Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15-4-14



Δύο ιστιοφόρα βούλιαξαν στο λιμάνι του Βόλου και στον Άγιο Κωνσταντίνο!

Πολλά προβλήματα λόγω των δυνατών ανέμων
Προβλήματα δημιούργησαν οι δυνατοί άνεμοι Νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης μέχρι και 7 μποφόρ, που πνέουν μετά τις 13.30 στο Βόλο και είναι τοπικού χαρακτήρα, με τα προβλήματα να εστιάζονται στο λιμάνι του Βόλου και είχαν αποτέλεσμα να βουλιάξουν δύο ιστιοφόρα σκάφη. Το λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες των σκαφών να δένουν καλά τα σκάφη με κάβους και να πηγαίνουν να τα βλέπουν, όσο διαρκούν οι άνεμοι, για να μη γίνονται ζημιές, ενώ έκλεισε με κορδέλες το γεφυράκι στο ύψος του Μνημείου Ηρώων, για να μην πηγαίνουν οι πεζοί προς το κοδρόνι και πέσει κανείς στη θάλασσα.
Όπως έγινε γνωστό από το Λιμεναρχείο Βόλου, στις 3 το μεσημέρι, λόγω των δυνατών ανέμων, ένα ιστιοφόρο σκάφος οκτώ μέτρων περίπου, που ήταν δεμένο στην προβλήτα και κοντά στο γεφυράκι του κορδονιού, λόγω του κυματισμού που το χτυπούσε στην πλώρη, έσπασε μέρος της πρύμνης και βυθίστηκε μέσα σε λίγη ώρα!
Ο ίδιος συνέβη και στις 4 το απόγευμα, με ιστιοφόρο σκάφος, περίπου οκτώ μέτρων, που ήταν δεμένο στο λιμανάκι του Αγ. Κωνσταντίνου αι λόγω του δυνατού αέρα υπέστη ρήγμα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.
Επιπλέον, λόγω των δυνατών ανέμων και των κυμάτων στο λιμάνι, γύρισε η πλώρη του επιβατηγού – οχηματαγωγού σκάφους «Πρωτεύς», αλλά το πλήρωμα έριξε περισσότερους κάβους και το συγκράτησε πριν γίνει ζημιά.
Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε στο Λιμεναρχείο καμία άλλη ζημιά σε σκάφος, σε γειτονικό με το Βόλο λιμάνι και τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι τοπικά και εστιάζονται στο λιμάνι, που υπάρχουν και τα περισσότερα σκάφη.
Το Λιμεναρχείο Βόλου συστήνει στους ιδιοκτήτες σκαφών να ελέγχουν τα σκάφη τους και να διασφαλίσουν ότι έχουν τοποθετήσει προστατευτικά μπαλόνια, τα έχουν ασφαλίσει με τα αναγκαία μέτρα, και τους ενδεικνυόμενους κάβους και να ελέγχουν τακτικά τα σκάφη τους, όσο διαρκούν οι νοτιοδυτικοί μεγάλης έντασης άνεμοι.


164.122 πολίτες στις κάλπες

Στη Μαγνησία, οι 2.004 θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά
Στους 164.122 ανέρχεται ο αριθμός των εκλογέων της Μαγνησίας, που θα προσέλθουν στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαΐου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Το εκλογικό σώμα του νομού αντιστοιχεί στο 1,7% του εκλογικού σώματος της χώρας (9.871.733 εκλογείς), που αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη των νέων Δημάρχων και Περιφερειαρχών.
Η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος είναι γένους θηλυκού, καθώς 85.209 είναι οι γυναίκες που αναμένονται στις κάλπες, έναντι 78.913 ανδρών.
Από το σύνολο μάλιστα των ψηφοφόρων, οι 2.004 θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εκ των οποίων οι 1.052 είναι άνδρες και οι 952 είναι γυναίκες.
Ο μεγαλύτερος όγκος του εκλογικού σώματος στο νομό, καταγράφεται στο Δήμο Βόλου, όπου θα ψηφίσουν 110.789 εκλογείς (53.018 άνδρες και 57.771 γυναίκες). Ακολουθεί ο Δήμος Αλμυρού με 19.978 ψηφοφόρους, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με 13.246 εκλογείς, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με 12.377 εκλογείς, ενώ στις κάλπες για την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής Ζαγοράς - Μουρεσίου αναμένονται 7.732 ψηφοφόροι.
Το εκλογικό σώμα της Σκιάθου αφορά σε 5.028 ψηφοφόρους (2.562 άνδρες και 2.466 γυναίκες). Στη Σκόπελο θα ψηφίσουν 5.342 πολίτες (εκ των οποίων 2.634 άνδρες και 2.708 γυναίκες) και τέλος στην Αλόννησο αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες 1.735 πολίτες (875 άνδρες και 860 γυναίκες).
Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν επίσης 233 άνδρες και 323 γυναίκες- πολίτες της Ε.Ε.
Την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου, πρόκειται να στηθούν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές. Στις Ευρωεκλογές θα λάβουν μέρος 175.856 εκλογείς από τη Μαγνησίας, εκ των οποίων οι 84.410 άνδρες και οι 90.451 γυναίκες. Από αυτούς οι 344 άνδρες και 373 γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία των ετεροδημοτών, ενώ στις κάλπες αναμένονται επίσης 107 άνδρες και 171 γυναίκες - πολίτες της Ε.Ε.


«Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;»

Δηλώσεις του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τη σημασία της συμμετοχής των νέων στις επερχόμενες τριπλές εκλογές
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκρηκτικό σε πολιτικό επίπεδο, πιο επικίνδυνο και αποσταθεροποιητικό από μια ολόκληρη γενιά απογοητευμένων νέων ανθρώπων». Αυτό δήλωσε πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, ΆγχελΓκουρία.
Οι νέοι στην Ευρώπη δεν ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό τεκμηριώνει πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου IpsosMori που πραγματοποιήθηκε σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Όταν στην Ισπανία οι αισιόδοξοι νέοι περιορίζονται στο 16%, ενώ στην Γαλλία δεν ξεπερνούν το 7%, δεν μπορεί… κάτι δεν πάει καλά με την Ευρώπη της κ. Μέρκελ!
Στην Ελλάδα της ανεργίας των νέων του 60%, δεν χρειάζονται έρευνες για να αποδειχθεί αυτό που δεν μπορεί με τίποτα να κρυφτεί: η βαθιά απογοήτευση της νέας γενιάς για την Ελλάδα, που της στερεί ό, τι ιερότερο μπορεί να προσφέρει μια χώρα στα παιδιά της, το δικαίωμα στο όνειρο.
Οι επερχόμενες τριπλές εκλογές είναι η ευκαιρία των νέων να στείλουν το μήνυμα σε ποια Ελλάδα θέλουν να ζήσουν.
Την Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατικής συμμετοχής και της οικονομίας των αναγκών. Την Ελλάδα για την οποία αξίζει να αγωνιστεί κανείς.
Την Ελλάδα που θα συμφιλιώσει τους νέους με τη συμμετοχή στα κοινά, που τόσο μαζικά απαξιώνουν σήμερα.
«Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;»
Αυτό είναι ένα από τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους του Παρισιού τον Μάη του ’68, και δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα αυτήν την συνειδησιακή αφύπνιση, που πρέπει να γίνει σήμερα στους νέους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η νέα γενιά, απαξιωμένη και πληγωμένη από τους εκφραστές του παλιού και του φθαρμένου, πρέπει να διεκδικήσει την θέση που της αξίζει σε μια νέα μεταμνημονιακή Ελλάδα, με τη μαζική συμμετοχή της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 Μαΐου και στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου, για την ανατροπή στην Ελλάδα, για τη θεμελίωση της άλλης Ευρώπης.
Πιστεύουμε στους νέους, και αυτό επιβεβαιώνεται και από την ισχυρή εκπροσώπηση της νέας γενιάς στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία και σε όλη την Ελλάδα.
Οι νέοι για εμάς δεν είναι προεκλογικά δολώματα, αλλά οι πρωταγωνιστές της Ελλάδας του αύριο.


