Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


Διαλύεται η δημόσια Υγεία

 

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, καθώς το λουκέτο στα πολυιατρεία του ΙΚΑ και στο Νομό μας είναι πλέον γεγονός με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συγκεκριμένα την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας, που αυτομάτως θέτει σε διαθεσιμότητα υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό. Για μια ακόμα φορά την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι που θα παραμείνουν για περισσότερο από έναν μήνα χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, καθώς τα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν αφού αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό. Για διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης κάνουν λόγο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, με βολές εναντίον των παραγόντων της πόλης και των κυβερνητικών βουλευτών ότι δεν στάθηκαν απέναντι σ’ αυτή τη διάλυση.

 
Προς τη Φυλή οδεύουν τα σκουπίδια του Πύργου

 

Το δρόμο για τον ΧΥΤΑ Φυλής παίρνουν τα σκουπίδια του δήμου Πύργου, που άρχισαν ήδη να σωρεύονται στους κάδους, αφού από την προηγούμενη Πέμπτη που έκλεισε η Χάλκοβα μετά τη νέα δικαστική απόφαση δεν έχει γίνει αποκομιδή τους. Ηδη υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής αλλά και τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο μεταφόρτωσης σε κοντέινερ 60 τόνων απορριμμάτων ημερησίως και τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ της Φυλής, ενώ το πλαφόν ανέρχεται στους 2.200 τόνους και το κόστος περίπου 150 ευρώ ο τόνος..

 

 
Ψάχνει δική του λύση για τα σκουπίδια ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας

 


Στα χνάρια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων φαίνεται να οδηγείται ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας, όσον αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του, που έχει να κάνει με την εξεύρεση ιδιόκτητου χώρου που θα τα φιλοξενήσει. Ηδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει για το θέμα κατά πλειοψηφία και  απομένει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την διεξαγωγή δημοπρασίας προσφερόμενων χώρων με τους όρους που θα καταρτίσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Να σημειωθεί ότι στην πρόταση του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά, που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβάνεται και η εγκατάσταση δεματοποιητή, κάτι που σημαίνει ότι η συνεργασία των δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας θα συνεχιστεί με την εγκατάσταση στο μέλλον του δεματοποιητή που χρησιμοποιούν οι δύο δήμοι, στο χώρο που θα επιλεγεί στα όρια του δήμου Αρχ. Ολυμπίας.

 

 
Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Η κάθοδος των μυρίων» αύριο στην Αθήνα

Συνεχίζονται οι συσκέψεις των αγροτών για την προετοιμασία της καθόδου τους στην Αθήνα, αύριο, καθώς εκεί είναι πλέον στραμμένα  όλα τα βλέμματα. Οι αγρότες εκτιμούν ότι «ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει εκεί», μετά από ένα σχεδόν μήνα κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά το αυριανό μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο, οι αγρότες της Ηλείας  που έχουν ανοιχτό μέτωπο με την ασκούμενη  κυβερνητική πολιτική, έχουν προγραμματίσει  από τώρα συνεχείς δράσεις, που θα επιβεβαιώνονται  με συσκέψεις κατά τόπους, και  φτάνουν σε βάθος χρόνου ως και τα τέλη Μαρτίου…

 
Διανομή τροφίμων στην Αμαλιάδα

 

Αρχίζει από αύριο η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους από τον δήμο Ηλιδας και την Δημοτική Κοινοφελή Επιχείρηση. Η διανομή αφορά 420 οικογένειες οι οποίες είχαν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους και είχαν εγκριθεί μέσω του δήμου και της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να προσέρχονται από αύριο κατά αλφαβητική σειρά στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, τις ώρες από 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για την παραλαβή των τροφίμων.

 
Απειλείται το μέλλον του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το  μέλλον του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της Camera Zizanio, θα συζητηθεί σήμερα σε σχετική εκδήλωση που θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας στον Πύργο, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει απειλούν την ίδια την επιβίωσή του. «Η κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα το Φεστιβάλ Ολυμπίας, επιβάλλει τη σύμπραξη όλων των τοπικών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός συμπαγούς μετώπου στήριξης και θεσμοθέτησης του», αναφέρει σε δήλωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Σπύρου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ένα μικρό βίντεο με τις εκδηλώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των στελεχών του Φεστιβάλ και στη συνέχεια το βήμα θα δοθεί στους πολίτες και τους φορείς που θα συμμετέχουν.

 


Εργα βελτίωσης στο οδικό επαρχιακό δίκτυο

 

Έργα βελτίωσης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός της εβδομάδας από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Σε πρώτη φάση θα δημοπρατηθεί το έργο βελτίωσης – αποκατάστασης – διαγράμμισης του οδικού δικτύου στο βόρειο τμήμα του Νομού μας και συγκεκριμένα από τον Αλφειό έως τα όρια της Ηλείας με την Αχαϊα και θα ακολουθήσει η δεύτερη εργολαβία με τις ίδιες παρεμβάσεις στο νότιο τμήμα του Νομού.

 
Κλειστή η είσοδος Αμαλιάδας

 

Κλειστή πιθανότατα έως και το Σάββατο θα παραμείνει η κύρια είσοδος πόλης της Αμαλιάδας, από τον κόμβο Παπακασελά, καθώς ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του τμήματος, στο οποίο έχει ξεκινήσει και η κατασκευή πεζοδρομίων και άλλων υποδομών.

 
Βυθισμένο βρέθηκε το Ι/Φ του Τ. Σιώρη από τη Φιγαλεία

 

Στη θαλάσσια περιοχή του νησιού ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ βρέθηκε βυθισμένο το ιστιοπλοϊκό σκάφος ZIESJOEM με σημαία Ολλανδίας, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν νότια της νήσου, με κυβερνήτη τον Τάσο Σιώρη από τη Φιγαλεία, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται. Το σκάφος εντοπίστηκε στην νότια πλευρά του νησιού σε βάθος περίπου 5 – 11 μέτρων από δύτη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει προσκρούσει με την πλώρη στα βραχώδη του νησιού.

 
Χωρίς τον Κ. Σπίνο οι εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας

Την πρόθεσή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας που θα γίνουν στις 30 Μαρτίου γνωστοποίησε το πρωί της Κυριακής στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ο πρόεδρός του Κώστας Σπίνος, αποχωρώντας από τη διοίκηση μετά από 33 χρόνια
Στη  Γενική Συνέλευση έγινε ο απολογισμός δράσεων του 2013 και ο οικονομικός απολογισμός που εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου των μαθητών, από την κινητή Μονάδα του Συλλόγου Το Χαμόγελο του Παιδιού. Επίσης την Γενική Συνέλευση απασχόλησαν η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ αλλά και το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο.

 
Καιρός

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στα Δυτικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι ασθενείς μέχρι 4 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54