Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Κατάβαση με κανό του ποταμού Νέστου από Άτομα με Αναπηρία
 
Μια συναρπαστική διαδρομή 10 χιλιομέτρων στα νερά του ποταμού Νέστου είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν αθλητές με αναπηρία, που συμμετείχαν στο «Riverwalk 2013», το οποίο διοργάνωσαν οι Σύλλογοι «Περπατώ» και «Ηρόδικος» της Κομοτηνής.  Πρόκειται για αθλητές από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τις Σέρρες και την Κομοτηνή, οι οποίοι ακολούθησαν το ρου των νερών του Νέστου, απολαμβάνοντας ένα μαγικό άγριο τοπίο, για να βρεθούν στις εκβολές του ποταμού στο Θρακικό Πέλαγος, ακριβώς απέναντι από τη Θάσο. Το έργο των αθλητών με αναπηρία υποστηρίχτηκε από εθελοντές των δύο Συλλόγων, που κατάφεραν να πρωτοπορήσουν πανελλαδικά, βγάζοντας εις πέρας μια τόσο φιλόδοξη πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας. Ο επόμενος στόχος των διοργανωτών είναι η κατάβαση του ποταμού Νέστου να επαναληφθεί και να καθιερωθεί ως θεσμός τα επόμενα χρόνια, με μεγαλύτερου μήκους διαδρομή και με ακόμα περισσότερες συμμετοχές από όλη την ελληνική επικράτεια. Η πρώτη διοργάνωση του «Riverwalk» έγινε με κλειστό αριθμό ατόμων, ώστε να υπάρχει περισσότερο έλεγχος και να έχουν οι διοργανωτές μετρήσιμα αποτελέσματα για την καλύτερη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. Συμμετείχαν άτομα με διαφορετικές αναπηρίες, για να διαπιστώσουν οι υπεύθυνοι πως λειτουργούν σωστά και τι υποστήριξη χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία μέσα στο κανό.


Ανήλικοι ποντικοί


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και μια διάρρηξη καταστήματος, που είχαν διαπραχθεί, προ 2ημέρου, στην Κομοτηνή.  
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες, οι αστυνομικοί, χθες (9-7-2013) το μεσημέρι, εντόπισαν και συνέλαβαν, στην Κομοτηνή, τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 16, 15 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.  Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, την 8-7-2013, αφαίρεσαν δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες και διέρρηξαν κατάστημα της πόλης, αφαιρώντας από το εσωτερικό του 150 Ευρώ, δύο notebook, ένα  φορητό ηλεκτρονική υπολογιστή και είκοσι περίπου κινητά τηλέφωνα.
 Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν οι δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 15χρονου βρέθηκε επίσης μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα της παραπάνω διάρρηξης, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο του. Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα, κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.  
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.  

Ο Δήμος Κομοτηνής συμμετείχε στο φεστιβάλ της Γιάλοβα Τουρκίας. Τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ισμαήλ Λεβέντ και η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κα. Μαρία Μαλαμίδου.  Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι εκπρόσωποι του Δήμου Κομοτηνής συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της Γιάλοβα, κ. Γιάκομπ Κοτσάλ, καθώς και με αντιδημάρχους του δήμου. Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου της Γιάλοβα.  Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ισμαήλ Λεβέντ και η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κα. Μαρία Μαλαμίδου ξεναγήθηκαν στα μουσεία της Γιάλοβα, και κυρίως στο καινούριο μουσείο χαρτιού της πόλης. Ακόμη, παρακολούθησαν όλες τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Ο Δήμος Κομοτηνής εκπροσωπήθηκε στο μουσικό τμήμα του φεστιβάλ με το συγκρότημα του Χρήστου Χατζοπούλου και τη μουσική σχολή «Νότα». Το συγκρότημα ενθουσίασε με την παρουσία του τους θεατές και εισέπραξε τα εύσημα από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ, όσο και από τις αποστολές των υπολοίπων χωρών.

Ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. Σαράντα οκτώ συγκροτήματα από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα  και  από την Αμερική, αντάμωσαν στην Ξάνθη που γέμισε με ήχους της παράδοσης, τραγούδια και χορούς. Η πόλη με τα χίλια χρώματα ομόρφυνε με τις πλούσιες φορεσιές και ζωντάνεψε ακόμη περισσότερο από την νεολαία των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων. Σ αυτό το αντάμωμα οι συμμετέχοντες γνωρίστηκαν  μέσα σ ένα κλίμα γλεντιού, ενώ με τις παράλληλες εκδηλώσεις και τις ξεναγήσεις δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες  να γνωρίσουν τον τόπο μας, να ενημερωθούν, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν. Ικανοποιημένοι δηλώνουν  οι διοργανωτές το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο, το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  Όπως σημειώνουν θα επιδιώξουν ακόμη  μεγαλύτερη συμμετοχή του απόδημου Ελληνισμού, ώστε η Ξάνθη να γίνει ο τόπος συνάντησης των Ελλήνων της διασποράς.

 

Μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ


Η μελέτη «Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή σύνδεσης του εμπορικού λιμένα Καβάλας με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο» θα παρουσιαστεί  την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις10:00 πμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (ισόγειο Διοικητηρίου). Η παρουσίαση θα γίνει από στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ.

Κοινωνικό πρόσωπο


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. θέλοντας να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο συγκέντρωσε χρήματα από τα μέλη του συλλόγου και από διάφορες δράσεις που έχει κάνει  και τα δώρισε στο Σύλλογο Μέριμνας Α.με.Α. Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι» για να βοηθήσει στο μεγάλο εγχείρημα της ανέγερσης του νέου ιδρύματος. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε παρέλαβε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Λιβεριάδου η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της γι’αυτή τη δωρεά. Ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Πάττας όπως και το Δ.Σ. δεσμεύτηκαν ότι θα είναι κοντά στο Σύλλογο και ελπίζουν με αυτή τους την πράξη να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να υπάρξουν κ άλλες αντίστοιχες κινήσεις. Μέχρι τώρα πίσω από κάθε εκδήλωση ή εκδρομή της trelacademy υπάρχει φιλανθρωπικό έργο και φυσικά αυτό θα συνεχιστεί και στις επόμενες δράσεις γιατί εμάς μας αρέσει να περνάμε καλά αλλά συγχρόνως να κάνουμε και άλλους ανθρώπους χαρούμενους.




 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10/07/2013 - 11:45