Eιδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

«Εγκλωβισμένοι» στο Βόλο φίλαθλοι του ΠΑΟΚ

Καραμπόλα πέντε πούλμαν, που μετέφεραν φιλάθλους του ΠΑΟΚ στην Αθήνα εν όψει του αποψινού τελικού του Κυπέλλου, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην εθνική οδό, έξω από το Βελεστίνο.

Από την καραμπόλα δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά μόνο υλικές ζημιές.

Οι φίλαθλοι έχουν «εγκλωβιστεί» στο Βόλο και περιμένουν να βρεθεί μέσο για να φτάσουν στην Αθήνα.

 

 

Δημοσκόπηση για Βόλο και Ευρωεκλογές ΤΗΣ METRON ANALYSIS

Δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει τις τάσεις για τις δημοτικές εκλογές στο Βόλο αλλά αποδεικνύει ότι το τελικό αποτέλεσμα και η εκλογή Δημάρχου παραμένουν ανοιχτά, πραγματοποίησε η εταιρεία METRONANALYSIS από τις 22 έως τις 24 Απριλίου.

Τα στοιχεία είναι εξόχως ενδιαφέροντα για τους υποψηφίους Δημάρχους, αλλά και για τον τρόπο που σκέπτονται να ψηφίσουν οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου στην κάλπη των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, στην αφετηρία της τελικής ευθείας των δημοτικών εκλογών στο Βόλο, δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή και ακόμη δεν έχει κριθεί ούτε ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος Βόλου, αλλά ούτε και ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού. Στις επόμενες τρεις εβδομάδες, το πολιτικό σκηνικό στο Βόλο, αναμένεται να θυμίσει κινούμενη άμμο.

Στην τηλεφωνική δημοσκόπηση της METRONANALYSIS η οποία διεξήχθη σε σταθμισμένο δείγμα 602 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, με βάση το φύλο και σε σχέση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2012, συμμετείχαν κάτοικοι του Δήμου Βόλου. 

 Για τις δημοτικές εκλογές στο Βόλο

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της METRONANALYSIS όπως έχει προκύψει και σε προηγούμενη δημοσκόπηση, ο Αχιλλέας Μπέος προπορεύεται στην κούρσα, με έντεκα μονάδες διαφορά από το δεύτερο, Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο οποίος με τη σειρά του έχει μια διαφορά της τάξης των έξι μονάδων από το νυν Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Πάνο Σκοτινιώτη.

Στη συνέχεια ακολουθούν με τα ίδια περίπου ποσοστά ο Απόστολος Νάνος με το Μιχάλη Μιτζικό, ενώ ένα ποσοστό 3% συγκεντρώνει και ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, Ηλίας Ζαρκάδας ο οποίος προσχώρησε στο ψηφοδέλτιο Μιτζικού.

Για τις δημοτικές εκλογές του Βόλου υπάρχει ένα ποσοστό της τάξεως του 10% που παραμένουν αναποφάσιστοι και ένα ποσοστό της τάξεως επίσης του 10% που θεωρείται αδιευκρίνιστη ψήφος και ένα ακόμη υψηλό ποσοστό ανάμεσα στο 5% και 6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Ολα αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η μάχη των δημοτικών εκλογών στο Βόλο θα παραμείνει ανοιχτή και ενδιαφέρουσα μέχρι το τέλος. 

 

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης για το Δήμο Βόλου προηγείται και πάλι ο κ. Μπέος με σημαντική διαφορά χωρίς να έχει το απόλυτο, ενώ στη δεύτερη θέση περνάει ο Πάνος Σκοτινιώτης και στην τρίτη στο συγκεκριμένο μέγεθος ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Ενα 25% των ερωτηθέντων δεν απαντάει στο ερώτημα για το ποιος θα νικήσει στις εκλογές, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αναμέτρηση έχει ακόμη δρόμο. 

 

Πώς θα ψηφίσουν οι Βολιώτες στις Ευρωεκλογές

Οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου στην κάλπη των Ευρωεκλογών φαίνεται να επιβεβαιώνουν το γενικότερο πολιτικό κλίμα με τις όποιες τοπικές ιδιαιτερότητες. Σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 εκτός από την εμφάνιση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και την κατάρρευση κάποιων μικρών κομμάτων, η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. φαίνεται να παραμένει στα ίδια επίπεδα στο Δήμο Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2012 στο Βόλο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 34% και η Ν.Δ. 25%, μια διαφορά εννέα μονάδων.

