Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στη Μαραθιά από τους αγρότες


Σε νέα φάση κινητοποιήσεων προχωρούν από σήμερα οι αγρότες και της Ηλείας, με το συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου 1 με 2 το μεσημέρι.
Οι αγρότες της Ηλείας, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται στο μπλόκο της Μαραθιάς διαμαρτυρόμενοι για την υπερφορολόγηση που τους επιβάλλεται, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αγροτών στο δημαρχείο της Ανδραβίδας, ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό γήπεδο Ωλένης. Ταυτόχρονα προετοιμάζονται δράσεις μέσα στην εβδομάδα και στην πόλη του Πύργου.
Οι αγρότες, ζητούν, μεταξύ άλλων, η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά συναδέλφους τους με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.

 
Στα 5,7 Ρίχτερ της Κεφαλονιάς «χόρεψε» και η Ηλεία


Ταρακουνήθηκε και η Ηλεία από την νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 R που σημειώθηκε στις 5:08 πρώτα λεπτά σήμερα το πρωί, στην Κεφαλονιά, προκαλώντας πανικό, μεγάλες ζημιές, αλλά και ελαφρείς τραυματισμούς από πτώση αντικειμένων. Το επίκεντρο βρίσκεται στα 11 χλμ βορειοδυτικά του Ληξουρίου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το εστιακό βάθος είναι στα 5 χλμ. Στις 05:16 ακολούθησε ισχυρότατος μετασεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 
Συγκρότηση παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ηλιδας


Στη συγκρότηση δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο Ήλιδας προχωρά η ριζοσπαστική Αριστερά των κινημάτων και των δημοκρατικών πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Δευτέρα ,  στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στις 7:00 το απόγευμα. Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή πρωτοβουλίας τα μέλη της οποίας καλούν τους δημότες να συμπορευτούν για τη δημιουργία  της Δημοτικής παράταξης,  με ανοιχτές διαδικασίες, για τη διαμόρφωση του προγράμματος και την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.  Σύμφωνα με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής, αλλά και οι υποψήφιοι σύμβουλοι θα έχουν βγει στα μέσα Φεβρουαρίου.
Ο Βασ. Χατζηλάμπρου υποψήφιος στην ΠΔΕ
Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είναι και επίσημα ο υποψήφιος  του ΣΥΡΙΖΑ για την αιρετή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η υποψηφιότητα του Αχαιού Βουλευτή εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία γεγονός που του δίνει ιδιαίτερη δυναμική στην εκλογική μάχη σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

 
Στον Πύργο ο Αλ. Αλαβάνος


Στο νομό μας θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα, ο Αλέκος Αλαβάνος , στο πλαίσιο περιοδειών και ομιλιών που προγραμματίζει το «Σχέδιο Β» σε όλη τη χώρα. Ο κ. Αλαβάνος, στις 7.30 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου ενώ θα ακολουθήσει  ομιλία, για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και την Ευρώπη και θα αναλυθούν οι θέσεις, του πολιτικού σχηματισμού « Σχέδιο Β».

 

Ανεξαρτητοποίηση Κοκκαλιάρη με σκληρή κριτική

Την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη του  περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της παράταξης Νίκη Κοκκαλιάρη δημοσιοποίησε με επιστολή στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η κ. Κοκκαλιάρη ασκεί έντονη  κριτική, κάνοντας λόγο για έλλειψη δημοκρατικού, πραγματικού και υγιούς διαλόγου μέσα στην περιφερειακή παράταξη για σημαντικά ζητήματα και την αρνητική εξέλιξη έργων που αφορούν την Ηλεία όπως Ολυμπία Οδός,  αεροδρόμιο Ανδραβίδας, σιδηρόδρομος  φράγμα Πηνειού κ.ά..


Στην Αγ. Βαρβάρα το πανηγύρι του Αγ. Χαρακάμπους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει τους  πάγκους των μικροπωλητών για το πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη του Πύργου, το οποίο φέτος για πρώτη χρονιά θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας με σκοπό την καλύτερη οργάνωσή του και την εύκολη λειτουργία του.

 
Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου Πύργου

Με σημαντικότερο θέμα, την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Πύργου και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, για την τελική διάθεση στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής, των Αστικών Στερεών Αποβλήτων που παράγονται και συλλέγονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πύργου, συνεδριάζει σήμερα ώρα 6.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.


 Εργασίες αποκατάστασης στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου

Ή τελευταία θεία λειτουργία τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, καθώς για τουλάχιστον δύο χρόνια θα παραμείνει κλειστός, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής του και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2015.

 
Στο εδώλιο οι γονείς που κακοποιούσαν τα παιδιά τους

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου θα βρεθούν αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου δύο γονείς από την Πάτρα που κατηγορούνται για το βιασμό και την ασέλγεια σε βάρος των τριών εκ των τεσσάρων παιδιών τους.



Καιρός

Συννεφιά και τοπικές βροχές περιμένουμε σήμερα στα Δυτικά.. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 14 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί 6-7 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54