Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου 20-3- 2014
 
 
Δυναμική πορεία κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας
 
Μαζική συγκέντρωση και δυναμική πορεία στους δρόμους του Πύργου πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απολύσεις, το καθεστώς διαθεσιμότητας και τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ  Ηλείας Γιάν. Γιαννόπουλος, «ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες είναι ένας διαρκής αγώνας, δεν σταματά εδώ, θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν νέοι διαθέσιμοι, όσο υπάρχουν απειλές για απολύσεις, όσο υπάρχουν ζητήματα ειδικά για την εκπαίδευση που μειώνουν τη δυνατότητα της ελληνικής οικογένειας να έχει το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία». Η απεργία της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, αλλά και γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν και σήμερα με προσωπικό ασφαλείας, ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ οι εκπαιδευτικοί που πλήττονται από την εφαρμογή της διαθεσιμότητας και κινδυνεύουν να απολυθούν μετά από λίγες ημέρες, συνεχίζουν τον αγώνα τους με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, και αύριο Παρασκευή, όπου θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
 
ΠΑΜΕ: «Ένα δρόμο έχουμε: τον αγώνα»
 
Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις κατέβασε στο δρόμο για μια ακόμα φορά τα μέλη του ΠΑΜΕ Ηλείας που διοργάνωσαν συλλαλητήριο χθες το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο, και έδωσαν το «παρών» δεκάδες εργαζόμενοι, ζητώντας την απόσυρσή του. Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές «έχουμε χίλιους δυο λόγους να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση – πλουτοκρατία – Ευρωπαϊκή Ενωση. Εχουμε χίλιους λόγους να παλέψουμε για να σταματήσουμε τις απολύσεις, τη λεγόμενη αξιολόγηση, το «νέο σχολείο», το σχολείο της Ε.Ε. και της επιχειρηματικότητας που στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά, που λεηλατεί το γονιό, που ρημάζει τη συνείδηση και το βιοτικό επίπεδο του δασκάλου. Σήμερα δεν μπορεί κανείς σε αυτό τον πόλεμο να γυρίσει την πλάτη, να πει ότι δεν τον αφορά, να κρυφτεί και να γλιτώσει. Τέτοιος δρόμος διαφυγής δεν υπάρχει για κανέναν. Ένα δρόμο έχουμε: τον αγώνα».
 
 
Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Πρώτη η παράταξη του Γ. Ανδριόλα
 
Η παράταξη του Γιώργου Ανδριόλα «Όλοι μαζί - Συμφωνία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», ήλθε πρώτη στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου που πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές, ενώ πρώτος υποψήφιος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Ανδριόλας με 92 ψήφους. Η  παράταξη του Γιώργου Ανδριόλα «Όλοι μαζί - Συμφωνία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» έλαβε  115 ψήφους και καταλαμβάνει πέντε έδρες στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου. Η παράταξη του Σάκη Σκουτέρη  «Νέα Εποχή Εμπόρων» έλαβε 76 ψήφους και τρεις έδρες και η παράταξη του Γιώργου Αναγνωστόπουλου «Αλλαγή Τώρα» , έλαβε 28 ψήφους και μια έδρα.  Κατά την εκλογική διαδικασία, ψήφισαν 223 μέλη και η συμμετοχή θεωρήθηκε άκρως ικανοποιητική αφού τα εγγεγραμμένα μέλη ήταν 248,  ενώ στην  καταμέτρηση βρέθηκαν 4 άκυρα ψηφοδέλτια και 1 λευκό.
 
 
Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα απορρίμματα
 
Εκδήλωση με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων διοργανώνει μεθαύριο Σάββατο 22 Μαρτίου η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ. Ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήμαρχοι Πύργου και Ηλιδας Χρήστος Γιάνναρος και Αγγελος Κολόσακας αντίστοιχα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κούβελου στον Πύργο στις 7.30 το απόγευμα.
 
 
Ανοιχτή Συμπολιτεία: Νέα εμπλοκή για τον υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου
 
Κάλπες με εντάσεις και απρόοπτα στήθηκαν χθές το βράδυ της Ανοιχτής Συμπολιτείας για το δήμο του Πύργου, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ενδεικτικό είναι ότι από τις δύο υποψηφιότητες,  των Μιχάλη Μανιάτη και Βασίλη Τσάμη, υπερψηφίστηκε ο Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του. Το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε νέα εμπλοκή και αποφασίστηκε η επιλογή του επικεφαλής να παραπεμφθεί σε νέα συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο, όπου είναι πιθανόν να επαναληφθεί  η εκλογική διαδικασία.
 
 
Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Γιάν. Ζαφειρόπουλος
 
Την απόφασή του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, γνωστοποίησε χθες με συνέντευξη Τύπου ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάν. Ζαφειρόπουλος. Στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων έκανε σκληρή κριτική στον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, αποδίδοντάς του ευθύνες για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται μεταξύ των δύο φτωχότερων της χώρας, ενώ άσκησε κριτική  και στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι η συμφωνία ήταν να μην δοθεί στήριξη σε κανέναν υποψήφιο, κάτι που αθετήθηκε στη συνέχεια.
 
 
Πρόσωπο με πρόσωπο με τον διαρρήκτη
 
Πρόσωπο με πρόσωπο ήλθαν διαρρήκτης και θύμα στην είσοδο της πολυκατοικίας που ο πρώτος είχε «ρημάξει» το διαμέρισμα του δεύτερου. Το σακίδιο που είχε στην πλάτη ο διαρρήκτης, έκανε το θύμα να τον κυνηγήσει, αφού επρόκειτο για το δικό του το οποίο βρισκόταν στο σπίτι του.
Ο διαρρήκτης, είχε μπει στην πολυκατοικία περίπου στις 9 το πρωί, πατώντας τα κουδούνια στην είσοδο της πολυκατοικίας και λέγοντας πως μοιράζει φυλλάδια. Ανέβηκε στον 3ο όροφο και κατάφερε να παραβιάσει την πόρτα ενός εκ των διαμερισμάτων. Μπήκε, έψαξε, βρήκε και πήρε ένα σακίδιο ώμου, στο οποίο έβαλε μέσα χρήματα, κοσμήματα και ένα λάπτοπ. 
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κάλεσε την Αστυνομία και άμεσα άνδρες της Ασφάλειας ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη.
 
 
Καιρός
 
Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα στα Δυτικά.  Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 25oC, πιθανόν τοπικά 26οC. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι ασθενείς.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/03/2014 - 11:25