Ειδήσεις από ΕΡΑ Κομοτηνής

ΕΡΑ Κομοτηνής: Απολύονται οι εργαζόμενοι των εργοστασίων Σέλμαν και Χατζηλουκάς στη Ροδόπη;

Εκατόν εικοσιπέντε εργαζόμενοι του εργοστασίου της Σέλμαν και άλλοι 30 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο του ιδίου ομίλου Χατζηλουκάς στη Ροδόπη, κινδυνεύουν να απολυθούν.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν κάνει αίτηση να υπαχθούν στο 99ο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα και πιέζουν τις Τράπεζες (Εθνική και Πειραιώς) για χρηματοδότηση,  απειλώντας ότι θα απολύσουν τους εργαζόμενους.
Ήδη  τρέχουν χρέη ύψους 240 εκ ευρώ, ενώ  τα εργοστάσια έχουν σταματήσει εδώ και 20 μέρες να παράγουν, προωθώντας τους πελάτες τους σε άλλα εργοστάσια ξυλείας,είναι χωρίς ρεύμα και Φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής, του γραμματέα του σωματείου εργαζομένων της Σέλμαν, Γιώργου Χατζηαθανασίου, ζητούν από τις Τράπεζες να γίνει μεν η χρηματοδότηση, αλλά χωρίς τον επικεφαλής του ομίλου κ. Αδαμόπουλο, αλλά με την παρουσία Επιτρόπου που θα ορισθεί.
«Άλλες 125 οικογένειες θα προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων στη Ροδόπη, που κάποτε περηφανευόταν για τα 100 εργοστάσια που λειτουργούσαν στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Δυστυχώς ακόμα και τώρα όπως γινόταν και παλιά, χωρίς έλεγχο από την Πολιτεία, κάποιοι απομυζούν τις επιδοτήσεις και φεύγουν αδιαφορώντας για τις οικογένειες των ανέργων που αφήνουν και μάλιστα σχεδόν με τις ευλογίες της εκάστοτε πολιτείας, αφού δεν τους επιβάλλονται κυρώσεις», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χατζηαθανασίου.

ΕΡΑ Κομοτηνής: Λουκέτο στους τρεις από τους τέσσερις Δήμους της Ροδόπης


Συνεχίζεται για Τρίτη μέρα το Λουκέτο-πλην κοινωνικών δομών και καθαριότητας- στους τρεις από τους τέσσερις  Δήμους στη Ροδόπη, με εξαίρεση το Δήμο Ιάσμου.
Οι εργαζόμενοι χθες συμμετείχαν στην γενική απεργία που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ μετά πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχιακό κατάστημα της Κομοτηνής.
Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Γιώργος Ιωαννίδης, κάλεσε τους πολίτες να πλαισιώνουν τις διαμαρτυρίες και να μην περιμένουν να «πέσει η φωτιά στο σπίτι τους για να ξεσηκωθούν».


ΕΡΑ Κομοτηνής: «Τελευταίο όνειρο» από την  Κομοτηναία  συγγραφέα, Σοφία Μπιζιρτζόγλου Γαλανάκη

«Το τελευταίο όνειρο» είναι το δεύτερο βιβλίο της Κομοτηναίας συγγραφέως, Σοφίας Μπιζιρτζόγλου Γαλανάκη, από τις εκδόσεις Σπανίδη.
Πρόκειται για αληθινή ιστορία μιας γυναίκας, η οποία ανακαλύπτει ένα είδος καρκίνου στο σώμα της και ξεκινά να αλλάζει η ίδια, αλλά και να ανακαλύπτει πράγματα για τον εαυτό της, την οικογένειά της και τη ζωή της.
Όπως και στο πρώτο της βιβλίο «Αδιάβατα Μονοπάτια», μέρος των εσόδων δόθηκε στην Αντικαρκινική εταιρεία Ροδόπης, έτσι και στο δεύτερο μέρος των εσόδων θα δοθεί στο σύλλογο μέριμνας ειδικού παιδιού, «Άγιοι Θεόδωροι» Ροδόπης.
Σύμφωνα με την συγγραφέα, η οποία μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής, αυτή την ώρα προέχει να  ενωθούν όλοι οι Έλληνες και να βασισθούν στην δουλειά, στη συνεργασία  και στη δική τους παραγωγή και φυσικά στην Αλληλλεγγύη. «Τα καταφέραμε ως Έλληνες σε τόσους πολέμους, γιατί ήμασταν αγαπημένοι και ενωμένοι…Δυστυχώς σε αυτό τον νέο Οικονομικό πόλεμο που ενέσκυψε…μέχρι στιγμής μας λείπει η συνεργασία, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα η πολιτική Διαίρει και Βασίλευε, έκανε τέραστια δουλειά και όχι τυχαία…», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Γαλανάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54