανώνει ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου, με ομιλητές τον κ. Αλέξανδρο Κουτίνα, Καθηγητή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, Κτηνίατρο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την κ. Μαρία Κοντού, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα), την κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου «Κόσμος και Φύση» και τον κ. Απόστολο Παντσά, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.


Οπως τονίζει ο κ. Παντσάς, «το πρόβλημα των αδέσποτων, που λόγω της οικονομικής κρίσης διογκώθηκε υπέρμετρα τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ένα πολυσύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα». Είναι πολλές οι αιτίες που το επηρεάζουν, με βασικότερη την απροθυμία των συμπολιτών μας να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία και να φροντίζουν τα δεσποζόμενα ζώα, όπως ο νόμος προβλέπει.


Από τη μεριά του, ο Δήμος Βόλου, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ολοένα και μεγαλύτερα κονδύλια, χωρίς καμία πλέον στήριξη από την Πολιτεία, δεν καταφέρνει να περιορίσει την εμφάνιση νέων γενιών αδέσποτων. Από τα κουτάβια που προκύπτουν κάθε μέρα, ελάχιστα προέρχονται από τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων, απλά γιατί στα 3,5 χρόνια συνεχούς και συνεπούς δουλειάς, έχουμε στειρώσει το μέγιστο ποσοστό των αδέσποτων θηλυκών, τουλάχιστον των αστικών περιοχών του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου. Εδώ και καιρό περάσαμε πλέον στη στείρωσητων αρσενικών, προσπαθώντας να σπάσουμε τις αγέλες και να περιορίσουμε την επιθετικότητά τους»



Τιμούν το Γιάννη Σμαραγδή


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα τιμήσει τον σκηνοθέτη του «El Greco» Γιάννη Σμαραγδή την Τρίτη 8 Απριλίου στις 20.30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Η βράβευση του σκηνοθέτη αποκτά μια ιδιαίτερη διάσταση καθώς το 2014 είναι η χρονιά του El Greco παγκοσμίως.
Ο Γιάννης Σμαραγδής γεννήθηκε το 1946 στo Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Ελλάδα και το Παρίσι. Εμφανίζεται το 1972 με την μικρού μήκους ταινία «Δύο τρία πράγματα…», με την οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα και διάκριση στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ του Καναδά.


Ξεχωρίζουν οι ταινίες του «Καβάφης» (1996), «El Greco» (2008), «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» (2012). Στην τηλεόραση έχει υπογράψει παραγωγές όπως «Καλή σου Νύχτα, Κυρ Αλέξανδρε», για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ενώ σκηνοθέτησε την κινηματογραφημένη σειρά 13 επεισοδίων «Σιγά η πατρίδα κοιμάται…» καθώς και τις παρακάτω: «Χατζημανουήλ» (1984), «Χαίρε Τάσο Καρατάσο» (1986), πολλά ντοκιμαντέρ, κ.λπ. Το 2007 σκηνοθέτησε την Όπερα των Σκιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Το 2008 τιμήθηκε στη Ρώμη με το βραβείο «GIUSEPPE SCIACCA 2008» ως ο καλύτερος σκηνοθέτης της χρονιάς στην Ευρώπη για την ταινία του «El Greco», ενώ πριν λίγες μέρες ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τιμητικό λόγο από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ευάγγελο Αυδίκο. Ακολουθεί συζήτηση του Γιάννη Σμαραγδή με τον κριτικό κινηματογράφου Νίκο Αρτινό. Στη συνέχεια θα γίνει η βράβευση του σκηνοθέτη.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Μορφωτικών Ανταλλαγών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας ARTFOOLS.

 



Θετικές ενδείξεις από τη γερμανική αγορά


Την έκθεση του ΕΟΤ Γερμανίας για την τουριστική αγορά της Γερμανίας 2012/1023 παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δερβένης, κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin 2014.


Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους «νικητές» της τουριστικής περιόδου 2012/2013, ως ο δεύτερος πιο ωφελημένος προορισμός του 2013 από τη γερμανική τουριστική αγορά. Μετά την Ισπανία που αύξησε το μερίδιο της κατά 1,1% και εξακολουθεί να είναι ο πιο αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, έρχεται η Ελλάδα με 0,5% αύξηση, ενώ οι υπόλοιποι αγαπημένοι προορισμοί Ιταλία, Τουρκία, Γαλλία και Κροατία παρουσιάζουν μείωση.


Ενα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έκθεση είναι ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων, με τη μοναδική απευθείας πτήση από τη Φρανκφούρτη στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ο οποίος ανήλθε σε 7.154 επιβάτες, ξεπερνώντας αρκετά περιφερειακά αεροδρόμια σημαντικών ελληνικών τουριστικών προορισμών, όπως η Σκιάθος, η Ζάκυνθος και η Καλαμάτα. Για το 2014, είναι αναμενόμενο να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, λόγω των περισσότερων γραμμών που το συνδέουν, πλέον, με τη Γερμανία.
Η πρόγνωση της έκθεσης για το 2014 είναι ευνοϊκή και βασίζεται στην καλή οικονομική κατάσταση της Γερμανίας και στην ελαφρά βελτίωση του οικονομικού επιπέδου του μέσου Γερμανού, που οδηγούν σε θετικότερη ψυχολογία και διάθεση για ταξίδια αναψυχής και διακοπές στο εξωτερικό.