 Σύμφωνα με την METRONANALYSIS για την πρόθεση ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών οι Βολιώτες δηλώνουν τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 24,6%,

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17%,

ΠΟΤΑΜΙ 7,9%,

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%,

ΑΝΕΛ 3,9%, ΚΚΕ 3,7%,

ΕΛΙΑ 2,2%,

ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,1%,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%,

ΔΗΜΑΡ 0,7%,

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4%,

ΑΚΥΡΟ- ΛΕΥΚΟ 4,8%,

ΑΠΟΧΗ 9,5% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,1%

 

Στηρίζει Μ. Μιτζικό η ΔΗΜ.Τ.Ε. Βόλου

Προτρέπει σε συσπείρωση τους Νεοδημοκράτες. «Όσοι είναι αντίθετοι δεν απηχούν τη βάση» αναφέρεται…

Λίγες μέρες τελικά πριν την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο του Βόλου και ενώ τα κεντρικά της Ν.Δ. δεν έχουν ανακοινώσει τίποτα νεότερο αναφορικά με το πρόσωπο που θα στήριζε το κόμμα τοπικά, (μετά την απόσυρση του χρίσματος από τον κ. Μ. Μιτζικό), με μια λιτή ανακοίνωση απόψε το βράδυ, η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Βόλου της Ν.Δ. ζητά με ομόφωνη απόφασή της, να υποστηριχθεί ο Μ. Μιτζικός.
Μάλιστα, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθώς, πέρα από τη συστράτευση, καλεί τους συμπολίτες, να μην ακούσουν καμιά άλλη αντίθετη δήλωση, ακόμη και παραγόντων του κόμματος, καθώς δεν απηχούν τη βούληση της βάσης του κόμματος.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Βόλου (ΔΗΜ.Τ.Ε) της Νέας Δημοκρατίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της κατά τη συνεδρίαση της 23ης Απριλίου 2014, αποφάσισε τη στήριξη του Υποψηφίου Δημάρχου Βόλου κ. Μιχάλη Μιτζικού και του συνδυασμού του «Δύναμη Βόλου».
Καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και τους πολίτες άλλων πολιτικών χώρων που πιστεύουν στην ανανέωση, να συστρατευθούν μαζί μας.
Οποιαδήποτε άλλη άποψη, αλλά και δηλώσεις εναντίον της υποψηφιότητας του κ. Μιχάλη Μιτζικού, ακόμη και αν εκφράζονται από πολιτικούς παράγοντες της παράταξής μας, δεν απηχούν τη βούληση και τις θέσεις της οργανωμένης βάσης του Κόμματος».

 

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμα του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά»

Ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Π.Θ., στις 8 το βράδυ

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πάνο Σκοτινιώτη, θα γίνει κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα πρώτα 125 ονόματα υποψηφίων για το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόλου, η ανακοίνωση των οποίων είχε ιδιαίτερα θετική απήχηση στην τοπική κοινωνία. Η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου θα ανακοινωθεί στην εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας, μία ημέρα μετά την κατάθεση του συνδυασμού στο Πρωτοδικείο Βόλου για την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Η εκδήλωση θα συνδυαστεί με την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού, το οποίο έχει επεξεργαστεί ειδική ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Απόστολο Παπατόλια, και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, καινοτομικό αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη κρίσιμη πενταετία. Πρόγραμμα που θα εγγυάται ότι ο Βόλος θα διεκδικήσει πραγματικά τη θέση που του αξίζει, με κεντρικό στόχο ο Δήμος να συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στους πολίτες και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια νέα, περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» για το Βόλο και την προοπτική του. «Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας θα αποτελέσει το συμβόλαιο εμπιστοσύνης μας με την τοπική κοινωνία», τόνισε σε σχετική του δήλωση ο κ.Σκοτινιώτης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν να μείνουν στη μέση όσα με σκληρό καθημερινό αγώνα επιτεύχθηκαν τα τρία προηγούμενα δύσκολα χρόνια, αλλά θα εμπιστευτούν εκείνους που γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν σχέδιο για την πόλη και έχουν επίσης το κύρος και την εμπειρία να εγγυηθούν την πορεία του Δήμου και της πόλης μας στο πλαίσιο ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει τη μνημονιακή εποχή.

