Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  21/1/2015


---Πασαρέλα πολιτικών, πολιτικάντηδων,  επίδοξων νέων  –σε ηλικία-  και νεόκοπων  Μαγνησία και Σποράδες, των 17 συνδυασμών και 96 υποψηφίων προς «σταύρωση», για να «κερδίσει» έξη έδρες στο Κοινοβούλιο ο νομός.  Επιχειρούν να αλιεύσουν  ψήφους κυρίως αναποφάσιστων, οι οποίοι ζυγίζουν προγράμματα, δηλώσεις της τελευταίας στιγμής, αναδιπλώσεις, ενώ το χρονόμετρο έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Τα πρωινά οργώνουν με την σειρά Δημόσιες Υπηρεσίες  (περιλαμβάνονται τα Σώματα Ασφαλείας), Τράπεζες, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας,  αγορά, λαϊκές αγορές, οίκους ευγηρίας, ακόμη και κομμωτήρια… ενώ το απόγευμα, Συλλόγους  -και χορευτικούς-, γυμναστήρια, καφενεία, καφετέριες, διαγνωστικά κέντρα… Δύο πράγματα είναι βέβαια: Αυτές οι εσπευσμένες εκλογές απελευθερώνουν τον «κυρίαρχο λαό»,  ο οποίος  την πέμπτη ημέρα από σήμερα, θα μιλήσει  και πως την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε άλλη κυβέρνηση, η σελίδα θα έχει αλλάξει.

---Κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα τα σχολεία της χώρας, επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης , λόγω εκλογών και τα δύο. Να υπενθυμίσουμε πως έχουν δημοσιοποιηθεί και έκτακτα δρομολόγια του ΠΡΩΤΕΑ για Σποράδες.

---Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας απόψε  στις 7 το απόγευμα, η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την πρώην γ.γ. και υποψήφια βουλευτή Επικρατείας Αλέκα Παπαρήγα. Οι Οργανώσεις Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και νέους, γιατί  «την επομένη των εκλογών ο λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

---«Επεισόδια» στη Νομαρχιακή της Ν.Δ χθες βράδυ, όταν συνδικαλιστές και αιρετοί συγκεντρώθηκαν για να αποφασίσουν εάν θα πραγματοποιήσει το κόμμα κεντρική εκδήλωση αύριο…εκ των ενόντων, μιας και η Συγγρού δεν πρόκειται να στείλει κανένα στέλεχος. Ανταλλάχτηκαν βαριές κουβέντες, στην συσπείρωση φαίνεται να υπάρχει έλλειμμα.

---Κινητοποίηση διαμαρτυρίας, για τις συνεχιζόμενες, από τη ΔΕΥΑΜΒ, διακοπές νερού σε ανέργους, πραγματοποιούν σήμερα στις 5 το απόγευμα, από  μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου, στη συνοικία της Ν. Δημητριάδας, στο Βόλο.
Η κινητοποίηση θα γίνει επί των οδών Ορμινίου – Ροστόβ.

---Προχωρούν οι διαδικασίες που θα ρίξουν φως στα αίτια της τριπλής τραγωδίας, στις 7 Οκτωβρίου 2014, στο πεδίο βολής Γλαφυρών, που είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας πεζοναύτης θητείας και να τραυματιστεί ένας αξιωματικός, βυθίζοντας στο πένθος, την τοπική κοινωνία και το Πανελλήνιο. Όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος ολοκληρώθηκε, εκ μέρους πιστοποιημένων πραγματογνωμόνων του Στρατού, αποφασίστηκε να οριστεί και ανεξάρτητος πραγματογνώμονας από το εξωτερικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ανεξάρτητο πραγματογνώμονα εστάλησαν ερωτήσεις, ο ίδιος αναμένεται στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, για να εξετάσει τα στοιχεία που υπάρχουν, να συλλέξει τα στοιχεία και στη συνέχεια να τα μελετήσει και να στείλει τις απαντήσεις του.

---Άμεση  η αντίδραση των Αγροτικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου οι οποίες διαμαρτύρονται  έντονα , για τον εμπαιγμό  -όπως αναφέρουν- , που υπέστησαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με την καθυστέρηση των αποζημιώσεων , για τις ζημιές  από χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μεταξύ των άλλων, καταγγέλλουν την συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ότι με την πολιτική που εφαρμόζει, σε όλα τα αγροτικά ζητήματα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα της μεσαίας και φτωχής αγροτιάς και καταλήγει: « Δεν θέλουμε ακόμη να πιστέψουμε ότι η καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων μπορεί να έχει σχέση με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και τις αντιπαραθέσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ».

---Χθες, στον Αλμυρό, συνελήφθη και οδηγήθηκε Εισαγγελέα για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους  7,9 εκ. ευρώ, 64χρονος αγρότης . Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 64χρονος είχε πάρει αυτό το ποσόν από ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΑ,  μέσω πλαστών τιμολογίων.

--- Στον «αέρα» εδώ και τρεις εβδομάδες τα ραντεβού ασθενών και ασφαλισμένων στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) Βόλου, εξαιτίας βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο.

---Τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία επισημαίνει  ο Σύλλογος Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΠΕΔΥ Μαγνησίας, για τα μολυσματικά απόβλητα που έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες 20 ημέρες στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ, λόγω έλλειψης συνεργείου καθαρισμού.

---Κέντρο για παιδιά με αυτισμό δημιουργείται στην Λάρισα. Το έργο «Κατασκευή Κτιρίου Κέντρου Ημέρας Χαρά,  Ατόμων με Αυτισμό», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Λαρισαίων και φορέα λειτουργίας τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό Λάρισας, υπολογίζεται ότι στο τέλος του έτους θα μπορεί να στελεχωθεί και να λειτουργήσει.

---Εξηγήσεις θα ζητήσουν οι έμποροι του Βόλου από τον Αχιλλέα Μπέο, σχετικά με την πρόθεσή του να ξαναλειτουργήσει το παζάρι.

---Εμβολιασμοί τετράποδων με ΤΕΜ το Σάββατο στην αγορά του Βόλου, από  ομάδα κτηνιάτρων. Θα πραγματοποιηθούν  από τις 9:30 ως τις 12:30, τα εμβόλια θα πρέπει να πληρωθούν σε ευρώ και η υπηρεσία σε ΤΕΜ: Αντιλυσσικό: 3 ευρώ και 17 ΤΕΜ, πενταπλό σκύλου: 6 ευρώ και 19 ΤΕΜ, Τριπλό γάτας: 6 ευρώ και 19 ΤΕΜ. Λευχαιμία γάτας: 5 ευρώ και 17 ΤΕΜ. Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Δικτύου, για μέλη που δεν έχουν αρκετά ΤΕΜ, για φίλους μελών, για πολίτες μη μέλη και για αδέσποτα, το κόστος σε ΤΕΜ θα καλυφθεί από το Δίκτυο.

---Για παράνομη παρασκευή πυρομαχικών, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, χθες, 46χρονος στην Λάρισα. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι και δίκαννο, 1.672 φυσίγγια διαφόρων τύπων, 2.074 κάλυκες κ. άλ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21/01/2015 - 13:15