Με σκληρή γλώσσα η Ηρώ Διώτη για Κυβέρνηση και Περιφέρεια

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο
Με σκληρά λόγια για την κυβερνητική πολιτική αλλά και για την πολιτική που ακολούθησε επί 4 έτη στη Θεσσαλία η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, μίλησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηρώ Διώτη, επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο για τις τριπλές κάλπες του Μαΐου, με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δήμητρα Μανώλη, Πέτη Πέρκα και Κρίτων Αρσένης καθώς και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Σταμπουλής, ενώ παρέστη επίσης ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, νυν περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» καθώς και πληθώρα υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.
Όπως υποστήριξε η Ηρώ Διώτη, «βρισκόμαστε σε εποχή ανθρωπιστικής κρίσης. Καταρρέει η παραγωγή, αυξάνονται οι άνεργοι, δεν υπάρχει πρόσβαση στη δημόσια υγεία και στο φάρμακο, δεν υπάρχει σχεδιασμός για τα νερά, πέφτει ραγδαία το εισόδημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είμαστε η δεύτερη φτωχότερη περιφέρεια. Να μας απαντήσει ο κ. Αγοραστός γιατί. Γιατί στήριξε και στηρίζει τις πολιτικές που δημιουργούν αυτή την κατάσταση, γιατί ποτέ δεν αντιστάθηκε στα σχέδια που ρημάζουν τη Θεσσαλία.
Εμφανίζεται στις συνεντεύξεις του ως υπερκομματικός γιατί δεν τολμάει να πει ανοιχτά στους πολίτες ότι είναι ο άνθρωπος του Σαμαρά και του πολιτικού συστήματος στην Περιφέρεια. Ότι η δική του νίκη, αν υπάρξει, θα είναι νίκη του Σαμαρά, θα πανηγυρίζουν μαζί ότι ο λαός της Θεσσαλίας χειροκροτεί την πολιτική τους.
Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με την κυβέρνησή σας και στην πρώτη γραμμή να διεκδικούμε μαζί με την κοινωνία και τις πληττόμενες τάξεις, να ελέγχουμε και να πιέζουμε για ανατροπή αυτής της πολιτικής της φτώχειας και του αυταρχισμού, των ακροδεξιών πολιτικών και της καταστολής


Π. Σκοτινιώτης: «Θα είμαστε σίγουρα οι νικητές»

«Η επιλογή της πρώτης Κυριακής θα καθορίσει ποιος δήμαρχος θα εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή. Ο μονομέτωπος αγώνας που κάνουν εναντίον μας τόσο ο κ. Μπέος όσο και ο κ. Πατσιαντάς αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι και οι ίδιοι, πια, αναγνωρίζουν πως ο δικός μας συνδυασμός θα περάσει σίγουρα στο β΄ γύρο. Όποιος κι αν είναι ο άλλος συνδυασμός που θα περάσει στο β’ γύρο, εμείς θα είμαστε σίγουρα οι νικητές. Ο δικός μας συνδυασμός είναι ο μόνος που εγγυάται τη νίκη στο β’ γύρο». Το μήνυμα αυτό έστειλε στους πολίτες του Δήμου Βόλου ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, αλλά ώρα ευθύνης για όλους».
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η παράταξή του επιδίωξε, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να αναδείξει την ατζέντα των θεμάτων που αφορούν την πόλη, τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες και το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της εποχής μας, που είναι η νέα φτώχεια και η ανεργία και το πώς μπορεί ο Δήμος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια εποχή που το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει.
«Αντιλαμβανόμενοι», όπως είπε, «την ανάγκη να αποφύγουμε τις ακρότητες, την πόλωση και τις ισοπεδωτικές αναφορές και να δούμε με ευθύνη την επόμενη μέρα του Δήμου μας, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει αντιπαράθεση προγραμμάτων, ιδεών και σχεδίων για το πώς η πόλη μας θα μπει σε περίοδο ανάκαμψης. Δυστυχώς είμαστε ο μόνος συνδυασμός που κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Έχουμε ετοιμότητα για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, που θα αποτελέσει το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της επόμενης πενταετίας. Ξέρουμε και τι θέλουμε και πως θα το πετύχουμε», τόνισε ο Δήμαρχος.


