Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  29/1/2015


---Εκτροχιασμός τρένου έξω από τη Λάρισα στις 6:40 το πρωί, κανένας από τους επιβάτες και το προσωπικό δεν τραυματίστηκε. Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση ο Βόλος, μέχρι αυτή την ώρα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους  του ΟΣΕ, η  αμαξοστοιχία 1572 η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος, στο ύψος της Κυψέλης, ξέφυγε από την  τροχιά της. Το τελευταίο βαγόνι ήταν αυτό που βγήκε από τη σιδηροτροχιά και όπως ανέφερε ο μηχανοδηγός, από εκείνο το σημείο έλειπε ένα μικρό κομμάτι. Ο ΟΣΕ προχωρά σε έρευνα  προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που τον προκάλεσαν.

---Παρωδία, η χθεσινή « παράδοση», όπως είχε ανακοινωθεί,  της ανακαινισμένης παλαιάς πτέρυγας  του  νοσοκομείου Βόλου, παρουσία βουλευτών, Περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη, συμβούλων, μητροπολίτη, διοικητή , γιατρών, νοσηλευτών. Σε άδειες αίθουσες, άδεια ιατρεία,  άδεια εργαστήρια, άδεια  δωμάτια πραγματοποιήθηκε η φιέστα…Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος τέλεσε αγιασμό,  για την πτέρυγα που θα επανδρωθεί με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, πιθανόν  το Μάρτιο,  ακολούθησε  κοπή κορδέλας από τον Κώστα Αγοραστό με τα γνωστά  χαμόγελα, συνοδευόμενα βέβαια από τα απαραίτητα χειροκροτήματα ...  Στη νέα πτέρυγα, προϋπολογισμού 5,7 εκ. ευρώ,  πρόκειται να λειτουργήσει η Β’ Παθολογική Κλινική, η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας,  η Μονάδα Χημειοθεραπείας , καθώς και η Ψυχιατρική Κλινική, παιδιών , εφήβων και ενηλίκων.

---Στο μεταξύ, δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό υλικό στο Βιομηχανικό Τμήμα, το Αιματολογικό και το Μικροβιολογικό στο Αχιλλοπούλειο, γενικό νοσοκομείο Βόλου, καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας. Αν δεν δοθεί άμεσα λύση, ο πρόεδρος της, ανέφερε πως δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας». Όλα τα Τμήματα λειτουργούν στην εντέλεια, απαντά η Διοίκηση.

---Τροχοπέδη στον αργό θάνατο  των πολιτών της Μαγνησίας, από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Καλεί την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου , η οποία συνεδριάζει αύριο, να μη γνωμοδοτήσει θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για χρήση κοκκοποιημένου ελαστικού, ως καύσιμης ύλης στην παραγωγή ασβεστού,  με την επωνυμία «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΙΑ – CaO HELLAS Α.Β.Ε.Ε.», που βρίσκεται στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.

«Ελπίζουμε ότι η Επιτροπή δεν θα γνωμοδοτήσει θετικά για να ποτίζουν με καρκίνο τους πολίτες του Βόλου και του Βελεστίνου, βιομηχανίες που αποσκοπούν μόνο στο κέρδος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.

---Στο μεταξύ, εισαγγελικές παραγγελίες και καταγγελίες πολιτών διερευνά με αυτοψίες το τελευταίο δίμηνο,  το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων. Στόχος η διασφάλιση της ποιότητας του περιβάλλοντος στη Μαγνησία, η προστασία της ανθρώπινης υγείας και των φυσικών οικοσυστημάτων.

---Και από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος με άμεσο αντίκτυπο στην δημόσια υγεία, να περάσουμε στο νερό του Πηλίου και στην απόφαση Μπέου, να προχωρήσει στην ψήφιση του Κανονισμού άρδευσης σήμερα, διαχωριστική γραμμή για την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό. Πρώτη νίκη της Κίνησης Πολιτών, η μετάθεση της ψήφισης του για τις 2 Μαρτίου.

Ο δήμαρχος του Βόλου νωρίτερα χθες βράδυ είχε καλέσει  τα ΜΑΤ, για να απομακρύνουν συγκεντρωμένους που είχαν αναρτήσει πανό στο οποίο έγραφαν: «κάτω τα χέρια από το νερό, είναι δημόσιο αγαθό, όχι στον Κανονισμό άρδευσης». Να σημειωθεί πως  χωρικοί του Πηλίου και  πολίτες του Βόλου, που αντιδρούν στην εφαρμογή του Κανονισμού, ζητούν την ενεργοποίηση του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Βόλου, όπως προβλέπεται από τον νέο εσωτερικό οργανισμό του δήμου και επιβάλλεται από τον Καλλικρατικό νόμο, ενώ απορρίπτουν το περιεχόμενο του συγκεκριμένου κανονισμού ως απαράδεκτο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επενδυτών».

---Από την άλλη πλευρά, φθηνότερο νερό για 10.000 Λαρισαίους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αποφάσισε  το δημοτικό συμβούλιο.  Οι μειώσεις φτάνουν έως και το 50% , για  πολύτεκνους, ΑμεΑ, μακροχρόνια ανέργους και απόρους.
 
---Αποχωρεί με αιχμές από συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, παραμένει όμως ενεργός στο κόμμα, ο  υποψήφιος βουλευτής των πρόσφατων εκλογών,  Δημήτρης  Παπαϊωάννου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μεταξύ των άλλων, κάνει λόγο για  την εκλογή των πέντε  βουλευτών του κόμματος, η οποία εκπορεύτηκε και από τις επιλογές του, ως επικεφαλής της τοπικής ηγεσίας του κόμματος.

Ο ίδιος, που είχε θέσει υποψηφιότητα και για βουλευτής, με την δήλωσή του αναφέρεται σε προσωπικές φιλοδοξίες, σε μηχανισμούς και παραγοντίστικες αντιλήψεις με τις οποίες συγκρούστηκε συνειδητά, φωτογραφίζοντας τους «κομμένους» του ψηφοδελτίου Μαργαρίτη Πατσιαντά και Νίκο Χαυτούρα, ενώ εκτιμά εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτές οι συγκρούσεις τον έφεραν «χαμηλά» στη σταυροδοσία.

---Την παραίτησή της υπέβαλε η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή της εστάλει αμέσως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακάτικης κάλπης. Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η παραμονή της στην  Λάρισα, ήταν η χαμηλότερη …πτήση γενικού γραμματέα που πέρασε ποτέ από τη Θεσσαλία.

---Τις αδιαφανείς διαδικασίες που υιοθετήθηκαν σε όλη τη διαδικασία των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Λάρισας. Η πολιτική ηγεσία του απερχόμενου Υπουργείου Παιδείας και με δελτίο Τύπου προχώρησε σε μετατάξεις εκπαιδευτικών από την Β/θμια στην Α/θμια εκπαίδευση και καλεί  τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, να σταματήσει άμεσα την  διαδικασία η οποία δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των εκπαιδευτικών.

---Στο μεταξύ, με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης συγκροτείται το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.)  Λάρισας, το οποίο αποτελείται από πέντε εκπαιδευτικούς δημόσιων σχολείων και δύο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

--- Σε οπλαποθήκη είχε μετατρέψει το σπίτι του 40χρονος στον Βόλο, ο οποίος συνελήφθη χθες, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών. Κατασχέθηκαν δέκα πυροβόλα όπλα, διαφόρων τύπων, μεταλλική ράβδος, χειροπέδες, ξιφολόγχες και μαχαίρια.  Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, για παράνομη οπλοκατοχή.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29/01/2015 - 12:21