Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


Στην Αθήνα για την ΚΥΑ ο δήμαρχος Πύργου

Στην Αθήνα σήμερα ο δήμαρχος Πύργου προκειμένου να πάρει αυτοπροσώπως την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος κ.κ. Μιχελάκη και Μανιάτη, που ενεργοποιεί τη  συμφωνία που έχει γίνει με την διοίκηση της ΕΣΔΝΑ για τη μεταφορά 2.500 τόνων σκουπιδιών από τον Πύργο και την Αρχ. Ολυμπία στον ΧΥΤΑ της Φυλής.  Στο μεταξύ τα σκουπίδια εξακολουθούν να σχηματίζουν βουνά στα περισσότερα σημεία της πόλης, όπου εκτός απροόπτου σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή στον Πύργο. Παράλληλα, η δημοτική αρχή συνεχίζει την αναζήτηση χώρου για τη διάθεση των απορριμμάτων για το οποίο όμως πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι έχει εξευρεθεί και σύντομα θα ανακοινωθεί.

Νέες κινητοποιήσεις από τους μαθητές 3ου ΕΠΑΛ Πύργου

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, διεκδικώντας την πρόσληψη καθηγητών ειδικότητας. Οι μαθητές, από τον Οκτώβρη αγωνίζονται διοργανώνοντας συλλαλητήρια και παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, και οι διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που ελάμβαναν, τέσσερις μήνες μετά, παραμένουν χωρίς αντίκρισμα. Πλέον οι μαθητές, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να στελεχωθεί το σχολείο τους με τους απαιτούμενους καθηγητές.

 
Προνοιακά επιδόματα

Αρχίζει σήμερα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους δικαιούχους του δήμου Πύργου, καθώς όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Μποσμής ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και τα χρήματα βρίσκονται στα ταμεία του δήμου.

 
Έκτακτη Γενική Συνέλευση δασκάλων


Εκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα  ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, με θέμα την καταγραφή των  θέσεων και  απόψεων των μελών  για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καθώς και οι δράσεις που θα αναληφθούν.  Στην ίδια συνεδρίαση , που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, θα συζητηθούν και άλλα θέματα όπως η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, το πρόβλημα των σκουπιδιών και οι πλειστηριασμοί.

ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ αγροτών-συνεταιριστών και  διοίκησης της ΕΑΣ Ηλείας –Ολυμπίας, με αφορμή την απόφαση μετατροπής της Ένωσης σε  Εταιρική Σύμπραξη. Χθες στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν τα μέλη της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, τονίστηκε ότι ο Συνεταιρισμός θα καταθέσει φάκελο στον εισαγγελέα, για όλα όσα συνδέονται με τον αδιαφανή –όπως τον αποκάλεσαν-  τρόπο λειτουργίας της ΕΑΣ και την λήψη των αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις, ενώ το ίδιο θα πράξει ο αντιπρόσωπός του συνεταιρισμού στην ΕΑΣ  Μιχ. Πλαστουργός, καθώς ουδέποτε ενημερώθηκε ή κλήθηκε να συμμετάσχει σ’ αυτές.  

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στον χώρο της Υγείας Λόγω της απεργίας νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, η απεργία γίνεται για να προασπιστεί ό,τι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς και για τη διεκδίκηση ενός καθολικού και ολοκληρωμένου αποκλειστικά Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποφάσισαν παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου

«95 χρόνια ΚΚΕ»

Εκδήλωση με θέμα «95 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ», διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Πύργου και κεντρικός ομιλητής θα είναι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ κ. Νίκος Καραθανασόπουλος. Επιπλέον, στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας και θα υπάρξει μουσικό αφιέρωμα.


Εκδήλωση για το ασφαλιστικό στην Αμαλιάδα

«Εξελίξεις σε ασφάλιση – συνταξιοδότηση» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας σήμερα το απόγευμα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών Θωμάς Κακαβάς.

 
Τροχαίο με υλικές ζημιές στη Φιλοθέη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στα φανάρια της Αγίας Φιλοθέης στον Πύργο με μόνο υλικές ζημιές. Διερχόμενο όχημα κατευθυνόμενο από Πύργο προς την Ε.Ο. Πύργου – Πατρών για άγνωστη αιτία παρεξέκλινε της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με σταθμευμένο στο απέναντι φανάρι όχημα και στην συνέχεια να προσκρούσει σε Ι.Χ. που ακολουθούσε.


Εκδήλωση για γλωσσικές διαταραχές

Εκδήλωση – συζήτηση για τις γλωσσικές και μαθησιακές διαταραχές διοργανώνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο χώρο του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δεξαμενής σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

 
Καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα στα Δυτικά.. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι ισχυροί 6 μποφόρ, θερμοκρασία, το μεσημέρι στους 11-12 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά,  5 με 6στα ημιορεινά - ορεινά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54