Απ. Παπατόλιας: «Τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών»

Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, τα εκλογικά διλήμματα γίνονται ολοένα πιο ορατά και πιο πιεστικά για τους δημότες. Έχουμε την πεποίθηση ότι η τοπική κοινωνία μας θα σταθεί και με αίσθημα ευθύνης και με δημιουργική διάθεση απέναντι στο μέλλον της μείζονος πόλης μας. Μοιραία, κάθε εκλογικό δίλημμα προϋποθέτει μια σύγκριση. Σύγκριση υποψηφίων, συνδυασμών, προγραμμάτων, ιδεών, εγγυήσεων για το μέλλον. Μέσα από τη σύγκριση αυτή αναδεικνύονται και τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουν οι πολίτες τη λύση που αξίζει για τη δημοτική αρχή του Βόλου στην επόμενη πενταετία.
Πρώτο δίλημμα: θέλουν μια δημοτική αρχή που υπηρετεί σκοτεινές επιδιώξεις και ιδιοτελή συμφέροντα ενός αμφιλεγόμενου μεγαλοπαράγοντα, που θα αναγκαστεί να παραδώσει το αξίωμά του στον κ. Μουλά, λόγο της εξαιρετικά πιθανής παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα; Ή μήπως θέλουν μια δημοτική αρχή, με έντιμη και χρηστή διαχείριση, χωρίς εξαρτήσεις, που υπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον;
Δεύτερο δίλημμα: Θέλουν ένα δήμαρχο, κατώτερο των περιστάσεων, που θεωρεί ότι το μοναδικό του πλεονέκτημα είναι ότι του ανήκουν δικαιωματικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ; Που διχάζει την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει παρουσιάσει ούτε μια γραμμή προγράμματος, που τάζει ανέφικτες προσλήψεις ενώ δεν έχει κάποια άξια λόγου προσφορά στην Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 35 χρόνια που την υπηρετεί; Ή μήπως θέλουν ένα Δήμαρχο που ενώνει την τοπική κοινωνία και μια δημοτική αρχή πανέτοιμη να αξιοποιήσει τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για το καλό των δημοτών να βάλει μπροστά τη μηχανή της τοπικής οικονομίας και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ανοίγοντας το παιχνίδι σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους;
Τρίτο δίλημμα: Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Δήμος δεν θα πέσει στα χέρια σκοτεινών κύκλων και συμμοριών; Ποιος είναι καταλληλότερος για να βάλει φρένο σε εξελίξεις που θα στιγματίσουν για πάντα τον τόπο μας. Ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» που αγωνίζεται με κάθε τρόπο απέναντι στο χυδαίο λαϊκισμό, εκφράζοντας την πλειοψηφία των βολιωτών ή ο κ. Πατσιαντάς που χαϊδεύει τον Μπέο και τον εξομοιώνει ανιστόρητα με το Σκοτινιώτη στο όνομα μιας πρωτόγονης αντιμνημονιακής στάσης, που προσβάλλει και τον αξιακό κώδικα της Αριστεράς; Είναι ή όχι αλήθεια ότι με τη στάση του αυτή ο Πατσιαντάςαπενοχοποιεί τον Μπέο, εμπεδώνοντας στην κοινωνία την πεποίθηση ότι μόνον η παράταξη Σκοτινιώτη μπορεί να τα καταφέρει να μας γλιτώσει απ’ τα χειρότερα στο δεύτερο γύρο;
Τα διλήμματα που παραθέτω δεν είναι φανταστικά. Είναι όσα επανέρχονται βασανιστικά στη σκέψη των πολιτών αυτές τις μέρες. Όσοι έχουν σχετική πείρα, γνωρίζουν ότι οι εκλογές κρίνονται τώρα. Η υπεύθυνη απάντηση στα διλήμματα αυτά είναι και η εγγύηση της νίκης για την παράταξή μας. Δεν υποτιμούμε ούτε τη νοημοσύνη ούτε την ωριμότητα των πολιτών. Υπολογίζουμε εξίσου στο ένστικτο συλλογικής αυτοσυντήρησης της Βολιώτικης κοινωνίας και στο αλάνθαστο αισθητήριο της αξιολόγησης των προσώπων. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα μας προδώσουν.


ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΝΟΣ: Μόνη σίγουρη ψήφος, η ψήφος στο ΚΚΕ

Ως τη μόνη σίγουρη ψήφο που δεν θα μεταλλαχθεί ούτε θα αλλοιωθεί, χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της ΛΑΣ στο Δήμο Βόλου, Απ. Νάνος, την ψήφο στο ΚΚΕ, ενόψει των δημοτικών εκλογών.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απ. Νάνος, υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη αταλάντευτη δύναμη, δεν αποκλείει «ειδύλλιο» μεταξύ Πατσιαντά και Μπέου «κατά τα πρότυπα Μαρινάκη - Δούρου» και υπογραμμίζει την ανάγκη οι πολίτες να προχωρήσουν σε ρήξη με την Ε.Ε. ως προαπαιτούμενο για να απαλλαγούν από τις πολιτικές που έχουν εισχωρήσει και στην Αυτοδιοίκηση.


