Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 8 Μαϊου 2014
 
 
Απεργούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο κέντρο Πρόληψης Καρδίτσας
 
Με αίτημα την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Ο.ΚΑ.ΝΑ. και Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, απεργούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο αντίστοιχο κέντρο της Καρδίτσας. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την καταβολή όλων των οφειλών προηγουμένων ετών από τις ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΟΚΑΝΑ, τη θεσμική κατοχύρωση των κέντρων. Να σημειωθεί ότι τo Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας, δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία από το 1996, υπηρετώντας επί 17 χρόνια τους σκοπούς και τους στόχους της Πρωτογενούς Πρόληψης. Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Καρδίτσας δέχεται πληθώρα αιτημάτων για  υλοποίηση προληπτικών παρεμβάσεων και ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτές τις παρεμβάσεις, συνεχώς αυξάνεται. Απόρροια αυτού είναι και η συνεργασία που ανέπτυξε με το Δήμο Καρδίτσας, η οποία οδήγησε στην δημιουργία του πρώτου, σε πανελλήνιο επίπεδο, Δικτύου Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα. Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των συμπολιτών μας που απευθύνονται στο Κέντρο Πρόληψης, ζητώντας πλέον ατομική συμβουλευτική και υποστήριξη σε θέματα που αγγίζουν όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας όπως είναι η διαχείριση του άγχους, αποτέλεσμα των νέων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών Όμως, εκ μέρους της Πολιτείας παρατηρείται κωλυσιεργία στην ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης για την Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης με συνέπεια από 31/12/2013 που έληξε η ισχύ της, τα Κέντρα Πρόληψης να βρίσκονται ουσιαστικά «στον αέρα» με ευθύνη των υπουργείων
 
Εκτίμηση ζημιών ζητούν αγρότες των Σοφάδων
 
Την εκτίμηση των ζημιών που έγιναν σε καλλιέργειες βαμβακιού από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις ζητούν αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Σοφάδων. Σε δημοσίευμα στον «Πρωινό Τύπο» οι αγρότες λένε ότι από το πολύ νερό σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα τα βαμβάκια δεν μπορούν να φυτρώσουν και θα χρειαστεί επανασπορά. Ζητούν να καλυφθούν τα έξοδα αυτά από τον ΕΛΓΑ. Παράλληλα πολλοί αγρότες ζητούν να μάθουν τι θα γίνει τελικά με την επιστροφή πετρελαίου αλλά και πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος νιτρορύπανσης.
 
Συνελήφθη ένας 23χρονος για κλοπή και απόπειρα κλοπής
 
Από το τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας εξιχνιάστηκαν μια περίπτωση κλοπής και μία απόπειρα κλοπής από καταστήματα της Καρδίτσας. Συνελήφθη ένας 23χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, διέρρηξε κατάστημα 66χρονης από το οποίο πήρε 100 ευρώ, ενώ προσπάθησε να διαρρήξει ακόμη ένα κατάστημα ιδιοκτησίας 44χρονης.
 
Προεκλογική δραστηριότητα
 
Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δυνατή Καρδίτσα» εγκαινίασε χθες ο δήμαρχος Καρδίτσας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Παπαλός, ο οποίος στην ομιλία του εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη στις 18 Μαϊου. Αύριο, στις 8.30 το βράδυ εγκαινιάζεται το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού Καρ.Πό.Σ. από τον υποψήφιο δήμαρχο Καρδίτσαςκ. Βάιο Βαρελά. Σήμερα την κεντρική του ομιλία θα κάνει στον Παλαμά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός, στις 8.30 το βράδυ, στο Τιτάνιο. Όλοι οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις ομιλίες τους σε φορείς, υπηρεσίες, γειτονιές και χωριά του νομού Καρδίτσας.
 
Επισκέψεις υποψήφιων ευρωβουλευτών
 
Σήμερα θα βρίσκεται στην Καρδίτσα η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Μαρία Γαβαλά, η οποία μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης θα περιοδεύσει στο νοσοκομείο Καρδίτσας και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη τύπου. Σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ Κώστας Μουσουρούλης θα συναντηθεί με το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Παπαλό και στις  7 θα μιλήσει στο ξενοδοχείο Κιέριον. 
 
Συναυλία σήμερα από το μουσικό σχολείο
 
Στις 8.30 το βράδυ, στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας θα δοθεί συναυλία από τα σύνολα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08/05/2014 - 10:50