Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  22/1/2015


---Με ψευδεπίγραφα διλήμματα επιχειρούν  υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της  Νέας Δημοκρατίας Μαγνησίας, να αμαυρώσουν  το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη επιλογή μιας άλλης διακυβέρνησης της χώρας, χρησιμοποιώντας  συνθήματα που ούτε και οι ίδιοι δεν μπορεί να πιστεύουν… Όμηροι παλαιοκομματικών ιδεών, με μότο «Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να παίξει τη χώρα στα ζάρια» ή «με τη Ν.Δ. η χώρα θα μπει στον δρόμο της ανάπτυξης», δεν πείθουν. Φυλλοροούν και εδώ στη Μαγνησία… «Δεδομένοι» βουλευτές επιδίδονται σε έναν αγώνα χωρίς αντίκρισμα στην ουσία, προκαλώντας μειδιάματα, φοβούμενοι ότι στην στροφή θα τους προλάβουν –αν τους προλάβουν- σχετικά νέα πρόσωπα του κόμματος. Χθεσινό περιστατικό, τραγελαφικό μάλλον:  φάκελος υποψηφίου της Ν.Δ. συνοδευόταν με σημαδεμένο ψηφοδέλτιο, σταυρωμένο με μπλε bic και μοιραζόταν σε σπίτια και διαμερίσματα! 40 χρόνια μετά, θα έπρεπε να υπάρχει και φιλότιμο...
 
--- Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες βράδυ από το Βόλο, η πρώην γραμματέας του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Αλέκα Παπαρήγα,  κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας. Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΚΚΕ, ώστε μετά τις εκλογές να έχουν ισχυρή φωνή στη Βουλή, ενώ εξέφρασε την άποψη πως μετά τις εκλογές θα υπάρξουν πολιτικές ανακατατάξεις. «Δεν πετυχαίνουν πάντα τα νέα σχήματα που γεννά το σύστημα για να επιβιώσει. Εμείς επιδιώκουμε να παρεμποδίσουμε το σύστημα να κερδίσει χρόνο και να ανασυνταχθεί», επεσήμανε.

---Σήμερα, την στήριξή τους στο ΚΚΕ ανακοίνωσαν 50 πρόσωπα της Μαγνησίας, καλώντας ταυτόχρονα και άλλους συμπολίτες, να εκδηλώσουν με τη ψήφο τους, τη στήριξη στο κόμμα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε τη στήριξή μας στο ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Γενάρη. Προερχόμαστε όχι μόνο από το ΚΚΕ, αλλά και από άλλα κόμματα, όμως τα τελευταία χρόνια δρούμε μαζί με το ΚΚΕ στο κίνημα, στα σωματεία, έχουμε εκτίμηση στη δράση και τις θέσεις του, με το οποίο μπορεί και να μη συμφωνούμε σε όλα. Στις σημερινές συνθήκες που γίνεται συστηματική προσπάθεια να εγκλωβίσουν το λαό μας στις δαγκάνες ενός νέου διπολισμού, που αποτελεί καρικατούρα της παλιάς και γνωστής εναλλαγής ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει ελπίδα».

---Και μέσα σε όλα αυτά, περίπου 150 είναι οι μαθητές του Βόλου που σιτίζονται από την εκκλησία καθημερινά, σύμφωνα με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, μέσω των τοπικών ενοριών.

---Ερωτηματικά εγείρει απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να υποβαθμίσει το 2ο δημοτικό και νηπιαγωγείο Καλών Νερών Μηλεών και από 6θεσιο να λειτουργεί στο εξής με μία τάξη λιγότερη, εντάσσοντάς το στα ολιγοθέσια, με ό,τι αυτό σημαίνει.

 Η απόφαση μάλιστα έρχεται σε οξεία αντίθεση με την ολοκλήρωση του νέου δημοτικού στην περιοχή, προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, που οσονούπω τίθεται σε λειτουργία. Στο σύγχρονο διδακτήριο χωρητικότητας 150 μαθητών, με 6 αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, εργαστήρια, κυλικείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες για τους δασκάλους, μέχρι και αίθουσα για το σύλλογο γονέων διαθέτει, ουδείς γνωρίζει ποια παιδιά θα στεγαστούν...

Η  απαξίωση, η καρατόμηση  και στην δημόσια παιδεία, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτική και για όσους γονείς δεν μπορούν, ας αφήσουν τα παιδιά τους  στα μονοθέσια. Η λέξη αναλφαβητισμός δεν έχει εκλείψει από τα λεξικά!

Κατά τα λοιπά,  το νέο σχολείο,  που θα το ζήλευε το κάθε ιδιωτικό, επιτέλεσε προς το παρόν το έργο του,  με την φιέστα που οργάνωσε η Περιφέρεια, την ημέρα παράδοσής του, «ροκανίζοντας» χρήματα από το ΕΣΠΑ.

