Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  27/1/2015


--- Το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία διασταύρωσης των αποτελεσμάτων της κάλπης, στο Πρωτοδικείο Βόλου.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμματείας του Πρωτοδικείου Βόλου Αιμιλία Παπαδήμου, η ροή αποστολής των σάκων με το εκλογικό υλικό, ήταν  ικανοποιητική, καθώς στο Πρωτοδικείο έφτασαν ήδη από τις 8 το βράδυ τα αποτελέσματα των εκλογικών κέντρων που λειτούργησαν στις φυλακές. Ικανοποιητική ήταν και η ροή και των αποτελεσμάτων των υπόλοιπων εκλογικών κέντρων της χερσαίας Μαγνησίας, που ξεκίνησε από τις 10 και σχεδόν ολοκληρώθηκε μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Μέχρι χθες το μεσημέρι, στο Πρωτοδικείο δεν είχε κατατεθεί το εκλογικό υλικό δύο εκλογικών τμημάτων από τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

---«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά σκιά αλαζονείας να αλλοιώσει την φυσιογνωμία μας και κυρίως τη θέληση μας να συνεχίσουμε να είμαστε τμήμα του αγωνιζόμενου λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «χαιρετίζουμε την ανταπόκριση του λαού της Μαγνησίας στο μήνυμα ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ και τη συστράτευση χιλιάδων συμπολιτών μας στον αγώνα που οδήγησε στη μεγάλη ανατροπή.

Χαιρετίζουμε τους πάνω από 46.000 συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και οδήγησαν στο κοινοβούλιο πέντε υποψήφιους από το ψηφοδέλτιο μας.

Η συγκίνηση και η χαρά μας για το αποτέλεσμα συνυπάρχουν με την βαθιά αίσθηση ευθύνης για τα καθήκοντα που μας αναλογούν.

---Σε επιφυλακή τα μέλη της «Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό», μετά την πραξικοπηματική απόφαση Μπέου να εισάγει στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, μεθαύριο Πέμπτη,  για συζήτηση και έγκριση τον κανονισμό άρδευσης. «Η Δημοτική Αρχή φαίνεται να αγνοεί τις πρόσφατες αποφάσεις των συνελεύσεων όλων των χωριών πάνω σε αυτό το θέμα με τις οποίες οι κάτοικοι δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα της ΔΕΥΑΜΒ να διαχειρίζεται την άρδευση» δήλωσε στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ το μέλος της Κίνησης, Βαγγέλης Γαλανόπουλος. Ζητά άμεση ενεργοποίηση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Βόλου όπως προβλέπεται από τον νέο εσωτερικό οργανισμό του δήμου και επιβάλλεται από τον Καλλικρατικό νόμο.

---Αύριο στις 7 το βράδυ,  οι κάτοικοι των χωριών και της πόλης, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για το νερό των πηγών του Πηλίου, στο δημαρχείο Βόλου, όπου θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο.

--Θρήνος στην 111 Πτέρυγα Μάχης για τους δυο σμηναγούς που έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία. Πρόκειται για δυο νεαρούς πιλότους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια διέμεναν στον Βόλο.  Υπενθυμίζεται ότι το πολύνεκρο δυστύχημα  στη στρατιωτική αεροπορική βάση του Λος Llanos, προκλήθηκε όταν το ελληνικό F16 συνετρίβη κατά την απογείωση στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης. Από τους 10 νεκρούς, εκτός από τους δύο Έλληνες πιλότους, οι άλλοι οκτώ είναι Γάλλοι, ενώ  21 είναι οι τραυματίες.

----Οι κλινικές που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Βόλου θα ενταχθούν στο τιμολόγιο της βιομηχανικής περιοχής. Κλινικάρχες κατέθεσαν αίτηση στη ΔΕΥΑΜΒ για ένταξή τους στο ειδικό τιμολόγιο της βιομηχανικής, όπως ισχύει για το Αχιλλοπούλειο. Το θέμα συζητήθηκε και δόθηκε εντολή στην Υπηρεσία να διερευνήσει τον τρόπο που τιμολογούν άλλες ΔΕΥΑ τα νοσηλευτικά Ιδρύματα.

---Να διασφαλιστεί από την Πολιτεία η ασφαλής λειτουργία των 1.100 πρώην κρατικών παιδικών σταθμών, ζητούν με ερώτησή τους στην Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας. Επισημαίνουν τους  σοβαρούς κινδύνους που τους απειλούν, καθώς  από το 2001 που μεταβιβάστηκαν στους ΟΤΑ, εκκρεμεί η έκδοση Υπουργικής Απόφασης.

--- Νέο βιοϊατρικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  και για την ωτορινολαρυγγολογική κλινική, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

---Η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου θα αποφασίσει αύριο την υποβολή  μηνυτήριας  αναφοράς  σε  βάρος  της  διοργανώτριας  αρχής  του Πρωταθλήματος  football league, γιατί «αν  και  υπεύθυνη  για  την  ομαλή   διεξαγωγή ποδοσφαιρικών  αγώνων,  δεν  επέβαλαν  την  απομάκρυνση  πανό , το  οποίο  αναρτήθηκε  στις  20 Οκτωβρίου του 2014  στο  Καυτατζόγλειο Στάδιο  Θεσσαλονίκης. Είχε αναρτηθεί  από  φιλάθλους  του Ηρακλή (αγωνιζόταν με τον  Ολυμπιακό  Βόλου), και έγραφε σύνθημα κατά του Αχιλλέα Μπέου. Καλούσε επίσης τους Έλληνες να μην επισκέπτονται το Βόλο.

--- Συνελήφθη, χθες  στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, 35χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων. Ειδικότερα, ο συλληφθείς μαζί με 29χρονο Έλληνα, συνεργό του που αναζητείται, πραγματοποιούσαν σε αρχαιολογική περιοχή, σκαπτικές εργασίες με τη χρήση μηχανήματος.

--- Η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας διοργανώνει,, σεμινάρια του ΕΦΕΤ για επιχειρήσεις τροφίμων και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα νέα σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 10 ωρών το καθένα, θα πραγματοποιηθούν, στον Βόλο και στα νησιά των Σποράδων, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.

--- Επτά χρόνια συμπληρώνονται αύριο από το θάνατο του  μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου. Η Μητρόπολη Δημητριάδος, τιμώντας τη μνήμη του, θα τελέσει στον Άγιο  Νικόλαο Βόλου, Θεία λειτουργία και μνημόσυνο.
 
.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27/01/2015 - 12:39