Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Στο 40.28% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, στο 24,97% της Ν.Δημοκρατίας. 5,63% του ΚΚΕ,  5,25% των ΑΝ.ΕΛ., 3,76% του ΠΑΣΟΚ, στο 32,84% έφτασε η αποχή, κατακτώντας την δεύτερη θέση.  Εξαεδρικός ο νομός, πέντε καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα Κωστοπούλου, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Αικατερίνη Παπανάτσιου, Συμεών Μπαλλής) και μία έδρα η Ν. Δημοκρατία. Κατοχυρώνεται στον δημοσιογράφο, Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος «εκτόπισε» την Ζέττα Μάκρη.

---Για ιστορική νίκη έκανε λόγο ο γραμματέας του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Βογιατζής, ενώ το επινίκιο συνθήματα που κυριαρχεί είναι: «Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ήρθε η ώρα της Αριστεράς».

---Να αναφέρουμε πως τα ξημερώματα της Κυριακής, οργανωμένες ομάδες φασιστών έβαψαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

---Γαλαντόμος και υπεράνω, ο Γιώργος Σούρλας το πρωινό της εκλογικής αναμέτρησης. Φωτογραφήθηκε με όλους τους υποψήφιους της ΝΔ , πλην Ζέττας, έστειλε σε όλους επιστολές που εκείνοι με τη σειρά τους τις δημοσίευαν, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι τους στηρίζει. Το γραφείο του πάντως, μοίρασε σε τρία πρόσωπα τη «γραμμή»: Κοκκίνη, Καλτσογιάννη και λίγο από Μπουκώρο.

---«Έσκισε» ο Κώστας Παπαδόπουλος που πολιτεύτηκε σε αυτές τις εκλογές με τον πιο ωμό ακροδεξιό λόγο. Η δήλωση που άφησε τους πάντες άναυδους: Όλα για τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική παράταξη της Ελλάδας!, είπε και συνέχισε. Αυτή την κρίσιμη ώρα παραμερίζουμε προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και αγωνιζόμαστε πάση δυνάμει για τη νίκη της παράταξής μας απέναντι στην Αριστερά.
Ανακαλώ στη μνήμη σας: Δεκέμβριος 1944 – Θρασύβουλος Τσακαλώτος – Η 3η Ορεινή Ταξιαρχία δεν θα παραδώσει την Αθήνα στον κομμουνισμό».


---Στο μεταξύ, αυξημένη ήταν η κίνηση στο Ανατολικό Πήλιο από την άφιξη φοιτητών και ετεροδημοτών λόγω των εκλογών. 



--- Δεν μερίμνησε για την τροφοδοσία των μελών των εφορευτικών, που έμειναν χωρίς νερό και τροφή ο Δήμος Βόλου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως παραδοσιακά, εδώ και 40 χρόνια την ευθύνη για την τροφοδοσία των εφορευτικών την έχουν οι δήμοι, αν και δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία. Το εθιμικό ωστόσο δίκαιο των δεκαετιών αυτών έρχεται να συνδράμει και το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο για να καλύψει το νομικό κενό, εγκρίνει πάντα δαπάνες τροφοδοσίας για τις εφορευτικές επιτροπές.

Επίσης να αναφερθεί  πως στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, δεν υπήρχαν μέλη της εφορευτικής επιτροπής, με αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά η διαδικασία της ψηφοφορίας.

---Την ήττα με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου, απέναντι στην τοπική ομάδα γνώρισε το Σάββατο ο Ολυμπιακός Βόλου, για την 14η αγωνιστική του βορείου Ομίλου της Football League. Κατώτεροι των περιστάσεων οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να «δραπετεύσουν» από το νησί του Ιονίου με θετικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έπαιξε και ο διαιτητής. Πολλά παράπονα για την διαιτησία Παναγιωτόπουλου και των βοηθών του, από τον τεχνικό των ερυθρόλευκων, Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

--- Ποσό μεγαλύτερο του μισού εκατομμυρίου ευρώ ετοιμάζεται να διεκδικήσει ο Δήμος Βόλου από την εταιρεία Βιοενέργεια, που εκμεταλλεύεται το βιοαέριο που παράγεται από τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ. Εναντίον της εταιρείας έχουν κινηθεί με ασφαλιστικά μέτρα η Αναπτυξιακή Εταιρεία, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας και ο Δήμος Βόλου, που διεκδικούν χρήματα που δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία τους, τουλάχιστον από το τέλος του 2012.

---Τεράστιο ενδιαφέρον από γυναίκες της Τσαγκαράδας για δωρεάν εξέταση μαστογραφίας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Αργιθεατών  Μαγνησίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, μέσω κινητής μονάδας. Θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, το διήμερο 27 και 28 Ιανουαρίου 2015.

 

---Το Μάιο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Λάρισα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.448.284,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 5.045.268,12 ευρώ.



---Πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο, το οποίο αγκαλιάζει όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αναπτύσσει ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», προσφέροντας 2.010 ημέρες φιλοξενίας σε 45 άστεγους. Οι πέντε ξενώνες φιλοξενούν άπορες οικογένειες αλλά και μοναχικά άτομα, ενώ αυξάνονται καθημερινά τα αιτήματα για εργασία.

---Οικονομική ενίσχυση σε άπορους φοιτητές προσφέρει για μια ακόμη χρονιά η Μητρόπολη Δημητριάδος. Παρέχει 50 ευρώ κάθε μήνα σε  35 νέους της Μαγνησίας, από την αρχή έως και τη λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

---Νεκρός βρέθηκε χθες το πρωί στη Νεάπολη, ο 80χρονος που αναζητούνταν τις τελευταίες 20 ημέρες. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αποκλείσθηκε  η εγκληματική ενέργεια.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54