Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Βαρύ κατηγορώ γιατρών της Μαγνησίας προς το υπουργείο Υγείας, εν όψει νέων περικοπών. Ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού καταγγέλλει ως απαράδεκτη την πρόταση της γενικής διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, για μείωση των τιμών σε ιατρικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις. «Πρόκειται για νομοτελειακή οικονομική ασφυξία και οικονομική κατάρρευση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και εργαστηριών», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Μάκης Τσάμης, στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ.

---Πρώτα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στην Θεσσαλία, έκτακτη σύσκεψη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας, στην Λάρισα , χθες. Αποφασίστηκε λήψη άμεσων μέτρων πρόληψης, συζητήθηκαν επίσης ζητήματα όπως οι βοσκότοποι, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και οι εξισωτικές αποζημίωσης.

---Μόνιμοι 745 συμβασιούχοι περιφερειών και δήμων της χώρας, που είχαν απομακρυνθεί με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ των «δικαιωμένων», υπάλληλος του Δήμου Βόλου και τέσσερις του νοτίου  Πηλίου.

---«Νερό: Κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα;», είναι το θέμα εκδήλωσης της Τοπικής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ, την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Βόλου. Τις θέσεις του Κόμματος για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, θα παρουσιάσει ο υπεύθυνος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομικής Επιτροπής και μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ε, Αντώνης Ραλλάτος.

---Απαγόρευση της αλιείας σε ποτάμια, χείμαρρους και κανάλια μέχρι τις 29 Μαΐου, αποφάσισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, περίοδος αναπαραγωγής ψαριών και άλλων υδρόβιων οργανισμών.

---Ημερίδα με θέμα «Συμπεριφορές στην εφηβεία που προβληματίζουν (όπως η παραβατικότητα, η βία, η χρήση, η κατάχρηση του διαδικτύου κ.α.): Πρακτικές αντιμετώπισης μέσα στο οικογενειακό αλλά και στο σχολικό περιβάλλον», την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα , στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν Δήμος Αλμυρού, ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, συμβουλευτικός σταθμός νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και οι  μαθητικές κοινότητες Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης.

---Ένας 53χρονος από το Βελεστίνο, σκοτώθηκε χθες τ΄ απόγευμα σε αγροτικό δρόμο της  περιοχής, όταν το όχημα, τύπου «γουρούνα», που οδηγούσε, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και τον καταπλάκωσε.  Πρόκειται για τον Αθανάσιο Ζιάκα, συνταξιούχο του 304 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσεως, στο Βελεστίνο.

---Έτοιμο το καταφύγιο των Γλαφυρών, υπεγράφη και η σύμβαση για την περισυλλογή, περίθαλψη και φιλοξενία αδέσποτων σκύλων του Δήμου Βόλου. Χθες, η ανάδοχος εταιρεία κατάθεσε εγγυητική επιστολή, από Δευτέρα η περισυλλογή. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια 12 μηνών, η δαπάνη αγγίζει τις 59.000 ευρώ.

---Από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, 20 Απριλίου, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, στην οδό Μεταμορφώσεως 3, έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μήνα.

---Έως και την Κυριακή, 26 Απριλίου, η ομαδική έκθεση ζωγραφικής – χαρακτικής και γλυπτικής στον εκθεσιακό χώρο του Paschalis art house – café, στη Μακρινίτσα. Εκθέτουν συνολικά 26 εικαστικοί, μεταξύ αυτών Γκίκας, Βακιρτζής, Ξάνθου, Πανταλαίων. Τρίτη και Τετάρτη η έκθεση είναι κλειστή.

 ---Μια ξεχωριστή συναυλία, με τραγούδια ρετρό από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 7:30 το απόγευμα , στη νέα αίθουσα συναυλιών του σχολείου, «Μίκης Θεοδωράκης». Η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54