 

Κάλεσμα στους πολίτες ενόψει ευρωεκλογών

Από τον Παν. Ψωμιάδη και σκληρή κριτική κατά Κυβέρνησης και Αντ. Σαμαρά

«Σκληρή γλώσσα» εναντίον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποίησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος βρέθηκε  στο Βόλο στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης).

«Εγώ με αυτή τη γενόσημη Νέα Δημοκρατία της Πολιτικής Ανοιξης τελείωσα. Παραμένω εκεί που ανδρώθηκα, στη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μου χρωστά ο Αντ. Σαμαράς, δεν χρωστώ τίποτα. Με βρήκαν στη Νέα Δημοκρατία, δεν τους βρήκα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στο σύστημα και να στηρίξουν με την ψήφο τους για να εκλεγεί ευρωβουλευτής, ένας άνθρωπος από την περιφέρεια, από τη Βόρειο Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά είπε, που θα δώσει μάχες στην αρένα των Βρυξελλών».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν εκτός σήμερα του κόμματος υποστήριξε ότι «ενόχλησε τα μεγάλα συμφέροντα που ήθελαν να προωθήσουν τα δικά τους δουλικά» ενώ συνεχίζοντας ανέφερε «εγώ σε αυτή τη Ν.Δ. δεν έχω πλέον καμία θέση» και επέκρινε το γεγονός ότι σε αντίθεση με τη δική του περίπτωση η Κυβέρνηση προώθησε και ψήφισε ειδική τροπολογία προκειμένου σήμερα να μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης.

Αναφέρθηκε επίσης όπως είπε «σε όλους τους Ελληνες που δεν έχουν διαγράψει από την ψυχή τους Θεό και πατρίδα. Σε αυτούς που αντιστέκονται στην οικονομική και κοινωνική υποδούλωση του λαού μας. Σε όλους αυτούς που λένε όχι στο ξεπούλημα της χώρας. Λέμε ναι στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα και στην Ελληνική Ευρώπη» ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα υποστηρίζοντας ότι σε όλες τις περιοδείες του εισπράττει θετικό κλίμα εκ μέρους των πολιτών και συνεχίζοντας τόνισε ότι «έχω αντιληφθεί, ιδιαίτερα στο Βόλο, ότι ο Ελληνικός λαός θα τιμωρήσει την αδικία που έγινε σε βάρος μου, θα με δικαιώσει με την ψήφο του, και θα στείλει έναν Βορειοελλαδίτη στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ο κ. Ψωμιάδης τέλος έκανε αναφορά τόσο στο Ποτάμι όσο και στη Χρυσή Αυγή. Για το Ποτάμι ανέφερε ότι «στη διάρκεια του ταξιδιού θα θολώσει» ενώ για τη Χρυσή Αυγή, σημείωσε ότι « οι ιδεολογίες δεν φυλακίζονται και ότι στη Δημοκρατία οι πολιτικοί αντίπαλοι αντιμετωπίζονται με πολιτικά επιχειρήματα. Η Χρυσή Αυγή δεν προήλθε από παρθενογένεση. Είναι δημιούργημα των μέχρι τώρα πολιτικών» κατέληξε.

 

Καταλήψεις στα Δημαρχεία τη Δευτέρα από τη ΔΑΣ – ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση εργαζομένων

Απόφαση για να μπλοκάρουν την αξιολόγηση – απόλυση των εργαζομένων στους ΟΤΑ έλαβαν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση που ανήκουν στη ΔΑΣ ΟΤΑ, με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας αι καταλήψεις στα Δημαρχεία της Μαγνησίας, την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου.

«Μπλοκάρουμε στη πράξη την έκδοση απόφασης για “επιμερισμό των ποσοστών”, με καταλήψεις, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές. Καλούμε τα στελέχη της διοίκησης να μην συμβάλλουν στην προώθηση της εφαρμογής της ποσόστωσης που επιβάλλει ο ν. 4250/14», τονίζεται σε ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται ότι ο νόμος της αξιολόγησης αφορά όλους τους υπαλλήλους. Η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει ότι παρεμπόδιση, της αξιολόγησης σημαίνει ανάπτυξη κινήματος που στέκεται απέναντι στα μέτρα που περιλαμβάνονται στην “Έκθεση Αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας”, στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διαμόρφωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ζητά να καταργηθεί ο νόμος 4250/14, να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14, να μη δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων, να μη συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση και να μην γίνει καμιά απόλυση και διαθεσιμότητα.

