Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

 

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΒΟΛΟΣ  18-3-14
 
Δεδομένη θεωρείται η δημιουργία «δημοκρατικού μετώπου» στο Βόλο
 
Δεδομένη θεωρείται πλέον η δημιουργία του «δημοκρατικού μετώπου» στο Δ. Βόλου, καθώς με αφορμή τις δηλώσεις και τις κατά καιρούς παρουσίες του κ. Αχ. Μπέου, είναι κοινή η αντίδραση των υποψηφίων Σκοτινιώτη, Πατσιαντά και Παπατόλια, με ανοιχτό οποιοδήποτε ίσως άλλο ενδεχόμενο, αλλά διατηρώντας παράλληλα, ο καθένας τις δικές του πολιτικές ή αυτοδιοικητικές απόψεις. 
Σύμφωνα με όσα ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης: Δεν αρκεί να αποδοκιμάζουμε το φαινόμενο (Μπέου) και να κάνουμε ταυτόχρονα ανιστόρητους επικίνδυνους συμψηφισμούς. Αυτό είναι το κύριο, υπάρχουν διαφορές, άλλα πιστεύω εγώ, άλλα ο κ. Πατσιαντάς, άλλα ο κ. Νάνος, όμως νομίζω ότι χωρίς να ακυρώσουμε την ιδιαίτερη, πολιτική, αυτοδιοικητική, ιδεολογική ακόμη άποψη που έχει ο καθένας, δεν μπορούμε να μην αναδείξουμε ως κεντρικό πρόβλημα αυτό που πρεσβεύει ο κ. Μπέος». 
Όπως σημείωσε, «αυτό το εμπόριο ελπίδας που γίνεται, δημιουργεί μια προσδοκία ότι ο καθένας θα μπορεί να τακτοποιήσει το μικροσυμφέρον του σε πλήρη αντίθεση με την έννοια που προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε του συλλογικού συμφέροντος». 
Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μ. Πατσιαντάς, τόνισε ότι «εμείς σαν παράταξη λέμε ότι το δημοκρατικό μέτωπο για το δεύτερο γύρο των εκλογών έχει διαμορφωθεί. Κατά γενική εκτίμηση η παράταξή μας θα είναι στο δεύτερο γύρο. 
Ο κ. Παπατόλιαςέχει τοποθετηθεί, όπως και ο κ. Νάνος και ο κ. Σκοτινιώτης. Μόνο ο κ. Μιτζικός δεν έχει μιλήσει.
Ο κ Παπατόλιας είπε, «εμάς μας ενόχλησε όμως η στάση του κ. Σκοτινιώτη, ο οποίος ενώ μίλησε για μαύρο μέτωπο, πέταξε και κάτι για τον Πατσιαντά. Ο δήμαρχος ανησυχεί μάλλον για τη δική μας πορεία, παρά για τον κ. Μπέο». 
 
Μ. Μιτζικός: «Σεβασμός προς τα ζώα αλλά και προστασία της δημόσιας Υγείας»
 
Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου», υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Μιτζικός. Ο κ. Μιτζικός παρακολούθησε όλα τα θέματα της συνεδρίασης και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα. 
Στην συνέχεια, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή το θέμα της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων: «Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάθεση κτηνιατρικής περίθαλψης των αδέσποτων ζώων, κινείται στην σωστή κατεύθυνση, αν και παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις, αφού δεν προβλέπει την σήμανση των ζώων με το απαραίτητο – και προβλεπόμενο από το Νόμο – μικροτσίπ.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι και αυτό θα είναι ένα ημίμετρο που δεν θα προσφέρει ουσιαστική λύση, αφού τα ζώα αυτά θα αφεθούν ελεύθερα μέσα στην πόλη του Βόλου, που φυσικά δεν αποτελεί το φυσικό τους περιβάλλον.
Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν θα λυθεί. Διαρκώς τα επιθετικά ζώα αυξάνονται, το ίδιο και οι επιθέσεις προς τους ανυποψίαστους πολίτες. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και φαινόμενα λύσσας ή άλλων σοβαρών ασθενειών.
Εκείνο που θα πρέπει να γίνει για την σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι κατ’ αρχάς να το δούμε με τη δέουσα υπευθυνότητα και σε άμεση συνεργασία με τους φιλοζωικούς Συλλόγους και οργανώσεις.
Εμείς τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας μίας δομής που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. 
Η δομή αυτή θα επεμβαίνει άμεσα και θα ανταποκρίνεται σε αναφορές πολιτών για τυχόν επιθετικά ζώα. Θα αναλαμβάνει δε, την άμεση συλλογή αυτών, την ιατρική τους περίθαλψη και εξέταση για ασθένειες, την στείρωση και φυσικά την τοποθέτηση του ειδικού μικροτσίπ, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση και τον αριθμό των αδέσποτων.
Επίσης, θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι ιδιοκτήτες να προβαίνουν στην τοποθέτηση του μικροτσίπ, όπως προβλέπει ο Νόμος. Οσεβασμός προς τα ζώα είναι δεδομένος από όλους, το ίδιο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η προστασία της δημόσιας Υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών».
 
Από την Μακρινίτσα άρχισε τον απολογισμό του δημοτικού έργου της περιόδου 2011-2013 ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτεινιώτης
 
Την Μακρινίτσα επισκέφτηκε χθές ο βράδυ ο  Δήμαρχος Βόλου κ.ΠάνοςΣκοτεινιώτης,με τούς Αντιδημάρχους και ομάδα δημοτικών συμβούλων
Ο Δήμαρχος  με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ιωλκού,Πορταριας,Μακρινίτσας κ Γ.Γκουντέλια,τον Δημοτικό σύμβουλο Γ Κερασιώτη και τον Πρόεδρο του Δημοτικής Ενώτητας Μακρινίτσας κ Δ. Πέτσηπαρουσίασαν τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής και κατόπιν δέχτηκαν ερωτήματα και προτάσεις για το μέλλον του τόπου , καθώς  η Μακρινίτσα αποτελεί για τον Δήμο  Βόλου έναν από τους κυριότερους πόλους έλξεις χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.Επίσης τονίστηκε η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ,καθώς και η προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος που χαρακτηρίζει τόπους σαν την Μακρινίτσα.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων  του Δημάρχου για τον απολογισμό συνεχίζεται σήμερα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγριάς.
 
Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 αύριο το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις της ψήφισης του Σχεδίου Νόμου που αφορά στην κατάργηση δεκάδων Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και με το οποίο η κυβέρνηση προωθεί εκατοντάδες απολύσεις-διαθεσιμότητες και την «αξιολόγηση» που θα αποτελέσει τη μόνιμη δεξαμενή νέων διαθεσιμοτήτων καθώς και ενόψει των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Σχολικοί Φύλακες, Εκπαιδευτικοί, Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών κ.α.) που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο αποφάσισε νέα 48ωρη Πανελλαδική απεργία για αύριο Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.
 
 
Αποχή για Τρίτη εβδομάδα στο λιμάνι
 
Συνεχίζουν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την αποχή από υπερωριακή απασχόληση και εργασία τα Σαββατοκύριακα και Αργίες, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Ι. Πρίγκο, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση ρύθμιση για την εξόφληση των υπερωριών των εργαζομένων στο λιμάνι, που αφορά το διάστημα του 2013, ενώ δρομολογείται και η έγκριση των υπερωριών του τρέχοντος έτους.
Παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει για τη δρομολόγηση της καταβολής των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να απέχουν από κάθε μορφής υπερωριακή απασχόληση, περιμένοντας να δουν πρώτα τα χρήματα και μετά να υπαναχωρήσουν από τη στάση τους.
Το λιμάνι λειτουργεί τις καθημερινές έως τις εννέα κάθε βράδυ. Οι χρήστες του έχουν ενημερωθεί για την αποχή των εργαζομένων από τα υπερωριακά τους καθήκοντα κι έτσι, είτε φροντίζουν για τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων τους με δικά τους συνεργεία είτε προγραμματίζουν έτσι το πρόγραμμά τους ώστε να μην μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και τα πλοία τους «εγκλωβίζονται» με τα αμπάρια φορτωμένα στο λιμάνι.
 