Σχετικά με την αύξηση των πωλήσεων για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς αναμένεται μεγάλη ανάκαμψη σε σχέση με την ύφεση του 2012 και εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στην τρίτη θέση μετά την Ισπανία και την Τουρκία.



Αυξημένα τα περιστατικά ενδοοικογενειακή βίας λόγω της κρίσης.


Να συμβάλει στην όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία είναι αυξημένα κυρίως λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης, προσπαθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της ΕΚΠΟΛ.  
Σκοπός της ΕΚΠΟΛ μέσω του συμβουλίου Κακοποίησης Παραμέλησης
(ΚΑΠΑ) είναι η καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάζονται και στη συνέχεια, αναλόγως με την υπόθεση και τη σοβαρότητα του προβλήματος, να ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να παρέμβουν   και να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις.


Μεταξύ των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει το ΚΑΠΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, συνήθως είναι προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, υποθέσεις θυμάτων βιασμού   και εμπορίας ανθρώπων.
Το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Γενικής Γραμματείας έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών με δυνατότητες επικοινωνίας, με την τηλεφωνική γραμμή 15900 που λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως επτά ημέρες την εβδομάδα 365 μέρες το χρόνο και κοστίζει μια αστική μονάδα, καθώς και με την ηλεκτρονική διεύθυνση www.womensos.gr.


Οι υπηρεσίες επικοινωνίας   στελεχώνονται από ψυχολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες, ειδικευμένους σε θέματα βίας. Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.
Μεταξύ των παροχών είναι η άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, υπηρεσίες ενημέρωσης και διασύνδεσης, και ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε θύματα όλων των μορφών βίας. Στις μετανάστριες παρέχοντα υπηρεσίες και στην αγγλική γλώσσα.
Η επικοινωνία με το ΚΑΠΑ μέσω της ΕΚΠΟΛ έχει αναβαθμιστεί με δύο τηλεφωνικές γραμμές που λειτουργούν ώρες εργασίας στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2421352533 & 2421352535, όπου εθελοντές συνεργάτες της ΕΚΠΟΛ   καταγράφουν τα περιστατικά και ενημερώνουν το διοικητικό συμβούλιο.



ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεύτερη θέση και μπαράζ για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου


Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου που έκανε το 16 στα 16 με το ροζ φύλλο απέναντι στη Λευκάδα στο ΕΑΚ. Τα κορίτσια του Μιχάλη Καπουρνιώτη επικράτησαν με 63-53 της Νίκης Λευκάδας και “κλείδωσαν” τη δεύτερη θέση του Βορείου Ομίλου της Α2, που οδηγεί σε μπαράζ και υπό προϋποθέσεις στην επιστροφή τους στην Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών. Η διαφορά των 10 πόντων διαμορφώθηκε στα δύο τελευταία λεπτά, με το παιχνίδι να είναι αμφίρροπο και ντέρμπι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του.
Με υπερπροσπάθεια όμως και με τον κόσμο να αποτελεί τον έκτο τους παίκτη από την κερκίδα, τα κορίτσια του Ολυμπιακού κατάφεραν στο τέλος να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενουμένων, που είχαν στις πρωταγωνίστριες τους δύο πρώην ερυθρόλευκες, τη Βολιώτισσα, Ευτυχία Δεληγιάννη και την Μαντώ Ψυχογιού, που έχει φορέσει επίσης τη φανέλα της ομάδας.

. Με δέκα λάθος πάσες και έξι χαμένες βολές στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, διατηρούσαν ουσιαστικά την ομάδα της Λευκάδας κοντά στο σκορΤο παιχνίδι ήρθε στα ίσια όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης με ένα καλάθι και φάουλ .της Ψυχογιού. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τις Χαβαλέ και Κυριατζίδου. Δύο τρίποντα της Χαβαλέ και οκτώ εξαιρετικά κρίσιμοι πόντοι της Κυριατζίδου, έφεραν τον Ολυμπιακό να προηγείται και πάλι με τρεις πόντους με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Έτσι οι δυο ομάδες μπήκαν στο παρκέ για να τα παίξουν όλα για όλα. Τρία τρίποντα, ένα της Χαβαλέ και δύο της Μπακρατσά  έδωσαν ανάσες στις ερυθρόλευκες στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια οκτώ συνολικά πόντοι από τις Ζέρβα και Χαβαλέ, ήρθαν να δώσουν προβάδισμα οκτώ πόντων στη γηπεδούχο ομάδα μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Το τελευταίο καλάθι πέτυχε η Κυριατζίδου μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.



