Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ – ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Για το σημαντικό θέμα των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, μετά την προκλητική απόφαση του ΥΠΕΚΑ για απόθεσή τους στα ορυχεία της ΔΕΗ, συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, παρουσία του Yφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου. Την έκτακτη επίσκεψη του κ. Ντινόπουλου προκάλεσε η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ μέσα στην περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Καρυπίδης έθεσε στον υπουργό αναλυτικά το ζήτημα και αναφέρθηκε στις ενέργειες, στις οποίες προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση αυτή που είναι εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας και ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση.

Το υπόμνημα του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

κ. Υπουργέ,

1. Με την απόφαση 175510/14.10.2014 της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγκρίνεται η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕΠΕΜ) για το έργο: «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της Δ.Ε.Η. Α.Ε.». Ειδικότερα, προβλέπεται η διαχείριση στον ως άνω χώρο επικίνδυνων αποβλήτων που προέρχονται από βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής, καθώς και των αντίστοιχων επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται από εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, προβλέπεται η διάθεση στον ίδιο χώρο επικίνδυνων αποβλήτων που προέρχονται από τον «αποτεφρωτήρα που λειτουργεί στην Αττική», καθώς και από τον αντίστοιχο «αποτεφρωτήρα που προβλέπεται να κατασκευαστεί στη Β. Ελλάδα». Η ως άνω απόφαση επιχειρείται να βασιστεί στην Κ.Υ.Α. 124528/2004 έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για το έργο της διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων στον υπόψη χώρο, καθώς και στην Κ.Υ.Α. 129022/2010, με την οποία παρατάθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του εν λόγω έργου έως το έτος 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω Αποφάσεις για την έγκριση και την παράταση των περιβαλλοντικών όρων αφορούν έργο διαχείρισης κυρίως βιομηχανικών αποβλήτων αμιαντοτσιμέντου, ενώ αντιθέτως η επίμαχη απόφαση έγκρισης της ΤΕΠΕΜ προβλέπει τη δυνατότητα διάθεσης στον χώρο διαφόρων κατηγοριών ιδιαιτέρως επικίνδυνων για το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον αποβλήτων.

2. Καθίσταται σαφές ότι η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ αποβλέπει στη μετατροπή μεγάλης εκτάσεως στην περιοχή Καρδιάς Κοζάνης σε βασικό υποδοχέα επικίνδυνων αποβλήτων τα οποία προέρχονται από εκτεταμένα γεωγραφικά τμήματα, που υπερβαίνουν το ήμισυ της ελληνικής επικράτειας. Κατά τον τρόπο αυτό, δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος περιβαλλοντικής νέκρωσης της ευρύτερης περιοχής, η οποία έχει επί σειρά ετών υποστεί δραστική, διαρκή και σωρευτική περιβαλλοντική υποβάθμιση λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και της λειτουργίας των Α.Η.Σ. αλλά και της διάθεσης στη συγκεκριμένη έκταση την περασμένη δεκαετία σημαντικών ποσοτήτων επικίνδυνων αποβλήτων αμιάντου.

3. Η έκδοση της εν λόγω αποφάσεως αντιμετωπίζει, κατά την άποψη μας, σοβαρά ζητήματα νομιμότητας, αφού το περιεχόμενό της δεν εναρμονίζεται με τους ορισμούς του ν. 4014/2011 που αφορούν την έγκριση των ΤΕΠΕΜ. Σημειώνεται περαιτέρω ότι η ισχύς της άδειας διαχείρισης των αποβλήτων αμιαντοτσιμέντου που είχε εκδοθεί για την υπόψη εγκατάσταση το έτος 2006 έληξε, όπως η ίδια η άδεια προέβλεπε, το έτος 2004, ήτοι ταυτόχρονα με τη λήξη ισχύος της (πρώτης) απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έτους 2006. Περαιτέρω, δεν υφίσταται άδεια διαχείρισης για τα λοιπά, πέραν του αμιαντοτσιμέντου, απόβλητα που προβλέπεται να διατίθενται στον υπόψη χώρο διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων (ΧΔΒΑ). Συνεπώς, γεννάται ζήτημα νομιμότητας της αποφάσεως, αφού πριν από την έγκριση, κατά τα ανωτέρω, της επίμαχης ΤΕΠΕΜ δεν προηγήθηκε, όπως επιβαλλόταν, η τροποποίηση της ισχύουσας αποφάσεως έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 1 του ν. 4014/2011 οι άδειες και οι εγκρίσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και οι άδειες διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων αντικαθίστανται από τις οικείες ΑΕΠΟ.

