Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  28/1/2015


---Οριστικοποιήθηκε  χθες από το Πρωτοδικείο Βόλου, το εκλογικό αποτέλεσμα, των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.   
 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τους 175.784 εγγεγραμμένους ψήφισαν 118.294, βρέθηκαν 2.213 ψηφοδέλτια άκυρα και 681 λευκά.

Έλαβαν (σε παρένθεση τα νούμερα που είχαν ανακοινωθεί αρχικά):

ΣΥΡΙΖΑ 46.481 ψήφους, ΝΔ 28.812, ΠΑΣΟΚ 4.335, Χρυσή Αυγή 7.959, ΚΚΕ 6.497, Τελεία 4.015, ΟΚΔΕ 26, ΚΙΔΗΣΟ 2.087, ΤΡΟΤΣΚ-ΕΕΚ 89, ΛΑΟΣ 1091 (1.086), ΕΝ. ΚΕΝΤΡ. 1.512 (1.513), ΕΔΕΜ 161 (165), Ποτάμι 5.116, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 638 (633), ΜΛ ΚΚΕ 114 (119), ΠΡΑΣ-ΔΗΜΑΡ 383, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6.084. Μικρές αποκλίσεις εντοπίστηκαν και στην σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών.

---Εγκαινιάζεται σήμερα η ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία αναμένεται να  αναβαθμίσει τις παροχές της ιατρικής περίθαλψης, στον πολύπαθο νομό. Στεγάζει την Β’ Παθολογική Κλινική, ενώ στην ίδια πτέρυγα λειτουργούν επίσης η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και η Μονάδας Χημειοθεραπείας.

---Σε έξι σημεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, οι μετρητές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Θα τοποθετηθούν στο 37ο Νηπιαγωγείο Βόλου, στα Πολιτιστικά Κέντρα Νεάπολης και Χρυσοχοϊδη,, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, στην  Παλιά Ηλεκτρική και στον Παιδικό Σταθμό «Ιάσων». Ο μετρητής που βρίσκεται στο κτίριο Σκενδεράνη, παραμένει ως έχει. Να σημειωθεί πως ο κάθε  σταθμός μέτρησης  θα συνδεθεί με ένα πανελλαδικό σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών, στο οποίο θα προβάλλονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Επίσης μέσα από μια διαδικτυακή πύλη, οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν την πληροφορία σε απλουστευμένη μορφή, αλλά και να επικοινωνούν θέτοντας αιτήματα.

---Απόψε στις 7, στο δημαρχείο του Βόλου συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τα μέλη της «Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό», με αφορμή την αυριανή συζήτηση και έγκριση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, για τον κανονισμό άρδευσης. Ζητούν διάλογο για την διαχείριση των νερών, ενώ θεωρούν πως η συγκεκριμένη απόφαση, προσβλέπει σε ιδιωτικοποίηση τους.

---Στην εντατική του νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από το νοσοκομείο Τρικάλων, μεταφέρθηκε εσπευσμένα 13χρονο μαθητής μετά από κρούσμα μηνιγγίτιδας.  Άμεση κινητοποίηση του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ΚΕEΛΠΝΟ. Ο13χρονος, είναι μαθητής του Γυμνασίου Φαρκαδόνας.

---Σε 24ωρη βάση μελετάται να λειτουργούν υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ.  Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Επιχείρησης ο καθορισμός εξαιρέσεων από την πενθήμερη εργασία για την 24ωρη λειτουργία υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ και υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού της, κρίνεται απαραίτητος. Η δαπάνη των κυλιόμενων βαρδιών σε ετήσια βάση, υπολογίζεται σε περίπου 1,5 εκ. ευρώ.

---Επί θύραις πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα από τον Δήμο Καρδίτσας. Η πρώτη συνάντηση  της ομάδας εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες και σύμφωνα με τους ιθύνοντες, η κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος αποτελεί θεσμική υποχρέωση του δήμου, με στόχο  να αποτελέσει βασικό εργαλείο προγραμματισμού, δράσεων τοπικής και εσωτερικής ανάπτυξης του, όπως η ανάπτυξη  και βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του ΟΤΑ και  η ορθότερη οργάνωση των υπηρεσιών.

---Άδειες εγκατάστασης κτηνοτροφικών μονάδων έως τις 12 Μαρτίου υποχρεούνται στο εξής όλοι οι αγρότες, ενώ απομακρύνονται όλες οι μονάδες που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε οικισμούς. Οι άδειες χορηγούνται μονό για εγκαταστάσεις εκτός των ορίων  οικισμών και σε απόσταση ανάλογα με τον πληθυσμό του οικισμού και τον αριθμό των ζώων της κάθε μονάδας.

---Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και Ινστιτούτου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης για δωρεάν  συμβουλευτική επαγγελματική σταδιοδρομία και Καριέρα, «Όλοι Ίσοι στο Δίλημμα της Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας» το όνομα του προγράμματος, που αφορά σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, σε Απόφοιτους σχολών που βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα συνέχισης των σπουδών τους, καθώς και τις οικογένειές τους. Επίσης αφορά φοιτητές που σκέφτονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

--- Δωρεάν υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, εργασιακών σχέσεων και απασχόλησης, παρέχει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και στη Μαγνησία, μέσα από τη δράση που στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό έντυπο, αφορά σε όσους θέλουν να γνωρίσουν «τις εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, τις συνεχείς αλλαγές στην απασχόληση και την αγορά εργασίας. Επίσης, όσοι θέλουν να πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, τα δικαιώματα ως εργαζόμενος, τις συνθήκες εργασίας, την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, τα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων, τις συνδικαλιστικές δομές».

---Ολοκληρώνονται οι νέες παραγγελίες “Χωρίς Μεσάζοντες” μέσω της οργάνωσης «Άνωση», για τα ελληνικά όσπρια, κρεμμύδια και πατάτες. Το ερχόμενο Σάββατο, στις 10 το πρωί, στο parking του Σταδίου Πανθεσσαλικό, η διανομή των προϊόντων.

---Την αντίδραση της περιβαλλοντικής ομάδας «Εν Δράσει» προκαλεί η απόφαση της δημοτικής αρχής Αλμυρού να μεταφέρει από την κεντρική πλατεία πέντε πλατάνια σε  άλλο σημείο της πόλης, προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες βιοκλιματικής ανάπλασής της.

---Συνέλευση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, αύριο στις 7 το απόγευμα,  στο Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33). Επί τάπητος, τα εκλογικά αποτελέσματα, η επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής και το αντιφασιστικό κίνημα την επόμενη περίοδο . Επίσης θα συζητηθεί η διοργάνωση του 2ου μαθητικού αντιφασιστικού φεστιβάλ Βόλου "art against fascism".

--- Τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά», θα απονείμει και φέτος το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, σε τέσσερις αποφοίτους λυκείου των τριών Περιφερειών, που πέτυχαν τις υψηλότερες θέσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές. Αίτηση συμμετοχής μέχρι μεθαύριο, Παρασκευή, στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος,Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, .την  Λάρισα).

---Εγκαινιάζεται στις 7 απόψε, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας έκθεση χαρταετών, σχεδιασμένα από παιδιά ης Μαγνησίας. Διοργανώνεται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 7 Μαρτίου, διάστημα που συμπίπτει χρονικά με την περίοδο της Αποκριάς.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28/01/2015 - 12:17