Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Δυο αστυνομικοί με φυματίωση στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών Ξάνθης: Καταγγελία - σοκ για διερεύνηση από τα συναρμόδια Υπουργεία, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Δημόσιας Τάξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
Η καταγγελία αφορά στην προσβολή από φυματίωση δύο αστυνομικών που υπηρετούν στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών Ξάνθης και αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ».
Υπογραμμίζεται, ότι αντίστοιχα φαινόμενα - που δεν ανακοινώνονται η δεν διαρρέουν - σημειώνονται σε πολλά σημεία, κυρίως νησιωτικά, της χώρας, όπου η εισροή λαθρομεταναστών έχει ξεφύγει από κάθε λογική, με λιμενικούς και αστυνομικούς να είναι απροστάτευτοι και ευάλωτοι σε κάθε είδους «εισαγόμενη» ασθένεια. Και μάλιστα με τα ελλιπή από ιατρικό - νοσοκομειακό προσωπικό νοσοκομεία, εκ των πραγμάτων να μην μπορούν να κάνουν σωστές και ενδελεχείς εξετάσεις στους λαθρομετανάστες, αμέσως μετά την «άφιξή» τους.

Αγοραστικό κοινό, Αγρότες-Κτηνοτρόφοι, «επανάσταση» με βάση την τροφή: Στην ΕΡΑ Κομοτηνής μίλησε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης και απηύθυνε κάλεσμα κυρίως στο 1 εκ Αγρότες, αλλά και στις οικογένειές τους, που μπορεί να φτάνουν τα 3 εκ περίπου-σ.σ. καθ’όλα υπολογίσιμη ομάδα ψηφοφόρων- να εργασθούν από κοινού για το μεγάλο στοίχημα, που είναι η «επανάσταση» στη τροφή. Όταν λέμε Αγρότες εννοούμε, όχι μόνο τους Γεωργούς, αλλά τους Μελισσοκόμους, τους δασεργάτες και τους Αλιείς, συν τους κτηνοτρόφους.
Η μεγάλη αυτή ομάδα μπορεί να γίνει μεγαλύτερη αν προστεθεί και το αγοραστικό κοινό, το οποίο θα πρέπει -αφού εκπαιδευθεί κατάλληλα-, να παίξει το ρόλο του, ως βασικός ρυθμιστής της Αγοράς, εφόσον ξεκινήσει να ρωτάει την προέλευση των προϊόντων και των πρώτων υλών τους.
Θέλει προϊόντα ποιοτικά και καθαρά από χημικά στο τραπέζι του και για τα παιδιά του; ΑΝ ΝΑΙ, ας το ζητήσει από τους Αγρότες, οι οποίοι θα τηρούν κατά γράμμα το «συμβόλαιο» και τα όσα έχουν συμφωνηθεί, για απουσία χημικών και άλλων βλαβερών για την υγεία στοιχείων.
«Το στοίχημα αυτό που αφορά την επανεκκίνηση της Εθνικής Οικονομίας, στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, αγοραστικού κοινού-Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Το αγοραστικό κοινό θα ζητά και εμείς θα παράγουμε. Γιατί πολύ απλά η ΠΑΡΑΓΩΓΗ και η ΑΥΤΑΡΚΙΑ είναι το κλειδί που θα μας οδηγήσει έξω από το τέλμα της κρίσης. Δεν είναι δυνατόν η Χώρα μας η Ελλάδα που την ευλόγησε με αυτό το κλίμα και τον ήλιο ο Θεός, να μην παράγει, καθημερινά να σταματά και μια παραγωγή…Να επιβάλλουμε ΦΠΑ στο 13% ενώ γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία να έχει 4% και η Ισπανία 6%, κάνοντας απρόσιτα τα Ελληνικά προϊόντα. Να εξαρτιόμαστε ολοένα και πιο πολύ από τις αγορές του εξωτερικού και να εξωθούμαστε συνεχώς σε αυτό το αδιέξοδο…Γιατί άραγε δεν ξεσηκώθηκε ο καταναλωτικός κόσμος με την γάλα 7 ημερών; Πίνουν γάλα, ή άσπρο νεράκι;», σημείωσε ο κ. Τσιομπανίδης.
Εννοείται ότι με το φρέσκο γάλα 4 ημερών, παρεμποδιζόταν η εισαγωγή ξένου γάλακτος. Τώρα όμως με το γάλα 7 ή 10 ημερών παρέχονται τεράστιες διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και να κάνουν εισαγωγές αθρόες γάλακτος, ή… σκόνες. Ειδικά για το γιαούρτι με το νόμο Χατζηδάκη, το μόνο που δεν θα υπάρχει μέσα θα είναι σίγουρα το …γάλα και τη θέση του θα έχουν άλλα υλικά!
Στην ερώτηση γιατί θα έπρεπε να γεννηθεί ένα κόμμα και να μην γίνει συνεργασία των Αγροτών και Κτηνοτρόφων, με ένα από τα υπάρχοντα κόμματα, τόνισε ότι τόσα χρόνια, χωρίς να είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι αγρότες-κτηνοτρόφοι, με αυτούς που ψήφιζαν, ποτέ δεν τους εκπροσώπησε κανείς! «Μόνο υποσχέσεις στις προεκλογικές περιόδους και τίποτε άλλο. Ούτε στη Βουλή ούτε στην Ευρωβουλή. Αποφασίζουν κατά των κλάδων μας και στοχεύουν στην κυριολεξία στην εξαφάνισή του, με απώτερο στόχο να εξυπηρετήσουν μεγαλοεπιχειρηματίες και τις χώρες των δανειστών. Είναι ώρα για συνεννόηση και δράση! Ακριβώς λοιπόν επειδή «πονάνε» οι πολιτικοί στη σταυροδοσία, για το λόγο αυτό, προχωρήσαμε στην ίδρυση του κόμματος: Δυνατή φωνή Αγροτών-Κτηνοτρόφων στην Βουλή και ακόμα παραπέρα!», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Τσιομπανίδης.