 

Δεν κατέρχεται στις εκλογές ο συνδυασμός «Πες Ναι»

Δεν κατέρχεται στις εκλογές ο συνδυασμός η «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Πες Ναι» που είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το Δήμο Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ομόφωνα τα μέλη της κίνησης αποφάσισαν να μην δηλώσουν τον συνδυασμό για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, καθώς η νέα εγκύκλιος που καθορίζει τους όρους καθόδου των συνδυασμών στις εκλογές επέφερε νέους φραγμούς στην συμμετοχή τέτοιων ανεξάρτητων σχημάτων.

Κατά πλειοψηφία επίσης αποφασίστηκε να μην υποστηρίξει κανέναν συνδυασμό για τον δήμο Βόλου, καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος με κανέναν υποψήφιο. Ως εκ τούτου η όποια συμμετοχή μελών της κίνησης σε άλλα ψηφοδέλτια αποτελεί προσωπική τους επιλογή, οδηγεί στην αποχώρησή τους και δεν εκφράζει την κίνηση.

Το «ΠΕΣ ΝΑΙ» πιστό στις αρχές που τέθηκαν στην ιδρυτική του διακήρυξη θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα δημοτικά δρώμενα, να προωθεί τις προτάσεις που έχει καταθέσει και να προσφέρει διέξοδο έκφρασης και διεκδίκησης σε όλους τους ενεργούς πολίτες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών του δήμου».

 

Δεν θα γίνουν λαϊκές αγορές τη Δευτέρα λόγω απεργίας

Παραγωγοί και μικροπωλητές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο

Με εξαφάνιση απειλείται ο κλάδος των παραγωγών και μικροπωλητών λαϊκών αγορών, με τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο Νόμου, για τις λαϊκές αγορές, που συζητείται στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ξεκινά απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου, ενώ σε επίπεδο Μαγνησίας θα γίνει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα. Ως εκ τούτου, δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην οδό Ευφραιμίδου, στη Ν. Ιωνία και στην Αγριά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας Απόστολος Τσακανίκας δήλωσε ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές, ενώ οι επίμαχες και καταστροφικές για τον κλάδο διατάξεις, του υπό συζήτηση νομοσχεδίου αναφέρουν:
* Με κλήρωση κάθε χρόνο θα δίνονται όλες οι θέσεις σε όλες τις λαϊκές αγορές.
* Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων (συμμετεχόντων) σε όλες τις λαϊκές αγορές.
* Χωριστά θα τοποθετούνται οι παραγωγοί από τους επαγγελματίες πωλητές μέσα στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας.
* Υπέρογκα και εξοντωτικά τα πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 € και οι διοικητικές κυρώσεις για τα παραπτώματα, που στην πλειονότητά τους συνοδεύονται με ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ένα χρόνο, για έλλειψη άδειας. Όπως ανέφερε ο Απ. Τσακανίκας, οι άδειες των παραγωγών ανανεώνονται κάθε έξι μήνες και σήμερα υπάρχουν άδειες που είναι σε εκκρεμότητα, λόγω του ότι δε συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω των εκλογών.
* Τριμελείς επιτροπές συστήνονται ανά περιφέρεια, ενώ πρέπει να συστήνονται σε κάθε δήμο για την άμεση εξυπηρέτηση των παραγωγών.
* Ενίσχυση της γραφειοκρατίας και των διαδικασιών έκδοσης και ανανέωσης της παραγωγικής άδειας.

Οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών ζητούν:
* Η απόδοση θέσεων με κριτήρια, σύμφωνα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία και τις πενταμελείς επιτροπές, που αναφέρουν τα Προεδρικά Διατάγματα 51/2006 και 116/2008. Η κλήρωση καταργεί τη θέσπιση κριτηρίων.
* Οι δήμοι να μην εμπλέκονται στις υφιστάμενες λαϊκές, οι οποίες είναι ήδη οριοθετημένες με συγκεκριμένο αριθμό θέσεων ανά λαϊκή και εγκεκριμένες από την περιφέρεια.
* Όχι στο διαχωρισμό παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών. Από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των λαϊκών αγορών, έχει αποδειχθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών τοποθετούνται παραγωγοί και επαγγελματίες ανά οικοδομικό τετράγωνο, ώστε να υπάρχει όλη η ποικιλία των διαθέσιμων προϊόντων με ευκολότερη πρόσβαση και επιλογή.