3. Πέραν τούτων, η εν λόγω απόφαση έγκρισης της ΤΕΠΕΜ αντιμετωπίζει πιθανότατα σοβαρά προβλήματα συμβατότητας με το ισχύον εθνικό και ενωσιακό νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων και, κυρίως, των επικινδύνων αποβλήτων. Προεχόντως, κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο εάν η επίμαχη απόφαση εναρμονίζεται με τους όρους της οικείας ΑΕΠΟ, που υποτίθεται ότι εξειδικεύει, καθώς και με τις διατάξεις των άρθρων 7 παρ. 2 και 11 του ν. 4014/2011 που αφορούν την έγκριση των ΤΕΠΕΜ, και τους συναφείς ορισμούς του άρθρου 9 της Κ.Υ.Α. 167563/ΕΥΠΕ/2013 («Εξειδίκευση των διαδικασιών και των ειδικότερων κριτηρίων περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων και δραστηριοτήτων των άρθρων 3, 4, 5, 6 και 7 του Ν. 4014/2011, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 παράγραφος 13 αυτού, των ειδικών εντύπων των ανωτέρω διαδικασιών, καθώς και κάθε άλλου σχετικού με τις διαδικασίες αυτές θέματος») (ΦΕΚ Β 964/19.4.2013). Περαιτέρω, τίθενται σοβαρά ζητήματα συμβατότητας με τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 «για τα απόβλητα και την κατάργηση ορισμένων οδηγιών» (Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 312/3 της 22.11.2008), όπως οι εν λόγω διατάξεις μεταφέρθηκαν στην εθνική έννομη τάξη ιδίως με τον ν. 4042/2012, τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 13588/725/2006 («Μέτρα όροι και περιορισμοί για την διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της οδηγίας 91/689/ΕΟΚ "για τα επικίνδυνα απόβλητα" του Συμβουλίου της 12ης Δεκεμβρίου 1991. Αντικατάσταση της υπ' αριθμ. 19396/1546/1997 κοινή υπουργική απόφαση "Μέτρα και όροι για τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων"»), καθώς και με τους ορισμούς της υπ’ αριθμ. 2003/33/ΕΚ απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον καθορισμό κριτηρίων και διαδικασιών αποδοχής των αποβλήτων στους χώρους υγειονομικής ταφής.

4. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε την προσβολή της ως άνω απόφασης της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επιπλέον, αποφασίστηκε η άσκηση αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως ενώπιον του ιδίου δικαστηρίου, με σκοπό να ανασταλεί η ισχύς της εν λόγω πράξεως έως την έκδοση της αποφάσεως του τελευταίου. Ήδη ολοκληρώνεται η εκπόνηση των εν λόγω δικογράφων, τα οποία θα κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός των αμέσως προσεχών ημερών.



Η 21Η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΡΕΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Την 21η Χορωδιακή Συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο της 102ης επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας διοργανώνει ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» τοΣάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στις 6.00 το απόγευμα.
Η Χορωδιακή συνάντηση εφέτος είναι αφιερωμένη στον Μακεδονομάχο και πρώτο αιρετό Δήμαρχο της Φλώρινας,Ιωάννη Θεοδοσίου. Για την ζωή, το έργο και την προσφορά του στον τόπο μας θα μιλήσει το μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΦΑ κ.Σπύρος Παπαχαρίσης.
Στην φετινή εκδήλωση θα λάβουν μέρος τα εξής χορωδιακά σχήματα με τη σειρά εμφάνισής τους:
1.Παιδική Χορωδία «Δ.Λιώτσης» Φ.Σ.Φ.Α. - Προκαταρκτικό Τμήμα, υπό τη δ/νση της κας Σοφίας Μούλη.
2. Παιδική Χορωδία Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Πυλαίας, υπό τη δ/νση της κας Ελεονώρας Καλαϊτσίδη.
3.Παιδική - Εφηβική Χορωδία Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, υπό τη δ/νση της κας Αλεξάνδρας Παπά.
4.Παιδική Χορωδία Ελασσόνας, υπό τη δ/νση του κ. Κωνσταντίνου Μάτη.
5.Παιδική Χορωδία Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τούμπας, υπό τη δ/νση της κας Ελεονώρας Καλαϊτσίδη.
6.Παιδική Χορωδία «Δ.Λιώτσης» Φ.Σ.Φ.Α. - Τμήμα Προχωρημένων, υπό τη δ/νση της κας Σοφίας Μούλη.
7.Μικτή Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, υπό τη δ/νση της κας Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου.
Η 21η Χορωδιακή Συνάντηση πραγματοποιείται με την με την ευγενική χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας.
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 18:00.
Είσοδος ελεύθερη.
Το πλήρες πρόγραμμα της 21ης Χορωδιακής Συνάντησης βρίσκεται αναρτημένο στον σύνδεσμο:http://www.flipsnack.com/ACCEC558B7A/21.html








ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια τηνΚυριακή 23 Νοεμβρίου2014. Για τον εορτασμό αυτόν στην πόλη της Φλώρινας καθορίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014
-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 23ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης.
-Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 23ης Νοεμβρίου μέχρι και τις πρωινές ώρες της επομένης.
ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες των Σχολείων.
ώρα 11:00 π.μ.:Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη, όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες των Σχολείων.
Ομιλία
Κατάθεση στεφάνων
Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πίστη και την Πατρίδα.
Εθνικός Ύμνος
Τέλος Τελετής




ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

O Δήμος Αμυνταίου καλεί τους νέους επιστήμονες της περιοχής να απογραφούν, ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με τα στοιχεία τους, από την οποία θα μπορεί ο Δήμος και οποιοσδήποτε άλλος φορέας να τους αξιοποιεί.
Επίσης είναι σημαντικό για το Δήμο να γνωρίζει το επιστημονικό δυναμικό του, ώστε να μπορεί να προγραμματίζει και να υλοποιεί προγράμματα δίνοντας στο κάθε νέο τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το αντικείμενό του.


Για την υποβολή των αιτήσεων και για πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία των Αντιδημάρχων κ. Ακριτίδη Ευάγγελο και κ.Θεοδωρίδη Αβραάμ.



Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΑ Γ.Α.Κ.

Ο Όμιλος Τοπικής Ιστορίας του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στις 19/11/2014 πραγματοποίησε ενημερωτική – ερευνητική επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο κ.Καρατζάγια το έργο που παρέχουν τα Αρχεία στη συγκέντρωση, συντήρηση και διάσωση του αρχειακού υλικού της Φλώρινας. Γνώρισαν όλα τα στάδια καταγραφής και αρχειοθέτησης, ήρθαν σε επαφή με πρωτογενές αρχειακό υλικό και ξεναγήθηκαν στους χώρους των Αρχείων. Στο τέλος πραγματοποίησαν μια άκρως ενδιαφέρουσα ομαδική ερευνητική εργασία πάνω σε αρχειακό υλικό που τους δόθηκε.
Ευχαριστούμε θερμά τον προϊστάμενο και το προσωπικό των Αρχείων για την άψογη φιλοξενία που μας επιφύλαξε. Η επίσκεψη μόνο επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα μπορεί να χαρακτηρισθεί. Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν παράδειγμα και συμβάλλουν θετικά στην εξωστρέφεια του σχολείου και τη σύνδεσή του με την κοινωνία.




ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

Στις 18/11/2014, πραγματοποιήθηκε παράσταση συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπων του ΠΑΜΕ Δημοσίου και άλλων φορέων κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας.
Στην συνεδρίαση τέθηκε το απαράδεκτο θέμα του ορισμού δικηγόρου για την διερεύνηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των εργαζομένων στον Δήμο, οι οποίοι συμμετέχουν σε νόμιμη απεργία των φορέων και απέχουν από την δήθεν "αξιολόγηση". Αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων που όχι μόνο απέχει από κάθε κινητοποίηση αλλά βάζει ουσιαστικά πλάτη στην δημοτική Αρχή.
Πρόκειται για μια ενέργεια πρωτοφανή σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την τρομοκράτηση υπαλλήλων και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.
Αύριο πρωί έχει οριστεί συνάντηση εκπροσώπων φορέων με τον κ. Δήμαρχο Φλώρινας ώστε να λυθεί το ζήτημα. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση μετά και την συνάντηση αυτή.



ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ: Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


Πέρυσι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό, γιατί «η Περιφέρεια αποτελεί αναπόσπαστο όργανο του κράτους που έχει ως σκοπό την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων». Μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω!