Στη νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Ξάνθης: Στη νέα Σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συμμετέχει ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.
Με την αρχή της Ινδίκτου, η οποία αποτελεί την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους επέρχεται και η αλλαγή στη σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Η ΔΙΣ συνέρχεται από την Τρίτη και μέχρι την Παρασκευή με νέα σύνθεση για την 158η Συνοδική Περίοδο. Μέλη είναι οι Μητροπολίτες:
Ο Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ
Ο Περιστερίου Χρυσόστομος
Ο Κεφαλληνίας Σπυρίδων
Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Ο Καρπενησίου Νικόλαος
Ο Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος
Ο Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος
Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
Ο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων
Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός
Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας
Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου και Α. Καραγιουσούφ και ο Τ. Κανταράς υπεύθυνος της Π.Γ. για την αγροτική πολιτική, κοντά στους αγρότες της Ροδόπης: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή της Ν.Ε Ροδόπης, του Τάσου Κανταρά, υπεύθυνου της Π.Γ για την αγροτική πολιτική, και των Βουλευτών Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Β’ Θεσσαλονίκης, Λίτσας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου υπεύθυνης ζωικής παραγωγής της ΕΕΚΕ Αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκαν, την περιοχή της Ροδόπης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν γεωργοί, κτηνοτρόφοι αλλά και γενικότερα οι πολίτες της ακριτικής αυτής περιοχής.
Η περιοδεία του κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από το Νέο Σιδηροχώρι του Νομού Ροδόπης και συναντήθηκε με αγρότες οι οποίοι πλήγηκαν από χαλαζοπτώσεις και μετρούν τις πληγές τους σε περίπου 35.000 στρέμματα κυρίως βαμβακοκαλλιεργειών, περιμένοντας τις εκτιμήσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ, οι οποίοι δυστυχώς είναι ελάχιστοι.
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κ. Αχιλλέα Σαχπαντζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάρρευση των υπηρεσιών λόγω αποξήλωσης-μόλις 46 κτηνίατροι απέμειναν- και ενημέρωσε εκτενώς τους βουλευτές και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας από την ευλογιά αρχικά και κατόπιν από τον καταρροϊκό πυρετό, ενώ έντονος ήταν ο προβληματισμός όλων πως θα αναπληρωθεί το χαμένο ζωικό κεφάλαιο.
Στην πορεία των συναντήσεων υπήρξε ενημέρωση από εργαζόμενους της ΕΑΣ Ροδόπης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω του ν. 4015/2011, καυτηρίασαν τις 14 απολύσεις συναδέλφων τους, τόνισαν την ανασφάλεια των υπόλοιπων εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση και συζήτησαν για την δεκαετή ενοικίαση των ακινήτων και για την ενδεχόμενη αναγκαστική εκκαθάριση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης.
Τέλος σε ανοιχτή συνάντηση με γεωργούς, κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους και αγελαδοτρόφους) αλλά και μελισσοκόμους ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα και οξυμένα προβλήματα της περιοχής και ενημέρωσαν τους αγρότες για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε διαβούλευση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, που έκαναν οι βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου και Αϊχάν Καραγιουσούφ, όπως και ο Τάσος Κανταράς, δήλωσαν ότι:
«Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, είναι αυτά των βοσκοτόπων, της απόδοσης της εξισωτικής αποζημίωσης, η ευλογιά και ο καταρροϊκός πυρετός. Προβλήματα που είναι αποτέλεσμα στρατηγικών επιλογών της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ των πιστωτών και των εξωτερικών δεσμεύσεων της χώρας και σε βάρος των ανθρώπων της υγείας και της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας»
Οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν πως δεν υπήρξε καμιά κίνηση από την πολιτεία προκειμένου να προληφθεί ο πυρετός που ήδη είχε εμφανιστεί στη γειτονική Βουλγαρία με αποτέλεσμα μόνοι τους να ψεκάζουν τις μονάδες τους με διάφορα εντομοκτόνα.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη στήριξή του σε αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από καιρικά φαινόμενα, αρρώστιες αλλά και από το κλείσιμο του εργοστασίου της ζάχαρης στην Ξάνθη και αλλού και ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες τόσο της σημερινής συγκυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που επέδειξαν «αδυναμία» στη χάραξη μιας πολιτικής στον πρωτογενή τομέα φιλική στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, αποδυναμώνοντας ή διαλύοντας κάθε όργανο ή θεσμό στηριξής της.

