Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σκουπίδια

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν τη δημόσια υγεία από την ανεξέλεγκτη σώρευση αστικών απορριμμάτων στην πόλη του Πύργου και στα περίχωρα αυτής, ώστε να διερευνηθεί η τέλεση του αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος της έκθεσης, έδωσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης προς την Αντιεισαγγελέα κα Αγγελική Κυριαζή.
Αφορμή στάθηκαν και τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και πλέον ζητείται από τις Εισαγγελικές Αρχές να εξεταστούν τα νεότερα δεδομένα της κρίσης των σκουπιδιών στην πόλη και να ζητηθούν οι απόψεις των τοπικών φορέων που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Μεταξύ αυτών:
1) Να ληφθεί κατάθεση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου, σχετικά με τους επαπειλούμενους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πόλεως του Πύργου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων αυτής και την τυχόν εκδήλωση ασθενειών, από τη συνεχή και ανεξέλεγκτη σώρευση αστικών απορριμμάτων σε διάφορα σημεία αυτών και να συνταχθεί σχετική έκθεση.
2) Να διενεργηθεί αυτοψία από τους αρμοδίους υπαλλήλους του Τμήματος Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στα «ευαίσθητα» σημεία ανεξέλεγκτης σώρευσης απορριμμάτων (σχολεία, νοσοκομείο κλπ) και να συνταχθεί σχετική έκθεση.
3) Να ληφθούν καταθέσεις του Δημάρχου Πύργου και όλων των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που εξελέγη κατά τις Δημοτικές Εκλογές της 18ης/25ης Μαΐου 2014 σχετικά με τις προτάσεις και τις ενέργειές τους για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων και την αντιμετώπιση του επαπειλούμενου κινδύνου για την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πόλεως του Πύργου και των περιχώρων αυτής από την ανεξέλεγκτη σώρευση αυτών.
Αντιδράσεις για τα αγροτοδικεία
Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση με κατηγορούμενους τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Καραπάνο, τον πρόεδρο της ΟΑΣΗ Χρήστο Γιαννόπουλο και τον Γραμματέα της ΟΑΣΗ Στάθη Κούφη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον κόμβο της Μαραθιάς, όπου αναίτια ξεκίνησε μια επίθεση κατά των συγκεντρωμένων αγροτών που είχαν αποκλείσει συμβολικά και για ελάχιστη ώρα τον δρόμο. Επίθεση κατά την οποία ξυλοκοπήθηκαν άγρια αγρότες και αλληλέγγυοι ενώ χρησιμοποιήθηκαν και χημικά. Τότε από όλους είχε καταγγελθεί ο υπερβάλλων ζήλος από πλευράς των αστυνομικών οργάνων κατά αγροτών που διεκδικούσαν το δικαίωμα παραμονής στη γη τους. Στους τρεις έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος. Την κάθετη αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων εκφράζουν στο σύνολό τους τόσο οι αγρότες όσο και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού μας. Η Ο.Α.Σ. Ηλείας καταγγέλλει τις νέες δίκες των αγροτών και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια της πόλης. «Πρόκειται για την απάντηση της συγκυβέρνησης απέναντι στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που με μπλόκα διαδήλωναν ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών της». «Αυτός ο νέος κύκλος αγροτοδικείων που έχει ξεκινήσει, λειτουργεί τρομοκρατικά ενάντια σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση και αγώνα. Μετά τους αγρότες της Αιγιαλείας ήρθε και η σειρά των αγροτών της Ηλείας να συρθούν στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρίας. Οι αγρότες δε διέπραξαν κάποια εγκληματική ενέργεια, απλώς διεκδίκησαν για την επιβίωσή τους¨ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστ. Κατσιφάρας. Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να δώσουν το παρών στο Δικαστήριο απηύθυνε χθες και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Αντωνάτος, ενώ σχετική έκκληση κάνει και ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Αμαλιάδας. Κάλεσμα σε συμπαράσταση των αγροτών με την παρουσία τους στα δικαστήρια απηύθυνε στους εργαζόμενους και το Εργατικό Κάντρο Αμαλιάδας επισημαίνοντας ότι «καμία δίωξη δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Καλούμε το λαό του τόπου μας να δώσει το παρών την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 9:30 το πρωί στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας».

