Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Σε πλήρη εξέλιξη η «μάχη» για την ψήφο των αναποφάσιστων και στα κομματικά επιτελεία της Θεσσαλίας, 6 ημέρες πριν την ετυμηγορία της κάλπης.  Το ποσοστό τους, όπως  φαίνεται σε αρκετές δημοσκοπήσεις ξεπερνά το 10%, στοιχείο κλειδί προς οικειοποίηση.

---Μεγαλειώδης η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας χθες βράδυ στον Βόλο, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.  «Σε αυτές τις  εκλογές,  στην ουσία δίνουμε μια μάχη εναντίον του τριγώνου της διαπλοκής, του καθεστώτος που επί 40 χρόνια διέπραττε εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού, τόνισε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε άλλα σημείο επεσήμανε την αποβιομηχάνιση της περιοχής του Βόλου, τις σημαντικές αλλά αναξιοποίητες υποδομές, καθώς και την λήξη της απομόνωσης των Σποράδων, την ολοκλήρωση των έργων της Κάρλα,  την διαχείριση των νερών του Πηλίου.

---Την πρωτεύουσα  της Μαγνησίας  επισκέπτονται σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος και ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.

---Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο Ελικοδρόμιο της Ν. Ιωνίας Βόλου,  θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα, μεθαύριο Τετάρτη,  η Αλέκα Παπαρήγα.

--- Συστράτευση του κόσμου για να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ, που είναι δύναμη εγγύησης και σταθερότητας της χώρας, τρίτο κόμμα στις εκλογές, με έναν βουλευτή από τη Μαγνησία, ζήτησαν τόσο ο γραμματέας της Ν.Ε., όσο και οι υποψήφιοι, κατά τη σημερινή παρουσίαση των υποψηφίων του κόμματος. Συστρατευμένος και ο   πρώην δήμαρχος Βόλου και υπουργός  του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Βούλγαρης.

--- Την αισιοδοξία ότι θα πρυτανεύσει, ακόμη και την τελευταία ώρα, η λογική και το εκλογικό σώμα δεν θα υποκύψει στον λαϊκισμό και την υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπερψηφίσει τη ΝΔ, προκειμένου να έρθουν καλύτερες μέρες και να βγει η χώρα από την κρίση, εξέφρασε ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, Γιώργος Κίτσιος, χθες, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τη Μαγνησία.

---Το ΕΠΑΜ, στo πλαίσιo της δυναμικής πολιτικής που ακολουθεί έναντι της Ε.Ε, απέστειλε επιστολή στους Πρέσβεις της, με την οποία τους θέτει ενώπιον των ευθυνών τους για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί στην Ελλάδα στο όνομα των μέτρων λιτότητας.

Στην επιστολή, γίνεται αναφορά στη σχετική Έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναπτύσσονται αδιάσειστα νομικά επιχειρήματα, βάσει των οποίων οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε., η Ε.Ε. και το ΔΝΤ καθίστανται υπεύθυνοι για τις ως άνω παραβιάσεις.

---Τρομακτική η ανεργία στη Μαγνησία, σύμφωνα με στοιχεία του 2014, που δίνει στο φως της δημοσιότητας το Επιμελητήριο. Για κάθε μία που ανοίγει…μιάμιση κλείνει, ενώ οι κλάδοι που κυρίως πλήττονται είναι  των υπηρεσιών, του εμπορίου και της μεταποίησης. Ο τουρισμός σημείωσε τις μικρότερες απώλειες, αφού έκαναν έναρξη 65 επιχειρήσεις και  έκλεισαν 78.

---Ένα πρότυπο κέντρο επιστημών, πρωτοπόρο στον ελλαδικό χώρο, δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο Βόλο, στα εργαστήρια του πολυχώρου του Καραγάτς. Το «Κέντρο» με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα δίνει έμφαση στις μικρές ηλικίες (Νήπια, Δημοτικό, Γυμνάσιο), στοχεύει παράλληλα και στη δημιουργία βιωματικών εμπειριών, τόσο των γονέων, όσο και των εκπαιδευτικών, μέσα από μια σπειροειδή, αέναη διά βίου μάθηση και επιμόρφωση. Το «Αριστοτέλειο» Κέντρο Εκπαίδευσης – Πολιτισμού – Επιστημών, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

--- Ένας νέος θεματικός κύκλος σπουδών ανοίγει το Φεβρουάριο σε Λάρισα και  Βόλο, από τα τοπικά τμήματα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

Οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με την «Ιστορία της Τέχνης» μέσα από 16 δίωρες διαλέξεις από 2 Φεβρουαρίου έως και τις αρχές Ιουνίου 2015.

Η συμμετοχή για τους ενδιαφερομένους ανέρχεται στα 100€ και 80€ για όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, πληροφορίες και ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα www.peg.gr.

--- Μέχρι το τέλος του έτους θα ανοίξει τις πύλες του, το Μουσείο σίτου και αλεύρου, στον «Μύλο του Παππά». Την περασμένη Τρίτη υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του αναδόχου του έργου για την κατασκευή του Μουσείου, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, τη συντήρηση και τοποθέτηση παλαιών μηχανημάτων ως εκθέματα, ενός Μουσείου μοναδικού στη Θεσσαλία.

---Διάλεξη της  Γνωστικής Πολιτιστικής Εταιρείας Samael-Lakhsmi, στις 7 αύριο το απόγευμα,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε.Δ. (πρώην Τ.Ε.Δ.Κ.), Καρδίτσας. Θέμα της διάλεξης: «O ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ».

--- Συνελήφθη στην Πάτρα 55χρονος Τρικαλινός Εκπαιδευτικός, για πορνογραφία ανηλίκων. Σε βάρος του μάλιστα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Τρικάλων, για παρόμοια υπόθεση. Σε έρευνα που διενήργησαν  αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στο αυτοκίνητό του,  βρέθηκε και κατασχέθηκε  φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος περιείχε 12.031 αρχεία, σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

---Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας, σήμερα στις 6 στο ΕΑΚ, υψηλοί καλεσμένοι τα μέλη του Συλόγγου Γονέων με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ.

---Την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, στο ΕΑΗ, το μεγάλο ντέρμπι της Football League, Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής , για την 15η αγωνιστική.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54