---Συνελήφθη χθες το απόγευμα σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο του Βόλου και σήμερα οδηγείται  στον Εισαγγελέα,  35χρονος από την Έδεσσα, που κατηγορείται για επτά περιπτώσεις απάτης σε βάρος περιπτερούχων και ιδιοκτητών μικρών καταστημάτων, του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Ο δράστης, σύμφωνα με το  αστυνομικό δελτίο, από 27 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, απέσπασε χρηματικό ποσό 2.500 ευρώ, ενώ υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, στο Κιλκίς και στην Άρτα, με ποινές φυλάκισης 15 και 13 μηνών αντίστοιχα. Ο 35χρονος, εμφανιζόταν  με πολυτελή αυτοκίνητα , δήλωνε πως είναι γνωστός γνωστών και αποσπούσε ποσά από 300 ευρώ και πάνω.

---Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σήμερα, σε  7.273 παραγωγούς  φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου, ύψους 11.542.165 ευρώ. Στους δικαιούχους της Μαγνησίας,  θα καταβληθούν 524.732 ευρώ. Διευκρινίσεις παρέχονται στον τετραψήφιο 1540.

--- Περισσότερα από 52 είδη παρυδάτιων, υδρόβιων και αρπακτικών πτηνών καταγράφηκαν στην περιοχή των ταμιευτήρων της λίμνης Κάρλα, από τον Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου -Βελεστίνου. Ο Φορέας βοήθησε και φέτος στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών, σε πολλές χώρες υπό τον συντονισμό της Wetlands International. Στo πλαίσιο της προσπάθειας αυτής συνεργάστηκε και φέτος με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, υπεύθυνο φορέα για τις καταμετρήσεις στη χώρα μας.

--- Απαγορεύτηκε από το Λιμεναρχείο Βόλου, λόγω ελλείψεων σε πυροσβεστικά και ραδιοεπικοινωνιακά μέσα, ο απόπλους του τσιμεντάδικου πλοίου «JAHAN» σημαίας Μπαγκλαντές, που βρίσκεται από χθες αγκυροβολημένο στο λιμάνι της ΑΓΕΤ.

---Παράταση προθεσμίας για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «πρόσβαση στην αγορά εργασίας , απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας», μέχρι και τις 09/02/2015 , αποφοίτων  ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ έως 29 ετών. Αφορά 7.000 αποφοίτους οκτώ Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλίας. Το ύψος της επιδότησης-υποτροφίας στους ωφελούμενους έχει οριστεί σε 400 ευρώ για το θεωρητικό μέρος και 480 ευρώ μηνιαίως για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας με την καταβολή των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

---Εγρήγορση συστήνει στην δημοτική αρχή Βόλου, ο πρώην δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021.  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: Διαβάζουμε ότι στην Καλαμάτα, όπως και σε άλλες πόλεις, γίνεται εντατική προετοιμασία προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο  της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021». Την ίδια ώρα στο Βόλο παρατηρείται, δυστυχώς, απόλυτη απραξία. Θα επιμείνουμε να λέμε ότι ειδικά σε εποχή  βαθιάς  οικονομικής και κοινωνικής   κρίσης αλλά και κρίσης αξιών, ο θεσμός και ο τίτλος «Βόλος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»  αποτελούν ένα στρατηγικό στόχο για την πόλη, γεμάτο πολιτισμό, με οφέλη και τεράστια θετική ενέργεια».

---11 με 15 Φεβρουαρίου, στην Λάρισα η 10η Πανελλήνια Γεωργική, Κτηνοτροφική και Περιβαλλοντική Έκθεση. Θα πραγματοποιηθεί στην Σκεπαστή Αγορά και σύμφωνα με τον  διοργανωτή δήμο, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον γεωργοκτηνοτροφικό ή τον περιβαλλοντικό τομέα, προκειμένου  να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

---«Πνιγμένος» στην ομίχλη ξύπνησε σήμερα ο Βόλος, με τo ποσοστό της υγρασίας να κυμαίνεται από 62% έως 92%. Το πέπλο ομίχλης που διέκρινε κανείς να αγκαλιάζει το βουνό των Κενταύρων νωρίς το πρωί, μέχρι τις 7:30 είχε σκεπάσει ολόκληρη την πόλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι αισθητά περιορισμένη.

---Δωρεάν εξέταση μαστού, για γυναίκες της Μαγνησίας διοργανώνει  από τις 29 του μήνα έως την 1η Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Αργιθεατών του νομού. Η κινητή μονάδα μαστογράφου, θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου. Οι ενδιαφερόμενες  μπορούν καθημερινά να καλούν στο τηλέφωνο 24210. 47777 από τις 9 μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

--- Ο Γιάννης Γρηγορίου είναι ο νέος πρόεδρος  του Συλλόγου Ιδιοκτητών καφέ μπαρ και εστίασης Μαγνησίας.  Το νέο Δ.Σ. – το οποίο θα συνέλθει σε σώμα την ερχόμενη Παρασκευή-, αποτελείται από τους Γιάννη Γρηγορίου (57 ψήφους), Κώστα Μπίσδρα (38), Γιώργο Βάρη (20), Γρηγόρη Συνετόπουλο (13) και Κώστα Μούρχα (9).

--- Ξεκίνησε η αγορά μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.  «Όλοι όσοι επιθυμούν να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου» αναφέρει ανακοίνωση, θα μπορούν να αγοράσουν τις μετοχές, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 33 ευρώ, από τα γραφεία της ΠΑΕ και από τα καταστήματα Τόρης Χατζή, Hemingway bar και Ταbacco Club.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/01/2015 - 12:57