Συνέντευξη νέων δημοτικών Συμβούλων των «Δρόμων»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν χθες το μεσημέρι οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης στο εκλογικό κέντρο της παράταξης.
«Στη συνέντευξη επισημάνθηκε το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών σχετικά με τη νεολαία και τα βασικά προβλήματα που την ταλανίζουν, όπως η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η αβεβαιότητα για το μέλλον. Η πόλη μας έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και ειδικά στους νέους. Ο Δήμος όλο αυτό τον καιρό υπήρξε απλός παρατηρητής των επιπτώσεων του Μνημονίου στους συμπολίτες μας. Η νεολαία είναι αυτή που ένοιωσε περισσότερο τη βαθειά κρίση των τελευταίων χρόνων».


Στις 7:30 το απόγευμα στο «Μεταξουργείο» η ομιλία του υπ. Περιφερειάρχη Ν. Τσιλιμίγκα

Με ομιλία στο Μεταξουργείο, ολοκληρώνει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία στη Μαγνησία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλών Συμπολιτεία», κ. Νίκος Τσιλιμίγκας. Η ομιλία έχει προγραμματιστεί για σήμερα τις 7.30 το βράδυ και είναι ανοιχτή σε όλους.
Αντί για κεντρική πολιτική εκδήλωση με τα συνήθη «εύκολα» συνθήματα, ο κ. Τσιλιμίγκας με την ομιλία του, που θα «σφραγίσει» την προεκλογική περίοδο στο Νομό, στοχεύει στο να έρθει η Περιφέρεια πιο κοντά στους πολίτες και ειδικότερα στις οργανωμένες ομάδες και τους συλλόγους. Η ομιλία του θα έχει αντικείμενο την κοινωνία, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό.
Το πρωί της Πέμπτης εξάλλου, ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Συμπολιτεία», συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Τζούλια Τσαλίκη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, θα περιοδεύσει στο Μουσείο της Κάρλας, τη λίμνη και το Φορέα Διαχείρισης. Ακολούθως θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, κοινωνικούς εταίρους όπως η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και το νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας.


Κ.Αγοραστός : «Πρόγραμμά μας οι επιθυμίες των Θεσσαλών»

Ανέπτυξε τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες για τη νέα θητεία στην αιρετή Περιφέρεια
Συναντήσεις με φορείς στην πόλη της Λάρισας είχε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ Των Πολιτών» κ. Κώστας Αγοραστός. Ο κ. Αγοραστός επισκέφτηκε διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, το Εμπορικό Επιμελητήριο, και το ΣΘΕΒ, όπου στα πλαίσια της συνεργασίας που αναπτύχθηκε με την αιρετή Περιφέρεια, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους φορείς εξηγώντας τις δράσεις και τα έργα, που προγραμματίζονται στη νέα θητεία και πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος «Θεσσαλία 2021», που περιλαμβάνει δράσεις σε όλους τους τομείς.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέπτυξε τις έξι βασικές Αναπτυξιακές Προτεραιότητες: α) ενίσχυση της παραγωγικής / επιχειρηματικής δραστηριότητας και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων έχοντας ως αιχμή την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, β) αξιοποίηση και αύξηση της συμμετοχής του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, ενεργός ένταξη και κοινωνική ενσωμάτωση των κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων, γ) Ολοκλήρωση διατηρήσιμων και ασφαλών υποδομών, για την ανάπτυξη και την
απασχόληση, δ) προστασία του περιβάλλοντος, των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, η μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον με επάρκεια πόρων για αγροτική, τουριστική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη και απασχόληση, ε) Θεσμικές μεταρρυθμίσεις για αποτελεσματικότερη περιφερειακή αυτοδιοίκηση, στ) ενδυνάμωση της χωρικής / νησιωτικής συνοχής και της ανάπτυξης, με άρση των ενδοπεριφερειακών / τοπικών κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων.


