Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου 18/3/2014
 
 
Πρεμιέρα με προβλήματα για το ΠΕΔΥ
 
Με προβλήματα και σημαντικές ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων αναμένεται η επαναλειτουργία των πολυιατρείων του ΠΕΔΥ και στην Ηλεία, την Πέμπτη 20 Μαρτίου, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού έχει ήδη απορροφηθεί και ενταχθεί στον νέο φορέα, ενώ από τους 44 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μόλις 9 θα συνεχίσουν στο ΠΕΔΥ. Παράλληλα, στο τέλος του μήνα λήγουν και οι συμβάσεις των 24 συνολικά ιδιωτών συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Νομό μας και παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να τις παρατείνει, σε κάτι τέτοιο φαίνεται να μην συμφωνούν οι γιατροί που επιδιώκουν διαπραγμάτευση και νέες συμβάσεις με άλλους όρους.
 
Συνεχίζεται το αδιέξοδο με τις καθαρίστριες
 
Συνεχίζεται το αδιέξοδο με τις καθαρίστριες των σχολείων του δήμου Πύργου που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες. Χθες σε νέα συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο, τους συνέστησε να κάνουν υπομονή για λίγες ακόμα ημέρες, μέχρι να εκπνεύσει η 10ήμερη προθεσμία που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το υπουργείο για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Αν και μέχρι τότε δεν λάβουν τα χρήματά τους θα υπάρξει νέα συνάντηση για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε πως η δημοτική αρχή δεν έχει διαθέσιμο ποσό για να προχωρήσει σε πληρωμή τους, ενώ επεσήμανε πως για τις καθαρίστριες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα τις στηρίξει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Υπενθυμίζεται ότι την περ. εβδομάδα η δημοτική αρχή συζήτησε το ενδεχόμενο να κλείσει τα σχολεία ως μέτρο πίεσης προς το υπουργείο, αποδείχθηκε όμως ότι τούτο δεν είναι εφικτό, καθώς στις σχολικές μονάδες εργάζονται καθαρίστριες που έχουν προσληφθεί από την αρχή του έτους με 5μηνη σύμβαση.
 
 
Δημ. Μπαξεβανάκης ο επικρατέστερος για αντιπεριφερειάρχης
 
Στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες για τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», μετά τη χθεσινοβραδινή μαραθώνια σύσκεψη στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ηλείας είναι ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί από τα κεντρικά όργανα του κόμματος έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
 
 
Ψηφίζουν οι έμποροι του Πύργου
 
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και αύριο οι έμποροι του Πύργου για την ανάδειξη νέων οργάνων στον Εμπορικό Σύλλογο. Τρεις συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των 243 μελών του Συλλόγου, ενώ ο νυν πρόεδρος Θάνος Σκορδαλής δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Οι τρεις συνδυασμοί που παίρνουν μέρος στις εκλογές είναι: «Ολοι μαζί – Σύμπραξη Ανάπτυξης – Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Γιώργο Ανδριόλα, «Αλλαγή τώρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο και «Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Σάκη Σκουτέρη. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 3.30 το απόγευμα, και θα ολοκληρωθεί αύριο.
 
Ο Αγρ. Συνεταιρισμός Πύργου διεκδικεί μέρισμα από την ΕΑΣ
 
Η λειτουργία γραφείων του Αγροτικού Συνεταιρισμού στον Πύργο, οι νέες του δραστηριότητες, αλλά, κυρίως, η διεκδίκηση του μερίσματος που κατείχε ως μέλος της πρώην ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος και τα μέλη της νέας διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου. Αναφερόμενος στην περιουσία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πύργου Μιχ. Πλαστουργός, είπε ότι εκτιμήσεις πριν λίγα χρόνια την ανέβαζαν στα 30 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι σκόπιμα πρόσφατα αποτιμήθηκε από την διοίκησή της στα 10 εκατ. ευρώ για να απαξιωθεί παντελώς. «Αυτή η περιουσία που ουδέποτε έχει αποτιμηθεί στην πραγματική της αξία, ανήκει στους συνεταιρισμένους αγρότες και δεν είχε φανταστεί κανείς πως θα κατέληγε με τον τρόπο που λειτούργησε η διοίκηση της ΕΑΣ σε εταιρείες και τράπεζες» επεσήμανε ο κ. Πλαστουργός.
 
 
 
Προς εκλογές ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε. Ηλείας
 
Στις 31 Μαρτίου θα προσέλθουν στις κάλπες τα μέλη του Συλλόγου εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Αυτό αποφασίστηκε χθες στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό του Διοικητηρίου παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Περιφερειακών υπαλλήλων Ελλάδας Αλκη Ζαβερδινού και του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γιώργου Κυριακόπουλου. Τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, που ψηφίστηκαν ομόφωνα,  έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος Χαράλαμπος Μικέλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της θητείας του.
 
 
 
Σε κρίσιμη κατάσταση 68χρονη μετά από τροχαίο
 
Μετά από τροχαίο σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μια 68χρονη γυναίκα. Η γυναίκα, μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων χθες το πρωί στην οδό Παπαφλέσσα κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Πύργου και αν και κατ’ αρχήν δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιος τραυματισμός, μέσα σε λίγη ώρα η κατάστασή της επιδεινώθηκε,  και μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο του Ρίου.
 
 
 
Καιρός
 
Ηλιοφάνεια σήμερα στα Δυτικά.  Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 21 με 22oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18/03/2014 - 11:15