Φέτος όμως «ο προϋπολογισμός είναι σφαγείο και χρειάζεται να

καταγγελθεί…» Όχι τόσο ο προϋπολογισμός, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ…

Να θυμίσουμε πως η παράταξη «αλλαΖουμε εποχη», ζητάει επίμονα από το δεύτερο περιφερειακό συμβούλιο, την σύγκλιση περιφερειακού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις προγραμματικές θέσεις της νέας περιφερειακής αρχής, η οποία με τη σειρά της δεσμεύτηκε να το πράξει. Δηλώσαμε και προεκλογικά σε κάθε τόνο ότι στόχος μας είναι να συμβάλλουμε σε ένα δημοκρατικό διάλογο, που θα αφορά στο συνολικό σχεδιασμό του μέλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στην άμεση επίλυση ζητημάτων ζωτικής σημασίας που αφορούν τον πολίτη.

Επιθυμώντας εξ’ αρχής, να εισάγουμε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό, πάγια θέση μας αποτελεί η προεκλογική μας δέσμευση πως πολιτική δεν παράγεται με συνθήματα και στείρες καταγγελίες, αλλά με διάλογο και διαβούλευση όλων των βασικών θεμάτων με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτών των θέσεων της παράταξής μας, στο θέμα του προϋπολογισμού τοποθετηθήκαμε ως εξής:

α./ Επισημαίνουμε εξ αρχής την καθολική απουσία αλλαγών και προτάσεων ουσιαστικής αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στον νέο προϋπολογισμό

β./ Αναγνωρίζουμε πως η νέα περιφερειακή διοίκηση ασκεί τα καθήκοντά της μόλις δύο μήνες.

γ./ Με την διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τον προϋπολογισμό και πως θα ακολουθήσει αναμόρφωση, και πως για κάθε αναμόρφωση θα ακολουθείται η διαδικασία της δημοκρατικής διαβούλευσης με κάθε ενδιαφερόμενο, δίνουμε θετική ψήφο με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-  Οι τροποποιήσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν, να είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένου σχεδιασμού για κάθε τομέα, με έμφαση στις δράσεις άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και της δημιουργίας ενός βιώσιμου ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της Δ.Μακεδονίας.

-  Οι αλλαγές που θα γίνονται θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συστηματικής διαβούλευσης με την κοινωνία.

Η Περιφερειακή Αρχή θα δοκιμαστεί και θα κριθεί  με βάση την εφαρμογή των προεκλογικών της διακηρύξεων. Εμείς πολιτευόμαστε με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας και κάθε εργαζόμενου. Το κοινό συμφέρον της κοινωνίας της Δυτικής  Μακεδονίας, απαιτεί από όλους μας, το αυτονόητο, πως αν δεν θέλουμε να βοηθήσουμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να είμαστε χρήσιμοι.

Για την παράταξη «αλλαΖουμε εποχη», είναι αυτονόητο, πως ο λόγος ύπαρξής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να είναι δημιουργικός και όχι στείρα αντιπολιτευτικός- πράγμα άλλωστε εύκολο.

Η Δυτική Μακεδονία, δεν έχει περιθώρια αναμονής της επόμενης πενταετίας.

Κοζάνη 19 Νοεμβρίου 2014

Για την παράταξη «αλλαΖουμε εποχη»

Θέμης Μουμουλίδης



ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

THE HUNGER GAMES:ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΜΕΡΟΣI
(THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY - PART 1)


ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11:17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/11:19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 25/11:21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/11:21.00


ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 21.00 ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!


Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντυ Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζούλιαν Μουρ, Φίλιπ Σέυμουρ Χόφμαν
Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας
Διάρκεια: 125'


Η Κατνίς Εβερντίν διστακτικά ηγείται των περιφερειών της Πάνεμ σε επανάσταση εναντίον της Κάπιτολ. Καθώς η εξέγερση απειλεί την καταστροφή των υπολοίπων περιφερειών από την Κάπιτολ, η Κατνίς πρέπει να αναρωτηθεί ποιον μπορεί να εμπιστευτεί και τι επιβάλλεται να γίνει, καθώς μόνο στα δικά της χέρια κρατιέται η ισορροπία της χώρας. Οι Αγώνες Πείνας μόλις γνώρισαν το τέλος τους και η Κάτνις έχει επιστρέψει στην Περιοχή 13. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν, και τους πιστούς της φίλους, θα προσπαθήσει να σώσει τον Πίτα, και το έθνος ολόκληρο με το θάρρος της. Η επανάσταση ξεκινά.
Η ταινία βασίζεται στο τρίτο μέρος των βιβλίων Αγώνες Πείνας , «Κοτσυφόκισσα» της Σούζαν Κόλινς.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54