«Κουμπαρά» για την ενίσχυση του ταμείου τους

Για να διασωθούν οι 22 διοικητικοί υπάλληλοι του Π.Θ. που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα
Σε απεργιακό κλοιό από χθες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τις γραμματείες των τμημάτων να υπολειτουργούν, λόγω της κινητοποίησης στην οποία κατήλθαν οι διοικητικοί υπάλληλοι, αντιδρώντας στις 22 διαθεσιμότητες συναδέλφων τους, που κινδυνεύουν να δουν οριστικά την πόρτα της εξόδου από το ίδρυμα, στις 15 Ιουνίου.
Με έναν ή δύο υπαλλήλους λειτούργησαν οι γραμματείες. Οι υπάλληλοι που δεν συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση, δεσμεύτηκαν να καταθέσουν σήμερα -δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας- το μεροκάματό τους στο Ταμείο του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Π.Θ., προκειμένου να ενισχυθεί ο δικαστικός αγώνας των 22 θιγόμενων που θα προχωρήσουν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.
Για το σκοπό αυτό άλλωστε μέλη του Συλλόγου, αναμένεται να επισκεφθούν πόρτα - πόρτα τα γραφεία με τον «κουμπαρά» τους, ζητώντας από τους υπαλλήλους να συμβάλλουν με τον οβολό τους στην αύξηση των ταμειακών αποθεμάτων. «Για κάθε ποσό που εισπράττουμε θα εκδίδουμε αποδείξεις», σημείωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Εμμη Αβραμίδου, υπογραμμίζοντας τη σημασία ενίσχυσης του ταμείου για την κάλυψη των εξόδων του δικαστικού αγώνα που θα ξεκινήσουν οι 22 θιγόμενοι υπάλληλοι με στόχο να μη χάσουν τις δουλειές τους.
Παράλληλα με την ενίσχυση του ταμείου, ο Σύλλογος θα προχωρήσει και σε συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην αξιολόγηση, που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μια δεύτερη «δεξαμενή» απολύσεων στο μέλλον.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι 22 θιγόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι, πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, διεκδικώντας ο χρόνος της διαθεσιμότητάς τους να αρχίσει να «τρέχει» από την περασμένη Παρασκευή οπότε και παρέλαβαν τις νέες διαπιστωτικές πράξεις από το Υπουργείο Παιδείας. Σε διαφορετική περίπτωση, ο χρόνος διαθεσιμότητας εκπνέει στις 15 Ιουνίου.
Οι διοικητικοί ζητούν να μην απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να θεσμοθετηθεί η ενδοϊδρυματική κινητικότητα και να προκηρυχθούν θέσεις διαϊδρυματικής κινητικότητας.
Σε απόφαση που εξέδωσαν ζητούν επίσης τη συμπαράσταση της διοίκησης του Π.Θ. με συμβολική αναστολή της λειτουργίας του αυτές τις ημέρες.
Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι δεν διαπραγματεύονται με βάση τη σύνταξη του Οργανισμού από τη στιγμή που στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων προβλέπεται 30% μείωση των δομών και γενικότερα συρρίκνωση του δημοσίου Πανεπιστημίου.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Συμμετοχή του Βολιώτη Ελευθέριου Πλαβού στη PhotoBiennale 2014

Λόγος ΙΙΙ – στη Θεσσαλονίκη
Η θεματική τριλογία της PhotoBiennale (Χρόνος, Τόπος, Λόγος), ολοκληρώνεται φέτος με τοΜουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης να «παίρνει τον Λόγο» από το Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2014.
Η έκθεση “Λόγος ΙΙΙ” θα φιλοξενηθεί στα Γραφεία Στρατού (Λιμάνι Θεσ/νίκης, Α’ Προβλήτα, αριστερά από την είσοδο Ερυθρού Σταυρού) από 9 Μαΐου έως 30 Ιουλίου 2014 και συμμετέχει και ο Ελευθέριος Πλαβός.
Ο EλευθέριοςΠλαβός γεννήθηκε και ζει στο Βόλο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και Αρχιτέκτων Μηχανικός. Από το 2003 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με τη φωτογραφία και τις εικαστικές τέχνες έχοντας ενεργό συμμετοχή σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Παράλληλα, είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.


ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενα γελαστό απόγευμα

Ξέσπασε» ο Ολυμπιακός Βόλου που κέρδισε 4-0 τον Φωστήρα
Το γελαστό απόγευμα στο ΕΑΚ ήταν άγνωστο ως χθες για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου στη διαδικασία των πλέι οφ αλλά χθες χαμογέλασαν, είδαν την ομάδα να πετυχαίνει γκολ, να ξεσπάει, να φθάνει σε άνετη νίκη και κυρίως να φθάνει πιο κοντά στο στόχο της ανόδου. Επειτα από εννιά αγώνες ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, αφού συνέτριψε 4-0 τον Φωστήρα και πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους ερυθρόλευκους στο Βόλο και η πρώτη μετά το εκτός έδρας 2-1 της πρεμιέρας επί της Κέρκυρας .(ακολούθησε απολογισμός 5 ισοπαλιών και 3 ηττών).
Σε ένα ημίχρονο χθες ο Ολυμπιακός πέτυχε (3 γκολ ) ότι σε 9 αγώνες. Παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου είχε να σκοράρει στα πλέι οφ από την εκτός έδρας πρεμιέρα με την Κέρκυρα και από τότε ο Ολυμπιακός πέτυχε μόνο ένα γκολ, αλλά από «δώρο» αντιπάλου (αυτογκόλ από Ηρακλή).
Οι «ερυθρόλευκοι» έπειτα από την πρεμιέρα επικράτησαν χθες με 4-0 του Φωστήρα και όχι απλά παρέμειναν ζωντανοί όπως γίνονταν με τις ισοπαλίες στη μάχη της ανόδου...αλλά με τη γκίνια να σπάει ...γίνονται και φαβορί. Ενα ακόμη αξιοσημείωτο του χθεσινού αγώνα ...είναι το γεγονός ότι δεν φάνηκαν οι 8 απουσίες (Κριστόμπάλ, Καρίλ, Καρράς, Καπετάνος, Κωστούλας, Γιαλούσης, Πινδώνης και Κατσίκης), αφού είχε νέα πρόσωπα η ενδεκάδα αλλά και το ότι μετά από αρκετό καιρό δεν υπήρξε τραυματισμός ποδοσφαιριστή.


Ήττα σε κλίμα τρομοκρατίας

Η Νίκη Βόλου έχασε 2-1 στην Κέρκυρα καταγγέλλοντας επίθεση στα αποδυτήρια
Ξύλο και τρομοκρατία στην Κέρκυρα κατήγγειλαν οι Αλέκος Βοσνιάδης και ΑρηςΣοϊλέδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι στο «νησί των Φαιάκων», όπου η Νίκη Βόλου ηττήθηκε με 2-1.
Εκαναν λόγο για επίθεση από ποδοσφαιριστές και ανθρώπους των γηπεδούχων, πριν την έναρξη του παιχνιδιού και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά και από τα ΜΑΤ. Συγκεκριμένα, ο Σοϊλέδης τόνισε:
«Παίξαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και δεν θέλω να σταθώ στο αγωνιστικό κομμάτι. Οπως η Κέρκυρα ήρθε στο Βόλο και εμείς προστατέψαμε τους παίκτες της, σήμερα από τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας, μας βρίζουν, χτυπάνε τους παίκτες μας, η αστυνομία χτύπησε παίκτες μας, το ποδόσφαιρο πήγε 100 χρόνια. Ο κ. Σουάνης χτύπησε μπροστά μου κι έβρισε χωρίς λόγο τον Ανιέτε, έγιναν απίστευτα πράγματα, στο δεύτερο αποδείξαμε τι μπάλα μπορούμε να παίξουμε. Ειλικρινά πρώτη φορά είδα παίκτες της Κέρκυρας να μας βρίζουν, δεν έχουν ξαναγίνει αυτά σε ποδοσφαιρικό αγώνα».
Από την άλλη, ο Α. Βοσνιάδης, ανέφερε: «Υπήρχε πολλή ένταση, δεν έχει ξαναγίνει τέτοια υποδοχή. Φταίμε εμείς γιατί πέσαμε στην παγίδα και χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Δεν προλαβαίναμε τη φασαρία και μετά τρέχαμε να χωρίσουμε. Παίζουμε ένα έργο, μέχρι το τέλος, άλλος καλύτερα, άλλος χειρότερα. Το παιχνίδι χάθηκε από την όχι συγκέντρωσή μας, από τον εκνευρισμό στην αρχή. Κακό πρώτο ημίχρονο. Συνεχίζουμε πιο έμπειροι, πιο έξυπνοι στα επόμενα παιχνίδια».
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15/05/2014 - 12:13