Συλλήψεις για τη ληστεία εναντίον της ταχυδρόμου στο Λευκοχώρι

Έξι άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην ληστεία της γυναίκας ταχυδρομικού διανομέα το πρωί της Δευτέρας στο Λευκοχώρι Γαστούνης. Οι Αρχές από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητο που μετέφερε κάποιους εξ αυτών, ενώ είχαν γίνει και προσαγωγές υπόπτων. Τελικά μετά από παρακολούθηση και καταδίωξη στην περιοχή της Γαστούνης συνελήφθησαν οι τρεις από τους έξι φερόμενους δράστες. Eχουν συλληφθεί και κρατούνται ένας 32χρονος, ένας 26χρονος και ένας 22χρονος, ενώ αναζητούνται ακόμα ένας 26χρονος και δύο 23χρονοι, ο ένας εκ των τριών υπήκοος Αλβανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που αφαίρεσαν οι δράστες μαζί με την τσάντα της ταχυδρόμου, δεν έχει εντοπιστεί και εκτιμάται πως βρίσκεται στην κατοχή των τριών δραστών που διαφεύγουν της σύλληψης.
Την Παρασκευή η δίκη για τους «πιστολέρο» της Ν. Μανολάδας
Ξεκινά την Παρασκευή 6 Ιουνίου η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του που πυροβόλησαν πέρυσι τους 28 μετανάστες εργάτες γης όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης, η τοπική επιτροπή Πάτρας της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργάτες γης.

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα φραουλοχώραφα


Συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών, κλιμακίων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, του Ι.Κ.Α. ακόμα και της Δ.Ε.Η, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα φραουλοχώραφα της Βάρδας και της Νέας Μανωλάδας, σε συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, αλλά και καταυλισμούς αλλοδαπών, που διαμένουν και εργάζονται εποχιακά στην περιοχή. Μια επιχείρηση που στοχεύει, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε, «στην αντιμετώπιση της παράνομης εργασίας στη Δυτική Πελοπόννησο», αλλά και στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και Υπηρεσιών Ασφαλείας και Τάξης όμορων περιοχών. Προσήχθησαν : Είκοσι πέντε (25) άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Βεβαιώθηκαν: Τρία (3) διοικητικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που λειτουργούσαν χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Διενεργήθηκαν: Δέκα (10) έλεγχοι σε καταυλισμούς αλλοδαπών και διαπιστώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις του Υγειονομικού Κώδικα όπου υποβλήθηκαν και αντίστοιχες μηνύσεις.

Δις ισόβια για ανθρωποκτονίες

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον 36χρονο Κώστα Κουτρουμπάνο και την 45χρονη Γεωργία Θωμά, κάτοικοι Πατρών και οι δύο, που κατηγορούνταν για δύο ανθρωποκτονίες από πρόθεση, ληστείες, κλοπές, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Θύματά τους, η 84χρονη Πυργιώτισσα (από τον Αγ. Γεώργιο) Κωνσταντίνα Κουλούρη και η 82χρονη δασκάλα από την Πάτρα Ρεγγίνα Παπανδρέου. Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα Ηλείας για ποινές δις ισόβια και τριάντα έτη κάθειρξής, για κάθε έναν από τους κατηγορουμένους.
Ι.Χ. στη θάλασσα
Στη θάλασσα βρέθηκε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο , που σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν σταθμευμένο στον χερσαίο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου. Λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ διερχόμενοι πολίτες είδαν ένα αυτοκίνητο στη θάλασσα και άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κατακόλου καθώς επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας.Για προληπτικούς λόγους στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ χωρίς όμως να χρειαστεί, μιας και στο αυτοκίνητο δεν ήταν κανείς.


Καιρός
Σκόνη και αυξημένες νεφώσεις σήμερα στο Νομό μας.. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και θα δώσουν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 26 με 27oC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά Α-ΒΑ έως μέτριοι 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε ΒΔ μέτριους 5 έως ισχυρούς 6 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54