Την Κυριακή στις 11 η εκλογή των οργάνων του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ: Την πρώτη συνεδρίαση της νέας θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκάλεσε για την Κυριακή 7/9 στις 111 , όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, ο πρώτος πλειοψηφών σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης.Στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Ροδόπης, θα διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 165 και 175 του Ν.3852 /2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Πρώτη συνεδρίαση για το νέο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης: Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης θα γίνει το πρωί (11.30) της Κυριακής, με τα ακόλουθα τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη:
Εκλογή μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης
Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης
Εκλογή (με μυστική ψηφοφορία) μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης
Εκλογή εκπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Σάββατο η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνει Σχολικά Είδη: Το Σάββατο πραγματοποιεί την καθιερωμένη δράσης της, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ομάδας Μαίρη Μπεμπέκη «Τα σχολεία σε λίγες μέρες αρχίζουν. Για τρίτη χρονιά φέτος η ομάδα θα συγκεντρώσει σχολικά το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου από τις 9.00΄το πρωί ως τις 3.00΄το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία και στο κοινωνικό βιβλιοπωλείο της ομάδας που βρίσκεται στην οδό Κιουταχείας 8.Μέρος των σχολικών που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο κοινωνικό ιατρείο της μητρόπολης για τα παιδάκια που εμβολιάζονται εκεί. Για μια ακόμα φορά ζητάμε την βοήθεια όλων

Θανάσης Καραμπίνης: "Ο νέος νόμος για τις ελεύθερες μεταγραφές μπορεί να πλήξει το ΔΠΘ": Μετά την ανακοίνωση των βάσεων και την εισαγωγή των νέων φοιτητών στο Δημοκρίτειο, το ενδιαφέρον μετακινείται στο νόμο περί μεταγραφών και στις πιθανές αιτήσεις που θα γίνουν από πολλούς φοιτητές για μετακινησή τους πιο κοντά στο χώρο καταγωγής.
«Υπήρξε μια δύσκολη περίοδος και έγιναν ανακατατάξεις και αλλαγές προτεραιοτήτων και επιλογών για αρκετούς υποψήφιους των Πανελλαδικών και αυτό αφορά και το ΔΠΘ.» ανέφερε ο νέος Πρύτανης του Δημοκριτείου Θανάσης Καραμπίνης, σχολιάζοντας την εισαγωγή των νέων φοιτητών του Πανεπιστημίου της Θράκης.
Σύμφωνα με το νέο Πρύτανη, οι αξιολογήσεις των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζουν πολύ καλύτερα στοιχεία από άλλα πιο κεντρικά Πανεπιστήμια.
«Όμως, ο νόμος των ελεύθερων μεταγραφών φοβάμαι ότι θα μας πλήξει» αναφέρει ο Θανάσης Καραμπίνης, καθώς αρκετοί φοιτητές θα θέλουν να μετακινηθούν σε κεντρικά τμήματα λόγω οικονομικών δυσχερειών των οικογενειών. Βέβαια αυτό θα πλήξει και τα κεντρικά Πανεπιστήμια καθώς οι υποδομές δεν επαρκούν. Αυτό που προκύπτει , σύμφωνα με το νέο Πρύτανη του ΔΠΘ, ο νέος νόμος χρειάζεται βελτίωση και , κυρίως, υποστήριξη της διαβίωσης για το φοιτητή που βρίσκεται στη Θράκη ώστε να μην μετακινηθεί αλλού, εις βάρος και της ποιότητας των σπουδών.
«Θέλω επίσης να δω με βάση τα επίσημα στοιχεία του Πανεπιστημίου, όταν και θα αναλάβω επίσημα, τις υποχρεώσεις που υπάρχουν έτσι ώστε να διοχετευτούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι στην αναβάθμιση όλων των τμημάτων.» καταλήγει στο σχόλιό του ο Πρύτανης του ΔΠΘ

