Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  12/11/2014


---Μαζική ενωτική πρόσκληση  για εκδήλωση τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το  1973 και αγώνα για το σήμερα από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στους δασκάλους και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, δημοσίους υπαλλήλους, πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς και κινήματα και άνεργους. Οι δράσεις, θα καθοριστούν από κοινού, μεθαύριο Παρασκευή, στις 7 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

---Αναψηλάφηση της αμαρτωλής υπόθεσης του φράγματος Παναγιώτικου ξεκινά εντός των προσεχών ημερών, με απρόβλεπτες αποκαλύψεις και συνέπειες για όσους ενέχονται διαχρονικά στο έργο.

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά από τον υπουργό Γεωργίας ,Γιώργο Καρασμάνη, ο ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και μελετητής του φράγματος Γιώργος Σούλιος. «Υπάρχουν ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις που παραποιούν την πραγματικότητα, σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε στον ανεξάρτητο βουλευτή Μαγνησίας Πάρη Μουτσινά μετά από σχετική επερώτηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  μελετητής του έργου και συνεχίζει πως υπηρεσιακοί παράγοντες προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια, για να καταλήξει: Σ΄ εκείνους που χειρίστηκαν την κατασκευή του πρέπει να στραφούν οι έρευνες και όχι στην μελέτη μας η οποία είναι άρτια.

---Οξεία κριτική στην συγκυβέρνηση  από Θεσσαλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για εξαιρετικά αργούς ρυθμούς επανασύστασης της λίμνης Κάρλα. Ορατός ο κίνδυνος μη ολοκλήρωσης του έργου μέχρι το τέλος του 2015 (προθεσμία παράδοσης), που σημαίνει απώλεια ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 184 εκ. ευρώ και επιβολή προστίμων στη χώρα.

---Σε εξέλιξη έλεγχος για εξετάσεις στο Αχιλλοπούλειο, μετά από βροχή παραπεμπτικών μέσα σε λίγους μήνες, προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματοποίησή τους.

---Επίσης διερευνάται υπόθεση πνευμονολόγου σε νοσοκομείο της Θεσσαλίας, ο οποίος το πρώτο εξάμηνο του 2013, χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ με 91.000 ευρώ, ενώ συνολικά όλο το χρόνο έφθασε τις 200.000 ευρώ.

---Στο μεταξύ, θύελλα αντιδράσεων στο νοσοκομείο Τρικάλων, για χρηματισμό γιατρού, ύστερα από καταγγελία συνοδού ασθενούς. Η υπόθεση διερευνάται μετά από εντολή του διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργου Σούρλα.

---Συναγερμός στις υγειονομικές και Αστυνομικές υπηρεσίες κατά τον κατάπλου του «Πρωτέα», χθες βράδυ, στο λιμάνι του Βόλου. Μεταξύ των επιβατών και οι 42 ενήλικες μετανάστες μαζί με τα 10 παιδιά τους, οι οποίοι με κλούβες της Αστυνομίας οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας, όπου και παραμένουν.

Κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών προέβει σε εξετάσεις- κυρίως λόγω έμπολα-, ενώ από σήμερα η Αστυνομία προχωρά σε καταθέσεις, υπό τον φόβο Τζιχαντιστών. Στην συνέχεια και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, θα απελαθούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι, με περιοριστικούς –βέβαια- όρους. Υπενθυμίζεται πως οι 52 «διωγμένοι» από Συρία, Αφγανιστάν και Ερυθραία, πέρασαν στην βραχονησίδα Γιούρα της Αλοννήσου, χθες τα ξημερώματα, πιθανόν από Τούρκο διακινητή.

---Δεν τον ενδιαφέρουν τα υπάρχοντα κόμματα, που έτσι και αλλιώς δεν τα θέλει καθόλου ο κόσμος, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον Παντελή Οικονόμου. Αναφορικά με τα κόμματα, κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα, τόνισε ότι απέφυγαν να θέσουν την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους ως προαπαιτούμενο, όπως θα μπορούσαν και θα έπρεπε και δεν έχουν να παρουσιάσουν μια πολιτική ελπίδας στον κόσμο.

Αυτές τις θεωρίες,(ο πολιτικός που είχε καταγγείλει το μνημόνιο και ζητούσε την απόσυρση του μεσοπρόθεσμου, με το που έγινε υπουργός όχι μόνο τα ξέχασε όλα, αλλά τα έσβησε και από την προσωπική του σελίδα και στην συνέχεια τα υπερασπίστηκε), τις κατέθεσε χθες βράδυ ,σε φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

---Οφειλές άνω των 20.000 ευρώ σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, δηλώνει ότι «κληρονόμησε» από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, ο δήμαρχος Ρήγα  Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας. Οι οφειλές προέρχονται από τηλέφωνα πέντε αιρετών και δύο υπαλλήλων του δήμου. Για «κουτσομπολιό» κάνει λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Πάσχος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι οφειλές έχουν τακτοποιηθεί.

---Ρύθμιση χρεών στον Δήμο Βόλου έως τις 30 Νοεμβρίου 2014, ακόμη και για οφειλές που βρίσκονται σε διοικητική ή δικαστική αναστολή, διάρκειας από 24 έως 100 δόσεις. Δίνεται επίσης η δυνατότητα  απαλλαγής από πρόστιμα και προσαυξήσεις που φθάνει έως και το 100% στην εφάπαξ καταβολή.

---Στην πρόσληψη 28 ατόμων για οκτώ μήνες, προχωρά ο δήμος νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για 20 εργάτες καθαριότητας, τέσσερις οδηγούς απορριμματοφόρων, δύο χειριστές μηχανημάτων έργου, ενός ηλεκτροτεχνίτη αυτοκινήτων και ενός μηχανοτεχνίτη.

---Τη διεθνή, αναγνωρισμένη και μεγάλης αποδοχής ιστιοδρομία της Regatta, διεκδικούν ξανά οι φορείς του Βόλου. Αναχωρούν αύριο για την Ισπανία, όπου και θα καταθέσουν την υποψηφιότητα της πόλης, για το μεγάλο αυτό γεγονός που είχε φιλοξενηθεί στην περιοχή και το 2010.

---Αιμοδοσία στα Δικαστήρια Βόλου σήμερα έως  τη μία το μεσημέρι, για τη δημιουργία τράπεζας αίματος με τη διακριτική επωνυμία «ΘΕΜΙΣ ΖΩΗ», πραγματοποιούν ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας του Πρωτοδικείου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12/11/2014 - 13:04