ΔΕΥΑΜΒ: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μπλόκαρε το γάλα των εργαζομένων
 
Το γεγονός ότι ενώ το ΣτΕ δικαίωσε τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ για να δοθεί το ένα λίτρο γάλακτος ανά ημέρα εργασίας, που είχε κοπεί, λόγω μνημονίου την 1η Ιανουαρίου 2012, αλλά την απόφαση μπλοκάρει η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που ακύρωσε την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, με το επιχείρημα ότι οι διοικητικές πράξεις δεν μπορούν να έχουν αναδρομικό χαρακτήρα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων εμπλέκει και τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, αναφέροντας ότι «Πέραν όμως της αναδρομικής χορήγησης, ακόμα μέχρι και σήμερα γάλα δεν χορηγείται. Για το σήμερα, η ασκούμενη πολιτική ενισχύεται από την αβλεψία των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, όπου για μεν το 2013 «ξέχασαν» να εντάξουν και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ στους δικαιούμενους, ενώ για το 2014, ακόμη και μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να υπογράψουν την αντίστοιχη σύμβαση, με τον προμηθευτή, με αποτέλεσμα κατά την απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να μην αποδοθεί ούτε καν το γάλα που αφορά το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου του 2014 μέχρι και την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό το γεγονός, δείχνει με τον πιο απτό τρόπο, τι συνέπειες θα έχει για τον πολίτη, η κατάργηση της ΔΕΥΑΜΒ και η μετατροπή της σε δημοτική υπηρεσία».
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ τονίζουν ότι από τον Νοέμβριο του 2013, είχαν δηλώσει ότι η αναδρομικότητα της παροχής πρέπει να δοθεί σε είδος, ώστε τμήμα αυτής της παροχής να το χορηγήσουν στο κοινωνικό παντοπωλείο «υποβοηθώντας από αυτό που μας στέρησαν, αυτή την δομή, που αφορά σε εργαζόμενους που αποστερήθηκαν, ακόμα και το καθημερινό ψωμί. Από αυτή την άποψη, η ακύρωση της αναδρομικής χορήγησης, προσβάλει ευθέως το σύνολο της κοινωνίας».
Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, να σεβαστεί την απόφαση και να προχωρήσει στην υλοποίησή της, σεβόμενη τη νομιμότητα του ΣτΕ και όχι την απαράδεκτη απόφαση ακύρωσης της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης ζητούν από τους υποψήφιους δημάρχους και ενόψει των Δημοτικών εκλογών, όχι λόγια συμπάθειας και υποσχέσεις (από τα οποία είμαστε χορτάτοι) αλλά καθαρή καταδίκη της πολιτικής που γεννάει αυτά τα φαινόμενα.
Τέλος, ζητούν τη συμπαράσταση, των πολιτών του Βόλου και εκείνων ιδιαίτερα, που η απόρριψη του δικού τους δικαιώματος στο γάλα, στερεί και ένα πιάτο φαγητό, από το δικό τους τραπέζι.
 
Οκτώ συλλήψεις νεαρών για κατοχή χασίς στο Βόλο
 
Οκτώ νεαροί σε ηλικία άνδρες και Έλληνες συνελήφθησαν χθες στο Βόλο και τη γύρω περιοχή, από υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης για προστασία της νεολαίας από τα ναρκωτικά. Σημειώνεται ότι και τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές. 
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), πέντε Έλληνας, δύο 19χρονοι, ένας 21χρονος, ένας 24χρονος και ένας 20χρονος, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατελήφθησαν να κατέχουν μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με κάνναβη, βάρους 4,88 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι, βάρους 1,13 γραμμαρίων. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Επίσης συνελήφθη χθες το βράδυ στο Φυτόκο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 25χρονος Έλληνας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να κατέχει μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε μείγμα καπνού και κάνναβης, βάρους 0,58 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Τέλος, συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο ημεδαποί, ένας 26χρονος και μία 34χρονη, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, βάρους 13,47 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
Αφιέρωμα συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του A. Τάσσου
 