Νίκη Γιώργου Μπατζακίδη στις εκλογές της ΟΕΒΕ Ξάνθης: Με επικράτηση του Γιώργους Μπατζακίδης, όπως αναμενόταν, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης.Στις εκλογές που έγιναν η παράταξη του Γιώργου Μπατζακίδη έλαβε 18 ψήφους των αντιπροσώπων έναντι 12 της παράταξης της Χρυσούλας Γρηγορίου. Εκλέγονται:
Από την παράταξη της πλειοψηφίας,
Γ. Μπατζακίδης με 17 σταυρούς
Μ. Τσιακίρογλου με 15
Δ. Καραπαναγιωτίδης με 15
Γ . Ιωαννίδης με 9
Από την παράταξη της μειοψηφίας
Χ .Γρηγορίου με 10 σταυρούς
Γ. Τσάκαλος με 8
Κ. Φανίφου με 7 (με κλήρωση κατόπιν ισοψηφίας με τον Κ. Τσέκη)
Στη ΓΣΒΕΕ εκλέγονται από την παράταξη Μπατζακίδης οι Καραπαναγιωτίδης και Τσιακίρογλου ενώ από την παράταξη Γρηγορίου η ίδια.

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ‏: Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης προσκαλεί όλα τα μέλη του να παρευρεθούν στην πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 6 Σεπτεμβρίου. Για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων θα υπάρχει λεωφορείο από την Ξάνθη. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. ΣΑΜΑΚΩΒΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6984639243 και ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 6976158744.

Ψήφισμα του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης για την Ελισάβετ Παπαδοπούλου: Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης εξέδωσε το ακόλουθο ενδιαφέρον ψήφισμα (παρατίθεται αυτούσιο) για την Ελισάβετ Παπαδοπούλου: Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταδικάζει την άδικη και πολιτικά απαράδεκτη απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου Πελοποννήσου με την οποία επιβάλλεται στη συνάδελφο αιρετό του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Ρίτσος» Ελισάβετ Παπαδοπούλου η ποινή της στέρησης έξι μηνών αποδοχών, γιατί, σύμφωνα με το «κατηγορητήριο», διέπραξε το παράπτωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων και Αιρετή εκπρόσωπο στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας κ. Παπαδοπούλου Ελισάβετ και τονίζουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής της στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών που της επιβλήθηκε.
Ήδη έχει γίνει η άρση της αυτοδίκαιης αργίας της κ. Παπαδοπούλου από το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 13/8/2014 και την Πέμπτη 14/8/2014 κατέθεσε ένσταση επί της υπ. αρ. 5 πράξης/27-5-2014 του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που λειτουργεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση. Όλοι οι εκπαιδευτικοί μια γροθιά απέναντι στη στοχοποίηση της συναδέλφισσας μας Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Το μόνο ''παράπτωμα" της Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι ότι θέλησε να ελέγξει ουσιαστικά τις ενέργειες της Διεύθυνσης Π.Ε Λακωνίας για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της.
Η κατηγορία της ''αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας'', κατηγορία με την οποία διώχθηκε η Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι αόριστη, χωρίς να ορίζεται με συγκεκριμένο τρόπο η αντικειμενική της υπόσταση και προσφέρεται για παντός είδους διώξεις για όσους κρίνονται ως ''ανεπιθύμητοι'' ή ''αντίπαλοι'' της εξουσίας. Είναι όπλο για συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις και καθαρά συνδικαλιστική και πολιτική είναι η δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Δεν στοχεύουν μόνο προσωπικά την ίδια αλλά συνολικά τη συνδικαλιστική δράση και τη μαχόμενη και ζωντανή εκπαίδευση.
Η άδικη δίωξη και η εξοντωτική ποινή που υπέστη η Ελισάβετ Παπαδοπούλου δεν θα μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι, δεν θα περάσει το καθεστώς του φόβου και της εργασιακής τρομοκρατίας. Δεν θα υποχωρήσουμε από την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων ούτε από την πάλη για την πλήρη απαλλαγή της συναδέλφου από κάθε κατηγορία. Αντιστεκόμαστε στο νέο καθεστώς διώξεων και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης, στη βιομηχανία διώξεων που έχουν στήσει στο χώρο της εκπαίδευσης οι μνημονικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και οι εγκάθετες διοικήσεις τους. Με αποφασιστικότητα αντιστεκόμαστε στη νεοφιλελεύθερη - μνημονιακή βαρβαρότητα.
Η καταδίκη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι καταδίκη όλων των εκπαιδευτικών, καταδικάζει τους αγώνες μας για δημόσια δωρεάν παιδεία και δημοκρατία στους χώρους εργασίας.
Δε θα αφήσουμε τους εκπροσώπους μας να φιμώνονται και να ποινικοποιείται η δράση μας. Ζητάμε την απαλλαγή της Ελισάβετ Παπαδοπούλου από κάθε κατηγορία. Την κατάργηση του Ν. 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο) και των Ν. 4111/13 (νόμος Μανιτάκη) και 4057/12. Δημοκρατία και παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΟΡΚΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ.

