Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης για τα προβλήματα του νοσοκομείου Καρδίτσας
 
Στο νοσοκομείο της Καρδίτσας βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος με στόχο να ενημερωθεί για τη λειτουργία του ιδρύματος και τα προβλήματά του. Χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, του νοσηλευτικού και του διοικητικού προσωπικού το νοσοκομείο παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα λειτουργίας, ωστόσο ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Κώστας Αθανασίου μίλησε για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης: Η μειωμένη χρηματοδότηση από την πολιτεία, η έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού, τα κενά στις εφημερίες πολλών ειδικοτήτων και η έλλειψη κατά καιρούς υλικών και αντιδραστηρίων. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αθανασίου, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο σε καθεστώς γενικής εφημερίας χωρίς νευρολόγο, γανστρεντερολόγο, ψυχολόγο, δερματολόγο. Η μοναδική παιδίατρος και η επικουρική βοηθός της, η μοναδική γυναικολόγος, η μοναδική οφθαλμίατρος και οι δυο ουρολόγοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Η μονάδα τεχνητού νεφρού λειτουργεί με ένα επικουρικό νεφρολόγο και αποσπασμένους γενικούς ιατρούς. Το πρόβλημα υγείας δύο έμπειρων γιατρών του χειρουργικού τομέα, έχει δυσχεράνει το έργο στα χειρουργεία και απαιτείται στον τομέα αυτό άμεση επίλυση. Μάλιστα ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη ότι την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάστηκε λόγω έλλειψης κονδυλίων να αναστείλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία που αφορούσαν ολικές αθροπλαστικές της ορθοπεδικής κλινικής, μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη χρηματοδότηση. Μέχρι τότε καλύπτονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Ο κ. Τσιάκος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και τους άλλους θεσμικούς παράγοντες του νομού, θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να λυθούν τα προβλήματα.
 
Απεργία σήμερα για γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία
 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία. Γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, έπειτα από απόφαση των ομοσπονδιών τους, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης το οποίο, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσεις σε απολύσεις. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καρδίτσας.
 
Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ για την αξιολόγηση
 
Αύριο, στις 7 το απόγευμα, στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ με θέμα την αξιολόγηση σύμφωνα με το σχετικό νόμο, και τους τρόπους αντίδρασης των εργαζομένων. Στη συνέλευση θα παραστεί το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος για την ανάλυση των διατάξεων του νόμου και την πληρέστερη ενημέρωση των εργαζομένων.
 
Συνέντευξη τύπου της ΕΟΣΚ
 
Στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, στο ξενοδοχείο Αύρα,  με θέμα τις ζημιές που προκάλεσε η τελευταία χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες του νομού Καρδίτσας.

Ενδιαφέρουσα έρευνα δυο μαθητριών για το διαδίκτυο
 
Δυο μαθήτριες του 5ου γυμνασίου Καρδίτσας, η Αναστασία Νασιοπούλου και η Βασιλική Παλάτζα, προχώρησα σε αξιόλογη έρευνα για τη χρήση του διαδικτύου από τους νέους, στο πλαίσιο του μαθήματος κοινωνικής και πολιτικής αγωγής. Οι μαθήτριες συνέθεσαν ερωτηματολόγιο το οποίο μοιράστηκε σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, επεξεργάστηκαν τις απαντήσεις και διατύπωσαν τα συμπεράσματα. Μεταξύ αυτών: Η πλειοψηφία των παιδιών χρησιμοποιεί καθημερινά το διαδίκτυο τουλάχιστον μία ώρα, σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν γνωρίζουν ότι πολλές από τις πληροφορίες που δέχονται δεν είναι έγκυρες ενώ υποτιμούν την αξία της παραπομπής σε έντυπα μέσα, εγκυκλοπαίδειες κτλ. Όλο και περισσότεροι νέοι, ενώ έχουν επίγνωση των κινδύνων που παραμονεύουν από την  παρατεταμένη χρήση, χρησιμοποιούν όλο και καθημερινά το διαδίκτυο. Οι μαθήτριες που έκαναν την έρευνα προτείνουν: επαναπροσδιορισμό των σχέσεων γονιών-παιδιών. Γνώση των κινδύνων που κρύβει το διαδίκτυο, δραστηριοποίηση κρατικών και μη φορέων ώστε να δημιουργηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται το διαδίκτυο από άτομα και εταιρείες προκειμένου να παταχθεί το ηλεκτρονικό έγκλημα. Πάνω από όλα πρέπει να υπάρξει συνειδητοποίηση ότι το διαδίκτυο έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της ζωής, και δεν πρέπει να παραμελούνται άλλες δραστηριότητες ή ενδιαφέροντα και κυρίως η ανθρώπινη επαφή.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54