Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ»

Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, σήμερα Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, για την ανάκληση της απόφασης της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου για «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ Α.Ε.».

Οι μετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν ομόφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και εξουσιοδότησαν τον Περιφερειάρχη να την υλοποιήσει.

Στην πρόταση του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη που μετέφερε στους παρισταμένους της σύσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, για συνάντηση μαζί του στις αρχές Δεκέμβρη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αυτή, μόνο εφόσον γίνει η ανάκληση της απόφασης της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ. Σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόφαση, δεν θα υπάρξει ραντεβού, αλλά αντίθετα όλοι μαζί, οι φορείς με την τοπική κοινωνία θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, υπό το συντονισμό της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, οι Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου και Γιώργος Κασαπίδης, οι Δήμαρχοι Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Δακής, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Γιάννης Βήττας και Νικόλαος Κουρκούτας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας Δημήτρης Μαυροματίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και του Προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε., ενώ με επιστολές τους ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή συμφωνούν πλήρως με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.



Η ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού επισκέπτεται την Φλώρινα σήμερα Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, επικεφαλής κλιμακίου που αποτελείται από τους Βοηθούς ΣυνηγόρουςΒασίλειο Καρύδη, Ιωάννη Σαγιά, Γεώργιο Μόσχοκαι ειδικούς επιστήμονες.
Από τον Οκτώβριο του 1998, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη έως σήμερα, η Αρχή έχει δεχτεί περίπου 190.000 αναφορές. Από το σύνολο τους, 3153 αναφορές προέρχονται από πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και ειδικότερα 511 από πολίτες του νομού Φλώρινας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κλιμακίου με εκπροσώπους της Περιφέρειας, του Νομού, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής, ομιλία της Συνηγόρου του Πολίτη και παρουσίαση του ρόλου και της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής. Θα ακολουθήσει συζήτηση και συνέντευξη Τύπου.
Η παραπάνω συνάντηση θα γίνει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του δήμου (Νέο Πάρκο).
Παράλληλα αντιπροσωπεία του Συνηγόρου του Πολίτη θα δεχτεί πολίτες που επιθυμούν να καταθέσουν τις αναφορές τους, ή ζητούν πληροφορίες για θέματα που τους απασχολούν, εφόσον εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αρχής. Η υποδοχή των πολιτών θα γίνει στον ίδιο χώρο (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Νέο Πάρκο), από τις 10 π.μ έως τις 3 μμ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
(Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων δήμου Φλώρινας, Νέο Πάρκο)
09.45 – 10.00: Προσέλευση
10.00 – 12.00: Χαιρετισμοί. Ομιλία Συνηγόρου του Πολίτη. Συζήτηση.
12.30 – 13.15: Συνέντευξη Τύπου
Παράλληλα:
10.00 – 15.00: Υποδοχή πολιτών, ενημέρωση και παραλαβή αναφορών από αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Αρχής.




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Η Ένωση Κυπρίων Φλώρινας και ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, διοργανώνουν αφιερωματική εκδήλωση σήμεραΔευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7.30 μμστην Αίθουσα Θεάτρου του ΦΣΦΑ,με ομιλήτρια την Κύπρια εκπαιδευτικό, συγγραφέα και λογοτέχνη καΕλένη Μυλωνά-Χατζημιχαήλμε θέμα:«Οι εμπειρίες μου από τoν ξεριζωμό».Την ομιλία θα συνοδεύουν και σχετικές διαφάνειες.



ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

ΤηΔευτέρα 24 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, με πρωτοβουλία της Π.Ε. Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»,με τη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων των συλλόγων και των συνεταιρισμών του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, με στόχο τη σύσταση ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Π.Ε. Φλώρινας.



ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Φλωρίνης και Πέριξ, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.
Πρόεδρος: Μπισδούνης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Τυρκάλα Κασσιανή
Γεν. Γραμματέας: Αλεξίου Γεώργιος
Ταμίας: Νόβας Απόστολος (ιερεύς)
Ειδικός Γραμματέας: Στεργιάδου Χριστίνα
Μέλος – Δημοσίων Σχέσεων: Αλεξίου Ελευθέριος
Μέλος – βοηθός ταμία: Νόβα Ειρήνη




ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ευχαριστεί το Δήμο Φλώρινας για την επίστρωση του δαπέδου του ενός γηπέδου τένις στη μπουάτ του Αγίου Νικολάου.
Ευχόμαστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες υποδομές στο χώρο (επίστρωση του 2ου γηπέδου, κατασκευή τουαλέτας και αποδυτηρίων), γιατί το τένις έχει μπει ήδη στη ζωή της πόλης και ανοίγονται προοπτικές για την πραγματοποίηση στη Φλώρινα αγώνων τένις σε επίπεδο Κεντροδυτικής Μακεδονίας.




ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Την Παρασκευή (21-11-2014) το απόγευμα, συνελήφθησαν στην Επαρχιακή Οδό Βαλτόνερων – Πεδινού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου δύο ημεδαποί, 29 και 23 χρονών για κλοπή πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι βρέθηκαν έξι (6) πετρελαιοδοχεία- μπιτόνια, περιεκτικότητας είκοσι (20) λίτρων το καθένα τα οποία ήταν γεμάτα με πετρέλαιο κίνησης, συνολικού όγκου εκατόν είκοσι (120) λίτρων, των οποίων την κατοχή δε μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.
Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα την συγκεκριμένη ποσότητα πετρελαίου από λιπαντική μονάδα – μηχάνημα έργων, ιδιοκτησίας εταιρίας χωματουργικών εργασιών στην οποία εργάζονται.
Κατασχέθηκαν:
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
• εκατόν είκοσι (120) λίτρα πετρελαίου, προκειμένου να αποδοθούν στο νόμιμο ιδιοκτήτη τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.




ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, στις 24.11.2014, ημέρα Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης εντός της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας στα παρακάτω διαστήματα:
08:00 έως 09:00, οδός 7ης Νοεμβρίου, περιοχή περιμετρικά της αντιπροσωπίας αυτοκινήτων NISSAN
09:00 έως 11:00,οδός Μοναστηρίου 40 έως 80, και στις παράπλευρες οδούς αυτής
11:00 έως 13:30, οδός Δημητρίου Λαμπράκη μέχρι το ύψος 19 της οδού
13:00 έως 14:30,Λόφος Αγ. Παντελεήμονα, από το ύψος του πρώην Ξενοδοχείου Ξενία μέχρι της ταβέρνας «Άλσος»




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54