Οι ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ Ξάνθης: Οι ειδικότητες του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ξάνθης για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2014-2015 (2014Β) είναι οι εξής: 1. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 2. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ 3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 6.ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 
Αιτήσεις μέχρι την Κυριακή. Οι αιτήσεις εγγραφής καταχωρούνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://iek.sch.gr/login από 2/9/2014 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7/9/2014.Η φοίτηση σε κάθε ειδικότητα διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και παρέχεται δωρεάν.Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2541077464 – 65 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δ.Ι.Ε.Κ. http://iek-xanth.xan.sch.gr

Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. και Ο.Γ.Ε. συγκεντρώνουν χρήματα και φάρμακα για τη Γάζα στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης: Χρήματα και φάρμακα για τη Γάζα συγκεντρώνουν με περίπτερο στις Γιορτές Παλιάς Πόλης η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, δίνοντας ένα άλλο χρώμα στις γιορτές και απευθύνοντας το ακόλουθο κάλεσμα στους Ξανθιώτες:
"Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, στη λωρίδα της Γάζας. Αυτοί που οπλίζουν και ενθαρρύνουν τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού πολλά χρόνια τώρα, είναι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, η Ε.Ε. Οι ιμπεριαλιστές είναι αδίστακτοι μπροστά στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων τους στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο, που ανταγωνίζονται για την αρπαγή ή τη μοιρασιά του πλούτου των λαών. Αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Η ελληνική κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με το Ισραήλ, με το κράτος τρομοκράτη των λαών της περιοχής και με τη σημερινή της στάση των ίσων αποστάσεων, εξισώνει το θύτη με το θύμα.
Καλούμε τον Ξανθιώτικο λαό να καταδικάσει τη σφαγή από το Ισραήλ του παλαιστινιακού λαού. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό, μέσω της δράσης που αναπτύσσουμε αυτές τις μέρες στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης με τη συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων", καταλήγει η ανακοίνωση που διανέμεται στο περίπτερο των δύο οργανώσεων.
Σημειώνουμε ότι οι γυναίκες των Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. και Ο.Γ.Ε. παρασκευάζουν επί τόπου ωραιότατα πιροσκί που διατίθενται έναντι φθηνού αντιτίμου, με όλα τα χρήματα να πηγαίνουν στον προαναφερόμενο σκοπό.

Βιβλιοπαρουσίαση την Παρασκευή στο βιβλιοπωλείο Τζελέπη: Τη συγγραφέα Σωτηρία Περβανά και το βιβλίο της «Στην άκρη του νήματος» παρουσιάζουν στην Ξάνθη το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου το βιβλιοπωλείο Τζελέπη και οι εκδόσεις «Κέδρος».Η εκδήλωση θα γίνει στον πεζόδρομο της οδού Ηρώων. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η θεολόγος Έλενα Γκιβάλου.
Η Σωτηρία Περβανά γεννήθηκε στη Μαρώνεια Ροδόπης, σπούδασε προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Εμφανίστηκε στην πεζογραφία πριν από δύο χρόνια με το μυθιστόρημα "Άργησες μόνο μια ζωή".

Σε γιορτινούς ρυθμούς η Παλιά Πόλη της Ξάνθης: Έως τις 7 Σεπτεμβρίου που διαρκούν οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης σε διάφορα σημεία του παραδοσιακού οικισμού της παλιάς πόλης θα φιλοξενουνται, για μία εβδομάδα, συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών και τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων σχημάτων, βραδιές λαογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, αφιερώματα στην ιστορία της Ξάνθης αλλά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & ο Πάνος Μουζουράκης την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 στις γιορτές παλιάς πόλης της Ξάνθης, πλατεία Μητροπόλεως, ώρα έναρξης 20.30

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54