Στη Καλύτερη 5αδα της Ευρώπης οι Βολιώτες Brazilian jiu Jitsu του Νικόμαχου Βόλου


Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα brazilian Ziu-zitsu που διεξήχθη  στη Ρώμη στις 4-5 Απριλίου οι βολιώτες αθλητές αναμετρήθηκαν με τους καλύτερους της Ευρώπης και απέδειξαν ότι δεν είναι τυχαία από τις καλύτερες ομάδες τις Ελλάδας. Ο πρωταθλητής Ελλάδος Κατσαρός Γρηγόρης αν και τραυματισμένος βγήκε τέταρτος. Ο Ορέστης Τσιλογιαννόπουλος κατέλαβε επίσης  την τέταρτη θέση μετά από πολλούς αγώνες και ο Σαμαράς Ηλίας την 8 θέση. Οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα ξεπερνούσαν τις 450,  πράγμα που δείχνει ότι το Brazilian jiu jitsu είναι από τις πιο γρήγορα  αναπτυσσόμενες πολεμικές τέχνες του είδους του και επιπλέον ας μην ξεχνάμε ότι υποστηρίζεται από την Βραζιλία που διοργανώνει τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες !!



Επιστρέφει πιο δυνατός ο Ηρακλής Βόλου


Στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου μετά από 2 χρόνια απουσίας επιστρέφει ο ιστορικός Ηρακλής Βόλου που κατέλαβε την 3η θέση στη Β΄ κατηγορία στην οποία ήταν πρωταθλητής της περιόδου 2010-2011.
Ο φετινός Ηρακλής έδειξε εκτός από την αγωνιστική του δύναμη και θετικά σημάδια οργάνωσης δείχνοντας ότι βαδίζει με σταθερά βήματα για την καθιέρωσή του και πάλι στην Α’ Κατηγορία.
Ο Ηρακλής με οδηγό την μεγάλη ιστορία του θέλει να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου αφού τα τελευταία 25 χρόνια έχει κατακτήσει 3 φορές τον τίτλο στην Α΄ Κατηγορία, 3 φορές ήταν κυπελλούχος, έχει παίξει 5 σεζόν στη Δ’ κι έχει βγάλει και αρκετούς παίκτες όπως έκανε και στην πιο μακρινή του ιστορία...


Στην πιο πρόσφατη ιστορία του ο Ηρακλής ανέδειξε πολλούς παίκτες που έκαναν το βήμα παραπάνω όπως οι Μητρομάρας, Μαντζανάς, Κόφφας, Καϊκλής, Τζούμας, Ρουμελιώτης, Κάϊας, Βαλαχάς, Βαριάμης, Πουρσανίδης, Κοκκινάνης, Ασλάνογλου, Δαμάσκος κ.α. ενώ το δικό τους στίγμα άφησαν και οι Ζάχος, Καραγιάννης, Μίχας, Τσιλιώνης, Παρισσάκης Μπάρελιε, Θεοδώρου, Γκάγκας,Τσιάμης, Μακρίδης, Σιάκας, Λαγός, Καραδήμος, Ζαντερίου, Μπαλαμούτης, Σκαρλάτος κ.α.


Επίσης στην ομάδα του Ηρακλή αγωνίσθηκαν αρκετοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές όταν αυτή βρίσκονταν κυρίως στη Δ’ εθνική καθώς και τα τελευταία 25 χρόνια σε αυτή την κατηγορία η ομάδα της Νέας Ιωνίας έπαιξε 5 φορές .Την τελευταία 12ετια ο Ηρακλής είχε τα κάτω του και τα πάνω του και άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα το 2002 όταν βρέθηκε δυο χρονιές στη Β’ ενώ άλλες δυο δεν «κατέβηκε» καν στα πρωταθλήματα ...για αναγεννηθεί και πάλι το 2007 με την προσπάθεια της παλιάς δόξας του Βολιώτικου ποδοσφαίρου τον Γιώργο Μακρόπουλο που με συμπαράσταση παλιών παικτών μάζεψε, συμμάζεψε και αναγέννησε την ομάδα που η ιστορία της ξεκινάει από το 1922 αλλά δεν είναι μόνο αυτό που τον κάνει ιστορικό σύλλογο αφού η ομάδα έπαιξε και στη Β’ Εθνική (την περίοδο 1963-64) ενώ φουρνιές παικτών του έπαιξαν με τη Νίκη και στην Α΄Εθνική. Φέτος ο Μιχάλης Μαρκόπουλος είναι αυτός που βάζει τη σφραγίδα του στην μεγάλη επάνοδο ενώ για την ομάδα του Γιάννη Φασουράκη που ήταν για 2η χρονιά στη θέση του προπονητού στα υπέρ της ήταν η διοικητική οργάνωση…


Ο Γιάννης Φασουράκης με τη στήριξη και του Νίκου Τσιαντάκη κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα που συνδύαζε εμπειρία και ταλέντο και αφού ξεπεράστηκε το μόνιμο πρόβλημα που είναι το γηπεδικό (διατηρώντας πάντως το αήττητο ως γηπεδούχος) έφτασε στην επάνοδο με 12 νίκες (οι 6 εκτός έδρας) 5 ισοπαλίες(όλες έδρας) και 5 ήττες (εκτός).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54