Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  20/1/2015


---Τηλεφωνήματα, sms, e-mail΄s, από τους «σκληρά» εργαζόμενους πολιτικάντηδες, αλλά και τους επίδοξους, σε συνεργασία με τα επιτελεία τους και στη Μαγνησία, απεργαζόμενοι καταστροφολογικά σενάρια, επικίνδυνα για την δημόσια ζωή, προκειμένου να μην έρθει στην εξουσία η…επάρατη Αριστερά, το Σοβιέτ κατά τον Αντώνη Σαμαρά και της ορχήστρας του, το ατύχημα για την χώρα,  είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ από την άλλη έχουμε το «νεόδμητο» Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον Σαμαρά, ούτε στον Βενιζέλο, για να διαπραγματευτούν την υπόθεση της χώρας. Το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ δεν το συζητάμε… Έχει επιστρατεύσει όλα τα μέσα που στερούνται ήθους. Ο Πάνος Καμμένος χθες στον Βόλο πάντως, αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον Αχιλλέα Μπέο, υπό τις επευφημίες ψηφοφόρων.      

Η τρομοκράτηση των πολιτών και η τρομολαγνία εκ μέρους των διαπλεκόμενων πολιτικών καλά κρατεί, σε αγαστή συνεργασία με διεθνείς τοκογλύφους δημιουργώντας ένα ζοφερό κλίμα, το οποίο θα έχει κορυφωθεί έως το Σάββατο το βράδυ, παραμονή των εθνικών εκλογών. Ο πολιτικός πολιτισμός έχει πάει για ακόμη μία φορά…περίπατο.

---Σήμερα ενεργοποιείται από το ΥΠ.ΕΣ η τηλεφωνική γραμμή 213-1361500 προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν. Θα λειτουργήσει έως και την Παρασκευή από τις 9:00 έως 17:00, ενώ Σάββατο και Κυριακή από 9:00 έως 19:00.

--- Δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών ψηφοφόρων προς και από τις  Σποράδες προγραμμάτισε το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς». Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκαν τα εξής δρομολόγια: Σάββατο 24 Ιανουαρίου, Βόλος (08.00) - Σκιάθος - Γλώσσα - Μαντούδι - Γλώσσα - Σκιάθος - Βόλος. Κυριακή 25 Ιανουαρίου, Βόλος (08.00) - Σκιάθος - Γλώσσα - Σκόπελος - Αλόννησος (1 ώρα παραμονή: 14.00-15.00) - Σκόπελος - Γλώσσα - Σκιάθος - Βόλος.

---Ποσό ύψους 10.850 ευρώ για τη διενέργεια των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου. Αφορά στην προμήθεια γραφικής ύλης, υλικών καθαριότητας ακόμη και την επισκευή  fax.

---Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας αύριο  στις 7 το απόγευμα, η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια την πρώην γ.γ. και υποψήφια βουλευτή Επικρατείας Αλέκα Παπαρήγα. Οι Οργανώσεις Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες της υπαίθρου, τους νέους και τις νέες, γιατί  «την επομένη των εκλογών ο λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

---Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Τα δύο αριστερά κόμματα αποφάσισαν να συμμετέχουν από κοινού και σε αυτήν την εκλογική μάχη, με κεντρικό σύνθημα «Η Ελπίδα στους Αγώνες ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα».

----Στο μεταξύ, τον αποκλεισμό της εκλογικής συνεργασίας τους  από την Διακομματική Επιτροπή, καταγγέλλει η οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ(μ-λ).

---Μπορεί να υποχρεούνται να τηρούν τιμολόγια πωλήσεων και αγορών, αλλά απαλλάσσονται από τη τήρηση λογιστικών βιβλίων οι αγρότες, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της ΓΓΔΕ, προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο των αντιδράσεων. Στην πραγματικότητα, με την εν λόγω απόφαση, διευρύνεται το πεδίο των αγροτών που απαλλάσσονται από τη τήρηση λογιστικών βιβλίων, καθώς η διάταξη του νόμου προβλέπει την σχετική απαλλαγή μόνο για όσους αγρότες έχουν τζίρο έως 15.000 ευρώ και κοινοτικές ενισχύσεις ως 5.000 ευρώ.

---Συγκέντρωση λατόμων στο πρώην Δημαρχείο Νεοχωρίου αύριο, στις 4 το απόγευμα, με στόχο να συζητηθεί η πρόταση του Δήμου Νοτίου Πηλίου για δημιουργία Συνεταιρισμού. Οι λατόμοι της περιοχής εκτιμούν ότι εάν δεν συμφωνήσουν όλοι οι λατόμοι για τη δημιουργία Συνεταιρισμού, θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση και σχήμα για την λειτουργία των λατομείων του Νοτίου Πηλίου.

---Στις 30 Ιανουαρίου η εκδίκαση της προσφυγής σχολικών φυλάκων του Βόλου, για επαναπρόσληψή τους. Χθες οι 26 απολυμένοι σχολικοί φύλακες, 1,5 χρόνο τώρα, πραγματοποίησαν άτυπη σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης.

---Ημερίδα ενημέρωσης για τους αιρετούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας αύριο, στις 11 το πρωί, στην Λάρισα. Στο επίκεντρο διακρατικό πρόγραμμα διαχείρισης των πλημμυρών.

--- Αύριο οι αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στη Νίκη Βόλου. Το προγραμματισμένο για χθες Δ.Σ της Ερασιτεχνικής Νίκης, μετατέθηκε την τελευταία στιγμή για τις 8 σήμερα.  Επί τάπητος και η οργάνωση των ποδοσφαιρικών τμημάτων.

---Στην πρώτη τριάδα ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά τη νίκη του επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, με   2-0, χθες στο ΕΑΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20/01/2015 - 12:42