Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 20 Μαϊου 2014

 

Πρώτος ο Αγοραστός, δεύτερη η Διώτη στην Π.Ε. Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσα, σαφές προβάδισμα έχει ο κ. Αγοραστός με ποσοστό 45,70%, ακολουθεί η κ. Διώτη με 14,45% και ο κ. Τσιλιμίγκας με 14,22%. Ο κ. Μπούτας έλαβε 11, 73%, ο κ.Ηλιόπουλος 7,19% η κ. Χρυσοβελώνη 2, 75%, ο κ. Ντούρος 2, 18% και ο κ. Πουτσιάκας 1,77%.

Στο 5, 17% η διαφορά Παπαλού - Αλεξάκου
 
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα για το δήμο Καρδίτσας στο 5,17% είναι η διαφορά μεταξύ του νυν δημάρχου Κώστα Παπαλού και του πρώην Νομάρχη Φώτη Αλεξάκου. Ο κ. Παπαλός ψηφίστηκε από το 32,88% του εκλογικού σώματος και ο κ. Αλεξάκος από το 27,91%.  Οι υπόλοιποι συνδυασμοί έλαβαν συνολικά ένα ποσοστό της τάξης του 39%, μέρος του οποίου διεκδικούν οι δυο μονομάχοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Βάιος Βαρελάς έλαβε ποσοστό 15,15%, ο κ. Ευάγγελος Λέμας 10,80%, ο κ. Βασίλης Κρανιάς 7,65%, ο κ. Ηλίας Σχορετσανίτης 3,12% και ο κ. Στέφανος Κατσάρας 2,68%. Ο κ. Παπαλός κέρδισε τα 19 από τα 33 τοπικά συμβούλια, 9 ο κ. Αλεξάκος, 3 ο κ. Λέμας και από ένα ο κ. Βάιος Βαρελάς και ο κ. Κρανιάς.
 
 
Βαγγέλης Μπούτας: Θετικό το αποτέλεσμα
 
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Βαγγέλης Μπούτας σε δήλωσή του αναφέρει ότι είναι θετικό το αποτέλεσμα και ευχαριστεί τους χιλιάδες Θεσσαλούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να κάνουν την ψήφο τους «βόλι στο κέντρο του στόχου». Για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών καλεί το λαό της Θεσσαλίας να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών τους που διαχειρίζονται και υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ενώ για τις ευρωεκλογές να υπερψηφίσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
 
Να πράξουν κατά συνείδηση οι ψηφοφόροι, λέει η «Καρδίτσα μας»
 
Εν όψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών η δημοτική κίνηση «Καρδίτσα μας»,  καλεί τους πολίτες του Δήμου Καρδίτσας «να πράξουν κατά συνείδηση (όπως άλλωστε θα ήταν αναμενόμενο από μία ανεξάρτητη κίνηση σαν την «Καρδίτσα μας») και να μην επηρεαστούν από κομματικές «γραμμές» λαμβάνοντας υπόψη τους ότι: 
•    ιδεολογικά ή κομματικά οι δύο  υποψήφιοι δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές μιας και στηρίζουν την ίδια πολιτική και άρα δεν τίθενται ζητήματα κομματικής αφετηρίας. Κατά συνέπεια τα κριτήρια με βάση τα οποία, κατά την άποψή μας, οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν Δήμαρχο, σχετίζονται κατά κύριο λόγο με:
•    Πολιτικά και διοικητικά χαρακτηριστικά των δύο υποψηφίων και των συνδυασμών τους καθώς ο χαρακτηρισμός «καλό παιδί» δεν αποτελεί πολιτικό κριτήριο.
•    Την  πολιτική παρουσία του καθενός και τον τρόπο με τον οποίο άσκησαν διοίκηση κατά το παρελθόν.
•    Την αξιοπρέπεια και το ήθος τα οποία επέδειξαν.
•    Τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε ο καθένας κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και
•     Τις προτάσεις των δύο αναφορικά με το μέλλον της πόλης και των χωριών μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες».
 
 
Μάχη για τους δήμους Σοφάδων και Παλαμά
 
Θάνος Σκάρλος και Μπάμπης Παπαδόπουλος θα δώσουν σκληρή μάχη για το δήμο Σοφάδων, την ερχόμενη Κυριακή. Ο κ. Σκάρλος έλαβε 47,35% και ο νυν δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος 46,41%. Ο κ. Στουρνάρας έλαβε 6.24%. Στο δήμο Παλαμά θα αναμετρηθούν ο κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο οποίος έλαβε 47,90% και ο κ. Αχιλλέας Καραλής που πήρε 42,16%. Ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης Άρης Πολυγένης πήρε ποσοστό 9.94%. Και στους δυο δήμους, οι υποψήφιοι αναζητούν ψήφους από τους υπόλοιπους συνδυασμούς ενώ ευελπιστούν ότι στις κάλπες θα προσέλθουν και οι ετεροδημότες που δε συμμετείχαν στον πρώτο γύρο.
 
Αναμένοντας τη σταυροδοσία

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και τοπικών συμβούλων, καθώς η σταυροδοσία αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας.
 
Συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές από το ΚΚΕ

Με το σύνθημα «Ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού» διοργανώνεται στην Καρδίτσα συγκέντρωση του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Πρόκειται για την κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα σήμερα, στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η Καρδίτσα συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στην Σερβία

Διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας είναι σε εξέλιξη στην πόλη της Καρδίτσας και με την άδεια της Σερβικής Πρεσβείας. Ο χώρος που θα συγκεντρωθούν τα είδη πρώτης ανάγκης βρίσκεται στη διεύθυνση Κρανώνος και Ευζώνων με ώρες παράδοσης 10:00 το πρωί με 14:00 το μεσημέρι και 18:00 το απόγευμα με 21:00 το βράδυ έως και το προσεχές Σάββατο 24 Μαΐου (τουλάχιστον). Υπεύθυνη για την συγκομιδή στην Καρδίτσα είναι η Κα Jelena Savkovic (κιν.6971637033). Όλα τα πράγματα θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό Σερβίας και από εκεί θα διανεμηθούν στις πληγείσες περιοχές. Επίσης, έχει δημιουργηθεί και ένας αριθμός Λογαριασμού στην ALPHA BANK : 112002002021470 Δικαιούχος: Embassy of The Republic of Serbia
 
Ένας 22χρονος Καρδιτσιώτης στο Φεστιβάλ Καννών
 
Ο Καρδιτσιώτης Κωνσταντίνος Χαλιάσης θα βρεθεί στις Κάννες και ειδικότερα στο τμήμα Short  filmcorner. Εκεί θα προβληθεί η ταινία του «Ο μπαμπάς μου είναι δράκουλας». Πρόκειται για μια πρωτότυπη ταινία μικρού μήκους, όπου ο θεατής παρακολουθεί μέσα από τα μάτια ενός αγοριού, τη σχέση του με τον πατέρα του. Ο μικρός πιστεύει πως ο μπαμπάς του είναι δράκουλας και είναι σίγουρος γι’αυτό. Μετά από ένα τραγικό όμως συμβάν, θα έρθει αντιμέτωπος με τους πραγματικούς «δράκουλες» μιας κοινωνίας που εκπίπτει.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20/05/2014 - 10:26