Το Σάββατο 29 Μαρτίου με παρεμβάσεις χαρακτών – ζωγράφων 
Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη γέννηση του A. Τάσσου (1914-1985), ο δήμος Βόλου διοργανώνει αφιέρωμα με τη συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ-ΔηΠεΘε και της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Τάσσος Α., προς τιμήν του μεγάλου χαράκτη και δημιουργού, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:30 π.μ., στο Δημαρχείο Βόλου.
Το τιμητικό αφιέρωμα περιλαμβάνει «Επιστημονική Συνάντηση» στις 10:30 π.μ. με προσφώνηση του Πάνου Σκοτινιώτη, Δημάρχου Βόλου, ομιλία της Ειρήνης Οράτη, ιστορικού τέχνης, με θέμα «Ένα μοναδικό εικαστικό σύνολο του Α. Τάσσου για το Δημαρχείο Βόλου».
Για το έργο και τη ζωή του Α. Τάσσου θα κάνουν παρεμβάσεις οι χαράκτες – ζωγράφοι, οι οποίοι μετά το θάνατο του Α. Τάσσου ολοκλήρωσαν την χαρακτική επιφάνεια του Δημαρχείου: Τάκης Κατσουλίδης, Mαίρη Σχοινά, Μαριάννα Ξενάκη, Γιάννης Γουρζής. Συντονίζει η Μαρία Σπανού. 
Παράλληλα, έκθεση χαρακτικών έργων – αφιέρωμα στη μαυρόασπρη ξυλογραφία
1:00 μ.μ., Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (2oς όροφος). 
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ρένα Αννούση, Δανιήλ Γουναρίδης, Γιάννης Γουρζής, Παναγιώτης Γράββαλος, Ίρις Δρακούλη, Μανώλης Εμμανουηλίδης, Τάκης Κατσουλίδης, Μαριάννα Ξενάκη, Ελένη Οικονομίδου, Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Νότα Σιοτρόπου, Μαίρη Σχοινά, Τάσσος (Αλεβίζος), Ρένα Τσολάκη. Eπιμέλεια Έκθεσης: XρύσαΔραντάκη
 
«Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου»
 
Σεμινάριο του Πλ. Ριβέλλη και προβολή ταινίας στο Μουσείο Τσαλαπάτα
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Δίκτυο των Μουσείων του σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου». 
Ο Πλάτων Ριβέλλης παρουσιάζει το έργο μεγάλων φωτογράφων και σκηνοθετών εστιάζοντας στον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της τέχνης τους. Ένα συγκεκριμένο θέμα – ξεχωριστό ανά σεμινάριο και μουσείο – λειτουργεί κάθε φορά ως αφορμή. 
Στη διάρκεια κάθε σεμιναρίου προβάλλεται μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και κινηματογραφικών αποσπασμάτων. Απώτερος στόχος των σεμιναρίων είναι η εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική γλώσσα της εικόνας – κινούμενης ή μη-, η διάδοση και η κυριαρχία της οποίας χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή.
Το τρίτο σεμινάριο (Οι εγγραφές για το σεμινάριο έχουν ολοκληρωθεί) , το οποίο διαρκεί συνολικά δώδεκα ώρες, έχει ως θέμα την «Οικογένεια». Θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο, στις 22 – 23 Μαρτίου 2014 (Σάββατο: 14:00-20:00, Κυριακή 10:00-13:00 & 14:00-17:00) και η συμμετοχή είναι δωρεάν. 
Με αφορμή το θέμα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, το Σάββατο 22 Μαρτίου (στις 20:30), την κλασική αμερικανική κωμωδία «Δεν θα τα πάρεις μαζί σου» (1938 – 121’) του Φρανκ Κάπρα, που έχει τιμηθεί με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα. Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη. Τηλ.: 24210 29844.
 
Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Βόλο
 
Στο πλαίσιο των περιφερειακών εκδηλώσεων του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης «Εικόνες του 21ου Αιώνα», το Ciné Μεσόγειος (Δήμος Βόλου/ ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ) επιλέγει και προβάλλει 15 από τα καλύτερα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ της φετινής διοργάνωσης.
Οι προβολές θα γίνουν με είσοδο ελεύθερη για το κοινό το τριήμερo Τετάρτη 2, Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στο ιστορικό δημοτικό κινηματοθέατρο Αχίλλειον (αίθουσα Νίκος Κολοβός).
Ο Δήμος Βόλου για πέμπτη συνεχή χρονιά συμμετέχει και φέτος στο Περιφερειακό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ετσι στο ιστορικό δημοτικό κινηματοθέατρο Αχίλλειον καθιερώνεται ένας ακόμη τοπικός κινηματογραφικός θεσμός, με έμφαση στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας.
Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ συνθέτουν ένα γοητευτικό μωσαϊκό της ανθρώπινης πραγματικότητας. Επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, διαδρομές στην Ιστορία και τη μνήμη, ματιές με τοπικές και οικουμενικές διαστάσεις, αλλά και πορτρέτα ξεχωριστών ανθρώπων, είναι μερικές από τις βασικές θεματικές ενότητες του Φεστιβάλ.
OΑπόστολοςΦοινικόπουλος, δικηγόρος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Βόλου, υπεύθυνος προγράμματος Ciné Μεσόγειος, διατυπώνει θερμές ευχαριστίες «στον Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Δημήτρη Εϊπίδη, καθώς και τους συνεργάτες του κ. Νότη Φόρσο και κ. Αργυρώ Μεσημέρη για την άψογη συνεργασία».
Την Τετάρτη 2 Απριλίου θα προβληθούν : 18:00 - 18:12 «Θηλειά» του Βασίλη Λουλέ, 18:15 - 19:00 «Θερινά σινεμά στην Αθήνα» της Μαγδαληνής Ρεμούνδου,
19:05 - 19:15 « Unplugged» του ΤζώρτζηΓρηγοράκη, 19:20 - 20:10 «10.000 νύχτες» του Κώστα Ανέστη, 20:15 - 21:46 «Στοργή στο λαό» του Βασίλη Δούβλη, 21:50 - 22:19 «Mythogenesis» του Νίκου Πανουτσόπουλο, 22:25 – 23:05 «Στο φαρμακείο» της Μύρνας Τσάπα.
Την Πέμπτη 3 Απριλίου θα προβληθούν : 18:00 - 19:52 «Καλάβρυτα – Άνθρωποι και Σκιές» του Ηλία Γιαννακάκη, 20:00 - 21:22 «Pilgrimage: προσκύνημα στην εικόνα» των PeterWintonick, MiraBurt-Wintonick (Καναδάς), 21:30 – 23:07 «LostintheBewilderness» της Αλεξάνδρας Αντονυ.
Την Παρασκευή 4 Απριλίου θα προβληθούν : 18:00 - 18:28 «Κρίτων ο ακροβάτης» του Γρηγόρη Βαρδαρινού, 18:35 - 20:00 «Ακριβέ μας Νίκο» του Αλέξη Κλεάνθους, 20:10 - 20:39 «TheredBank. JamesJoyce: Τα τετράδιά του, των ελληνικών» της Βουβούλας Σκούρα, 20:45 - 21:04 «Το κενό: Η μουσική περίπτωση της Κατερίνας Πετράκου» του Δημήτρη Παπούλια, 21:16 - 23:00 «Να είσαι και να έχεις» του NicolasPhilibert (Γαλλία).
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18/03/2014 - 11:33