* Απόσυρση του άρθρου 39. Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που ισχύουν σήμερα είναι ήδη εξοντωτικά και μεγάλα και οι πωλητές αδυνατούν να τα αποδώσουν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την οικονομική κρίση που διανύουμε.
* Σύσταση τριμελών επιτροπών ανά δήμο σ’ όλη τη χώρα, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται έγκαιρα την απαιτούμενη για έκδοση ή ανανέωση άδειας βεβαίωση από τις επιτροπές.

 

Αγωγές από τη GEA σε περισσότερα από  20 καταστήματα στο Βόλο

Η αρχή έγινε προχθές από το «Κολωνάκι» και έπεται συνέχεια… 

 Μετά τα έξι καταστήματα στο «Κολωνάκι» του Βόλου, που δέχτηκαν αγωγές με τις οποίες η GEA(Grammo, Erato, Apollon), αξιώνει αποζημιώσεις για συγγενικά πνευματικά δικαιώματα για τη μουσική που έπαιζε στα μαγαζιά τα τελευταία πέντε χρόνια,  σταδιακά χθες ιδιοκτήτες περίπου 20 καταστημάτων της παραλίας και στους πεζοδρόμους Αντωνοπούλου και Τάκη Οικονομάκη υπέστησαν το ίδιο.

Δεν πρόλαβε ο κλάδος της εστίασης να συνέλθει από το πρώτο σοκ των αγωγών της GEAεις βάρος έξι καταστημάτων της Κουμουνδούρου και χθες, μέσω δικαστικών επιμελητών την… ψυχρολουσία βίωσαν επιπλέον 20 καταστήματα που δραστηριοποιούνται είτε στην οδό Αργοναυτών, είτε στους πεζοδρόμους Αντωνοπούλου και Τάκη Οικονομάκη.

Φαίνεται ότι το «Κολωνάκι» ήταν απλώς η αρχή… Με τις αγωγές η GEA αξιώνει από κάθε καταστηματάρχη, ανάλογα με την περίπτωση αποζημιώσεις για τη μουσική που έπαιζαν από το 2009 έως και το 2013, με τα ποσά να κυμαίνονται από 250 ευρώ, 700 έως 1.000 ευρώ το χρόνο, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία εντάσσονται.

Οι ιδιοκτήτες που παρέλαβαν τις αγωγές, έσπευσαν να ενημερώσουν το Σύλλογο Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων, Καφέ, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας,. Δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους και την αγανάκτησή τους για τις παράλογες -όπως τις χαρακτήρισαν- αξιώσεις της εταιρείας, που φέρεται να βγήκε για να εισπράξει ό,τι μπορεί» κι ενώ εκκρεμεί ενοποίηση της ΑΕΠΙ και της GEA, προκειμένου οι καταστηματάρχες να πληρώνουν σε μία εταιρεία πνευματικά δικαιώματα για τη μουσική που παίζουν στις επιχειρήσεις τους.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μπίσδρας, ο οποίος ειδοποιήθηκε άμεσα από τους αποδέκτες των αγωγών της εταιρείας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες αντίστοιχες αγωγές να παραλάβουν κι άλλα καταστήματα εστίασης, δεδομένου ότι ο εισπράκτορας της GEA δεν έχει εμφανιστεί από το 2011 και μετά, ενώ φέρεται η εταιρεία να μην αναγνωρίζει τα ποσά που πλήρωσαν πριν το 2011 και μέχρι το 2009 και ανέρχονταν στα 150 ευρώ το χρόνο.

Ο κ.Μπίσδρας, επανέλαβε ότι οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να πληρώσουν ούτε ευρώ και ότι το θέμα θα χειριστεί συνολικά ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου. Αντίστοιχη υπόθεση είχε χειριστεί ο Σύλλογος Εστίασης στα Τρίκαλα, πριν από ένα χρόνο περίπου, με τους καταστηματάρχες να δικαιώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των αγωγών όπως επίσης και τρέχοντα ζητήματα του κλάδου, θα συζητηθούν εκτενώς στην πανθεσσαλική σύσκεψη των συλλόγων εστίασης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου, στη μία το μεσημέρι, στη Λάρισα.

