Eιδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Δοξολογία για την 1η του έτους

Με κάθε επισημότητα και παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας των τοπικών φορέων, αλλά και πλήθους κόσμου, τελέστηκε χθες Πρωτοχρονιά, η πρώτη επίσημη δοξολογία του έτους στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού.

 
Η πίτα των απολυμένων της ΕΡΑ Πύργου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν χθες οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πύργου, ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος και ευελπιστώντας σε δικαίωση του αγώνα τους μέσα στο 2014.

 
Νέο πλήγμα δέχεται η Ολυμπιακή Φλόγα


Θέμα Ολυμπιακής Φλόγας, τίθεται από τη ΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΔΟΕ για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος προσανατολίζεται να μην ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία το καλοκαίρι για τους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας που θα γίνουν στην πόλη  Nanjing της Κίνας. Όπως έγινε και το 2010 στους αντίστοιχους αγώνες της Σιγκαπούρης η Ολυμπιακή φλόγα είναι προγραμματισμένη να ανάψει στην κοιτίδα του Ολυμπισμού την Αρχαία Ολυμπία στις αρχές του καλοκαιριού ώστε να ταξιδέψει στην Κίνα και να φωτίσει τους  αγώνες αυτούς.
Ωστόσο, λίγες μέρες πριν την έλευση του 2014 επιστολή που έφτασε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ήρθε να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς η ΔΟΕ ενημέρωνε την Ελλάδα ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η Τελετή Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Αγώνες Νεότητας, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των Κινέζων διοργανωτών. Από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μια παρόμοια τελετή στην  Κίνα  με μια φλόγα που βέβαια δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνη της Αρχαίας Ολυμπίας .


Στα Κονιδέϊκα ο Δήμαρχος Ήλιδας

Στα Κονιδέϊκα βρέθηκε την πρωτοχρονιά ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης για να επιθεωρήσει της εξέλιξη των έργων ανάπλασης και κατασκευής του δεματοποιητή.

O Δήμαρχος Ήλιδας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Βαγγέλη Χριστοφόρου, Δημήτρη Παναγιωτάρα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πέτρο Παπαδάτο και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργο Νικολόπουλο βρέθηκαν στο χώρο των Κονιδέϊκων όπου εκτελούνται παράλληλα το έργο ανάπλασης της χωματερής και η κατασκευή του δεματοποιητή των δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας - Κυλλήνης.
Κατά την επιθεώρηση εκφράστηκε η ικανοποίηση για την πρόοδο των έργων αφού σε λιγότερο από 90 ημέρες ο δεματοποιητής θα πιάσει δουλειά και από την άλλη τα Κονιδέικα μετατρέπονται από εστία μόλυνσης σε πάρκο.

 
Κλειστά καταστήματα

Κλειστά παραμένουν σήμερα στο Νομό μας τα εμπορικά καταστήματα, καθώς ήταν ανοιχτά στις 22 Δεκεμβρίου 2013.


Ανοιχτές Δ.Ο.Υ, αλλά με το σύστημα να έχει «πέσει»

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα και αύριο οι εφορίες, οι οποίες θα πραγματοποιούν έκτακτες συναλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, δόθηκε παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω της πολύ αυξημένης προσέλευσης των πολιτών, μέχρι στις 31 Δεκεμβρίου οπότε έληγε η προθεσμία.
Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι η παράταση ισχύει μόνο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, και όχι για κατάθεση πινακίδων. Στο μεταξύ, έγινε γνωστό,  ότι κατέρρευσε το ΤΑΧΙΣ, ενώ οι υπεύθυνοι του τμήματος Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσαν ότι αναμένεται να τεθεί ξανά σε λειτουργία μετά τις 12 το μεσημέρι.


«Μετακομίζει» η λαϊκή από το Οινοποιείο Πύργου

Αλλάζει χώρο η λαϊκή αγορά που διεξάγονταν στην περιοχή του Οινοποιείου στον Πύργο καθώς ξεκίνησαν έργα ανάπλασης στην περιοχή. Με απόφαση του Δήμου, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και μικροπωλητές μεταφέρονται σε άλλο κεντρικό σημείο της πόλης, λίγα στενά πιο πάνω.

 
Καιρός

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια προβλέπονται για σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία το μεσημέρι στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54