Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Χανιά: Βρέθηκε ρουκέτα μέσα σε σκουπίδια στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά

Μια ρουκέτα μέσα στα σκουπίδια εντόπισαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Ακρωτήρι Χανίων.

Αμέσως ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο μαζί με πυροτεχνουργό.

Όπως ανάφερε ο αναπληρωτής Διευθυντής του εργοστασίου ΜΙχάλης Μιχελάκης, η ρουκέτα ήταν μέσα σε ένα κλειστό, κόκκινο, σακ βουαγιάζ. Ένας από τους εργαζόμενους το άνοιξε και έκπληκτος είδε το περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για εκπαιδευτική ρουκέτα, πιθανόν του Πολεμικού Ναυτικού. Κάποιος, που μάλλον την έκλεψε, φοβούμενος ενδεχόμενο έλεγχο φρόντισε να την πετάξει στα σκουπίδια.

Χανιά: Συνταξιούχοι ΙΚΑ: «Να πάρουν τώρα πίσω όλα τα μέτρα που μας εξαθλιώνουν»

«Δεν αντέχουμε άλλη μείωση συντάξεων και την περαιτέρω διάλυση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης. Να πάρουν τώρα πίσω όλα τα μέτρα που μας εξαθλιώνουν». Αυτό υποστήριξαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο την εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση.

«Η μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Επίσης βλέπουμε την πλήρη κατάρρευση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που με πολύ κόπο χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει όλοι και οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι να αντιδράσουμε στη διάλυση όλων όσων είχαμε κατακτήσει με αίμα στο παρελθόν» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ηρακλής Αναγνωστόπουλος.

Χανιά: Σύσκεψη για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου

Μια ακόμα σύσκεψη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Γιάννης Δασκαλογιάννης» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αντιπεριφέρειια Χανίων. Οι αντιπρόσωποι των φορέων που έλαβαν μέρος εξέδωσαν αποφάσισαν τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου την οποία θα υλοποιήσουν οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί, συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς από τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Οι φορείς εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν:

"Εμείς οι πολίτες που υπογράφουμε το παρόν πιστεύουμε ότι: Η επιχειρούμενη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποίηση της εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και των Χανίων, συνιστά πράξη που είναι σε πλήρη αντίθεση με το συμφέρον της χώρας, της εθνικής οικονομίας, της περιφερειακής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Είναι ενέργεια οικονομικά και κοινωνικά επιζήμια διότι τα περιφερειακά αεροδρόμια:

• Είναι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και εκποιούνται με ευτελές τίμημα.

• Συνεισφέρουν σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη με την αύξηση των τελών.

• Υπηρετούν την κοινωνική συνοχή και την εθνική άμυνα.

Ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ουσιαστικής εκποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων. Nα διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας τους, η λειτουργική τους αναβάθμιση και το χαμηλό κόστος χρήσης τους, που αποτελούν σημαντικές παραμέτρους για την κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας της χώρας και των τοπικών κοινωνιών».

Χανιά: Απόδοση τιμής από τον Δήμο στη Ντοάα Αλ Ζαμέλ

Την 19χρονη, Ντοάα Αλ Ζαμέλ, η οποία προέβη σε πράξη ύψιστης αυταπάρνησης, σώζοντας τη ζωή δύο μωρών, τον περασμένο Σεπτέμβριο παλεύοντας με τα κύματα επί τέσσερις ημέρες, θα τιμήσει με ειδική εκδήλωση του το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στις 15.00.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, θα προτείνει στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την έκδοση ψηφίσματος υποστήριξης και συμπαράστασης προς τη Ντοάα Αλ Ζαμέλ, γνωμοδοτώντας θετικά και παροτρύνοντας τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, διευκολύνοντας την έκδοση ελληνικής ιθαγένειας “τιμής ένεκεν” στη 19χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 στα διεθνή ύδατα της Μάλτας βυθίστηκε από λαθροδιακινήτες σκάφος, που μετέφερε περί τους 500 Σύριους και Παλαιστίνιους μετανάστες. Έπειτα από τέσσερις ημέρες περισυλλέχτηκαν ένδεκα μόνο επιζήσαντες, μεταξύ των οποίων και η τιμώμενη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54