Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


Κλειστά και πάλι τα φαρμακεία

Κλειστά θα είναι και πάλι σήμερα, αλλά και τη Δευτέρα τα φαρμακεία και στην Ηλεία, σύμφωνα με την απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης των φαρμακοποιών να συμβαδίσουν με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για 48ωρο λουκέτο. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους στο φάρμακο, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών φαρμακείων, που επιχειρείται από την κυβέρνηση και την τρόικα, που  θα οδηγήσουν σε λουκέτο όλα τα φαρμακεία.

 
Προετοιμάζεται «λουκέτο» στα σχολεία του δήμου Πύργου

 
«Λουκέτο» στα σχολεία του δήμου Πύργου προσανατολίζεται να βάλει η δημοτική αρχή, σε μια προσπάθεια να πιέσει το υπουργείο Παιδείας να πληρωθούν οι καθαρίστριες που από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Η κατάσταση στα περισσότερα σχολεία του δήμου γίνεται πλέον επικίνδυνη ακόμα και για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών,  καθώς από την περασμένη εβδομάδα, λόγω της απεργίας που ξεκίνησαν οι καθαρίστριες που εργάζονται με σύμβαση, παραμένουν ακαθάριστα. Μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη και δεδομένου ότι όσες προσπάθειες έγιναν για την πληρωμή των καθαριστριών έπεσαν στο κενό,   σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες οι καθαρίστριες με το δήμαρχο Πύργου, στην οποία παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων αλλά και διευθυντές σχολείων του δήμου, συζητήθηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων με απόφαση της δημοτικής αρχής, ως μέσο πίεσης. Κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα και αφού πρώτα εξεταστούν από την πλευρά του δήμου οι νομικές ενέργειες που ενδεχομένως μπορούν να γίνουν με την κατάθεση ακόμα και μηνυτήριας αναφοράς κατά του δημοσίου με το σκεπτικό ότι κινδυνεύει η υγεία των μαθητών.

 
Παραίτηση αντιδημάρχου Πύργου Γιάν. Παναγόπουλου

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου, αλλά και του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Πύργου υπέβαλε χθες εγγράφως ο Γιάννης Παναγόπουλος. Στη γραπτή δήλωση παραίτησή του, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα του απλού πολίτη και η δημοτική μας αρχή δεν μπόρεσε να τις προσφέρει στο βαθμό που έπρεπε». Επισημαίνει ακόμα ότι η δημοτική αρχή δεν δείχνει ικανή να εγγυηθεί αυτές τις αλλαγές, δηλώνοντας παρών στις διαδικασίες δημιουργίας ενός μεγάλου και ενωτικού μετώπου αλλαγής στο δήμο Πύργου.

 
Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Πηνειού για το ξεπούλημα της παραλίας Αρκουδίου


Την αντίθεσή της στο ξεπούλημα της παραλίας Αρκουδίου εκφράζει η Κίνηση Πολιτών Δ¨ημου Πηνειού, όπου σε σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: Η Πολιτική του ξεπουλήματος της Εθνικής περιουσίας δεν μας ξέχασε! Το Δημόσιο ακίνητο 13 στρμ στη παραλία του Αρκουδιού είναι το (πρώτο άραγε;) φιλέτο της περιοχής αυτής που, δια της συνοπτικής διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ, παίρνει το δρόμο να παραχωρηθεί σε ενδιαφερόμενους αγοραστές, παρά να παραχωρηθεί στον Δήμο μας! Καταδικάζουμε κάθετα την πολιτική και πρακτική για μια τέτοια εξέλιξη στο θέμα! Καλούμε το Δ. Πηνειού να δράση φανερά και άμεσα υπερασπιζόμενος την πολιτική του θέματος –όπως την παρέλαβε απ΄το Δήμο Βαρθολομιού- και να απαιτήσει τη παραχώρηση του ακινήτου αυτού στο Δήμο μας αλλά και να δρομολογηθεί έτσι όπως έχει δομηθεί απ΄τη σχετική μελέτη η αξιοποίησης του! Προς όφελος του λαού της περιοχής μας και την προστασία των χαρακτηριστικών της! Δηλώνουμε ότι θα μας βρούν έτοιμους να το διεκδικήσουμε!


 
Ποδηλατοβόλτα στη διαδρομή «Αρχαία Ηλιδα – Αρχαία Ολυμπία»


Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η ποδηλατοβόλτα στη διαδρομή «Αρχαία Ηλιδα – Αρχαία Ολυμπία», από τους Φίλους Ποδηλάτου Ηλιδας και είναι αφιερωμένη στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Η εκκίνηση θα γίνει από το προαύλιο του νέου Μουσείου της Αρχ. Ηλιδας την Κυριακή 13 Απριλίου ώρα 9 το πρωί και θα υπάρχουν δύο διαδρομές: Μία ασφάλτινη με 56 χιλιόμετρα και μία χωμάτινη με 55 χιλιόμετρα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «θα ενώσουμε για μια ακόμα φορά δύο τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας τόπους: Την αρχαία Ηλιδα και την Αρχαία Ολυμπία».

 
Γεν. Συνέλευση υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας

Τακτική Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν την προσεχή Δευτέρα 17 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο του Διοικητηρίου οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με τα εξής θέματα:
1.Έγκριση ισολογισμού και απολογισμού για το περασμένο έτος
2.Προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων οργάνων
3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
4.Καθορισμός πλαισίου δράσης
Στην συνέλευση θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άλκης Ζαβερδινός ο οποίος θα κάνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις..

 
Πυρκαγιά στο Γούμερο

Πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο πριν από τις 6 χθες το απόγευμα στο Γούμερο, κοντά στην περιοχή της Μονής Ασκητή, έκαψε 5 στρέμματα δασική έκταση και ένα στρέμμα αγροτική έκταση. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 8 οχήματα από τις Π.Υ. Πύργου και Ολυμπίας.

 
Καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα στα Δυτικά.  Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 18 με 19oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54