 

Χρέη-μαμούθ 54χρονου Βολιώτη επιχειρηματία

Συνελήφθη χθές το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 54χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 54χρονος συνελήφθη, διότι ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους ( 4.489.695,36 ) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Τραγουδώ για τον τόπο μου»

Πρόσκληση του Υπ. Παιδείας προς μαθητές για να συνθέσουν και να τραγουδήσουν τραγούδια για τον τόπο τους

Τους καλύτερους πρεσβευτές της Μαγνησίας, αποτελούν οι μαθητές όχι αποκλειστικά του νομού, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, που επισκέφθηκαν την περιοχή στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών τους.

Πριν από δύο χρόνια, μαθητές τριών σχολικών μονάδων της Μαγνησίας και μιας από την Αθήνα, δημιούργησαν τα δικά τους ολιγόλεπτα βίντεο, που αποτελούν ανοιχτή πρόσκληση προς τα σχολεία όλης της Ελλάδας για να επισκεφθούν το νομό και να περάσουν όμορφες στιγμές στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών τους. Τα βίντεο φιλοξενούνται μέχρι και σήμερα στην ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα «Παιδιά Πάμε Ελλάδα».

Φέτος, με πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές καλούνται να τραγουδήσουν για τον τόπο τους. Συγκεκριμένα, μαθητές σχολείων καλούνται να συνθέσουν και να τραγουδήσουν ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τον τόπο τους. Το βίντεο δεν θα πρέπει να έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τεσσάρων λεπτών.

Οι μαθητές καλούνται να καταθέτουν τα βίντεό τους στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα «Παιδιά Πάμε Ελλάδα» έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δράση, η Μαγνησία κέρδισε σημαντικό μερίδιο από την «πίτα» της ψηφιακής διαδραστικής πλατφόρμας.

«Πάμε Μαγνησία», τιτλοφορείται το βίντεο που ανέβασε το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, προτείνοντας σε μαθητές άλλων σχολείων να γνωρίσουν βιωματικά το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με πεζοπορία τριών περίπου ωρών από το κέντρο της πόλης, ακολουθώντας τις γραμμές του θρυλικού τρένου του Πηλίου, μέχρι τις πανέμορφες παραλίες του Παγασητικού Κόλπου.

Μια σύντομη περιήγηση στην πόλη του Βόλου, αποτυπώνουν σε βίντεο οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού όπως και του ΕΠΑΛ Αλμυρού, παρουσιάζουν έναν τουριστικό- ταξιδιωτικό οδηγό του τόπου τους.

Στη «Σκιάθο του Παπαδιαμάντη» εστίασε από την πλευρά του το 65ο Γυμνάσιο Αθήνας, με το βίντεο των μαθητών να αποτελεί ζωντανή διαφήμιση για το πρώτο από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με μουσική, φωτογραφίες και αποσπάσματα από πεζογράφημα του Παπαδιαμάντη.

Φέτος, οι μαθητές αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη σύνθεση μουσικών κομματιών - ύμνους στον τόπο τους.

 

«Hippie-Hippie! Matala! Matala!» σταΜουσείαΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, συνεχίζει τον κύκλο προβολών επιλεγμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του δικτύου του. Το επόμενο ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στα μουσεία του ΠΙΟΠ, την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 19:00, είναι το «Hippie-Hippie!Matala!Matala!» (2013 – 75’) σε σκηνοθεσία Γιώργου Βαρελά και έρευνα-σενάριο της Μαρίας Κουφοπούλου. Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο Δίκτυο εντάσσεται και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο.

 

Παράσταση μπαλέτου σε απευθείας μετάδοση

H εντυπωσιακή παράσταση μπαλέτου «Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Christopher Wheeldon προβάλλεται τη Δευτέρα 28 Απριλίου στις 21:15 στο «Αχίλλειον» σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου. Η προβολή της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, που εξασφάλισε ο Όμιλος ANTENNA για τη σεζόν 2013-14.

Προπώληση εισιτηρίων: ΔΙΑΥΛΟΣ, Τοπάλη 14 τηλ 24210-25363. Kινηματοθέατρο Αχίλλειο . Ώρες προπώλησης: Μία ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου
Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rohballet.gr.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54