Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα,  12 Νοεμβρίου 2014


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Καρδίτσα

Στις 12 το μεσημέρι, σήμερα, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, προκειμένου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές επιλογές που διαλύουν την παιδεία. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, επισημάνθηκε ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών ξαναέβαλαν στο επίκεντρο το θέμα της Παιδείας και συνενώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς στο πλευρό τους.

Η κραυγή των παιδιών είναι κάλεσμα αγώνα, είναι αφετηρία για τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου, είναι πράξη αντίστασης απέναντι στις πολιτικές που κατεδαφίζουν το δημόσιο σχολείο, ανέφεραν οι γονείς. Να σημειωθεί ότι τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν και άλλοι φορείς, όπως το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ, που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας για όσους επιθυμούν να δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο.

Σύσκεψη αγροτικών συλλόγων ενόψει κινητοποιήσεων

Προετοιμάζονται οι αγρότες του νομού για δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αντιαγροτική πολιτική. Την Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του εργατικού κέντρου η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού συγκαλεί σύσκεψη αγροτικών συλλόγων προκειμένου να αποφασίσουν τη διοργάνωση Πανκαρδιτσιώτικου Συλλαλητηρίου με αγροτικά μηχανήματα. Πιθανή ημερομηνία είναι η 27η του Νοέμβρη. Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΑΣΚ επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μπούτα οι περικοπές στις ενισχύσεις των βαμβακοπαραγωγών με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, οι μειωμένες κατά 10% φετινές τιμές στο προϊόν, οι φορολογικές επιβαρύνσεις, το αυξημένο κοστολόγιο παραγωγής, που οδηγούν το μικρομεσαίο αγρότη στην εξαθλίωση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεσμένος της ΝΟΔΕ

Στις 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Κιέριον, και παρόντες θα είναι και οι βουλευτές και πολιτευτές του νομού.

Στις κάλπες οι έμποροι της Καρδίτσας

Στις κάλπες προσέρχονται την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, οι έμποροι της Καρδίτσας για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου τους, αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, και νέας ελεγκτικής επιτροπής. Για τον εμπορικό σύλλογο Καρδίτσας, την ψήφο των εμπόρων διεκδικούν δύο συνδυασμοί: «Οι έμποροι Καρδίτσας» και «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων».

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καρδίτσας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Κώστα Κοτζαμάνη, ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή, με τίτλο «Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου». Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα της ΠΕΔ, το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα.

Στην Καρδίτσα σήμερα η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου

Η γνωστή και βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων για μικρούς και μεγάλους Ελένη Πριοβόλου θα βρίσκεται σήμερα, στο 5ο δημοτικό σχολείο και θα συνομιλήσει  με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στις 8 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο «Ο χρυσός σκαραβαίος» θα γίνει η παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Το τέλος του γαλάζιου ρόδου», από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Την παρουσίαση θα κάνει ο φιλόλογος Κώστας Παπαλέξης, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η εικαστικός Μάρθα Κορίτσογλου.

Επταήμερο δράσεων από το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου»

Το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» είναι ένα επταήμερο δράσεων και ξεναγήσεων στην πόλη της Καρδίτσας που διοργανώνεται από το Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών του νομού Καρδίτσας, σε ετήσια βάση από το Φεβρουάριο του 2013. Έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν δράσεις, σε μια εβδομάδα συζητήσεων, αναζητήσεων και (επι)σκέψεων, όπου επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης των δημοτών με την πόλη. Οι δημότες και επισκέπτες που θα συμμετέχουν στο επταήμερο δράσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν την ιστορία της πόλης, να επισκεφτούν το παρόν της και να σκεφτούν για το μέλλον της και τις προοπτικές της.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12/11/2014 - 10:24