Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πραγματοποιείται συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα ώρα 15:00 μμ, στην αίθουσα, του Πνευματικού Κέντρου Φλώρινας, με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής:

Α) 24 Μαρτίου 2015, ημέρα Τρίτη

•Γενικό σημαιοστολισμό από την όγδοη (08:00) πρωινή ώρα της 24ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.

•Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις των σπουδαστών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, ΤΕΕ και ΤΕΕ Ο.Α.Ε.Δ.

•Προσκύνημα των προτομών των Εθνικών Αγωνιστών και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές/-τριες των Σχολείων, προσκόπους και ελληνίδες οδηγούς, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

•Ώρα 7:00 μ.μ. Εκδήλωση στην αίθουσα θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης (Φ.Σ.Φ.) «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

§Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου/Λυκείου Φλώρινας, φιλόλογο κ. Ζούλα Ευαγγελία.

§Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές του Ωδείου Φλώρινας.

§Ρεσιτάλ πιάνου από τον σολίστ Αντώνη Σελεμίδη.

Β) 25 Μαρτίου 2015, ημέρα Τετάρτη

•Ώρα 7:30 π.μ.: Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

•Ώρα 8:00 π.μ.: Η μπάντα του Δήμου θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παίζοντας θούρια και εμβατήρια.

•Ώρα 8:15 π.μ.: Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο Φλώρινας σε αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από έναν αξιωματικό του Στρατού, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν απόστρατο αξιωματικό και έναν έφεδρο αξιωματικό με τη συμμετοχή της Μουσικής του Δήμου.

•Ώρα 8:30 π.μ.: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη.

•Ώρα 10.15 π.μ.: Προσέλευση Επισήμων και σημαιοφόρων των σχολείων της πόλης Φλώρινας με τις σημαίες τους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

•Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία

•Ώρα 11:00 π.μ.:

1.Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη

2.Κατάθεση στεφάνων

•Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση μπροστά από τις αρχές και το λαό της πόλης στον χώρο της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, των αναπήρων, των εθελοντριών του Ε.Ε.Σ. Φλώρινας, των Μακεδονομάχων, του Φ.Σ.Φ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», των Σχολείων της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, των Σχολών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης, Τ.Ε.Ε., Ο.Α.Ε.Δ., των προσκόπων,Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού,  των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

•Ώρα 6:00 μ.μ.: Υποστολή της σημαίας (Πλ. Γ. Μόδη) από Τμήμα Στρατού η οποία και θα παραδοθεί σε υπαλλήλους του Δήμου στον χώρο της υποστολής.

Φλώρινα 17 Μαρτίου 2015

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ Δ.Δ. ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΥ

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τροπαιούχου προσκαλεί τους κάτοικους να παραβρεθούν στην λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθείσήμερα Δευτέρα 23/3/2015 στις 8 το βράδυστο καφενείο του Μαρίδη Αλέξανδρου, με θέμα την μετεγκατάσταση των σταυλικών μονάδων.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΔΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ

Ο ΕΣΔΕΠ του ΠΔΜ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση του ΦΕΚ διορισμού του νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένου πρύτανη του ΠΔΜ κ. Τουρλιδάκη, εφόσον έχουν

παρέλθει τρεις εβδομάδες από την εκλογή του (χρονικό διάστημα τριπλάσιο από αυτό που απαιτήθηκε για τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας). Αναρωτιόμαστε σε ποιο νομικό και ηθικό έρεισμα στηρίζεται αυτή η καθυστέρηση, όταν γνωρίζουμε ότι ο έλεγχος νομιμότητας αυτών των διαδικασιών είναι θέμα λίγων ημερών. 

ΔΣ  ΕΣΔΕΠ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Η Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου με αφορμή τον εορτασμό της εικόνος  της Παναγίας «Ρόδον Αμάραντον» που βρίσκεται στον ιερό Ναό των αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αμυνταίου, διοργανώνειέκθεση αγιογραφίας στο παλαιό 1οΔημοτικό Σχολείο Αμυνταίου κατά το τριήμερο27-29 Μαρτίου 2015με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη των αγιογράφων της περιοχής μας. Όσες και όσοι ασχολούνται με το χώρο της αγιογραφίας και ενδιαφέρονται να κάνουν γνωστό το έργο τους στο κοινό να απευθυνθούν στο παρακάτω τηλέφωνα για να δηλώσουν την συμμετοχή τους και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.κιν. 6987221930 (Τρυφωνόπουλος Γεώργιος) 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής που θα αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη την Τρίτη 24 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας (πρώην αίθουσα Ν.Σ. - ημιόροφος)  παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Παύλου Τσότσου και του Πρόεδρου, κ. Παναγιώτη Κώττα, και του Δ.Σ. της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να ληφθούν υπόψη οι απόψεις όλων των φορέων που θα συμμετέχουν στον σχεδιασμό των δράσεων που θα υλοποιηθούν με στόχο την προβολή των τουριστικών προϊόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΑΥΡΙΟ Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της αργίας Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 η λαϊκή αγορά της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 σύμφωνα με το άρθρο 1ο του κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Φλώρινας με  Α.Δ.Σ. 331/2014.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54